Камъни в бъбреците

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Камъни в бъбреците

Мнение от kulov » 02 Окт 2011, 15:44

Колеги, много благодаря на всички, които се отзоваха! :bowdown:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: carefully

Мнение от White 1913 Power » 02 Окт 2011, 16:22

д-р Марин Георгиев от болница "Доверие" в Овча купел 2.Там са най-добрите.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 02 Окт 2011, 21:15

Колега, след като не правят нищо в тази болница, хващай баща си и го доведи в София, Александровска болница. Аз имах много проблеми с бъбреците през последните години и знам, че докторите в Александровска си разбират от работата. И нефрологията и урологията са на 3 ет. сградата от към бул. Пенчо Славейков.
Не се шашкай, камъните в бъбреците са много болезнени, но не са нищо фатално. Разбиват ги за една седмица.
Успех и дано всичко се оправи скоро :)
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 136
Мечтае да кара: e30 m3

Мнение от shengi » 03 Окт 2011, 0:22

Аз 2 пъти съм имал камъни 3 пъти съм лежал в болница.Много болезнено когато те хване кризата.В Русе влизам лекуващ ми е Томитов.2 дена на болкоуспокояващи и излседвания на 3-тия ден идва интересното.На една може би не толкова нова технология но помага.Един балон притискат го до страната на болния бъбрек и вътре се случва нещо.Чувството е че ти гърмят малки бомбички вътре в теб - външно нищо не се чувства.Има леки болки но се чувстват вътрешни :shock: странно усещане си е.Първо се пазех с минерални води - честа смяна на марката намалено кафе намалени безалкохолни наблягах на минерални води и чайове.Но 5-6 месеца след това пак в болница.После пак същото и след 3-тата криза излязох от болницата и си продължих живота като по старо му.Наблягам много на течностите - минерална от тогава не съм кусвал :mhihi: повечко бира и чай от липов цвят топъл студен, водичка от чешмичка и разни такива.Година и половина нямам грижи.Така, че моя съвет е че при всеки човек е различно не всички са еднакви.Скоро си правих излседвания и уж всичко беше ток и жица.Да набляга най вече на бирата а ти му прави компания :winky:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 03 Окт 2011, 0:33

колеги, още веднъж благодаря на всички вас. бащата утре има записан час в пловдив. тука вече седмица го държат на инжекции и нищо не правят.

аз му правя компания за бира, ама той като всеки нормален мъж около 60те си пийва ракийка повече. :dunno:

когато последва развръзка ще ъпдейтвам.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
Мечтае да кара: 612

Мнение от KoolyO » 03 Окт 2011, 14:48

Разни хора разни мнения.
Надали има човек с повече бъбречни кризи от мене. Имаше един период, няколко години, когато ако минеше месец без криза, нещо ми липсваше.
Имам колекция от 30+ камъчета и песъчинки. Сигурно още толкова не съм успял да хвана :mhihi:
Първо: Не е опасно, стига да не се подходи несериозно. Естествено, че може да станат усложнения и да стане опасно, но като цяло не е с висока степен на опасност за непоправими вреди на организъма.
Лошото е че боли нечовешки. Другото е, че при тези болки, целият организъм е поставен по голям стрес.
Най-добре действа на болката врял душ. Възможно най-горещата вода, която можеш да понасяш. Оставя се да ти вали на кръста, където боли. Спал съм прав под душа не веднъж. Полезно е, защото разширява канала и по-бързо минава кризата.
Освен това ленено семе. Вари се и след като изстине се пие. Малко лигаво и сополиво е, но не е гадно на вкус и помага!.
Друго от което минава малко от малко е Аулин.
Бусколизин/Спазмалгон/Но-шпа на теория също трябва да имат ефект но при тежка криза не помагат. Само инжекции в Д-то. (коктейл болкоуспокояващи, включващи и описаните)
Проблем е когато камъните са наистина големи. Това се установява на Ехограф и ако има съмнения на "цветна" снимка. Това обаче е опасно, защото в случай на алергична реакция към контрастното вещество не могат да те спасят. Нищо, че си в болница. "Цветна" снимка само в краен случай.
Та, ако камъните са големи, могат да заседнат в уретрата и да предизвикат запушване, от там възпаление и куп проблеми. Тогава се ходи на разбиване. Това също си е голям стрес за организъма и обикновенно след разбиване с ултразвук 2-3 дни не си на себе си.
Всичко си е до човек/диета/моментно състояние. Да чукам на дърво, не съм имал тежки кризи сигурно от около 1.5г. Не съм сменял нито диета нито начин на живот.
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!

Аватар
Кара: 200CE

Мнение от Projektzwo » 03 Окт 2011, 16:31

май се пропуска една тънка подробност, че бъбречните камъчета са 2 вида, едните не са "разтворими", т.е. тия съвети с повечко течности и т.н., не са адекватни.

всъщност никога не бих разчитал на мнения от автомобилен форум по сериозна тема като тази. :idea:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 03 Окт 2011, 16:34

Projektzwo написа:май се пропуска една тънка подробност, че бъбречните камъчета са 2 вида, едните не са "разтворими", т.е. тия съвети с повечко течности и т.н., не са адекватни

Така е да, затова лекар! :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 03 Окт 2011, 19:18

(facepalm) :shock:
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от barabqga » 03 Окт 2011, 19:51

ineedmoney написа:(facepalm) :shock:

кажи де , Хаус :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Турбо малолитражки
Мечтае да кара: AC COBRA

Мнение от vin_diesel » 03 Окт 2011, 20:56

забрави за всички доктори и болници и лазери и ултра звуци,минах по този път преди 3 години.Качваш се на колата и отиваш в село Чавдар това е на 10 ина км.от град Пирдоп софийска обл.Там има един билкар името му забравих бай еди кой си билкаря като питаш всеки от селото го знае на края на селото живее старец със бабата си живеят,та тои прави билки никои незнае от какво са но повярвай ми помага.Та билката е половин литър и се разрежда с сок от 5кг.лимони и 1кг домашен мед цялата смес се пие за 3 дни сутрин,обед,и вечер по 1 чаша 200мл на експрез тези 3 дни не се яде абсолютно НИЩО :nono: и до 20 3о дни е искарал каманите гаранция давам.аз бях с камани в бъбреците един от които 8мм колкото грахово зърно на 25 ден го изкарах без болки,а преди да пия билката лежах в болница изпих 200 литра бири купих си джип и всеки ден оф роуд за да ме раздруса и излезат каманите и какви ли не простотии на лекарите слушах но само тази билка помогна пожелавам ти успех и ти давам гаранция за положителен резултат :)
Последна промяна vin_diesel на 03 Окт 2011, 21:25, променена общо 1 път
Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса. http://www.youtube.com/watch?v=V8mCgjbBPMk

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 03 Окт 2011, 21:20

@ indeed мъни, кристъл, проджект2 - не търся съвети за самолечение, ако прочетете първият пост в темата, търся координати на специалисти и клиники от хора, които са били потърпевши и минали по пътя на баща ми.

така е, в единия бъбрек има големи камъни, уретрата е запушена, бъбрекът е пълен с урина. днес го водих в пловдив в една частна клиника, тъкмо се връщам от там. много се смяха на глупостите в епикризата, която бяха писали колегите им от смолянската урология. ама не е за смях :banghead:

имена на болници и лекари няма да пиша, за да не правя реклама. дано да са малко по-в час лекарите в пловдив.

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 03 Окт 2011, 22:25

тва ми напомня как на мен ми насадиха камъни в бъбреците

един шашав доктор от тая болница на мария луиза дето е

така ме наплаши и ми даде некви идиотски билки да пия,

накрая се оказа, че нищо ми няма

всъщност има доста некадърни дофтори, трябва да се внимава
No bling at the Ring

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 04 Окт 2011, 21:44

kulov написа:@ indeed мъни, кристъл, проджект2 - не търся съвети за самолечение

знам, прочетох ти поста :yes:
facepalm-а беше заради някои постове, ама понеже съм "Хаус" (както се изрази един колега) и съм гаден, няма да кажа нищо, а само ще пожелая скорошно оздравяване на баща ти. Бъбречната криза е една от най-силните болки, които човек може да изпита наред с раждането и шут в топките...
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от barabqga » 04 Окт 2011, 22:05

ineedmoney написа:
kulov написа:@ indeed мъни, кристъл, проджект2 - не търся съвети за самолечение

знам, прочетох ти поста :yes:
facepalm-а беше заради някои постове, ама понеже съм "Хаус" (както се изрази един колега) и съм гаден, няма да кажа нищо, а само ще пожелая скорошно оздравяване на баща ти. Бъбречната криза е една от най-силните болки, които човек може да изпита наред с раждането и шут в топките...

Знам колега и аз съм я изпитвал тази болка (бъбречна криза) и затова се закачих леко с теб , не сум искал да те убидя , за да кажеш каквото знаеш по темата , ще бъде полезно :yes:

п.п. Хаус винаги помага ;)

Предишна

Назад към Извън Темата