ВиК - канал от мивката
Модератор: Общи модератори
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
Re: ВиК - канал от мивката
deyan-enchev написа:Е как къртенето на стените ще е най-евтиния вариант, не разбрах какво имате предвид (запазената марка) и Дени.
Не бих си позволил да къртя стени, от които не знам коя е носеща коя не. Друго, долната стена (на карикатурата) на хола граничи с комшиите, това 6.3 метра да я къртим бая зор ще стане за жената в съседство - не го искам.
Относно дъждовната вода на блока, не се излива на улицата разбира се, влиза в подземната канализационна мрежа и да не е най-добрия вариант.
Целта е да има 2 фунциониращи спални в апартамента и хол с кухненски бокс.
Помпата ще е с шредер 100%, ако някой майстор дойде и каже е това е цената правиме ли го. Досега такъв не се е явил.
JIKI_RACER - да това е вариант II, кухнята на гърба на спалнята, няма да стане лошо, а има и комин за абсорбатора точно до вратата.
Прав си за банята, в момента тя е 5-10см над нивото на коридора.В банята където си начертал чертата до вратата, няма канал, канала е на гърба на настоящата ВиК точка. Благодаря за коментарите, до 7.10 имам време да реша после идва баш майстора който ще изпълни проекта, но ... отказва 10метра хоризонтални тръби да прави от терасата до старата ВиК точка - и го разбирам човека, после на него ще пищя.
Тая помпа знаеш ли кога и за какво се ползва?
Даже като се замисля мое и едно кенефче в хола да спретнеш , нали тристаен ще стане

Има по лесен вариант : ДУПКА в пода и в комшиите окачено по тавана с 2% наклон право в кухнята през коридора и стените

Мога и количествена сметка да ти обадя даже , хаххах!

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
Нарежи една салатка , сипи по една гроздова и ще ти обясним какво защо и как
!
Са някои тука самолети ремонтират
, аз ВК проектирам от 7 8 години, горе доле имам поглед.

Са някои тука самолети ремонтират

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Бе помпите дето гледах в един сайт повечето са за белите коне с фи110 дето ти писа за тях.
Все пак има и за душкабини и миялни машини от тоя тип ужким. За салатката няма яд, на път за Дружба може да минеш през Младост 1а да ти покажа апартамента направо. Утре ще има бира и количка, ракията на по-късен етап
Все пак има и за душкабини и миялни машини от тоя тип ужким. За салатката няма яд, на път за Дружба може да минеш през Младост 1а да ти покажа апартамента направо. Утре ще има бира и количка, ракията на по-късен етап

Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Братле направи си го като хората че после ще си скубеш косите
I'm slowly drifting

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
Прав ще излезеш, натам отиват нещата.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- ivanabrashev
- Потребител
-
Хайде от мен още един вариант:
1. Приобщава се терасата на хола;
2. изгражда се предстенна обшивка откъм вратата на хола (черния правоъгълник на скицата). Дебелина на обшивката около 8-10 сантиметра, колкото да се скрият тръбите;
3. кухнята започва от терасата и стига до тази обшивка (червения правоъгълник на скицата), тръбите за ВиК минават зад шкафовете, без да къртиш стената;
4. печката се слага откъм терасата, аспирацията да изхвърля директно навън.
5. единствения зор ще е канала в банята и коридора. Евентуално може да се вдигне леко нивото на банята, но по-скоро няма да се наложи. Общото разстояние по диагонала ще е около 2 метра - 3, 4 сантиметра наклон ще стигнат;
6. в обшивката си сложи ревизия за канала;
7. винаги има опасност някой съсед да те издъни и да те глобят заради това че си сменял предназначението на помещението.
1. Приобщава се терасата на хола;
2. изгражда се предстенна обшивка откъм вратата на хола (черния правоъгълник на скицата). Дебелина на обшивката около 8-10 сантиметра, колкото да се скрият тръбите;
3. кухнята започва от терасата и стига до тази обшивка (червения правоъгълник на скицата), тръбите за ВиК минават зад шкафовете, без да къртиш стената;
4. печката се слага откъм терасата, аспирацията да изхвърля директно навън.
5. единствения зор ще е канала в банята и коридора. Евентуално може да се вдигне леко нивото на банята, но по-скоро няма да се наложи. Общото разстояние по диагонала ще е около 2 метра - 3, 4 сантиметра наклон ще стигнат;
6. в обшивката си сложи ревизия за канала;
7. винаги има опасност някой съсед да те издъни и да те глобят заради това че си сменял предназначението на помещението.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Е ти къв варянт му направи така и така ще кърти защо са му обшивки и тн , да си го направи като хората и после да забрави ...
Важното е да има максимален наклон и минимално чупки това е ...
Важното е да има максимален наклон и минимално чупки това е ...
I'm slowly drifting

- ivanabrashev
- Потребител
-
Ще кърти само замазката. Няма да кърти по стените, ще прикрие канала първо с обшивка, после с долния ред на кухнята. В панелките замазката се кърти сравнително лесно, за разлика от стените (да не забравяме че конкретната стена е към съседен апартамент и съседите ще полудеят ако къртиш в нея), а ако все пак се наложи да прави канал в стена е по удачно първо с ъглошлайф с диск за неметал и после къртача, или направо да си наеме специализирана машина. Иначе може и да не приобщава терасата, но мястото няма да му стигне за функционален дневен тракт (трапезна маса и кът с мека мебел). Варианти има много, просто не трябва някой комшия да те издъни, защото първо има глоба, второ те карат да върнеш до старото състояние.
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
Засега остава варианта който JIKI_RACER посочи - на стената между спалнята и хола.
Това е нещото което ми предложи и моя майстор, по-безопасен и безпроблемен, ама пак ще трябва редовно мистър мускул гел водопроводчик.
Може да заключвате
.
Това е нещото което ми предложи и моя майстор, по-безопасен и безпроблемен, ама пак ще трябва редовно мистър мускул гел водопроводчик.
Може да заключвате

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
Искам да поздравя и да черпя виртуална бира
JIKI_RACER както и всички участници в дискусията.
Понеже се проточи във времето ремонта, като всичко грешно планирано искам да споделя как изглежда отчасти готовата и преместената кухня. Изпълнена със съдействието на друг форумен колега.

Тръбите минават през детската, зад комина, и по диагонал към мокрото помещение до банята.

Понеже се проточи във времето ремонта, като всичко грешно планирано искам да споделя как изглежда отчасти готовата и преместената кухня. Изпълнена със съдействието на друг форумен колега.

Тръбите минават през детската, зад комина, и по диагонал към мокрото помещение до банята.
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
deyan-enchev написа:Искам да поздравя и да черпя виртуална бираJIKI_RACER както и всички участници в дискусията.
Понеже се проточи във времето ремонта, като всичко грешно планирано искам да споделя как изглежда отчасти готовата и преместената кухня. Изпълнена със съдействието на друг форумен колега.![]()
Виртуална бира , виртуални пържени картофи

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
Каквото поискаш, може и не виртуално, на Л.С. адреса.
Темата вече е изчерпапа освен ако не искате снимки на това как къртихме и откъде точно минават тръбите.
Или пък снимки на банята - че там пак имаше ВиК трансформации
Темата вече е изчерпапа освен ако не искате снимки на това как къртихме и откъде точно минават тръбите.
Или пък снимки на банята - че там пак имаше ВиК трансформации

- kemakozeE36
-
-
- Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
- Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
- Детайли за колата: Бяла и стара
JIKI_RACER написа:Нарежи една салатка , сипи по една гроздова и ще ти обясним какво защо и как!
Са някои тука самолети ремонтират :mhihi: , аз ВК проектирам от 7 8 години, горе доле имам поглед.
кой тоя авионенормалник бе

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
дай да видим как е станало 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2