Такси под аренда?!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Re: Такси под аренда?!

Мнение от BadAngel » 23 Ное 2011, 23:35

ms написа:ПС: НЕ Е добра идея шофьора да ти е роднина или приятел- бил съм в това положение и не е добър вариант...

сега като се замислих, прав си

но все пак трябва да е съвестен и да го е доказал
No bling at the Ring

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 23 Ное 2011, 23:56

BadAngel написа:сега като се замислих, прав си ...

седнал съм по принцип, ама ако трябва ще стана :mhihi:

Карал съм кола на братовчед ми- не е добре... звъни ми "ела да ме вземеш" и аз тръгвам от другия край на Варна (10-на км. са, не е много ама...), плащане забравям (то аз и не искам и не е проблем), ама губя поне 30-40мин. и не работя... А колко е гадно 1 минута след като тръгнеш да излезе поръчка в района дето си бил с посока района в който отиваш не е истина :banghead: не си и давах много зор да бачкам щото знам, че не е проблем да му забавя парите 1-2 дена... Давал съм кола на приятел да кара- общо взето същото положение...
Не е добре като цяло да се работи каквото и да е с роднини и приятели...

За съвестен си много прав :yes: Общо взето бакшиша трябва да се отнася с твоята кола като с негова, ама е трудно да се намери такъв...
Изображение
Изображение

Аватар
Кара: e39 530d

Мнение от МИТКО БЕ » 23 Ное 2011, 23:59

Но не е невъзможно :yes:
Money don't change you. It changes the people around you.

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 24 Ное 2011, 0:01

ms написа:
За съвестен си много прав :yes: Общо взето бакшиша трябва да се отнася с твоята кола като с негова, ама е трудно да се намери такъв...

това е 90% от бизнеса на кола под аренда, да си прецениш човека :)
No bling at the Ring

Аватар

Мнение от ms » 24 Ное 2011, 0:13

BadAngel написа:това е 90% от бизнеса на кола под аренда, да си прецениш човека :)

в случая това е основният проблем- човека няма грам идея от дейността, да не говорим за опит с далаверите и лъжите на тъпите бакшиши... А както при всеки бизнес опита се добива като ти мине през главата, а това ще му струва пари...

Да не казвам случаи дето съм виждал, че ще се откаже съвсем... Да го кажем общо- гаранция, че колата ти утре ще е в същият вид и със същото оборудване просто НЯМА и всичко е в ръцете на бакшиша ;)
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 24 Ное 2011, 1:27

:OT:

Много е лошо, когато някой има желание да се занимава с бизнес, а не може да използва правилната терминология.

Цена за ползване на земя - аренда
Цена за ползване на вещ - наем
Цена за ползване на пари - лихва
Цена за ползване на човешки ресурс - заплата, комисионна
;)
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

Ох, на баба!
Аватар
Кара: селскостопанска машина
Мечтае да кара: 4етириосен самосвал

Мнение от bavareca_86 » 24 Ное 2011, 2:53

преди да се вкараш в тоя филм си проучи нещата като хората,казвам ти го личен опит,до колегите с мненията за по старите коли,че не са на сметка не са много прави,има доста фактори ;)
БМВ фен с Е30-ска и малко акъл си е неочаквано добра комбинация
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e31 850i ,f10 520d
Мечтае да кара: Детско багерче

Мнение от BMWgiunter » 24 Ное 2011, 14:44

Както всяко едно нещо или бизнес трябва да ти е минало през ръцете за да можеш да си направиш обективна оценка,в противен случай рискуваш много пари и нерви,ако ще и пицария да отваряш няма да е зле преди това да си работил в такава и да знаеш тънкостите защото както каза колегата - изглежда ,че просто даваш една кола под наем и всеки ден ти кихат по 50 лв. и си свиркаш ,но в същност можеш да се вкараш в голям филм тъка че прецени риска :yes:
Изображение Изображение

драфтаджия
Аватар
Кара: '93 316ix Touring
Мечтае да кара: далеч
Детайли за колата: Хубавица =)

Мнение от bigmurzi » 24 Ное 2011, 17:06

хората къде къде по-рисковани неща правят, вие една кола за 6к ужас го изкарахте
ако имаш двама шофьора, за да е 24/7 колата за година си я избил, но първоначалната инвестиция ще трябва да е по-голяма от 6к, за да си вържеш гащите, което обезмисля изцяло колата на старо според мен ..
Изображение
Е30 на десен завой бензин НЯМА!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 24 Ное 2011, 17:07

Взимаш една кола,регистрираш я както си му е реда и се качваш за 2-3 месеца сам да я караш,така теглиш чертата и правиш сметката,следващата стъпка е да намериш свестен и съвестен шофьор на таксито,държиш го изкъсо да не се помайва,най-добре е някой със семейство и деца-за да е по-сигурно че ще е съвестен и ще работи...

