За колеги с кненонови фарове!!!
Модератор: Общи модератори
36 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
Re: За колеги с кненонови фарове!!!
Zagy написа:Крайно време беше!!!!!!!!!!!!
е вие от кво се оплаквате от ксенони или от нерегулирани фарове?
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
Doberman_vas написа:Zagy написа:Крайно време беше!!!!!!!!!!!!
е вие от кво се оплаквате от ксенони или от нерегулирани фарове?
Oт нерегулирани фарове с ксенони.
ms написа:Внимавайте с желанията- ако се сбъднат ще ходите пеша
Тей си мислиш щото си гладен

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Аз се оплаквам от ксеноните - почти всички коли с китайчета за по 40-50 лева светят и заслепяват отвратително.
Si non confectus, non reficiat.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Zagy написа:Аз се оплаквам от ксеноните - почти всички коли с китайчета за по 40-50 лева светят и заслепяват отвратително.
Moйте не заслепяват изобщо, регулирани са на стенд.
И са перфектни и не ми се клатят крушките като на 90% от старите бангии.
Има си и изключения затова според мен ако се прави преглед след всяка модификация ще е перфектно.

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
xpl0d написа:...Аз съм съгласен всичко да ми се проверява под лупа, но да изчезнат подвижните гробници и да си карам по нормален път.

- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
vld написа:Zagy написа:Аз се оплаквам от ксеноните - почти всички коли с китайчета за по 40-50 лева светят и заслепяват отвратително.
Moйте не заслепяват изобщо, регулирани са на стенд.
И са перфектни и не ми се клатят крушките като на 90% от старите бангии.
Има си и изключения затова според мен ако се прави преглед след всяка модификация ще е перфектно.
+1,
затова не слагайте всичко под ножа

Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Еиии, нема оправия, от както сменихме времето, 4 пъти слизах на светофари да се разправям с кретени
Един бакшиш зад мен направо ми гори очите, слизам да му кажа, че е на дълги ония селтак ми вика не съм вдигнал съм ги да виждам пътя супер нагъл казах му, заслепяваш другите хора, отговора беше ебал съм им майката
на Цариградско, всеки ден по 4-5 такива изруди има, секви бангии се движат, кои с тиксо хванал фаровете кои ксенон сложил за 3.50 лв да свети по покривите на сградите, аз съм за яко глоби спиране от движение, и после преглед, и НАДИН да отворат пункт зад каналите на КАТ
Един бакшиш зад мен направо ми гори очите, слизам да му кажа, че е на дълги ония селтак ми вика не съм вдигнал съм ги да виждам пътя супер нагъл казах му, заслепяваш другите хора, отговора беше ебал съм им майката

на Цариградско, всеки ден по 4-5 такива изруди има, секви бангии се движат, кои с тиксо хванал фаровете кои ксенон сложил за 3.50 лв да свети по покривите на сградите, аз съм за яко глоби спиране от движение, и после преглед, и НАДИН да отворат пункт зад каналите на КАТ
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- dokie
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
- Мечтае да кара: Е60 М5
Я се замислете малко... кой щеше да слага ксенони и халогени и фарове отгоре като за сафари ако имахме нормални пътища по родната ни ши*ана държавица... ако карах по нормални пътища без гробове по тях в които да оставя някоя от гумите/джантите си... а с вероятност и част от окачването... то тогава щях да си карам дори на 55 вата крушчици без да се притеснявам... достатъчно ми е да виждам осевата линия (къде ли зачезва тя 1 месец след полагането й
), мантинелата (я със светлоотразители, я без... а я и без мантинела
) и евентулано някой "Nightrider" странстващ по пътното платно... а не да изживявам "Париж-Дакар" всеки ден по пътя за и от работа до вкъщи... и да гледам как в участък от 1км след караулка "Владая" посока Перник (действието се развива миналата зима) има 3-ма на аварийни, сменящи гуми/джанти след "контакт" с пътна инфраструктура... където разбира се виновен е отново водача поради "несъобразена скорост" - но това понятие би трябвало да се отнася за ПЪТ, който не съществува... не ви ли писна да ви е*ат... щом не ... навеждайте се по-яко.... доволни били... трябва да има ред, ама в държава на безредие и "равенство"
... гласувайте пак със ЗА
ПС: с качествен китайски
ксенон на 4300К на лупа, регулиран и т.н. карам... тези дни ще отида да се замерят стойностите на осветеност и разсейка... никога не съм искал да заслепявам някого, но няма да карам с обикновена крушка защото това е равносилно на едни силни диодни габарити при е34, а нямам намерение да спонсорирам сектор Авточасти с още 250-300+ лв годишно за окачване... (а карам с 15'' джанти и висок профил точно по гореупоменати съображения)
ППС: тея само горна граница за осветеност ли гледат или и долна?!?!?!?!?!?!?

