Makita vs. Bosch - КЛЮЧ !
Модератор: Общи модератори
38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- GKuzmanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36
- Мечтае да кара: по хубави пътища
Re: Makita vs. Bosch
Най-лесното е да отидеш и да си вземеш двете машини под наем, да ги пробваш и след 4 часа да ги върнеш.
Голяма макита не ми е попадала и немога да дам съвет (виж за винтовертите съм твърдо за), вече за бош-а мога да кажа че са 1-2 идей по добри от хилти (говориме за съпоставими машини) и наистина големия + е сервизната база.
Успех и да се похвалиш какво си си купил.
Голяма макита не ми е попадала и немога да дам съвет (виж за винтовертите съм твърдо за), вече за бош-а мога да кажа че са 1-2 идей по добри от хилти (говориме за съпоставими машини) и наистина големия + е сервизната база.
Успех и да се похвалиш какво си си купил.

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Аз ползвам Спарки полупрофесионална бормашина/тамън 2 имам-едната вече е на 10г/ и на ударно положение дупча в бетон/30см./ с боргия ф8-10 видирана абсолютно без никакви проблеми,а отделно колко дупки са направили..много.За къртач нямам наблюдения,но мисля да са добри
.Един път ми попадна в ръцете един Хамър,та къртихме плоча за пети за подемник на сервиз...просто нема такъв дзвер
.

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- pistata9889
- ентусиаст
-
- Кара: Камион колкото читалището...
vladi_a_i написа:Аз ползвам Спарки
Бате сори,ама прочети заглавието на темата.
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
чета много внимателската
... щот нали съм дрилър
работата с ядкова корона изисква задължително
изключване на ударния елемент в работата... иначе корона , особено диамант става беззъба баба за 2 см...
има оше 2 параметъра за следене за успешна работа по този начин, ма ще изчакам още мнения

работата с ядкова корона изисква задължително

има оше 2 параметъра за следене за успешна работа по този начин, ма ще изчакам още мнения

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
pistata9889 написа:vladi_a_i написа:Аз ползвам Спарки
Бате сори,ама прочети заглавието на темата.
Прочетох го,но се ефектирах от отговори като този,че Спаркито е две нива по надолу