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 24 Ное 2011, 17:19

Инвестирай парите в друго нещо, където си "по-светнат" ;)
Изображение

Аватар

Мнение от ms » 24 Ное 2011, 18:28

Е.Димитров написа:Взимаш една кола,регистрираш я както си му е реда и се качваш за 2-3 месеца сам да я караш,така теглиш чертата и правиш сметката,следващата стъпка е да намериш свестен и съвестен шофьор на таксито,държиш го изкъсо да не се помайва,най-добре е някой със семейство и деца-за да е по-сигурно че ще е съвестен и ще работи...

де да ставаше номера с 2-3 месеца каране :mhihi: прав си като цяло, само срока ти е много оптимистичен...

bigmurzi написа:хората къде къде по-рисковани неща правят, вие една кола за 6к ужас го изкарахте
ако имаш двама шофьора, за да е 24/7 колата за година си я избил, но първоначалната инвестиция ще трябва да е по-голяма от 6к, за да си вържеш гащите, което обезмисля изцяло колата на старо според мен ..

и твоите сметки не са много точни- ще вземе някой да ти повярва и после с години ще те псува...
работата не е нищо сложно или кой знае колко рисковано, вярно си е... иска се акъл и опит... акъла го броим наличен, опита го няма никакъв обаче- там е лошото... А тея "колата се избива за 1г." са ми най-смешни- никога не излизат тея сметки без кръчмаря... ама абсолютно НИКОГА...
.

я да сметнем грубо...
2-ма ще карат- едни 400км. на 24 часа ще се въртят като нищо, а може и 500+км... значи на месец се въртят 12-15 000км....
всеки да си сметне периодичните разходи на колата за масло, филтри и т.н. дреболии- това всеки месец... с тея километри се сменят като нищо 3 комплекта гуми на година- смятайте ги 500лв. комплекта... горивен филтър, на климатика, ремъци и всяк'ви такива неща- няколко пъти годишно... ГО, каско, Злополука, ГТП на 6 месеца- грубо 1000лв. според колата... Разрешителни и т.н. разходи за дейността също не са малко пари... това са САМО периодичните разходи, нищо повече...
Сега добавете тампони, носачи, шарнири и к'вото още се сетите по окачването- такова дето да издържи 100 000+ км. градско в БГ няма... ако сте каръци добавете и 1-2 срязани гуми по дупките, добавете и боя на 1-2 детайла заради дребни ожулвания... сметнете и че всеки ден в сервиза е загубен наем... добавяме и к'во ли не още (по ваше усмотрение) да се развали- все пак сме взели кола карана поне 200 000км. (то 200 е добре, да не са 400к) в БГ като такси и поддържана в БГ сервиз... често поддръжката е колкото да не се разпадне- да му мисли следващия... и изобщо НЕ включваме в сметките сериозен удар и 1 месец в сервиза, а за тоталка и не споменаваме изобщо... Пропускаме и проблемите с електрониката по новите коли, че там цифрите са грозни и някой модул може да те върне с 2 месеца назад...

Общо взето е лесна работа, но задължително трябва във всеки момент да имаш добра сума пари отделени... и да се молиш да си късметлия поне 5-6 месеца след старта само да обслужваш колата... само дето това са 50 000+км. и шанса не е много голям всичко да е наред...
накратко - прави се една сметка за кола, разходи по стартиране, документи и т.н., добавяш 50% и ако цифрата не те уплаши затваряш парите за 2г. и почваш...
Изображение
Изображение

драфтаджия
Аватар
Кара: '93 316ix Touring
Мечтае да кара: далеч
Детайли за колата: Хубавица =)

Мнение от bigmurzi » 24 Ное 2011, 19:06

ти направи ли си труда да прочетеш това което съм написал ? не, нали? и видя там една-две думи и айде.
не знам някой, който е започнал бизнес след като го е обсъдил добре в бмв форума, а и такъв, който да почне след моето мнение в него, та дано ама надали ли, не бери грижа.
пича да фане да си направи една проста сметка и ще си даде сам отговори на въпросите, не да чака толкова полезната информация ..
Изображение
Е30 на десен завой бензин НЯМА!

Аватар
Кара: e39 530d

Мнение от МИТКО БЕ » 24 Ное 2011, 19:14

съгласен съм с всичко което казваш ms. Знам че има риск и е голям, но не съм и казвал че ще забогатея от това. Искам да пробвам и ще направя всичко по силите си и дано те да са достатъчни. В обмисляне на това което знам ми изникнаха още 3 въпроса:

1.Има ли как да задължа шофьора да работи за мен определено време (нещо като договор), а не да се откаже след първата седмица и колата да седи в застои докато намеря друг?

2.Ако са двама предполагам трябва да са приятели за да се разбират кога ще карат, предполагам не става да имам шофьор и да му кажа - от утре имаш партньор оправяите се? или може?

3.Ако взема готово такси от мобилето примерно, само трябва да го прехвърля на мое име и мога да го пускам да работи или има още нещо което трябва да направя преди това?
Money don't change you. It changes the people around you.

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 24 Ное 2011, 19:16

бате, качи се на един бакшиш и пообиколете малко града с него, ще те светне на всички далавери за 10 минути :)
No bling at the Ring

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата