Обмислят вдигане на макс. скорост на магистрала на 140 км/ч

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 325TDS Touring Automatik
Мечтае да кара: много коне
Детайли за колата: С много гъдели :)

Re: Обмислят вдигане на макс. скорост на магистрала на 140 км/ч

Мнение от pazo02 » 13 Дек 2011, 0:45

Аз съм за. В крайна сметка, който си кара бавно, пак ще си кара бавно. Тарикатите с АМГ-тата и тн подобни пак ще летят с над 250 и ще светкат с фаровете, но аз например по магистралата карам със 140 на темпомат, тъй като тази скорост ми е достатъчно бърза за движение, позволява лесно изпреварване на бавнодвижещите се в дясна лента без да представлява опасност за по-бързите в лява лента, същевременно не прегрешавам закона с много, а и колата ми харчи оптимално(дали карам с 90 или 140, все си ми харчи 6,5). Друг е въпросът, че не навсякъде тази скорост е безопасна(по гънките при Шумен, Пловдив и по виадуктите на Витиня си е опасно, по правите участъци при Варна и след Пловдив пък може и повече).

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 13 Дек 2011, 0:55

Бе и 80км/ч да го направат ограничето, нямаш ли мозък пак си опасен. Хубава идея според мен! :yes:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 13 Дек 2011, 1:01

pazo02 написа:Аз съм за. В крайна сметка, който си кара бавно, пак ще си кара бавно.

Да, колега...на това му се казва култура на шофиране, от която ние сме на светлинни години.
Както казаха колеги по назад, не виждам логиката в това увеличаване на максимална скорост от 10км/ч. А не ми се мисли, какво би се случило, ако се премахне напълно ограничението.
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 13 Дек 2011, 10:40

Те може и 200 км/ч да ги направят,ама ония ден слушах някакъв министър или зам министър дето,на въпроса за винетките,сподели че още макс година,после,естествено,нали за това се строят ударно,ще ги пуснат на концесия и ще има тол такси...в тоя ред на мисли,бензина 2.40 до тогава примерно 3 лева,от София до Пловдив още примерно 10 лева...а да видим кой ще кара с над 80-90 км/ч :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 13 Дек 2011, 12:17

За магистрала все тая, дето 130 там 140, по-скоро трябва да вдигнат ограничението на обикновен междуградски път от 90 на 110 и премахнат малоумните ограничения 60 и 50 дето се редуват през 10км и общо взето освен приятен(за куките) капан, друга роля не играят.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 13 Дек 2011, 12:22

Dpy написа:За магистрала все тая, дето 130 там 140, по-скоро трябва да вдигнат ограничението на обикновен междуградски път от 90 на 110 и премахнат малоумните ограничения 60 и 50 дето се редуват през 10км и общо взето освен приятен(за куките) капан, друга роля не играят.

Надявай се някой да те чуе . Много по-ефектно е да се изхвърлиш - разрешаваме 140км/ч вместо много по-смисленото - вдигаме ограничението на първокласен път от 90 на 110 км/ч . За ограниченията от 60 - няма как да си махнат хранилките . Включването на межудселски път в главен да стане със допълнитлена лента от няколко стотин метра е прекалено скъпо :evil:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 520i
Мечтае да кара: M-POWER
Детайли за колата: бяга яко

Мнение от iani qnkov » 13 Дек 2011, 15:02

Боко нещо се прави на широко скроен към народа...Според мен трябва да се увеличи минималната допустима на магистралата идиотщина е от 130 в лява лента като ми присветне биксенона на някоя есовица движеща се с 2.. веднага да се свия в дясната зад някое рендо 19 или тем подобни луксозни и 100% изрядни возила движещи се с бясната 70, 80км/час.... :driving:
БМВ доставя душевни оргазми..:)

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 13 Дек 2011, 16:26

iani qnkov написа: идиотщина е от 130 в лява лента като ми присветне биксенона на някоя есовица движеща се с 2.. веднага да се свия в дясната...

Вярно е идиотщина- и тоя бързащия е идиот, и ти също толкова тъп да се прибираш веднага... като може ще се дръпнеш, като не ти харесва мястото ще кара зад теб и ще псува- толкова е просто...
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 13 Дек 2011, 16:34

Докато не оправят неравностите около Пазарджик предлагам да я намалят на 90.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 13 Дек 2011, 16:46

ms написа:тоя бързащия е идиот, и ти също толкова тъп да се прибираш веднага...

Верно големи идиоти са ... аз веднъж карах служебния бус, обърнал почти ресьорите от товар и преди тунела към Пловдив изпреварвам един тир. По едно вреве се появи един с една x5ца от някъде и няма такова святкане :paranoid:. Аз съответно нищо не мога да направя преди да го изпреваря тоя тир, при което тоя в x5цата заобикаля от другата страна (през аварийната :shock: ) , аз тъкмо вече бях се престроил в дясна лента и тоя урод почна да ми набива спирачки , а зад мене тир.

Полудех, ма тея от 112 си свършиха работите баш на тунела :1:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Мнение от Emooo » 13 Дек 2011, 17:43

Предлагам 140 да е разрешено само в аварийната лента, защото асфалта там е най-равен :mhihi:
Tool - Fear Inoculum

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 13 Дек 2011, 17:50

ми аз по родните магистрали карам със 120 независимо от автомобила.

просто защото всяка кола до някаква степен е почти неуправляема над тази скорост.

тези които карат по-бързо от мене като ги гледам винаги ще карат по-бързо. дали от гъзария или от безхаберие (или двете)...

така че .. нямам мнение по въпроса.
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го по тъч линията на живота..

Мнение от M3 E92 » 13 Дек 2011, 17:54

Онази вечер на пътя Плевен-Бяла се бяха заложили на една отбивка, първо те стрелят с радара, после пускат лампите и фаровете :roll: И к'во - 113км/ч при разрешени 90км/ч.. Минахме с компромис, идват празници, можел съм да ги изпия тия 100лв :mhihi:
Иначе винаги карам със скорост, съобразена с пътната настилка и липсата на такава :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mangini » 13 Дек 2011, 18:06

нека и 240 да я направят, на практика нищо не се променя...И сега си карат с по над 200, който може съответно, а останалите, дето спазват правилата, засичат по най-бруталния начин...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: баба 323ти ,
Детайли за колата: hell rot!

Мнение от cesico » 13 Дек 2011, 18:14

Колеги - къде в България може да се кара със 120 , че да я правят 140 ? Аз често съм по пътя - само трапове И ТУК ТАМЕ НАКОЯ КРЪПКА! То от друсане - камъни не ми останаха в бъбреците , че да ме понаболява от време на време да се чувствам по -добре! Шантава работа ! На гол тумбак .............. или Рибата в морето те тигана сложили! Предлагащите го да минат по магистралата близо до Порвадия със 140 !
И още нещо - каква е ползата от 130-40 километра със скорост 140 км/ч и още 300 със средна скорост 75-80 км/ч - то толкова много ограничения и населени места и кръстовища и какво ли не още има по пътя София -Варна, че смисъла се губи.
Става за София -Ст.Загора - ама и там пътя не цъфти!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата