...
Модератор: Общи модератори
62 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Bmw325is
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е500
- Мечтае да кара: SLR
Re: Поредната случка Полицията в България !!!
написал съм жалба ходих веднага след случая във КАТ Дървеница но ми казаха че от понеделник приемат жалбите,Имам и един друг въпрос понеже сега нямам контролен талон как мога да си карам колата без да съм в нарушение,приятели ми казват че ако бях подписал акта са щели да ми го дадът и с него се карало 1 месец но сега в моя случай някой бил ли е?
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Bmw325is написа:написал съм жалба ходих веднага след случая във КАТ Дървеница но ми казаха че от понеделник приемат жалбите,Имам и един друг въпрос понеже сега нямам контролен талон как мога да си карам колата без да съм в нарушение,приятели ми казват че ако бях подписал акта са щели да ми го дадът и с него се карало 1 месец но сега в моя случай някой бил ли е?
Спираш при 1-вия ченгел и ти пише един акт за забравени документи и те така.
И друг път не си давай талончето като прецениш,че ще пишат или ще се заяждат.
- Bmw325is
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е500
- Мечтае да кара: SLR
(bubsa) написа:Bmw325is написа:написал съм жалба ходих веднага след случая във КАТ Дървеница но ми казаха че от понеделник приемат жалбите,Имам и един друг въпрос понеже сега нямам контролен талон как мога да си карам колата без да съм в нарушение,приятели ми казват че ако бях подписал акта са щели да ми го дадът и с него се карало 1 месец но сега в моя случай някой бил ли е?
Момчета мерси за информацията,ще пиша ако има някакво развитие
- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
(bubsa) написа:Bmw325is написа:написал съм жалба ходих веднага след случая във КАТ Дървеница но ми казаха че от понеделник приемат жалбите,Имам и един друг въпрос понеже сега нямам контролен талон как мога да си карам колата без да съм в нарушение,приятели ми казват че ако бях подписал акта са щели да ми го дадът и с него се карало 1 месец но сега в моя случай някой бил ли е?
е тва как точно се преценява? те нали секи път искат документите за проверка. Я кажи как да преценяваме дали ще се заяждат

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
jordanov написа:е тва как точно се преценява? те нали секи път искат документите за проверка. Я кажи как да преценяваме дали ще се заяждат
Винаги казваш "Забравил съм го", пък ако са те спрели само за проверка "случайно" ще го намериш и си ходиш по живо, по здраво...
Добре де, какви права имаме ние. Четох в другата тема, че е важно да пишем възражения на акта, а не да отказваме да се подпишем.
Аз пък искам да знам дали полицая има право да ме вика до/в патрулката.
Мога ли да откажа да ходя и той не е ли длъжен да дойде при мен, а не обратното.
Мога ли да записвам разговора ни на видео.
Как мога да преча на полицая да издевателства над менкато да речем запиша неговия чин, имена, изискване на полицейска карта/значка?
Братушките са в същото положение, даже доста по-тежко и там т.нар видеорегистратори са на всеки автомобил - камера, която записва отпред какво става и която можеш да обърнеш и да запишеш разговора с полицая. Сега въпроса е доколко това е приложимо в България.
Моля да се изкажат хора, които са запознати и коментари от сорта на "май така съм чувал" да не се пускат.
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- ms
-
-
Хаос написа:
Мога ли да откажа да ходя и той не е ли длъжен да дойде при мен, а не обратното.
Мога ли да записвам разговора ни на видео.
Как мога да преча на полицая да издевателства над менкато да речем запиша неговия чин, имена, изискване на полицейска карта/значка?...
1: НЕ можеш да откажеш като те вика до патрулката- ДЛЪЖЕН си да изпълняваш нарежданията на полицаите...
2: НЕ можеш да снимаш/записваш никой без неговото позволение... пък и полза няма- единствените записи които се смятат за доказателства са СРС, а записа с тел. не е такова...
3: МОЖЕШ да си запишеш име, чин, номер значка и т.н. инфо за полицая... то може, ама полза никаква накрая...
ПС: Много, ама МНОГО внимавайте ако пускате жалба срещу полицай, много е лесно вие да го отнесете после и да плащате големи суми...
ms написа:това си го чувал или си го пробвалто може, ама ползата е НИКАКВА...
и двете, когато му кажат че акта законосъобразен и правилен да пише още една жалба до директора на РДВР, това последното не съм го правил, но не пречи да опиташ. Няма си мълчите за глупостите им, трябва да се допиташ до адвокат дали можеш да обжалваш решението на началника в съда, мисля че само така можеш да вкараш такъв акт(под 100лв)в съда, но за последното не съм сигурен

Хаос написа:..
Еми по закон трябва да спазваш разпореждания на органите на МВР, аз стоях без книжка 5 месеца заради това.

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
jordanov написа:(bubsa) написа:Bmw325is написа:написал съм жалба ходих веднага след случая във КАТ Дървеница но ми казаха че от понеделник приемат жалбите,Имам и един друг въпрос понеже сега нямам контролен талон как мога да си карам колата без да съм в нарушение,приятели ми казват че ако бях подписал акта са щели да ми го дадът и с него се карало 1 месец но сега в моя случай някой бил ли е?
е тва как точно се преценява? те нали секи път искат документите за проверка. Я кажи как да преценяваме дали ще се заяждат
Е толкова ли е трудно да прецениш кога си нагазил лука

- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Навремето си скъсах нервите с един такъв акт. Ефектът е нулев. Ако са ти взели талона плати глобата, вземи си го и им е..и п.....ката майчина на тъпите алчни комплексари. И забрави. И се забавлявай, носи си новите дрехи, карай си колата, уважавай си приятелката по няколко пъти на ден, ходи по фешън заведения, спортувай...... Животът е твърде кратък за да си го хабиш с комплексари и селски тъпанари.
- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
абе да ползвам темата не по темата за което се извинявам на автора, ама мисля че въпроса ми е близо до темата ...
след 1 месец книжката ми става на 5 годинки, нямам актове само един фиш за неправилно паркиране(20 кинта), ше мога ли да си зема златния талон от КАТ или фиша преебава ралтата ... ?
след 1 месец книжката ми става на 5 годинки, нямам актове само един фиш за неправилно паркиране(20 кинта), ше мога ли да си зема златния талон от КАТ или фиша преебава ралтата ... ?
- ms
-
-
jordanov написа:абе да ползвам темата не по темата за което се извинявам на автора, ама мисля че въпроса ми е близо до темата ...
фиша май не пречи, но 5г. не стигат- май трябват 6г.

- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
ms написа:jordanov написа:абе да ползвам темата не по темата за което се извинявам на автора, ама мисля че въпроса ми е близо до темата ...
Ба, ако е така да ида да взема, ама съм чул, че не се ползва дълго, щот първата фуржка дет ти го види си намира за какво да го вземе. Иначе казано видят ли златния талон започва заяждането.
daddy_ написа:Ба, ако е така да ида да взема, ама съм чул, че не се ползва дълго, щот първата фуржка дет ти го види си намира за какво да го вземе. Иначе казано видят ли златния талон започва заяждането.
ти карал ли си с такъв? защото жената има...и само веднъж са я спирали и полицая и каза "браво, само така" като го видя...
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
ms написа:jordanov написа:абе да ползвам темата не по темата за което се извинявам на автора, ама мисля че въпроса ми е близо до темата ...
Мен ме питаха за такъв талон като подновявах книжката, демек след 10 години, ама как е точно

Никой не мое ма връне на селу!
62 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5