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
тея модели не ги ползвам, че са ми много големи за работа, но като цяло съм по-доволен от Макита... и наистина е добра идея да ги вземеш под наем и да пробваш как се държат...
още ще те афектирам, но Спарки-то изобщо не ми влиза в класацията за работа и е не 2, а поне 5 нива надолу- ползвам едно САМО за бъркане на материал + като резерва ако Макита-та даде фира някой ден да не спирам за деня... това чудо Спарки тежи излишно, пробива слабо, бучи излишно и за капак струва твърде много- за перфоратор просто не става... Виж, за бъркалка и дрелка става...
да го обясня така- аз съм здрав българин и дупча със Спарки, до мен (буквално на 1 метър) една въшка дето е 60 кила с мокри дрехи дупчи с Макита... Стената е бетон, свредлата са еднакви и въшката дупчи значително по-бързо и лесно от мен... Сменихме машините- аз дупча 3-та дупка с Макита-та, а Спарки-то едва свършва 1-та... Просто Спарки съм ги отписал за работа- за домашна употреба дето ще направиш 50 дупки за 7 години стават... но пък тогава пък се оказват твърде скъпи...
Да го кажа и иначе- за 4г. ми е изгоряла 1 Макита от общо 5, нито един Бош от 3 и 3 Спаркита от общо 3 такива... За да е ясна класацията- основни машини са Макита и се ползват здраво, Бош-а се ползват поне 2 пъти по-малко от тях, Спарки-тата се ползваха колкото Бош- нищо особено като натоварване... и в момента имам 1 Спарки за бъркалка и постоянна резерва + 2 Спаркита дълбока резерва ако се окажа пълен карък и ми изгорят 2 машини за няколко дни...
vladi_a_i написа:Прочетох го,но се ефектирах от отговори като този,че Спаркито е две нива по надолу,а това въобще не е така,защото зависи кой как си ползва иструмента и колко
още ще те афектирам, но Спарки-то изобщо не ми влиза в класацията за работа и е не 2, а поне 5 нива надолу- ползвам едно САМО за бъркане на материал + като резерва ако Макита-та даде фира някой ден да не спирам за деня... това чудо Спарки тежи излишно, пробива слабо, бучи излишно и за капак струва твърде много- за перфоратор просто не става... Виж, за бъркалка и дрелка става...
да го обясня така- аз съм здрав българин и дупча със Спарки, до мен (буквално на 1 метър) една въшка дето е 60 кила с мокри дрехи дупчи с Макита... Стената е бетон, свредлата са еднакви и въшката дупчи значително по-бързо и лесно от мен... Сменихме машините- аз дупча 3-та дупка с Макита-та, а Спарки-то едва свършва 1-та... Просто Спарки съм ги отписал за работа- за домашна употреба дето ще направиш 50 дупки за 7 години стават... но пък тогава пък се оказват твърде скъпи...
Да го кажа и иначе- за 4г. ми е изгоряла 1 Макита от общо 5, нито един Бош от 3 и 3 Спаркита от общо 3 такива... За да е ясна класацията- основни машини са Макита и се ползват здраво, Бош-а се ползват поне 2 пъти по-малко от тях, Спарки-тата се ползваха колкото Бош- нищо особено като натоварване... и в момента имам 1 Спарки за бъркалка и постоянна резерва + 2 Спаркита дълбока резерва ако се окажа пълен карък и ми изгорят 2 машини за няколко дни...
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Два перфоратора с SDS+ уморих с корона Ф70 ,която я ползвам за вкопаване на конзоли и разпределителни кутии. Едно хилти ,на което му се разби патронника и един електропневматичен скил ,на който му се пръсна буталото
За дупки в тухла ,няма проблем ,но в бетон и то Ф80 с обикновен SDS+,съм на мнението на колегата спиидър88,че трябва да се замислиш.Или да ползваш перфоратора мнооого внимателно и откровено да го щадиш доколкото може . Марка не бих ти препоръчал,защото не съм ползвал професионално дълго време никакъв и нямам лични наблюдения за качествата им ,но във фирмата в която работя ,дънят с Макита и общо взето лоши думи от не съм чул за тях 

- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
Добре де, а няма ли нещо като преходник SDS max към SDS +, такова нещо би разрешило всички драми.

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
- ms
-
-
speeder88 написа:Добре де, а няма ли нещо като преходник SDS max към SDS +...
предполагам, че няма....щото едва ли на някой производител може да му мине през ума, че някой ще реши да пробива отвор 6 мм /примерно/ с 10 кила машина SDS-max при положение, че за целта има SDS-plus перфоратори

- ms
-
-
що подценяваш братският китайски народ и желанието на българина да има уред 37в1 

ms написа:що подценяваш братският китайски народ и желанието на българина да има уред 37в1
всъщност си прав...и в тоя ред на мисли се зачудих дали пък няма преход SDS-max---> игла за бродиране, та жената да щрака гоблените с перфоратора

Твърдо Макита, нямат нищо общо с китайската измишльотина Бош.Въобще не бих се двоумил между тези две марки.Японеца си е японец.
Има преходник от SDS max към SDS + на Бош и струва 130 лв. Като търговец продаващ и двете марки , Макитата се купува повече , защото е по-евтина и извънгаранционно частитте са и по-малко като пари. Друг е въпроса в самото устройство на машинките , Макитата е по просто устроена . Старата Макита с новата няма нищо общо , слушал съм го и от клиенти и от търговските представители , качеството не е на ниво .Вече има и китайска Макита .
- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
обмислял ли си DeWalt ?
от посочените твърдо за Макита ...
от посочените твърдо за Макита ...
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът
38 мнения