некоректна застрахователна компания

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Re: некоректна застрахователна компания

Мнение от dan-dam » 10 Окт 2011, 20:35

Club BMW написа:За това е важно, кой брокер ползвате за сключване на застраховки. Те са затова да защитават интереса на клиентите си, а не само да сключвате застраховки при тях формално!

Колегата го е написал. Важен е брокера.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 323i coupe 98'
Мечтае да кара: e36 ///M3 evo GT
Детайли за колата: Avusblau Metallic

Мнение от ZLATIST » 10 Окт 2011, 21:58

xpl0d написа:
ZLATIST написа:Много неприятен случай колега.....хората застраховат в Бул Инс според мен единствено от страх за евентуална кражба на колата им...Ако пак правиш каско колега те съветвам да е в Български имоти-на брат ми за счупена дръжка на вратата му изплатиха 120 лв.,леко ударена врата 450 лв. при това само за броени дни!

Пшшшт, по-полека с български имоти. Преди няколко години 3 огледа правиха на една бра(д)ва докато решат дали е тоталка, при положение, че беше таванена 3-4 пъти, цялата предница беше помляна, отделно отгоре погледната колата не беше права ми по-скоро под формата на > и тея пенсии се чудеха "абе като че може и да се оправи тази кола, а, малко да я изпънат тва онова". Отделно няма да ти казвам колко бавиха и кви нерви беше с тея педали. На един друг авер пак същата година един му се вряза отзаде. Е не брутално, но бронята беше за нова, там багажното отделение, капака на багажника, абе доста неща са. И тея педали му дадоха 300лв. за цялата хамалогия. А му излезе къде къде повече.

Не знам какъв е тоя случай дето ми го разправяш и какво точно е станало ама аз по-коректна компания на пазара не знам :dunno: При това го казвам от факти не от "тоя и оня",а от мой личен опит и този на брат ми ;)
Изображение

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 10 Окт 2011, 23:16

ZLATIST написа:
xpl0d написа:
ZLATIST написа:Много неприятен случай колега.....хората застраховат в Бул Инс според мен единствено от страх за евентуална кражба на колата им...Ако пак правиш каско колега те съветвам да е в Български имоти-на брат ми за счупена дръжка на вратата му изплатиха 120 лв.,леко ударена врата 450 лв. при това само за броени дни!

Пшшшт, по-полека с български имоти. Преди няколко години 3 огледа правиха на една бра(д)ва докато решат дали е тоталка, при положение, че беше таванена 3-4 пъти, цялата предница беше помляна, отделно отгоре погледната колата не беше права ми по-скоро под формата на > и тея пенсии се чудеха "абе като че може и да се оправи тази кола, а, малко да я изпънат тва онова". Отделно няма да ти казвам колко бавиха и кви нерви беше с тея педали. На един друг авер пак същата година един му се вряза отзаде. Е не брутално, но бронята беше за нова, там багажното отделение, капака на багажника, абе доста неща са. И тея педали му дадоха 300лв. за цялата хамалогия. А му излезе къде къде повече.

Не знам какъв е тоя случай дето ми го разправяш и какво точно е станало ама аз по-коректна компания на пазара не знам :dunno: При това го казвам от факти не от "тоя и оня",а от мой личен опит и този на брат ми ;)

Е, зачети се малко за Армеец. Ако има "най-коректни" то тва са тези. И не ти говорим този и онзи, говорим ти за истински случаи. Тва, че на теб платили всичко и си доволен от тях не значи, че са верно най-добрите.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 323i coupe 98'
Мечтае да кара: e36 ///M3 evo GT
Детайли за колата: Avusblau Metallic

Мнение от ZLATIST » 10 Окт 2011, 23:20

Точно Армеец размотаваха един приятел 6 месеца докато платят щетата-искаха да си оправи колата сам да събира фактури и тем подобни глупости... :bchug:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от ktamen » 11 Окт 2011, 2:00

ZLATIST написа:
xpl0d написа:

Аз никога не съм си правил каско и едва ли ще си направя някога, просто защото нямам грам доверие на никоя застрахователна компания - всички са мошеници, а и май нямат избор защото и клиентите им често шмекеруват.
Два пъти са ми плащали от Гражданската, първия път Български имоти просто се подиграха с мен със смешно малка сума - последва скандал и след месец увеличиха сумата със 50% - дори и увеличената сума не беше достатъчна да покрие щетите дори и наполовина. Оттогава знам, че Застрахователен надзор съществува само за да има топли местенца за наши хора, на които дейноста им се изчерпва с това да си получават заплатите. Втория път от Булинс ми платиха точно колкото ми бяха реалните щети без никакви разправии.
Така, че според моя личен опит Български имоти са мошеници, а Булинс са читави.
Ако имаше нормално действаща съдебна система в Бг вероятно застрахователите нямаше да са толкова арогантни.
pepitoooooooooo написа:Накрая ще те съдят. Поне такава е реалността. Познавам човек, който пострада при ПТП.
След няколко години, разбра, че е осъден.
Сега плаща 7 бона.
Застрахователите са като депутатите- котаго и да ги пратиш при некой индиянец, все си закъснял.
Не го разпитвах пойче човечеца, щото меу се плачеше. Като питал адвокат- какво да прави и като му казал, срущу кой....
оня директно му казал да им даде парите, щото иначе ще го "оправят" за още...

Сигурен съм, че и това си е съвсем вярно, нали пак български съд осъди Горсова да плати на застрахователя.

ентусиаст
Аватар
Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
Мечтае да кара: ///M

Мнение от mitrax » 11 Окт 2011, 13:03

AcOrP написа:Аз не разбирам на какво основание ти отказват ? Дори и ти да си тоталнеш колата пак са длъжни да ти платят. Пусни една жалба в комисията за защита на потребителя и то тези които бяха за застрахователните компании.

на баща ми му отказваха щета , и направи това което ти казваш и нещата се оправиха , мисля че и при застрахователите пуска някаква жалба , и в комисията. Вече всички опитват да минат метър и ако не си потършиш правата им е добре дошло
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от E36TM » 11 Окт 2011, 15:14

Накоро писах в откраднати части, че ни свиха катализатора на Х5-цата, имам протокол от полицията за кражба, имам и бележка от тях за през застрахователя....и БулИнс не искат да признаят кражбата :idea: Преди време на 3-ка БМВ също ми отказаха щета (надрани елементи) + челен прозорец искаха да ми сложат някакъв турски с петна :idea:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d
Мечтае да кара: карах почти всичко

Мнение от batzlati » 11 Окт 2011, 19:24

Тези дни не ми остана много време и не съм влизал във форума. Виждам,че темата е "болна" и за това реших да продължа да пиша.
Вчера отидох до офиса на Бул Инс в Бургас и направих искане за прекратяване на договора за застраховане. Има една клауза , в която пише , че страните имат право едностранно да прекратят договора , при неизпълнение на някоя от клаузите. След 10 минутно увещание от страна на служителката , да не прекратявам полицата , най-накрая се съгласи да входира искането. Казах и , че ако не ми върнат парите от трите вноски , платени до края на договора , ще подам жалба в комисията за защита на потребителите и ще заведа дело срещу Бул Инс. Става въпрос за 474лв.
А иначе BMWто е почти готово. Бронята е залепена , готова за боядисване , купих нова кормилна щанга - 47лв. и нов подкалник - 56лв. Калника и вратата само ще се полират. Остана само да закарам джантата на баланс , да видя дали не е крива.
Утре отивам до София , до централния офис на Бул Инс , да си взема офицялен документ за отказа на щетата.
И пак ще пиша.
Поздрави и безаварийно шофиране на всички :bchug:
Злати

Потребител
Аватар
Кара: GT 530D x-drive
Мечтае да кара: Bently
Детайли за колата: Proffesional navigation with HD
Стъклен покрив
Кожа, дърв. апликации
Интернет
Adaptive drive
X-drive

некоректна застрахователна компания

Мнение от pavel5044 » 11 Окт 2011, 19:52

Скоро избирах застраховател и една от офертите на булинс беше изгодна но не признаваха щета на паркинг. Да не те минават по тоя параграф.

ентусиаст
Аватар
Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
Мечтае да кара: ///M

Мнение от mitrax » 11 Окт 2011, 22:33

тва пълно каско вече е пълно ама със звездички и малки букви в договора :(
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 325i N53

Мнение от Georgieff » 12 Окт 2011, 21:18

Подобна история, но със щастлив край.
На 23 срещу 24 април 2011 Великден - много добре си го спомням, понеже тогава стана и трагедията в Симеоновград, излизаме от една вила с моята приятелка, и понеже аз се почерпих трябваше да кара тя. Опитвам да отворя задна лява врата - не се отваря - блокирана. Понеже беше тъмно, започнах да светя и какво да видя - колата ударена в заден калник, като задно ляво колело беше преместено поне 10 см напред. Това при изтеглена ръчна - поддържайте си ръчните на автоматиците. Между другото момичето от денонощната линия на БулИнс ме попита дали ми е блокирал автоматика - нямаше да се сетя, а е доста важно.
Оглеждаме се ние и какво да видим - жълто Деу Матиз в отсрещното платно доста начупено. Отвътре излезе един, дето не можеше да си каже цялото име - толкова пиян беше. Веднага КАТ, БулИнс и тн. Мобилна група на това място те нямаха, но КАТ като дойдоха този се оказа с 2.40 промила нещо такова.
Както и да е, полицаите бяха много точни и написаха протокол както си му е реда, а гащника го запряха право в патрулката. Дойде пътна помощ, на която платих 50 лева да ми премести колата да не я отнесе някой друг малоумник. На другия ден дойде репатрак от София и ми закара колата в София, като ме питаха дали искам да пътувам с тях - всичко включено в цената на Каско-то.
В понеделник отивам в Бояна заедно с моя брокер (сериозен брокер доколкото съм запознат) и завеждаме щета. Казвам, че колата ми в Бояна при малоумниците не искам да се прави. Пристига репатрак, взима я и я кара в доверен сервиз - безплатно.
След което минава втори оглед, като тоталната щета е на кантар. В крайна сметка си я взех след месец и половина и след още месец ми платиха 50-те лева за репатрак и 70% от скъсаната гума по фактура за нова. Колата изглеждаше много по-добре от преди удара, понеже и без това си беше за боя.
Колата е 2001 година, стойността по Каско беше около 11 000.
Дотук с фактите.
Имах късмет, че извършителя - другото МПС беше там. Може би това, че нямаше мобилна група също помогна, понеже не вярвам да има застсраховател, който да оспорва протокол от КАТ. Брокерът също си свърши перфектно работата, така че мислете кой ви е брокера преди да решите къде да си правите застраховката. Аз също не съм фен на БулИнс, но колата я купих като колегата заедно със застраховката. Забелязвам, че никой тук не споменава застрахователна стойност, а тя има значение.
Touring & windsurf club

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 12 Окт 2011, 21:37

xpl0d написа:
Dpy написа:Оставаше Маргините да не са измамници :mhihi:

Булинс тяхна ли е?

До колкото знам, да.

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 14 Окт 2011, 12:38

pavel5044 написа:Скоро избирах застраховател и една от офертите на булинс беше изгодна но не признаваха щета на паркинг. Да не те минават по тоя параграф.

:shock: Поне 4 щети иам, може да са и пет, дребни драскотини, всичките са минавали като "паркинг", и са ми ги плащали... Скоро, в Булинс... без връзки и пр...Е накрая казаха, че иам много претенции и следващия път да звъна на мобилна група, викам ОК, ся ше слеза долу на паркинга и ше звънна :mhihi: Но пак я признаха...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46XI / W164

Мнение от Драгослав » 14 Окт 2011, 13:07

Този проблем с застрахователите е някъде от около година.Пред това много хара с научиха ,че плащат добри щети господата застрахователи,особенно за колите около 10 000 лв.И поради тази причина хората наистина започнаха в един момент да злоупотребяват.Казвам го от личен опит.Работех в една автомивка до кат.Масово идваха хора с колои около 8000-12000х лв.,миеха си ги и след посушаването се започваше едно изследване на боята.Намираха си някакви мини, мини драскотинки с лупа да ги гледаш и завеждаха щети.Аз също съм завеждал подобни щети и бях много доволен.Но в един момент застрахователите видяха че са на загуба."Почнаха да назначават повече разследвачи на щети".Въпросните разследвачи преди време бяха...,,,как да каже склонни да си затваря очите да преиначават истината ;) с цел черпавка,но и това спря.В момента има обратна тенденци,реални щети ги минимизират,предполагам с цел да ги потупат по рамото....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30- 324 D, E30-318 i
Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.

Мнение от Stoqnov_ » 14 Окт 2011, 17:39

Били сме свидетели на не една и две теми- "трябват ми счупени фарове".... или- "търся счупен десен халоген за каско"...
Дали затова наистина се овълчиха толкова тея застрахователи??
С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата