За пореден път по въпроса с тъмните прозорци
Модератор: Общи модератори
51 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: За пореден път по въпроса с тъмните прозорци
zBoost написа:benzin написа:ms написа:benzin написа:няма вече спиране от движение за тъмни стъкла и глобата е точно 20 лева
извади точният текст от закона с промяната + взимат ли точки или не и да ходи народа да затъмнява джамовете
от личен опит и от опита на двама приятелима не е добре да го знаят много хора, по добре затриите темата
да супер нека хората незнаят правата си и да ги изнудват шапкарите по пътищата нали![]()
аааа не, нека всеки втори голфаджия да си налепи фолио от това на илиянци по 3 кинта на всички джамове, така ще е по добре

www.bmwпрофесори-bg.net
- Yandel
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ги като каляски !
Имам познат, който го спряха от движение за затъмнение странични прозорци (предни). Виждам, че според закона е забранено, но къде пише какви са последствията при нарушаване на дадена точка, защото от 20 лева глоба до без кола за месец-два има голяма разлика :?
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
колега няма закон по който да ти спрат колата от движения заради някво смотано ФОЛИО, погледни пак предишния ми пост към края. глобата е 20лв.
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Затъмнени предни прозорци = много проблеми, постоянни спирания и т.н. разправии.
Иначе е супер като е с готино фолио и всичко се вижда отвътре , а не те пече слънцето
С по-тъмно от това фолио си е опасно. А и на повечето места на технически преглед правят проблем /където се минава легално ест./ А дори и да не те спрат от движение /което го има като практика/, ще те накарат да отлепваш фолиото, ще развалиш лепенките от маркирането на каското, и ще си загубиш поне 1 час
Иначе е супер като е с готино фолио и всичко се вижда отвътре , а не те пече слънцето

С по-тъмно от това фолио си е опасно. А и на повечето места на технически преглед правят проблем /където се минава легално ест./ А дори и да не те спрат от движение /което го има като практика/, ще те накарат да отлепваш фолиото, ще развалиш лепенките от маркирането на каското, и ще си загубиш поне 1 час
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
kriso85 написа:Затъмнени предни прозорци = много проблеми, постоянни спирания и т.н. разправии.
Иначе е супер като е с готино фолио и всичко се вижда отвътре , а не те пече слънцето![]()
На твоята кола изглежда, все едно стъклото е тунирано, а не с фолио.
Иначе и аз имам познат с ауди с фолио на предните прозорци, не е кой знае колко тъмно, но има поне 5 акта за това фолио

.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

На моята кола съм си сложила фолио на задните прозорци и отзад, досега каквито и проверки да са ми правили никой нищо не ми е казвал. Може би съм попадала на добри Чичко полицаи 

I don't know where the Limit is But I know where is Not!!!
- Projektzwo
-
-
- Кара: 200CE
добре, това с предните е ясно, ама как стои въпроса с челното (предното) обзорно?
постоянно чувам различни версии, от различни служители на МВР/КАТ...
някои казват, че все пак в КАТ имат уред, с който ако пропускливостта е под 30%, няма проблем, други твърдят че директно те спират от движение...
някои казват, че все пак в КАТ имат уред, с който ако пропускливостта е под 30%, няма проблем, други твърдят че директно те спират от движение...

- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
е прочети си кво пишеш де... викаш 1 % пропускливост може, нали е под 30
а ако отметнеш предната страница с член 105, много ясно ти е написано как стои въпроса с въпроса ти

а ако отметнеш предната страница с член 105, много ясно ти е написано как стои въпроса с въпроса ти

- Бай Семо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: колело в парка
- Мечтае да кара: E34 Alpina
- Детайли за колата: E46 325ti М-pack Imola rot 2
А ако покажем документ който ми разрешава да съм фолиран/ тониран / ? Ще имам ли проблеми? Като се знае че на всеки метър има печатница където могат да направят с/у някой др лев фалшификат. Ако си по щедър може и някоя холограма да ти сложат на TÜV

- Yandel
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ги като каляски !
Projektzwo написа:добре, това с предните е ясно, ама как стои въпроса с челното (предното) обзорно?
В закона никъде не съм видял да пише колко процента е допустимо... иначе това клипче и аз съм го гледал хаха

така сега да ви кажа, куките хич не им дреме колко процента ви е фолиото, един приятел беше сложил
на ц класа 2003та год.
на задните 95% а на предните 10% фолио, пак го глобиха, в забраната пишело че е забранено поставянето на фолио и никъде не пише че е разрешено колкото и леко да затъмнява
на ц класа 2003та год.
на задните 95% а на предните 10% фолио, пак го глобиха, в забраната пишело че е забранено поставянето на фолио и никъде не пише че е разрешено колкото и леко да затъмнява
www.bmwпрофесори-bg.net
- Бай Семо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: колело в парка
- Мечтае да кара: E34 Alpina
- Детайли за колата: E46 325ti М-pack Imola rot 2
Какво се случва при автомобили които са тонирани изцяло фабрично да речем БМВ 760i 1998. Закупил съм тоя автомобил и ме спират. Какво следва ? Как ще докажа че е така произведена ако нямам следния сертификат ? Потъваме заедно с джантата
Всичко е до кИсмет ...

- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Бай Семо написа:Какво се случва при автомобили които са тонирани изцяло фабрично да речем БМВ 760i 1998. Закупил съм тоя автомобил и ме спират. Какво следва ? Как ще докажа че е така произведена ако нямам следния сертификат ? Потъваме заедно с джантата![]()
![]()
Всичко е до кИсмет ...
Еми слагаш сертификата в жабката и си свиркаш. Като те спрат им теглиш контра на въпроса "Що са ти затъмнени прозорците" и си тръгваш с горда усмивка, а те ще останат с пръст в г*з. А не пише ли и в талона на автомобила, че е със затъмнени фабрично прозорци ?

Иначе миналата година видях една S-класа в Бургас, всички джамове затъмнени, а предния с цветовете на дъгата и пак нищо не се вижда.
Последна промяна randity на 26 Окт 2011, 15:16, променена общо 1 път
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Projektzwo написа:добре, това с предните е ясно, ама как стои въпроса с челното (предното) обзорно?
колега не си в русия. прочети закона на предишната страница съм го написал е преди да ръсиш някви глупави въпроси.
- Projektzwo
-
-
- Кара: 200CE
zBoost написа:Projektzwo написа:добре, това с предните е ясно, ама как стои въпроса с челното (предното) обзорно?
колега не си в русия. прочети закона на предишната страница съм го написал е преди да ръсиш някви глупави въпроси.
ти нещо ми се караш ли, не мога да разбера?
51 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4