Шотландия - България(Пловдив)
Модератор: Общи модератори
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- nedkoo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 730d G11 2018
Re: Шотландия - България(Пловдив)
Kinopi написа:В началото на месец Ноември ми предстои връщане в България и понеже ще ми е първото такова пътува
Колега ако не бързаш много може да се запознаем и да си починеш малко при мен в Париж ако ти се спира пиши л.с
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
Wiener Strasse 33
4053 Ansfelden
На този адрес в Австрия има една евтина бензиностанция на самообслужване, на 200 метра от магистралата е. Поставяш банкноти в колонката и зареждаш, с около с около 30 цента по евтино на литър
4053 Ansfelden
На този адрес в Австрия има една евтина бензиностанция на самообслужване, на 200 метра от магистралата е. Поставяш банкноти в колонката и зареждаш, с около с около 30 цента по евтино на литър
- Kinopi
- младши ентусиаст
-
- Кара: с натегнат шпер
- Мечтае да кара: ///M3 E36
Застраховката вече е на лице има и промени по маршрута.
За жалост не ми изкараха предложение за Сърбия, а от там ще се минава.
Няма да пътувам директно до България, ще мина през Хъл сити да взема един приятел там ще преспя и на следващия ден трябва да сме в Дувър в 16:00 където вече е запазен и билет за ферибота.От там на татък маршрута ще е същя като изключение прави, че ще се минава през Сърбия.
Сега и въпросите
Със сигурност ли мога да мина само с лична карта през Сърбия?
Каква е таксата?
До колкото разбрах по-нагоре само в Германия няма изискване за винетка?
И какво се прави за да изкарам колата от движение като се прибера?Трябва да отида със всички документи в КАТ и да я обява за бракувана ли?
П.П.Благодаря на колегата за предложението му да отседна в Париж, но е много далече от пътя и ще карам направо към България.
За жалост не ми изкараха предложение за Сърбия, а от там ще се минава.
Няма да пътувам директно до България, ще мина през Хъл сити да взема един приятел там ще преспя и на следващия ден трябва да сме в Дувър в 16:00 където вече е запазен и билет за ферибота.От там на татък маршрута ще е същя като изключение прави, че ще се минава през Сърбия.
Сега и въпросите
Със сигурност ли мога да мина само с лична карта през Сърбия?
Каква е таксата?
И какво се прави за да изкарам колата от движение като се прибера?Трябва да отида със всички документи в КАТ и да я обява за бракувана ли?
П.П.Благодаря на колегата за предложението му да отседна в Париж, но е много далече от пътя и ще карам направо към България.

Kinopi написа:Със сигурност ли мога да мина само с лична карта през Сърбия?
Каква е таксата?
Със 100% сигурност може да се мине през Сърбия само с лична карта.
Таксите ако минеш през Ниш-Белград-Калотина са около 15 Евро и няма нужда да се купува винетка в Сърбия
M3 E92 написа:Последния път, като пътувах до Чехия, си загубих 4 часа във висене по сръбско-унгарската граница (излизане от Сърбия, влизане в Унгария)
Така се е получило, щото турците са се транспортирали към Западна Европа след почивките по родния край, тея гадове-унгарците баси тараша им правеха. И аз пътувах септември до Чехия и имаше много чакане. После на връщане повече от 10 минути на нито една граница не съм чакал, а се прибрах точно преди 2 седмици.
- Kinopi
- младши ентусиаст
-
pampo написа:Kinopi написа:Със сигурност ли мога да мина само с лична карта през Сърбия?
Каква е таксата?
Таксите ако минеш през Ниш-Белград-Калотина са около 15 Евро и няма нужда да се купува винетка в Сърбия
Не се изразих правилно, под такса имах предвид зелена карта.Понеже застраховката ми не покрива и Сърбия.
- Bareck
- кандидат ентусиаст

