Въпрос за изтърван срок на фиш...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Re: Въпрос за изтърван срок на фиш...

Мнение от plradev » 12 Дек 2011, 12:42

ogata написа:Ако е общински си го слагаш в портмонето и го пазиш, че кофти като те напъне извън града и няма тоалетна хартия :mhihi:
Ако е от кат - след 10 дена става акт.

Е моя да не го е писал кондуктор от градския транспорт ... :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 12 Дек 2011, 12:47

plradev написа:
ogata написа:Ако е общински си го слагаш в портмонето и го пазиш, че кофти като те напъне извън града и няма тоалетна хартия :mhihi:
Ако е от кат - след 10 дена става акт.

Е моя да не го е писал кондуктор от градския транспорт ... :mhihi:

Аз имам фиш на община Пловдив, който ми го писаха жандармеристи вечерта в 12.30 за тва че бях спрял на автобусна спирка и бях нарушил знак. Пазя го, мога да го покажа ако държиш ...

А, иначе имам един фиш за телефон, дето стана акт.
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от plradev » 12 Дек 2011, 12:56

Нищо не искам да ми показваш ... В темата става въпрос за фишове от КАТ и какво се случва с тях ,не от столичен инспекторат или община пловдив ... Като съм писал ,че имам някакъв фиш в тази тема се подразбира ,че е съставен от служител на КАТ . Та така ... :)
А тия от жандармерията не знам как пишат фишове за нарушения по ЗДП,ама щом казваш в пд,може да им е пораснала раотата ... Иначе единственото което би трябвало да направят е да те задържат и да повикат съответните органи,които могат да ти съставят въпросния фиш,акт и т.н.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 M54 '01

Мнение от jbankov » 12 Дек 2011, 12:59

Диан написа:Къде я правиш тази справка?
Аз знам само http://www.fish.mvr.bg , но там няма имена...

Линка не работи :confused:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60
Детайли за колата: 523i 06'

Мнение от Диан » 12 Дек 2011, 13:09

От КАТ е фиша във Варна за не спиране на стоп
За линка просто не е трябвало да слагам www - ето така работи http://fish.mvr.bg/
Малко се обърках сега, на някои фишовете им все едно ги няма, други стават на актове... ако го платя и после случайно стане на акт ще ми опростят ли това че съм го платил със закъснение...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 12 Дек 2011, 14:54

To6oo написа:
saleen написа:Случва се това, че фиша с изтърван срок се счита за влязло в сила наказателно постановление, т.е. ако е за нарушение за което се отнемат точки ти ги отнемат съответно като при съставен акт. Очакваш да ти дойде наказателно постановление.

Защо говориш като не знаеш.Аз имах и фиш и акт, направих си проверка през нета излезе само акта.От както имах фиша бяха минали 9 месеца,когато отидох в кат да си платя акта никой не ми спомена за фиша ,нищо само и единствено акта :) платих си актчето 50лв и си заминах :) Така ,че не ги слушаите куките като ви кажат ,че става акт ,даже още си паза фишчето за спомен :lol:

Като не знам, чета Закона за движение по пътищата, а в член 186 ал. 7 от същия е написано следното: неплатен фиш в законния срок се смята за влязло в сила наказателно постановление, като последното подлежи на принудително изпълнение от държавен или частен съдебен изпълнител, но не и от орган на МВР. Дано не съм ви помрачил радостта, просто се опитах да съм полезен.
Никой не мое ма връне на селу!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 12 Дек 2011, 15:05

То т'ва си го пише и на фиш-а отдолу, отчасти :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ги като каляски !

Мнение от Yandel » 12 Дек 2011, 15:07

SpUd3r написа:на мен ми написаха 2 фиша в Търново миналата година и аз забравих срока, ама умишлено :mhihi:
да не ти пука, на мен дори не ми излизаха в онлайн проверката на кат ;)

+1 (:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: M44 на газ
Мечтае да кара: V10 Touring, e36 compact rally spec
Детайли за колата: е36 compact "войнишко канче'' edition

Мнение от TouringInternational » 12 Дек 2011, 15:11

Моята история е следната- от преди година и половина имам неплатен фиш 50 лв за червен светофар, преди 2 месеца имам още 2 фиша за неправилно паркиране (някви нови розови). А преди месец ми писаха и акт за пеш. пътека, та си казах, че са ми се събрали много и платих 2та фиша за паркирането, 2х 20 лв. Края на тоя месец ми излиза постановлението за акта, та ще видя с ония стария фиш какво е станало и ще пиша :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 12 Дек 2011, 22:55

Така, първо за тези, които смятат, че полицаите си пишат фишове, само защото си нямат работа. Е, не е така. Вярно е, че наказанията с парична глоба са с давност 2 години. Обаче напоследък, няколко мои приятели получиха писма от НАП за същите тези фишове. Врътката е, че при всеки опит за събиране на задълженията, давността започва да тече наново.
За другите, на които не им излизат фишовете в КАТ, това е защото все още нямат единна система за контрол на фишовете, а не защото сте богопомазани и глобата ви е простена ;) Успех!
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от plradev » 13 Дек 2011, 11:12

Nasko_ написа:Така, първо за тези, които смятат, че полицаите си пишат фишове, само защото си нямат работа. Е, не е така. Вярно е, че наказанията с парична глоба са с давност 2 години. Обаче напоследък, няколко мои приятели получиха писма от НАП за същите тези фишове. Врътката е, че при всеки опит за събиране на задълженията, давността започва да тече наново.
За другите, на които не им излизат фишовете в КАТ, това е защото все още нямат единна система за контрол на фишовете, а не защото сте богопомазани и глобата ви е простена ;) Успех!

И кво сега ,минали са две години от както ми е съставен фиша ,никой не ме е търсил за него и в случая аз богопомазан ли съм или куката си е писал фиша ,за уплътняване на работното време ?!НАП да заповядат да си ги приберат тия 20лв ,нямам против,ама малко ще са позакъснели ...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 13 Дек 2011, 21:11

plradev написа:И кво сега ,минали са две години от както ми е съставен фиша ,никой не ме е търсил за него и в случая аз богопомазан ли съм или куката си е писал фиша ,за уплътняване на работното време ?!НАП да заповядат да си ги приберат тия 20лв ,нямам против,ама малко ще са позакъснели ...

Ммм да, така излиза, колега. ;) В случая, щом не си получил писмо, фишът ти трябва да е амнистиран. От друга страна, това че не си го получил не означава, че не е изпратено. Говоря хипотетично...смяна на адрес примерно. Обаче считай, че след 2 години със сигурност са поне двойно. 20лв са били за 7 дневния срок, в който е трябвало да заплатиш :yes:
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 21 Дек 2011, 22:33

Да не отварям нова тема, ще си задам тук въпроса... Та млад шофьор съм :mhihi: Карах чужда кола, спряха ме и прегледа изтекъл :mhihi: Този фиш къде трябва да го платя? Пише си с банков превод, но от всяка банка ли мога да го направя или трябва до КАТ да ходя(събота ми го писаха, но седмицата ми е натоварена и ще имам време само утре сутринта, за да си го платя)? Ако става от друга банка... какво трябва да се пише на основание за плащането? На фиша нищо не пише по този въпрос. Дадена е само сметка и банков код. Ама как аджеба ще разберат, че точно аз си плащам този фиш :mhihi: 10лв. е фишчето, ама на моя приятел на следващия ден му написаха акт 50лв. и 4 точки за същото :mhihi: , та не искам фиша да ми става акт и да ми взимат точки. Проблема е, че нямам много свободно време до края на седмицата, а според това на Коледа ще имам наказателно постановление :ok: Лично ли трябва да го платя или може да пратя някой друг?

П.П. Сега като го гледам, забелязвам, че са ми объркали ЕГН-то :mhihi: Ама то това не може да се обжалва. В даденото по-горе сайтче ми излиза фиша като неплатен.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 21 Дек 2011, 22:37

Я и аз да питам...
Имам фиш на магистрала, на която не съм стъпвал (бях на Плевен-София, а са ми писали на Шумен-Варна :mhihi: ), к'во пра'йм :mhihi:

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Мнение от alpina-ma6inata » 21 Дек 2011, 22:46

TNT написа:Пише си с банков превод, но от всяка банка ли мога да го направя или трябва до КАТ да ходя(събота ми го писаха, но седмицата ми е натоварена и ще имам време само утре сутринта, за да си го платя)? Ако става от друга банка... какво трябва да се пише на основание за плащането? На фиша нищо не пише по този въпрос. Дадена е само сметка и банков код. Ама как аджеба ще разберат, че точно аз си плащам този фиш :mhihi:

Не съм си минавал по този път, но щом имаш банковата сметка можеш в която искаш банка да отидеш и да си го платиш. А това как ще разберат, че си ти - в платежното се попълват данните на вносителя (в случая твоите) и на основание за плащане би трябвало да напишеш някакъв номер на този фиш от еди-коя-си дата. ;)
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата