Препоръчайте по лек уиндоус 7

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Re: Препоръчайте по лек уиндоус 7

Мнение от xpl0d » 17 Ное 2011, 20:23

TheKiller написа:Попринцип не ми е слаб компютъра,intel core 2 duo 3.0ghz,2GB ram ddr3,Video:Nvidia GeForce Gt430 1GB,искам да го сложа главно,че новите игри не поддържат xp-то,а обичам да си цъкам,а в същото време не искам да си намалям производителноста,с хп-то ми е супер :roll:

С тези параметри ми е чудно какви ще да са тези "нови" игри, които ще успееш да подкараш, ама карай...

По темата - седмица стартер ти е най-леката от всички. Можеш да го орежеш допълнително на макс и да пробваш, но си е мазохизъм отвсякъде. Сложи си още 2 или идеалното продай си тази и сложи 6 или 8GB RAM, една седмица ултимейт и ще закрепиш положението за известно време.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 17 Ное 2011, 20:38

Бе според мен си е мазохизъм да пръснеш толко пари за ъпгрейдваш пс (което е отлично за работа ) само да можеш да играеш игри ,а през това време хората кви PlayStation-и и Xbox-ве са изобретили на какви телевизори ....
I'm slowly drifting
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 17 Ное 2011, 22:27

- 32 битови Starter, Home Basic, Home Premium, Professional и Ultimate;

- 64 битови Home Basic, Home Premium, Professional и Ultimate.

Напиши в замунда windows и от преди няколко дена има последния уйн 7 с ъпдейтите.
С тея параметри ще ти върви и ултимейт, ама за новите игри немаш много шанс, освен ако не си намалиш детайлите.
Пък и зависи кои нови игри визираш ;)
Изображение

Аватар

Мнение от xpl0d » 17 Ное 2011, 23:27

DirtySouth написа:Бе според мен си е мазохизъм да пръснеш толко пари за ъпгрейдваш пс (което е отлично за работа ) само да можеш да играеш игри ,а през това време хората кви PlayStation-и и Xbox-ве са изобретили на какви телевизори ....

Кое са му много пари? 4 гиги рам са 30-на лева. За конзолите си е въпрос на предпочитане. Имах PS3, но след няколко месеца го продадох. Неудобно за игра, нямаше много поддържани заглавия, па ако има не тръгва под еди кой си фирмуер, а само под еди кой си, че фиксове търси, че тегли и ъплоудвай като скъсан. Killzone 3 няма ти казвам колко се изнервих докато я подкарам. А реално FPS-и примерно са ми супер трудни за игра, неудобни, така и не свикнах за няколко месеца. За рейсинг пак не става, иска си волан. Мортал комбата най-новия като излезе....е то 1001 комбинации за всеки герой отделни. Писна ми и го продадох. Аз лично съм ъпгрейднал само с една видеокарта - 5670(по-мощна не си струва за моята щайга). Hot Pursuit-a ми върви идеално на макс детайли, както и новото NFS Run. Bulletstorm и другите пуцалки от тази година повечето вървят на макс безпроблемно. А самата карта струва 100-на лв., може даже още да са паднали цените. И MMORG(тва на конзола забрави просто) мога да си играя и FPS и пак ми е 3-4 пъти по-евтино от конзола.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i
Детайли за колата: M43B19TU

Мнение от TheKiller » 18 Ное 2011, 13:18

xpl0d написа:
TheKiller написа:Попринцип не ми е слаб компютъра,intel core 2 duo 3.0ghz,2GB ram ddr3,Video:Nvidia GeForce Gt430 1GB,искам да го сложа главно,че новите игри не поддържат xp-то,а обичам да си цъкам,а в същото време не искам да си намалям производителноста,с хп-то ми е супер :roll:

С тези параметри ми е чудно какви ще да са тези "нови" игри, които ще успееш да подкараш, ама карай...

По темата - седмица стартер ти е най-леката от всички. Можеш да го орежеш допълнително на макс и да пробваш, но си е мазохизъм отвсякъде. Сложи си още 2 или идеалното продай си тази и сложи 6 или 8GB RAM, една седмица ултимейт и ще закрепиш положението за известно време.

Ми не знам колега,Последното нфс шифт 2 ми върви на макс детайли,новия driver san francisco също всичко на макс,до сега не е имало нова игра от тази година да не ми върви на макс,рамта малко ми куца,но с 4gb ще стане супер,параметрите хич не са слаби :yes:
/// 6>4
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i touring '96

Мнение от grayscale » 18 Ное 2011, 13:23

Ако ще закачаш принтери или друга по-вехта периферия много внимателно с тая 7ца.
При приложенията, които аз ползвам разликата с XP-32bit е към по-зле със windows7-64bit, при все че му купих 12GB RAM.
Имам и един лаптоп също със 7-32bit и там е доста зле положението. Според мен нещо генерално е спечено в седмицата...