-
- Мечтае да кара: ///M
Малко офф....през Събия и Хървадска може л ида се минава само с лична карта или не ?
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
Kinopi написа:pampo написа:Kinopi написа:Със сигурност ли мога да мина само с лична карта през Сърбия?
Каква е таксата?
Не се изразих правилно, под такса имах предвид зелена карта.Понеже застраховката ми не покрива и Сърбия.
110евро
- Kinopi
- младши ентусиаст
-
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
Kinopi написа:Има ли някаква такса за "export" на колата?
ами когато караш колата няма, но карахме една на платформа и ни искаха такса и се върнахме през румъния
- Димитър Димитров
- младши ентусиаст
-
- Кара: внимателно.
- Мечтае да кара: сАмоЛеТ
Колега, стегна ли багажа?
Направи някоя друга снимка и опиши след това патуването
- Kinopi
- младши ентусиаст
-
Херо написа:Колега, стегна ли багажа?
Да.След 20 минути тръгвам

Ще се постарая и снимков материал да представя
Благодаря на всички включили се в темата, имах чувството, че някой от вас влизат само и единствено да ми помогнат

- nedkoo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 730d G11 2018
Kinopi написа:Херо написа:Колега, стегна ли багажа?
Да.След 20 минути тръгвам
Ще се постарая и снимков материал да представя![]()
Благодаря на всички включили се в темата, имах чувството, че някой от вас влизат само и единствено да ми помогнат
Айде колега лек път

- Kinopi
- младши ентусиаст
-
Здравейте 
Пътуването беше изключително без абсолютно никакви препядствия.Първоначално тръгнах от Шотландия до Англия където преспах вечерта и на сутринта вече тръгнахме към България.Пътувах от Fort William до Hull като се набутах през центъра на Гласгоу да ме пита човек защо
.8 часа ми беше пътя и се оправих без навигация.
Сутринта се събудихме рано още в 08:00 часа набързо оправихме караваната там и решихме да тръгнем по-рано и да се опитаме да хванем ранния ферибот.Вече бяхме и с навигация, но се излъгахме та минахме по М1 вместо през Линкълн ,където видяхме и единствената катастрофа която и много ни забави.Резервацията ни беше за 18:00, а бяхме там точно в 16:00, но не успяхме да хванем този ферибот.Направи ми впечатление, че доста ни разпитваха за пътуването ни и за багажа при влизане в пристанището.
Тъй като имахме доста време успяхме и да похапнем и да разгледаме пристанището.Там също може да се обменя и валута на стойностни цени.В тоалетната във ферибота имаше написано BG Rousse , за жалост нямах химикал да добавя и Пловдив, предполагам, че някой може да се познае тук
.Опитахме се да си починем колкото може повече, че дълъг път ни чакаше.В 20:20 някъде слезнахме във Франция.Първата бензиностанция беше в Белгия и беше първо плащаш, след това зареждаш което е супер тъпо.Оказа се, че там винетки се изискват само за камиони.В Германия може би имах най-лош късмет понеже пътищата на много места се ремонтираха което водеше и до много ограничения на скороста.На влизане спряхме да хапнем и да пиинем.По едно време започна да се чува някакъв много особен звук който си мислех, че идва от предницата някъде и се бях притеснил.Оказа се, че е от маркировката по пътя
, но доста нерви съм брал докато го разбера.В Австрия очаквах доста по-добри пътища, особено след Виена далеч не беше такъв какъвто очаквах.За сметка на това в Унгария пътя беше перфектен, и преди влизане в Сърбия спряхме да похапнем и да пиинем.На влизане в Сърбия стана много бързо почти никакви проверки, даже и за зелената карта не се забавих особено много.От там почна и циганията, като до Белград магистралата си е като Тракия.Направи ми впечатление, че след като заредих от там звука на колата веднага се промени.Няма как да пропусна, че пътя минава през центъра на Белград.Като там уцелих пиков час и многото поздрави към майките им.На влизане в България обаче ни тарашиха здраво.И намазаха няколко кит-ката и други сладки работи.Спряхме на Шела за винетка и така чаканите телефонни разговори с глобулския номер
.Също мога да кажа, че няма деистващи камери по магистралата до Пловдив
.В 22:20 вече бях в Пловдив изморен и изтощен.Видях се набързо с колкото мога повече приятели и най-после се отправих към вкъщи.
Пътуването беше малко повече от 36 часа като го минах без да спя.Мисля, че това е абсолютния максимум като се има впредвид, че на всякъде съм карал с една идея над ограниченията, а през Германия се стремях да не падам под 160.
Мисля, че се получи една доста полезна тема и искам да изкажа искрените си благодарности към всеки един включил се в нея.
Часовете които съм посочил са в Българско време
Ето и колко ми е струвало
Бензин 380 евро и 80 паунда
115 евро за зелена карта през Сърбия
14,50евро пътни такси за Сърбия
1,50 паунда -Кралица Елизабет 2 моста
15 евро за винетки в Австрия и Унгария
10 лева винетка за България
195 паунда застраховка за 4 дни като това включва и 50те паунда такса за прекратяването й
Общо разстояние 3 600км
Сега и снимки
Колата паркирана преди заминаването