ПС: с качествен китайски

ППС: тея само горна граница за осветеност ли гледат или и долна?!?!?!?!?!?!?

- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i
Стандарта на крушката е H7, а на ксенон крушката си пише Н7. Т.е. не се променя нищо конструктивно по фара. Така че другаря от КАТ с позволението от закона може да си го навре някъде.
В КАТ от години се роят малоумници и кретени, които не разбраха, че когато го вадят голям по ТВ-то трябва да имат и по един голям отзад под формата на ясна законова рамка. А те нямат нищо освен голия си гъз! Простия пример е когато миналата есен поредния безмозъчен шеф в КАТ се изтъпани и пусна слуха за проверките за зимни гуми. Хората стояха и мръзнаха с часове да слагат зимни гуми, а се оказа, че в закона няма зимни и летни, а има 1.6мм мин. протектор!
Относно ксенона, както писах в другата тема се оказва, че всички с ксенони на фарове правени за халогенни крушки сме в нарушение според европейската директива 98.
Там пише, че не били направени тестове в лаборатория, за да се види как светят ксенон крушките на фар за халогенна крушка.
Аз лично спорех много за ксенона, но преди около година ходих да си регулирам фаровете и се оказа, че мойте фарове без лупа светят доста размазано, като едно петно. Свалих ги с 10% надолу и чакам да излезе крушка, която да не грее толкова много като халогенната. Всички с изгорели лещи знаем какво причиняват халогенните крушки. А те и повреждат и рефлектора и то го повреждат много и в един момент оставаме без фарове. И се пита колко процента катастрофи станаха по причина заслепяване? А по-добре ли е заради изгорелия рефлектор да забършеш някой колоездач или шарещ по платното пешеходец, или да караш с деведесет и да имаш 15 метра осветеност на пътя пред теб...от 90 за 15м не се спира!
Сега обаче ксенон на друг фар примерно на астра Г свети по много по правилен начин отколкото на моя фар. Ксенон на фар с лупа на Е34 и Е36 светят изключително правилно като форма на лъча. Говоря за коли, над които имам наблюдение. Та искам да кажа, че има норми и те са добре описани относно фаровете. Та първо да затегнат нещата по пунктовете за технически преглед и не само да гледат дали светят фаровете, а да ги замерят и ако не покриваш нормите не минаваш на преглед, но тези които покриват с ксенон да им се издава разрешение да карат с тези фарове.
Вместо да дадат 30 уреда за мерене на фарове на "уличните рекетьори" да ги бяха раздали на пунктовете за ГТП и да си направят промени в закона. Защото и в европейската директива пише, че не се знае как ксенона ще свети на различните фарове т.е. на някой може да покрива нормите, на други не. Другата тема е, че не може да минавам на преглед за 10мин като 5 от тях е попълване на документи това е нелепо. Въпреки, че ПТП по причина не изправно МПС са доста малък процент.
И отново глобата е в рамките на неподлежаща на обжалване, чист рекет - та докато другите чакат 2012г ние май ще посрещнем 1989...поне края на светя няма да ни засегне, поне докато го караме на обратно!
В КАТ от години се роят малоумници и кретени, които не разбраха, че когато го вадят голям по ТВ-то трябва да имат и по един голям отзад под формата на ясна законова рамка. А те нямат нищо освен голия си гъз! Простия пример е когато миналата есен поредния безмозъчен шеф в КАТ се изтъпани и пусна слуха за проверките за зимни гуми. Хората стояха и мръзнаха с часове да слагат зимни гуми, а се оказа, че в закона няма зимни и летни, а има 1.6мм мин. протектор!
Относно ксенона, както писах в другата тема се оказва, че всички с ксенони на фарове правени за халогенни крушки сме в нарушение според европейската директива 98.
Там пише, че не били направени тестове в лаборатория, за да се види как светят ксенон крушките на фар за халогенна крушка.
Аз лично спорех много за ксенона, но преди около година ходих да си регулирам фаровете и се оказа, че мойте фарове без лупа светят доста размазано, като едно петно. Свалих ги с 10% надолу и чакам да излезе крушка, която да не грее толкова много като халогенната. Всички с изгорели лещи знаем какво причиняват халогенните крушки. А те и повреждат и рефлектора и то го повреждат много и в един момент оставаме без фарове. И се пита колко процента катастрофи станаха по причина заслепяване? А по-добре ли е заради изгорелия рефлектор да забършеш някой колоездач или шарещ по платното пешеходец, или да караш с деведесет и да имаш 15 метра осветеност на пътя пред теб...от 90 за 15м не се спира!
Сега обаче ксенон на друг фар примерно на астра Г свети по много по правилен начин отколкото на моя фар. Ксенон на фар с лупа на Е34 и Е36 светят изключително правилно като форма на лъча. Говоря за коли, над които имам наблюдение. Та искам да кажа, че има норми и те са добре описани относно фаровете. Та първо да затегнат нещата по пунктовете за технически преглед и не само да гледат дали светят фаровете, а да ги замерят и ако не покриваш нормите не минаваш на преглед, но тези които покриват с ксенон да им се издава разрешение да карат с тези фарове.
Вместо да дадат 30 уреда за мерене на фарове на "уличните рекетьори" да ги бяха раздали на пунктовете за ГТП и да си направят промени в закона. Защото и в европейската директива пише, че не се знае как ксенона ще свети на различните фарове т.е. на някой може да покрива нормите, на други не. Другата тема е, че не може да минавам на преглед за 10мин като 5 от тях е попълване на документи това е нелепо. Въпреки, че ПТП по причина не изправно МПС са доста малък процент.
И отново глобата е в рамките на неподлежаща на обжалване, чист рекет - та докато другите чакат 2012г ние май ще посрещнем 1989...поне края на светя няма да ни засегне, поне докато го караме на обратно!
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Стандарта за крушка май е D2S, не Н7.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i
Elesar74 написа:Стандарта за крушка май е D2S, не Н7.
Да, но моя фар е за крушка Н7 и ако сложа D2S е изменение и попадам под ударите на закона

Просто нещата не са изяснени и остават много възможности за свободна интерпретация и понеже ние сме от страната на тези, които нямат право на интерпретация, онези другите ни интерпретират отзад както си искат!
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...
- horhef
- младши ентусиаст
-
- Кара: каручки
Аз съм с е36 с ксенон от 3 години и лупи. Мога да кажа с ръка на сърцето, че не заслепявам никой. Много пъти съм карал зад приятели съм ги питал и те са категорични, че си свети нормално. Е вече ако не е с лупа или завдоски става ужас. Точно вчера един дърт джип щеше да ме ослепи с ксенона. Нестига, че светеше безобразно ами е и нависоко.
В момента единия фар не ми е регулиран правилно защото го сменях. Но Съм го насочил към земята и 150% не заслепявам ама и аз не виждам
Та някой ако ми каже къде да си ги регулирам ще съм му благодарен. 
В момента единия фар не ми е регулиран правилно защото го сменях. Но Съм го насочил към земята и 150% не заслепявам ама и аз не виждам

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Аз исках да кажа, че стандарта за ксенон лампите е D2S, а не Н7. Стандарта за халогенна крушка е Н7. Обаче имаш фарове с лупи и сичко бир таман, а халогенни лампи. Какво става, ако сложиш Н7 ксенонова лампа от братята китайци?
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Elesar74 написа:Аз исках да кажа, че стандарта за ксенон лампите е D2S, а не Н7. Стандарта за халогенна крушка е Н7. Обаче имаш фарове с лупи и сичко бир таман, а халогенни лампи. Какво става, ако сложиш Н7 ксенонова лампа от братята китайци?
Колега, нещо се бъркаш, Н1, H7, D2S, D2R, D1S и тн. са обозначения за цокъл на крушка, не стандарт.
За стандарт може да се говори за цвета на светлината, като наприме 4300к е цвета на заводски монтираните ксенонови крушки.

36 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3