Казус: Ако даден човек е роден глух и сляп едновременно
Модератор: Общи модератори
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Николай Занчев
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E34 touring
- Мечтае да кара: М5
Re: Казус: Ако даден човек е роден глух и сляп едновременно
ogata написа:Тая тема ми напомня на един виц![]()
Група сперматозоиди се набират към яйцеклетката с пълна сила. Най-отзад се влачи един изрод в инвалидна количка.
- Чакайте ме, момчета, чакайтеееее...
Никой не му обръща внимание.
"Всеки път ме прецакват тия, мамицата им." мислил си той. "Сега ще им кажа аз на тях.."
- Ей, момчета, фалшива тревога! Пуснали са ни отзад!
Всичките сперматозоиди обърнали рязко назад. Нашия доволен си побутва количката и си тананика:
- Е така се раждат изродииии...![]()

По казуса мисля че е доста трудно но не и невъзможно и все пак не трябва да сме безразлични към хората с увреждания,защото ми е правило впечатление че много хора някак си се държат по различно с тях

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Ако...отива при Исус Христос, той такива ги цери безплатно.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
ogata написа:Тая тема ми напомня на един виц![]()
Група сперматозоиди се набират към яйцеклетката с пълна сила. Най-отзад се влачи един изрод в инвалидна количка.
- Чакайте ме, момчета, чакайтеееее...
Никой не му обръща внимание.
"Всеки път ме прецакват тия, мамицата им." мислил си той. "Сега ще им кажа аз на тях.."
- Ей, момчета, фалшива тревога! Пуснали са ни отзад!
Всичките сперматозоиди обърнали рязко назад. Нашия доволен си побутва количката и си тананика:
- Е така се раждат изродииии...![]()
Е на това хич не му беше тука мястото.
Хаос написа:а замислял ли си се дали ти виждаш цветовете така както ги виждат и останалите?
например, ти виждаш червено, ама твоето червено може да е моето синьо и никога няма да разбереш
Така е, винаги ми е било интересно как определят някой за далтонист?

- SpUd3r
- FiRe WaLK WiTh Me !
-
- Кара: винаги с усмивка :)
- Детайли за колата: 316is touring - Виолетка
В сънищата се появяват единствено образи на неща, които сме виждали 

Tux0 Ca !

- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
Е за цветовете поне няма средно положение само леки отклонение по простата причина че си има научна обосновка свързана с излъчването, отразяването и пречупването на светлина с различна дължина на вълната (от инфрачервения до ултравиолетовия спектър). Казано просто науката знае кое е червено, жълто и зелено и го знае в цифри 
Друг е въпроса ако нито чуваш нито виждаш. Как точно се изгражда "светоусещането" ми е малко мистерия. По принцип при липса на дадени сетива всички други се развиват драстично по-добре от на останалите хора и с това се компенсира частично възприятието и ориентацията, обаче до там поне според мен. Най-вероятно такива хора живеят много по различен живот - говоря за взаимодействие с околната среда и мислене. В кръга на шегата са малко като извънземни
А сънищата са ... интерпретация и обработка на информация получена от всички сетива, не само "видяното" и "чутото". Абе луда работа...

Друг е въпроса ако нито чуваш нито виждаш. Как точно се изгражда "светоусещането" ми е малко мистерия. По принцип при липса на дадени сетива всички други се развиват драстично по-добре от на останалите хора и с това се компенсира частично възприятието и ориентацията, обаче до там поне според мен. Най-вероятно такива хора живеят много по различен живот - говоря за взаимодействие с околната среда и мислене. В кръга на шегата са малко като извънземни

А сънищата са ... интерпретация и обработка на информация получена от всички сетива, не само "видяното" и "чутото". Абе луда работа...
Only dead fish follow the stream...
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
При положение, че се е родил глух и сляп ще си остане и ням. Това е научно доказано. Когато човек се учи да говори първо заочва да повтаря това, което е чул от родителите си и всичко, което го заобикаля. Ако е глух няма как да се научи да говори. Като се добави и слепота става още по-зле.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
Да, така е.
Но говора е "обратната връзка" на човека със заобикалящата го среда и служи за взаимодействие с нея, но не носи "полезна" информация като сетивата.
Тази тема само може да те накара да се замислиш колко много трябва да се радваш, че всъщност всичко си ти е наред
Но говора е "обратната връзка" на човека със заобикалящата го среда и служи за взаимодействие с нея, но не носи "полезна" информация като сетивата.
Тази тема само може да те накара да се замислиш колко много трябва да се радваш, че всъщност всичко си ти е наред

Only dead fish follow the stream...
абсолютно.... един познат катострофира и си прецака кръста, винаги ще е инвалид... и човека не издържа и направи опит да се самоубие.... бог да не дава да се родиш глух и сляп, аз едва ли бих издържал и бих си прекратил мъките, както и на тези около мен.... да не можеш да поговориш с приятели, да идеш на кафе, да бъдеш баща, да постигнеш нещо... не мерси.. жив ад..
фантастиката от филмите за изкуствено зрение, органи, високо-чувствителни протези изобщо не е далече и след време ще сме като в "аз роботът".. още през 2003-та свързаха миниатюрна камера с очен нерв
ето за любопитните http://www.ted.com/talks/lang/bul/antho ... issue.html
фантастиката от филмите за изкуствено зрение, органи, високо-чувствителни протези изобщо не е далече и след време ще сме като в "аз роботът".. още през 2003-та свързаха миниатюрна камера с очен нерв
ето за любопитните http://www.ted.com/talks/lang/bul/antho ... issue.html
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- sa_hellrot
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е53
Ако е роден глух и сляп няма да има никакво развитие...просто ще е като бебе - ще сучи , спи и дриска....евентуално плач и някакви звуци ако е гладен или нещо го боли...
Колко ще изкара , не знам. Дали има такива случаи ??? не съм чувал ( говоря за вече "пораснали" )
Колко ще изкара , не знам. Дали има такива случаи ??? не съм чувал ( говоря за вече "пораснали" )
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
На мен също ми е интересно какво виждат далтонистите. Как виждат определен цвят, имам познат далтонист и го питаме какъв е този цвят и той не може да ни обясни.
Друг е въпроса, че като бях малък мислех, че всички с различни от моите очи виждат различно. Сините-в синьо и така
А иначе има един човечец на Кооперативния пазар в Люлин, който не вижда и седи постоянно с един кантар и проси. Този е бил пред майка ми в една аптека и е казал "Едни презервативи"-Фармацевтката му дава една кутия, той ги опипва и казва "Не от тия, от по-скъпите"
Та и на мен ми е интересна темата и ще я следя.
Друг е въпроса, че като бях малък мислех, че всички с различни от моите очи виждат различно. Сините-в синьо и така

А иначе има един човечец на Кооперативния пазар в Люлин, който не вижда и седи постоянно с един кантар и проси. Този е бил пред майка ми в една аптека и е казал "Едни презервативи"-Фармацевтката му дава една кутия, той ги опипва и казва "Не от тия, от по-скъпите"

Та и на мен ми е интересна темата и ще я следя.
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2