Мазда РХ-8

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Re: Мазда РХ-8

Мнение от plradev » 22 Окт 2011, 23:59

adje написа:Здравей, ka1ZeR.
Мога да ти кажа от лични наблюдения следните неща:
1. Мисля, че във F1 двигателите са такъв тип, понеже са с малка кубатура и с голяма мощност.

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

По-голяма глупост не съм чел скоро :mhihi: Двигателите във Ф1 винаги са били бутални ,а ванкела е роторен. Нищо общо нямат.Мощността на Ф1 моторите идва от оборотите ,които в момента са ограничени до 18к и 2.4л обем . Едно време нямаше ограничения и ги развъртаха до над 22к об/мин,както и обема им беше 3л. . Та така :)

Мощността на ванкела идва от липсата на загубите при триене ,но за недостатъците колегите са споменали .
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от adje » 23 Окт 2011, 1:26

plradev написа:
adje написа:Здравей, ka1ZeR.
Мога да ти кажа от лични наблюдения следните неща:
1. Мисля, че във F1 двигателите са такъв тип, понеже са с малка кубатура и с голяма мощност.

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

По-голяма глупост не съм чел скоро :mhihi: Двигателите във Ф1 винаги са били бутални ,а ванкела е роторен. Нищо общо нямат.Мощността на Ф1 моторите идва от оборотите ,които в момента са ограничени до 18к и 2.4л обем . Едно време нямаше ограничения и ги развъртаха до над 22к об/мин,както и обема им беше 3л. . Та така :)

Мощността на ванкела идва от липсата на загубите при триене ,но за недостатъците колегите са споменали .

Написъл съм "мисля'', с което става ясно, че не твърдя, че е така, но и не виждам смисъл да ти се обеснявам.Не разбрах само с какво помагаш на човека-освен, че даваш екпертното си мнение, разбира се, като се изкажеш подготвен по-въпроса-откъде идва мощността на ванкела, а ако темата беше за това, щеше да има смисъл.

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 23 Окт 2011, 13:28

ka1ZeR написа:Здравейте колеги! Знам, че това е БМВ форум, но знам, че сте толерантни и към другите марки, затова имам няколко въпроса относно Мазда РХ8. Интересувам се: Качествени ли са тези ванкелови двигатели?, Заслужават ли си?, Имате ли представа какъв разход дават?, Колко им е живота и развалят ли се имат ли оправяне?, В София има ли майстори, които да разбират от такива двигатели? и Намират ли се части за тях? Също така дочух, че са били забранени, истина ли е това?
Ще Ви бъда много благодарен, ако ми дадете компетентни отговори по въпроса. Благодаря предварително! :):):)

Това е твоят форум - http://forum.mazdabg.com/viewforum.php? ... 0af2fd54b1

За 10 минути там можеш да разбереш, че двигателя на 100, 120 хиляди км трябва да се отваря за ремонт задължителен струващ 2000лв., гори масло доволно, но тва е нормално в предвид, че е роторен ДВГ. Също - много капризна кола и скъпи ремонти, ако не внимаваш. С две думи - не си заслужава.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: MB w212 AMG
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от kronos » 23 Окт 2011, 13:32

Ходих преди седмица с брат ми да пробваме една такава с цел покупка, та с няколко думи: не върви за конете си, трябва постоянно да е около 7-8 об. за да се сличва нещо. Когато се опитах да я запаля след около 10 мин. не успях, не знам на какво се дължи. Изключително тясна е, брат ми при слизане се оплете в колана който е хванат за задната врата и щеше да се стовари по очи :lol:
Тази кола не си заслужава нервите и парите които ще се хвърчят по нея, не е нищо особенно, а и мотора струва около 14к лв. ако се наложи да се сменя, това е от човек който работи в мазда. Разхода на гориво бил около 11 до 25 л.
Помисли си пак :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 23 Окт 2011, 13:59

ka1ZeR написа:Аз също гледам 350Z, но сравнение със Маздата е по-скъп,а за живота на двигателя и аз знам, че е много кратък, което прави тази кола несигурна известиция.

маздата е някакъв безсмислен инженерен паметник :)
350z си е много добра кола, но в европа е малко скъпичка за това, което е. доста добро шаси и двигател и ефтин интериор и екстериор.
Последна промяна steeN на 23 Окт 2011, 14:01, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 23 Окт 2011, 14:00

steeN написа:350z си е много добра кола, но в европа е прекалено скъпа за това, което е.

за литрите, които предлага дори е много евтина
No bling at the Ring

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 23 Окт 2011, 14:06

добре коригирах се :)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 23 Окт 2011, 15:22

Единия чул, другия казал, третия не разбрал..... Двигателя струвал 14 000 лв., двигателя трябвал да се отваря на 100-120 хиляди километри... Защо не си мълчат тия колеги, като нямат какво да кажат...
Ми то ако мислим по този начин не трябва да караме и БМВ-та, защото още в гаранция раждат, а и са по скъпи.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ///М3
Мечтае да кара: ///М3 CSL

Мнение от Красимир! » 23 Окт 2011, 16:28

А ти имаш да кажеш нещо и знаеш защото?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Z3 Roadster 2.8
Мечтае да кара: едно да беше...

Мнение от The7omahawk » 23 Окт 2011, 17:04

Колега, както се спомена - маздата не е особено разумен избор. Ако търсиш спортна японка и не ти трябват задни места - погледни Хонда s2000. Отново високооборотен компактен мотор, отново "бързи и яростни" визия, но гарнирана с надежден мотор ,нисък разход кеф от кабрио и не на последно място - шпер. Според мен е далеч по-добра алтернатива.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 23 Окт 2011, 18:11

Красимир! написа:А ти имаш да кажеш нещо и знаеш защото?

Защото имам и такава кола от 2004 г., и за 7г. съм сменял само консумативи.
Който иска да харесва колата, мен ме дразни, че се изказват неподготвени и заблуждават....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 23 Окт 2011, 22:00

Club BMW написа:

Който иска да харесва колата, мен ме дразни, че се изказват неподготвени и заблуждават....

:owned: :owned: :owned: :owned: :owned: :owned:
Колата е хубава. Харчи доволно и масло и бензин. Много добро поведение на пътя, но на мен ми идва леко твърда. И най-доброто, пасажера не ти вижда километража :mhihi: :mhihi:
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

ентусиаст
Аватар
Кара: MB w212 AMG
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от kronos » 23 Окт 2011, 22:11

Club BMW написа:Единия чул, другия казал, третия не разбрал..... Двигателя струвал 14 000 лв., двигателя трябвал да се отваря на 100-120 хиляди километри... Защо не си мълчат тия колеги, като нямат какво да кажат...
Ми то ако мислим по този начин не трябва да караме и БМВ-та, защото още в гаранция раждат, а и са по скъпи.

Колега, това за 14те к за мотор ми го каза човека на резервните части в мазда, не съм си го измислил аз.
Виж за писта може и да става колата, но за ежедневна не мисля че е добър избор. Аз бих се спрял на хонда с2000 или нисан 350з, като първата съм я карал известно време и смея да твърдя че е уникална кола.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Мнение от xerial » 23 Окт 2011, 22:17

Club BMW написа:

Късметлия си и недей мн да се палиш толкова ;) Факт е обаче , че при най-елементарно търсене дори и в нета ти излизат куп проблеми свързани с РХ-а...
Аз лично знам че на тая мазда горивните помпи са си консуматив , може би знаеш добре :)
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 23 Окт 2011, 22:26

adje написа:Написъл съм "мисля'', с което става ясно, че не твърдя, че е така, но и не виждам смисъл да ти се обеснявам.Не разбрах само с какво помагаш на човека-освен, че даваш екпертното си мнение, разбира се, като се изкажеш подготвен по-въпроса-откъде идва мощността на ванкела, а ако темата беше за това, щеше да има смисъл.

Помагам му с това ,да не се помисли за Карун Чандок като се качи в маздюхата
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата