Въпрос относно WiFi

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Re: Въпрос относно WiFi

Мнение от DirtySouth » 14 Ное 2011, 15:36

За сефте чувам такова нещо , трябва и аз да опъна една мачта с антена и да тествам :mhihi: че не ловя НЕкриптирани в нас :roll: А възможен ли е мост , между различни мрежи ?
I'm slowly drifting
Изображение

Музикално деформиран
Аватар
Кара: 330ci

Мнение от Icco » 14 Ное 2011, 15:50

Тури на покрива едно омни 16db и пак ще си говорим за броя мрежи които хващаш :mhihi: :mhihi:

русата мафия!
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от Ronka » 14 Ное 2011, 15:51

DirtySouth написа:За сефте чувам такова нещо , трябва и аз да опъна една мачта с антена и да тествам :mhihi: че не ловя НЕкриптирани в нас :roll: А възможен ли е мост , между различни мрежи ?

ЛС :mrgreen:
ИзображениеIs...

Много като тебе вече плакаха ...

Музикално деформиран
Аватар

Мнение от Icco » 14 Ное 2011, 15:56

Е що не го написа тук че да видим всички за какво иде реч?

русата мафия!
Аватар

Мнение от Ronka » 14 Ное 2011, 16:02

Icco написа:Е що не го написа тук че да видим всички за какво иде реч?

:oops:

A wireless range extender increases the distance over which a WLAN signal can spread, overcoming obstacles and enhancing overall network signal quality. Several different forms of wireless range extenders are available. These products are sometimes called "range expanders" or "signal boosters."
A wireless range extender works as a relay or network repeater, picking up and reflecting WiFi signals from a network's base router or access point. The network performance of devices connected through a range extender will generally be lower than if they were connected directly to the primary base station.

A wireless range extender connects wirelessly to a WiFi router or access point. However, due to the nature of this technology, most wireless range extenders work only with a limited set of other equipment.
(http://compnetworking.about.com/od/wire ... gear_7.htm) примерно ...

Ако има свободна, не защитена мрежа... може да се хване или както ти каза с по-голяма антена, ама там е друго, че се съобразяваш с дължина на кабели и тн, или с експандър, или ако имаш рутер(или си купиш) и има възможност за смяна на фирмуер ( примерно dd-wrt) и да може да работи като ектендър/експандър.
Това обаче( според мен) има смисъл, ако мрежата е свободна, не на някой дето не си я е заключил, щото след 2 дни мое и да те резне и пари/труд нямат смисъл.
Обясних го ... простичко :paranoid: :mrgreen:

Ареее и друг да се включи, че изглеждам мноо умна :mhihi:
ИзображениеIs...

Музикално деформиран
Аватар

Мнение от Icco » 14 Ное 2011, 16:29

По темата мога да пиша до утре сутрин, но едва ли има смисъл да влизам в подробности.
1. Към човека пуснал темата и конкретния въпрос, за да ти отговоря точно и конкретно е добре да знам с каква техника разполагаш към момента, разгледай този сайт и кажи дали ще си познаеш чарколаците у вас > http://www.reloadbg.com/anteni2,4.html
2. Твоа за репитера го има всеки рутер който поддържа b/g/n стандарти на WIFI и обикновено на кутийката на рутера пише WDS от такова изпъление има смисъл само ако сигнала който хващаш с лаптопа ти е на ръба и трябва да стоиш в определена точка на къщата за да хванеш сигнала.
Бриджа си е бридж той няма нищо общо със това което ви трябва като изпълнение, ако въобще под бридж се няма предвид нещо друго на което не се знае наименованието :)

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 14 Ное 2011, 17:19

бриджа е леър 2 прадядото на леър 3 рутера

баси кво написах. ма това е щото не съм рус :ok:
алекс
трабант 601с
разни други возила

русата мафия!
Аватар

Мнение от Ronka » 14 Ное 2011, 17:51

alx написа:бриджа е леър 2 прадядото на леър 3 рутера

баси кво написах. ма това е щото не съм рус :ok:

Имаш шанс още :mhihi: :winky:
ИзображениеIs...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: в шоуто на тройките

Мнение от swh_bmw » 14 Ное 2011, 18:17

Толкова русокоси на едно място, бих желал да ви попитам нещо.
Телевизора ми има възможност да се включи в мрежата (има етхернет вход).
Между безжичния ми рутер и телевизор има разстояние и ако опъна кабел няма да е красиво. Бих желал да направя връзка с телевизора и безжичния рутер с помощта на още едно безжично устройство.

Тоест
1. Имам 1ви основен (който получава НЕТа) Безжичен рутер
2. Искам да добавя 2и безжичен, който ще получи НЕТа от 1ви и ще го сподели през етхернет порта (в случая на телевизора, а може би в бъдеще и на някоя игрална конзола )

въпросите ми са
- Какво устройство трябва да имам за 2и безжичен - рутер или репитър или бридж ?
- В къщи мисля че имам 1 или 2 безжични рутера. Какви функции трябва да притежават за да си шерна НЕТа на телевизора? (някакви стари TP-LINK)

Поздрави

Музикално деформиран
Аватар

Мнение от Icco » 15 Ное 2011, 0:15

Трябва двата рутера да притежават WDS

младши ентусиаст
Аватар
Кара: в шоуто на тройките

Мнение от swh_bmw » 15 Ное 2011, 10:19

Това е кофти . Понеже основния не притежава WDS и е на доставчика ми, който не желае да го смени с друг!
Друг въпрос, мога ли да добавя втори рутер с WDS до основния двата свързани с кабел и чрез него да направя връзка с трети който има WDS и ще е до телевизора?

Музикално деформиран
Аватар

Мнение от Icco » 15 Ное 2011, 13:26

За моженето може, но е хубаво да се придържаш към правилото > по-малко железария по малко проблеми!

Предишна

Назад към Извън Темата