Пред магазина в града

Първото ми зареждане

Из Гласгоу

по магистралите
На пристанището

На паркинга вътре

На излизане

На бензиностанцията в Белгия, където първо плащаш, после зареждаш

На влизане в Германия, тук хапнахме и пиинахме

Сигурно най-известния кенеф

Тук са двете красавици като 18ката е току що изкарана

Пътуването беше изключително без абсолютно никакви препядствия.Първоначално тръгнах от Шотландия до Англия където преспах вечерта и на сутринта вече тръгнахме към България.Пътувах от Fort William до Hull като се набутах през центъра на Гласгоу да ме пита човек защо
Сутринта се събудихме рано още в 08:00 часа набързо оправихме караваната там и решихме да тръгнем по-рано и да се опитаме да хванем ранния ферибот.Вече бяхме и с навигация, но се излъгахме та минахме по М1 вместо през Линкълн ,където видяхме и единствената катастрофа която и много ни забави.Резервацията ни беше за 18:00, а бяхме там точно в 16:00, но не успяхме да хванем този ферибот.Направи ми впечатление, че доста ни разпитваха за пътуването ни и за багажа при влизане в пристанището.
Тъй като имахме доста време успяхме и да похапнем и да разгледаме пристанището.Там също може да се обменя и валута на стойностни цени.В тоалетната във ферибота имаше написано BG Rousse , за жалост нямах химикал да добавя и Пловдив, предполагам, че някой може да се познае тук
.Също мога да кажа, че няма деистващи камери по магистралата до Пловдив Пътуването беше малко повече от 36 часа като го минах без да спя.Мисля, че това е абсолютния максимум като се има впредвид, че на всякъде съм карал с една идея над ограниченията, а през Германия се стремях да не падам под 160.
Мисля, че се получи една доста полезна тема и искам да изкажа искрените си благодарности към всеки един включил се в нея.
Часовете които съм посочил са в Българско време
Ето и колко ми е струвало
Бензин 380 евро и 80 паунда
115 евро за зелена карта през Сърбия
14,50евро пътни такси за Сърбия
1,50 паунда -Кралица Елизабет 2 моста
15 евро за винетки в Австрия и Унгария
10 лева винетка за България
195 паунда застраховка за 4 дни като това включва и 50те паунда такса за прекратяването й
Общо разстояние 3 600км
Сега и снимки
Колата паркирана преди заминаването

Пред магазина в града

Първото ми зареждане

Из Гласгоу

по магистралите
На пристанището

На паркинга вътре

На излизане

На бензиностанцията в Белгия, където първо плащаш, после зареждаш

На влизане в Германия, тук хапнахме и пиинахме

Сигурно най-известния кенеф

Тук са двете красавици като 18ката е току що изкарана

- smg
- младши ентусиаст
-
- Кара: Audi 20VTQ
- Мечтае да кара: SSME
welcome 

Business ownership is a risk and it`s not for the faint of heart.
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2