Becker CD , Струва ли си ?
Модератор: Общи модератори
45 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
Re: Becker CD , Струва ли си ?
alx написа:Ми... Аз знам за алпайн, пайъниър, джейвиси... От афтърмаркета за простосмъртните.
А за коня и кокошката- може и да са различни. Ама през 10 доларовите фабрични говорители- разликата е си я представям каква e. Аз немска кола (дори тия по 300к лева дето са) със хубава уредба не знам. Но пак казвам, че в въпрос на лично възприятие. По отношение на музиката в колата аз определено имам професионална деформация
Дай пример за добра фабрична уредба?? Щом и тия с разни Bang & O... и разни други не струват кое тогава

- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
alx написа: Аз немска кола (дори тия по 300к лева дето са) със хубава уредба не знам
Кофти че ти го напиша, ама влизал ли си в Опел !?
С най-стандартните колонки и фабрично радио !?
Ми да ти кажа, мисля че мнооого добре са се справили с това си задание !
Дори и само с две колони във вратите на колата !
Ся изключваме разните А8-ци и 7-ци и Ес класи !
Говорим за средностатистически кочинки !
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

всичко, за фабрично вграждане е по-некачествено от това, което човек може да си купи от магазина
това се отнася за гуми, чистачки, музика и други такива, неспецифични неща
това се отнася за гуми, чистачки, музика и други такива, неспецифични неща
No bling at the Ring
- bmw318is4
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше Е36
- Мечтае да кара: E38 Alpina B12
ивчо написа:alx написа: Аз немска кола (дори тия по 300к лева дето са) със хубава уредба не знам
Кофти че ти го напиша, ама влизал ли си в Опел !?
С най-стандартните колонки и фабрично радио !?
Ми да ти кажа, мисля че мнооого добре са се справили с това си задание !
Дори и само с две колони във вратите на колата !
Ся изключваме разните А8-ци и 7-ци и Ес класи !
Говорим за средностатистически кочинки !
Опел Зафира 2000 г. фабричната музика кърти , по силна стокова музика на друга кола от тоя нисък-среден клас не съм чул

Честно ли пишете, че Becker е по-зле от афтърмаркет шитните, с изключение на Reference сериите на някои марки...
Becker-a е фантастичен плеър. Може би един от най-добрите, които могат да бъдат сложени в Е36 и да просвири нормално...
(скромно лично мнение
)
Becker-a е фантастичен плеър. Може би един от най-добрите, които могат да бъдат сложени в Е36 и да просвири нормално...
(скромно лично мнение

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
liloff написа:Честно ли пишете, че Becker е по-зле от афтърмаркет шитните, с изключение на Reference сериите на някои марки...
(скромно лично мнение)
Доказан факт, ама за да се разгърне Бекер-а трябва и Hi-Fi озвучаването на колата най-малко...

ПС И преди да ми обясните как правена музика думка повече от заводска - ми предпочитам КАЧЕСТВЕН звук пред думкалници

cod-cdbp написа:liloff написа:Честно ли пишете, че Becker е по-зле от афтърмаркет шитните, с изключение на Reference сериите на някои марки...
(скромно лично мнение)
Доказан факт, ама за да се разгърне Бекер-а трябва и Hi-Fi озвучаването на колата най-малко...![]()
ПС И преди да ми обясните как правена музика думка повече от заводска - ми предпочитам КАЧЕСТВЕН звук пред думкалници
Бате, не си се качвал в правена музика значи...
БМВ-тата, 'дето уж не свирят, качих се в една за доста над 4 цифрена сума в е46 и не исках да сляза, повярвай ми

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Да бе Испанец, не мога да отрека, че има и читави правеняци, просто за същата цифра у нас, мога да обърна хола на концертна зала (като акустични качества, а не мощност).
Просто масовия случай е да се сложат някакви думкалници в комбинация с някакво китайско (понякога макар и марково все пак китайско) плеърче, и да се радва масовия слушател на МР3-ки
А ако трябва да сме реалисти - кола и перфектна акустика за малко несъвместими понятия, най-вече от финансово естество, което води след себе си и чисто логичното.
Еми сори, но просто оригиналното CD (changer) си е изчислено като акустука обемии све, и ще свири читавите записи далеч, по-добре от масовите думкалници. Това ми е мисълта. Просто ми е писнало да слушам кривящо аудио, което повече дразни отколкото да постига ефекта на предназначението си. И изхождам от факта, че оригиналното + качествени записи ме кара да ме побиват тръпки (буквално) от качествен звук, и дори звука да е усилен максимално, няма пукане и пърдене.
ПС Планирал съм импрегниране на мембраните на хартиените говорители с хубави препарати и ми е интересно дали ще е хубав ефекта.
Просто масовия случай е да се сложат някакви думкалници в комбинация с някакво китайско (понякога макар и марково все пак китайско) плеърче, и да се радва масовия слушател на МР3-ки

Еми сори, но просто оригиналното CD (changer) си е изчислено като акустука обемии све, и ще свири читавите записи далеч, по-добре от масовите думкалници. Това ми е мисълта. Просто ми е писнало да слушам кривящо аудио, което повече дразни отколкото да постига ефекта на предназначението си. И изхождам от факта, че оригиналното + качествени записи ме кара да ме побиват тръпки (буквално) от качествен звук, и дори звука да е усилен максимално, няма пукане и пърдене.
ПС Планирал съм импрегниране на мембраните на хартиените говорители с хубави препарати и ми е интересно дали ще е хубав ефекта.

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
cod-cdbp написа:
това е като на една баба да и сложиш червило...
или друг пример, едно гомно да го напарфюмираш

визирам бмвейските ое говорители

хубав ефект ще е като смениш плеъра, както колегата се е ориентирал.
следваща стъпка е да си изградиш нова система от говорители...
зависи какво целиш и колко ти се харчи....
ама както по-горе си писал за концертни зали и като знам акустиката на бмв... при всяка една кола нисък до среден клас става доста по-евтино

п.п. има ли SQ маняци у тоя форум?

Боже колко сте компетентни всички по-горе. Хайде да помоля всички Вие да дадете реални съвети как да се подобри музиката в една кола. Наливането на пари не е панацея, нито пък посещението на фирми за озвучаване е по силите на всички. Но затова пък сте Вие, чакам съвети.
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.
- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
Незнам за качествен звук,но тоя бекер определено е рядко грозен и даже да ми го 'аризват няма си го туря в тойотата,за бмв да не говорим
Естествено тва е въпрос на вкус.За звука аз бих почнал от говорителите,които в сток вариант в 90% от колите са някви базови акита и няма как да изкарат звук.После плеари и усилватели.Естествено тея неща не се подбират едно към гьотере.Има си хора дет с тва си изкарват ляба и са добри;)

- xerial
- старши ентусиаст
-
в моята кола плайера ми е - Алпине http://www.alpine.bg/p/Products/cd-head ... /cde-9880r
а задните(другите не ги знам) колони са Инфинити.. така си беше колата не съм ги сменял и всеки който се е качвал винаги му е правило впечатление че добре свири - доста по-добре от оем...
та предполагам че за да имаш нормално музика защото аз си мисля че при мен е нормална не струва кой знае какво и няма нужда от изгъзици за да ти е приятно като слушаш музика...
а задните(другите не ги знам) колони са Инфинити.. така си беше колата не съм ги сменял и всеки който се е качвал винаги му е правило впечатление че добре свири - доста по-добре от оем...
та предполагам че за да имаш нормално музика защото аз си мисля че при мен е нормална не струва кой знае какво и няма нужда от изгъзици за да ти е приятно като слушаш музика...
- Phil
- ентусиаст
-
- Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS
xerial написа:в моята кола плайера ми е - Алпине http://www.alpine.bg/p/Products/cd-head ... /cde-9880r
Абе не седи ли грозно това CD? Не съм обърнал внимение

- xerial
- старши ентусиаст
-
Phil написа:xerial написа:в моята кола плайера ми е - Алпине http://www.alpine.bg/p/Products/cd-head ... /cde-9880r
Абе не седи ли грозно това CD? Не съм обърнал внимениеАз се чудя какво да сложа в моята, но клоня към заводско CD...
Ами то си свети в амбър както е другото осветление в колата... но иначе не седи както ОЕМ ЦД например със сигурност...
- Phil
- ентусиаст
-
- Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS
За цвета знам...един приятел го има в Е36цата...но е значително по-късо от фабричното...Някаква капачка ли има от страни?
45 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3