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 18 Ное 2011, 14:17

Стига с това леко та леко, и хоум 7ца ако не я настроиш правилно и има 4325437594 стартъп програми в трея, ще му се завива свят на компа докато запали :mhihi:
Слагай ултимейт и не го мисли с толкова рам 32бита задължително.
За момента няма игра която да не работи на тая машина, (рабира се не на макс детайли, защото картичката е слаба, а и кадри за да има си трябва процесорче с повечеко ядра, кеш и мегахерци).
Не си писал точния модел на процесора, щото може и да е от 8ХХХ серия, може и да е 2ХХХ.
Изображение

Аватар

Мнение от xpl0d » 18 Ное 2011, 15:34

grayscale написа:Според мен нещо генерално е спечено в седмицата...

Мда, в твоя случай потребителя ѝ :mhihi:
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 18 Ное 2011, 15:39

:mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от grayscale » 18 Ное 2011, 16:11

xpl0d написа:
grayscale написа:Според мен нещо генерално е спечено в седмицата...

Мда, в твоя случай потребителя ѝ :mhihi:

ОС да харчи ресурс повече от приложенията (който не са леки) мене не ме кефи.
...Ела инсталирай драйвери на плотерите за седмица или да ги сменям на всека нова ОС?
Или ако са лизга аеро-то и върви НФС всичко е у ред :winky:

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 18 Ное 2011, 17:26

grayscale написа:ОС да харчи ресурс повече от приложенията (който не са леки) мене не ме кефи.
...Ела инсталирай драйвери на плотерите за седмица или да ги сменям на всека нова ОС?
Или ако са лизга аеро-то и върви НФС всичко е у ред :winky:

Да бе, харчи ресурси- за цялата шарения дето има в тая 7-ца си е направо икономична :mhihi: ей ти нагледно колко ресурс се използва: под 1ГБ рам при пуснати притурки, и браузер с отворени 20-на прозореца, като само Опера-та ми гълта в това положение над 350МБ рам- мъчих се да го докарам до 1ГБ, ама нямам толкова нерви... тоест самата ОС си гълта около 500МБ- кое е много :?:
За драйверите- ти к'во очакваш, цял живот да ползваш едни и същи плотери ли :?: ХР е официално спряно лятото на 2008г. ако не греша, поддръжка ще има още малко само за SP3 версиите и толкова- ХР официално УМРЯ... А и доколкото помня 7-цата има вграден ХР визуализатор (или к'вото беше там- тоест виртуална машина с ХР) който да се използва за такива уникални случаи с програми при които номера с "режим на съвместимост" не минава ;) просто казано- 7-цата не ти е проблем, проблем е ЗКУ-то...
Ако кажеш "Трябва ми редовна ОС, от тракерите не става" ще те разбера- един Ултимейт беше над 600лв. последно...

Изображение

ПС: За да нямаш и съмнения, че това е след рестарт някъде на Диспечер-а пише едни скромни 9 часа работа- тоест от сутринта :winky:
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от grayscale » 18 Ное 2011, 18:13

Въобще не мисля да влизам в генерални спорове колко е полезно нещо да е прозрачно или анимирано и т.н. в една ОС, ако си ползваш комповете за работа и колко ще струва на юзъра да налее в хардуер за тия неща. То си е някаква мода да е шарено и мазно всичко - това се харесва.
Относно периферията съм нясно, че не случайно се прави така да не може да я подкараш на стара ОС, а трябва да си купиш нова...ама в слуая не иде реч за принтер за 60лв (с мастилци за 100).

Нямам претенции, че разбирам нещо от ПЦ-та, само му казах на човека откъде може да изкочи заека, щото аз именно с тва съм си късал нервите. Той щом така си е формулирал въпроса няма да е някво IT гуру (като повечето тука),а предполагам иска да си инсталира ОС и тя да си работи поне колкото предната, без да я доорязва и донастройва. Всичко останало е въпрос на разбирания и възможности.
Наздраве :bchug:

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 18 Ное 2011, 18:40

принципно 7цата идва набъкана със сякви боклуци къде не ти трябват. аз затова минах от xp на 2k8 R2 Server и допълнително си качваш това което ти трябва примерно aero, bt, audio без да слагам wireless, media глупости и т.н. къде в 7цата са си по default on. и така си става перфектен workstation и сравнен на тестове със 7 premium е по-бързичък.

Аватар

Мнение от xpl0d » 18 Ное 2011, 18:54

zBoost написа:принципно 7цата идва набъкана със сякви боклуци къде не ти трябват. аз затова минах от xp на 2k8 R2 Server и допълнително си качваш това което ти трябва примерно aero, bt, audio без да слагам wireless, media глупости и т.н. къде в 7цата са си по default on. и така си става перфектен workstation и сравнен на тестове със 7 premium е по-бързичък.

To твойто па другата крайност. Все едно да имаш Авентадор, ама да го караш само по 2км на ден да не ти гори много бензин :mhihi:
Изображение

русата мафия!
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от Ronka » 18 Ное 2011, 23:32

Отдавна се отказАх от прозорци в нас...затва пък щъкат пингвини :mhihi:
ИзображениеIs...

Много като тебе вече плакаха ...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата