Стара игра

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Re: Стара игра

Мнение от Elesar74 » 16 Сеп 2011, 21:13

Значи мога да кажа и това за играта. Играта е управление на този войник по вертикала, не е като Марио например, по хоризонтала. Все едно Tomb Raider в 2D. Джойстика и войника срещу него на екрана, мърдаш наляво, тръгва наляво, надясно, напред, назад и т.н. Ходи по едно поле, жълтеникаво поле, среща разни укрепления, сгради и стреля по противниците си зад тях, мята бомби и те стрелят по него, откосите имат формата на редици от удебелени тирета . И примерно стреля, но стрелбата не отива до края на екрана, а на определено разстояние от него и следователно за да убиеш някого, трябва да го приближиш. Като стреляш и там където свършва стрелбата се виждат миниексплозии. Така е и с бомбите. Хвърляш отдалече и тя пада в полето, полза никаква. В един момент минава под някакъв мост и там ме гръмват, така и не можех да го мина тоя мост. Цялата цветова палитра е издържана основно в някакво жълто и тъмно зелено. И май с това се изчерпва и без това "изчерпателното" ми описание. Моля ви, не ме карайте да се чувствам като полезно изкопаемо.

P.S. Мне, не е Metal Slug. Както казах, геймплея е съвсем различен от повечето такива игри.
Последна промяна Elesar74 на 16 Сеп 2011, 21:14, променена общо 1 път
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

русата мафия!
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от Ronka » 16 Сеп 2011, 21:14

Elesar74 написа:Значи мога да кажа и това за играта. Играта е управление на този войник по вертикала, не е като Марио например, по хоризонтала. Все едно Tomb Raider в 2D. Джойстика и войника срещу него на екрана, мърдаш наляво, тръгва наляво, надясно, напред, назад и т.н. Ходи по едно поле, жълтеникаво поле, среща разни укрепления, сгради и стреля по противниците си зад тях, мята бомби и те стрелят по него, откосите имат формата на редици от удебелени тирета . И примерно стреля, но стрелбата не отива до края на екрана, а на определено разстояние от него и следователно за да убиеш някого, трябва да го приближиш. Като стреляш и там където свършва стрелбата се виждат миниексплозии. Така е и с бомбите. Хвърляш отдалече и тя пада в полето, полза никаква. В един момент минава под някакъв мост и там ме гръмват, така и не можех да го мина тоя мост. Цялата цветова палитра е издържана основно в някакво жълто и тъмно зелено. И май с това се изчерпва и без това "изчерпателното" ми описание. Моля ви, не ме карайте да се чувствам като полезно изкопаемо.

Тва да не е WOlf ...Wolfenstain 2...3... ли играх едно време 90-те :mhihi:
ИзображениеIs...

Много като тебе вече плакаха ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
Мечтае да кара: 612

Мнение от KoolyO » 16 Сеп 2011, 21:16

Със сигурност не е Metal Slug, или не е било 85, 86-та, а по-скоро 95, 96-та :)
'86-та такъв енджин никой още не си е и представял...
Не мога да се сетя по оскъдното обяснение. Дай малко повече инфо. Надясно ли върви "човечето", нагоре ли? Нещо повече, което се сещаш. Имам огромна колекция ROM-ове, включваща всичко, което съм виждал/играл по нашите coin-op машинки. Може и да се сетя.
Едит: До като съм писал, си дал инфо. Сега ще се понапрегна и ще видя :)
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!

Аватар

Мнение от Хаос » 16 Сеп 2011, 21:17

много назад ни върна във времето колега, нещо от ерата на moonpatrol ще да е
Последна промяна Хаос на 16 Сеп 2011, 21:20, променена общо 1 път
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

Автоморгаджията
Аватар
Кара: чорапи у тех и маратонки вънка
Мечтае да кара: E60 ///M5

Мнение от Flash » 16 Сеп 2011, 21:18

Имаше ли опция да си избираш герой, защото се сещам за една такава игра с двама такива - Guevara и Castro (така се казваха геройте)? Също така, като метнеш граната и тя хвърчи първо надясно и после напред?

edit: За ето тази говоря?
Последна промяна Flash на 16 Сеп 2011, 21:21, променена общо 1 път
http://www.misterika.blogspot.bg - "Архивите на една друга реалност" - Паранормалният блог на България
На завоя заляга, конете яко напряга, задницата бяга - към мантинелата посяга...
Пол Уокър: 1973 - ∞
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 16 Сеп 2011, 21:19

Пробвай с MAME емулатора, там вече има хиляди аркадни игри, но трябва да ги пробваш една по една...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Elesar74 » 16 Сеп 2011, 21:23

Стига бе колеги, не страдам от аменезия, моля ви се. Каква 1995-96 г.тогава бях студент... Играта съм я играл в курорта Слънчев бряг една зима, през зимната ваканция, тогава ни водеха на морето през зимата, а лятото по планините, колкото и да ви е странно и на нас ни беше. Да съм бил 5-ти, 6-ти, 7-ми клас, няма значение толкова. И там на единия автомат я имаше тази игра. Но нищо повече не мога да дам като описание. Мърдаш един човек(войник) по плоска повърхност насам натам, във всякакви посоки вкл. и по диагонала, стреляш по разни типове и това е. Какъв е бил енджина незнам, знам какво съм играл и кога(долу-горе).

P.S. Играта е много подобна на тази от линка на колегата Flash. За това става дума, само че сюжета е различен.

P.S 2. Ето това http://www.youtube.com/watch?v=fTs-6dgGxqs е много близко, просто едно към едно. Не е същата игра определено, но като геймплей е точно това.
Последна промяна Elesar74 на 16 Сеп 2011, 21:30, променена общо 2 пъти
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

русата мафия!
Аватар

Мнение от Ronka » 16 Сеп 2011, 21:25

Изображение :dunno:
ИзображениеIs...

Автоморгаджията
Аватар

Мнение от Flash » 16 Сеп 2011, 21:27

Кака, говориме за 2D. Де ги плескаш тези тройки :mhihi:
http://www.misterika.blogspot.bg - "Архивите на една друга реалност" - Паранормалният блог на България
Изображение

русата мафия!
Аватар

Мнение от Ronka » 16 Сеп 2011, 21:30

Flash написа:Кака, говориме за 2D. Де ги плескаш тези тройки :mhihi:

Е имаше и 2д айде...подробности :mhihi:
ИзображениеIs...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
Мечтае да кара: 612

Мнение от KoolyO » 16 Сеп 2011, 21:38

IKARI Warriors...
Само за това се сещам.
http://www.youtube.com/watch?v=hyDi_7swlKo&feature=related
На клипчето горе обаче играта е от NES, а не от coin-op и не е съвсем еднаква с оригинала.

Едит: Ето и клип от ZX Spectrum:
http://www.youtube.com/watch?v=HfVgC6BHEOs&feature=related
Може би е по-близко до версията, която си играл.
Последна промяна KoolyO на 16 Сеп 2011, 21:41, променена общо 1 път
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!

Автоморгаджията
Аватар

Мнение от Flash » 16 Сеп 2011, 21:38

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 16 Сеп 2011, 21:45

bioz написа:Пробвай с MAME емулатора, там вече има хиляди аркадни игри, но трябва да ги пробваш една по една...

Това е начина. Имах доскоро 3 двд-та с ромове, а преди месец дръпнах цяла колекция 20ГБ от пайрътбей. Теглиш и ровиш - няма игра която някога съм играл и да я няма в тези колекции, тези от боулинга на Слънчев бряг ги има всичките.
Сещам се за коя игра говориш, но не и за името. След малко ще прегледам ромовете да видим дали ще я намеря, но те са около 9000 и определено няма да ги разровя всичките. За РС много подобна е Airborn Ranger. Картинката я слагам, за да се сетят колегите за какъв тип игра става дума.
Изображение
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Elesar74 » 16 Сеп 2011, 21:46

Т'ва е игричката дето най се вписва като че ли: http://www.youtube.com/watch?v=2B76JAp8 ... re=related

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 16 Сеп 2011, 21:54

Да не е Кабал?
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата