Въпрос относно направата на сайт.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Въпрос относно направата на сайт.

Мнение от climbernoob1 » 29 Окт 2011, 11:33

Е.Димитров написа:Най-сложното е да си измислиш дизайн,те дизайнерите за това са толкова дебели и нафукани-щото им сече пипето...
Нарисувай си го на лист как да изгежда и почваш тунинга от най-близък до идеята ти темплейт...

Грешка! :winky: Най-сложното е да си кодираш дизайна. Там вече не е шега работа.
Дизайн лесно се прави (отваряш Photoshop-а и каквото можеш го правиш), стига да имаш идеи (как искаш да изглежда сайта, полета, барове и т.н). Но както казаха колегите по-горе - започни от по-простичкото - готово темплейтче и само си добавяш и променяш текстове и така ще се научиш и на някои кодове. Не е никак сложно, стига да имаш желание да го направиш! Ако искаш мога да ти дам сайт с безплатни/платени темплейти и да ги разгледаш, свалиш и обработиш по твой вкус. Ако имаш нужда от нещо попитай.. :yes: :winky:

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 29 Окт 2011, 11:35

Без пари няма да стане колега.

Ето какво правиш купуваш домейн и хостинг, инсталираш на хостинга CMS предполагам wordpress или joomla ще ти свърши работа.
След това купуваш едина тема за да ти изглежда сайта професионално. http://themeforest.net/ тук ще намериш перфектни теми за около 25$.
Пълниш го с инфо и си ти.

Всичко друго ще погълне повече време и пари.

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 29 Окт 2011, 12:23

climbernoob1 написа:Грешка! :winky: Най-сложното е да си кодираш дизайна. Там вече не е шега работа.
Дизайн лесно се прави (отваряш Photoshop-а и каквото можеш го правиш), стига да имаш идеи (как искаш да изглежда сайта, полета, барове и т.н). :

ти колко пъти си правил дизайн на сайт, че знаеш кое е по-трудно :D

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 29 Окт 2011, 13:28

///peter написа:Колега, с пръдня боя не става - искаш най-изпипаното, ама ако може ти да си го направиш.
Освен дизайна на хартия, ще се сблъскаш със милион проблеми за които и даже не предполагаш, че могат да се проявят при потребителите - който виждайки ги ще ти се смеят :roll:
По-добре си намери кой да ти свърши работа по сайта, плати си като поп, а през това време си прави бизнес делата...

:yes:
това е истината, ако всичко си правим сами накрая няма да има нищо :D
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jordanov » 29 Окт 2011, 13:44

:banghead: Благодаря, колеги. Наистина не съм предполагал, че материята е толкова обемна. е107 не ме кефи и сега качвам магенто. До 5 сутринта се занимавах с тези работи и сега от 3-4 часа пак. Ще се помъча малко, да видя кво ще стане, а накрая ще го дам на някой по-навътре в нещата да го ревизира. Понеже сега си го качвам на фрий хостинги, дори не правя сайта публичен, надявам се след това мога да го сваля и да го кача на платения хост и реалния домейн?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 купе

Мнение от Yanko Petrov » 29 Окт 2011, 13:56

Колега, ти фирмен сайт ли искаш или онлайн магазин, щото магенто е второто? Но и в двата случая можеш да ползваш готова платформа, като си купиш само уникален дизайн (по-точно да си поръчаш). Щом не ти е спешен сайта, чети, мъчи и прецени дали можеш да се справиш :yes: В предприемач.ком можеш да намериш кой да ти направи дизайна, а и доста можеш да прочетеш там за сайтовете и сео-то изобщо. Сега в главата ти е боза и нищо чудно да се отчаяш, но като си отпочинеш, сядаш и започваш да четеш наново и така... А колегата, който ти препоръчва Notepad++ ... не е реално просто. Наистина най-добре е да е писан сайта, а не наготово, но не си те представям тепърва да учиш езици и да си направиш и сайт скоро... и това при положение, че няма с това да се занимаваш вбъдеще...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jordanov » 29 Окт 2011, 14:06

фирмен сайт ми трябва, не онлайн магазин. Не искам да пиша, искам готов дизайн, както казах на който да добавя някакви лога примерно. По-късно ще разгледам това което ми даваш. Ама щом магентото не става, мисля да се ориентирам към джумлата :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 купе

Мнение от Yanko Petrov » 29 Окт 2011, 14:14

Що не wordpress тогава? С джумла не съм работил и не мога да сравнявам, но мисля, че wordpress ще е най-подходящо, бързо ще го разучиш :winky:

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 29 Окт 2011, 15:26

ричард брансън го е казал "за да си собственик на самолетна компания не трябва да разбираш от самолети, а да си добър с хората" човека отваря една от първите "туристически" фирми за космически обиколки около земята, а дори не може да чете, болен е от дислексия! оставих пари колкото за е30-ка за фирменият сайт, ама ако трябваше аз да се уча да го правя щеше да ми отнеме 2г! има хора, които за 1г стават милионери.. при бизнеса няма нищо по-ценно от времето и парите- ако нямаш финансиране можеш да развиваш фирмата 30г и да си загубиш силните години и пак да не си направил нищо, докато за 4-5г можеш да завършиш за архитект примерно и ще се откажеш 100 пъти да си "предприемач" :lol:

p.s, мога да те свръжа с въпросната фирма, ще ти вземат за сайт без каталог около 600лв и работят бързо и коректно
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от climbernoob1 » 29 Окт 2011, 22:26

vlad0 написа:
climbernoob1 написа:Грешка! :winky: Най-сложното е да си кодираш дизайна. Там вече не е шега работа.
Дизайн лесно се прави (отваряш Photoshop-а и каквото можеш го правиш), стига да имаш идеи (как искаш да изглежда сайта, полета, барове и т.н). :

имам няколко проекта, спокойно :winky:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от climbernoob1 » 29 Окт 2011, 22:28

vlad0 написа:

а ти?? :lol: :winky:

Потребител
Аватар
Кара: e39 530d Touring
Мечтае да кара: e30 m3;e34 m5;e31

Мнение от joro_e30 » 30 Окт 2011, 12:54

С фотошопа просто си изграждаш представа, как ще изглежда горе-долу, след чертания на лист сайт :mhihi:
Колегата е прав, кодирането после е по-сложно / всъщност не толкова, само да ти се занимава/ :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от climbernoob1 » 30 Окт 2011, 13:16

joro_e30 написа:С фотошопа просто си изграждаш представа, как ще изглежда горе-долу, след чертания на лист сайт :mhihi:
Колегата е прав, кодирането после е по-сложно / всъщност не толкова, само да ти се занимава/ :yes:

С photoshop-а го изграждаш и го нарязваш на хедъри, барове, полета и тн. После с код-а го пишеш в notepad-а и го коригираш. :winky:

До колегата "vlad0" - Ако искаш мога да си покажа някой от проектите ми. :winky: Снощи не ми се занимаваше с разбирачи като теб :winky: и ми беше мързеливо, ако не бях в това състояние щях да ти фърля малко храня за хамстери с черпака. :winky: :lol:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 30 Окт 2011, 13:32

Нарязването и кодирането не са толкова сложни, ама ако знаеш перфектно CSS и HTML. Има си доста тънкости все пак. Едва ли начинаещ от първия опит може да се справи. А и трябва да се имат предвид мобилните устройства, мониторите с широки екрани, IE6, IE7, IE9, Safari.....Отделно трябва да се помисли за хората с увредено зрение, за далтонистите, дори за тези, които са неграмотни и не знаят езика. За някой прост дизайн става, но нали в задачата се иска да не изглежда аматьорски. Казвам ви аз, че дизайнерите са най-дебели в хранителната верига на един сайт :mhihi: .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 30 Окт 2011, 13:37

climbernoob1 написа:
joro_e30 написа:С фотошопа просто си изграждаш представа, как ще изглежда горе-долу, след чертания на лист сайт :mhihi:

С photoshop-а го изграждаш и го нарязваш на хедъри, барове, полета и тн. После с код-а го пишеш в notepad-а и го коригираш. :winky:

До колегата "vlad0" - Ако искаш мога да си покажа някой от проектите ми. :winky: Снощи не ми се занимаваше с разбирачи като теб :winky: и ми беше мързеливо, ако не бях в това състояние щях да ти фърля малко храня за хамстери с черпака. :winky: :lol:

Ако си специалист в дизайнерската част, прати ми св. Предложението е сериозно

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата