дискова херния

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: дискова херния

Мнение от bum_bum » 27 Дек 2011, 13:57

Bogat-Beden написа:
bum_bum написа:
Bogat-Beden написа:
bum_bum написа:Хвърлил съм си епикризата на дисковата херния и не мога да ти я покажа. Ела ме виж сега дали имам операция и дали не дърпам тяга с колкото си искам.
Десният ми крак беше взел-дал. Даже още ми е леко по-слаб като сила от левият, но това е единствения спомен за сега.
при теб не беше ли разместване на прешлени,без херниране на диска? :roll:

Тва беше първия път и още не се бях възстановил и пак пострадах. Тогава направо за операция ме нагласиха.
В момента имам лека скованост сутрин, но това е всичко. :dunno:
добре де,моля те дай някакви координати на физитерапевта ти,долу горе за какво става въпрос-колко време ходи ти на процедури ,кога премина пак към натоварване,кой ти каза че можеш без операция или ти сам го реши?
сори ,че толкова въпроси накуп.. :oops:

В Пловдив човека се казваше Иван, но не му пазя тел. В София- Мишо Ненов 0887430690 (ако не го е сменил). За операция не съм си и помислял, защото познавам човек тежко осакатен от подобно нещо, а аз държа все пак да спортувам и да имам нормален живот, ако е възможно.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 27 Дек 2011, 14:42

kOnPuBkA написа:Много неприятна ситуация...Миналата година минах по този път с брат ми. Имаше дискова херния на 3-4 шиен прешлен с изместване и изтичане на диска, притискане на нерв и парализа на крайници...Пръстите на ръцете му изтръпваха, краката му се сгъваха и буквално падаше...Ходих по всички лекари и болници с него, та знам как е.

Оперира се на 22.07.2010 г. след цяла година ходене по врчаки, баячки, лечебни нам си какво, от които полза нямаше никаква, само се влошаваше от чакането. Накрая след консултции с кой ли не, ни насочиха към д-р Илиян Стоев във ВМА. Операцията я направи той в екип с д-р Хаджиангелов. Продължи около 2 часа и нещо, сложиха му имплант, който замества диска и т.н. Всичко мина както трябва, отношение, всичко беше на ниво. Следобяда след операцията брат ми беше на крака. Лека полека започна да възстановява ходене и всички нормални движения. Сега година и половина по-късно почти няма спомен за парализи и другите увреждания.

С две думи, да не се отнасям, но ние лично се кълнем в този доктор, защото без нито една грешка и причинено неудобство или лошо отношение върна нормалния живот на млад човек.

Не казвам, че няма други добри специалисти, но за този лошо не съм чула нито видяла.

Успех и ако си в напреднала фаза и има опастност от притискане на нерви, не отлагай нито ден. Не се възстановяват...

аз също имах дискова херния и се подложих на операция във ВМА при Хаджиангелов,шеф на клиниката по нервохирургия.направиха ми аероскопия(пластина м/у 2та прешлена за да се отпушат каналчетата),самата операция наистина мина бързо и на 2рия ден си тръгнах сам с колата като пич.имаше един период на възтановяване естественно,но да чукна на дърво вече повече от 2г. никви ядове освен когато прекаля с натоварването на кръста

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 27 Дек 2011, 14:53

сори, ако съм развалил предпразничното настроение, аз не съм се притиснил изобщо :) знам че такива неща стават, притеснява ме единственно, че няма кой да вкара в затвора лекарите-касапи! и за това съм на кантар за бг или германия! записах си някои номера ще се срещна с въпростните доктори и ще го реша! но нямам абсолютно никакви колебания за операцията, нищо не минава само от себе си! имал съм леко гръбначно изкривяване в 3-ти клас и три месеца ходих всеки ден на масажи, плуване, тичане и диети, и от там знам че ако ти се прецака диск и не го лекуваш натоварването се променя и списъка с последствията е голям.. иначе напълно оправдам опасенията ти бум_бум, в бг е страшно да ти извадят сливиците, кво остава да ти бъзикат гърба, но монетата има и друга страна и все пак тия операции не ги правят вече с лупи, а с микрохирургически инструменти, но трябва да знаеш при кой да идеш!

много хора се раждат с перфектна генетика, но я скапват с храна,алкохол, наркотици и после викат на 22 "ох, боли" тя й майка ми викаше обличай се ходиш гол- "не съм гол, леко облечен съм :mhihi: " сега остроумието ми излиза през... :lol:
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 27 Дек 2011, 15:53

Владо написа:възстановяване 5-6 до 8 месеца... все пак се срязва и мускулатурата, и трябва време за изграждане... това, което аз правих по това време, е плуване...
нека не се спори за или против ножа... има моменти, когато той е единствения изход ...
колега, аз не разбрах... имаш ли ямр, за какви снимки говориш... и още... непременно виж какво взимаш, странно ми е да се притесняваш от операция, а пък не знаеш какво ти вливат в момента ... както ми обясниха не мен преди операцията, самата тя вече е рутинна даже и при нас...
иначе съм съгласен, че основната причина за хернията е претоварване в зоната, независимо кога се е случило...
естествено ако не взимате мерки в посока заздравяване на участъка и контролиране на натоварванията, може да си докарате нови проблеми на същото място...
късмет...
сигурно въпросът ми е тъп,но това изключва ли възможност за работа? (офис бачкане става дума,не хамалогия)- а защо питам сигурно е ясно..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Потребител
Аватар

Мнение от bat kir4o » 27 Дек 2011, 18:05

Здравей колега,брата претарпя такава операция преди 2 месеца и сега се възстановява и всичко е добре за сега иначе се оперира в хирургиите при д-р Желязков завеждащ отделението неврохирургия
карам спокойно

ентусиаст
Аватар
Кара: сивушка на нафта

Мнение от Zapa » 27 Дек 2011, 21:27

колега, acer, градски, ако имаш търпение не бързай с операцията, това трябва да ти е най най най крайното решение. Бях с доста тежка дискова херния ниско долу на кръста, не можех да отида на работа преди да се надрусам с обезболяващи, страшна болка :|
Човекът кой ме излекува и ме върна към нормалният живот е в Пловдив и се казва д-р Александър Станчев, млад и много образован доктор запознат и практикуващ не само с традиционната касапска медицина. Мен всеки неврохирург който ми гледаше скенерите и казваше че съм за операция, аз обаче не исках операция и с право ! Този човек ме излекува и ме вдигна крака без операции и кълцане, сега си спортувам и се пазя и се чувствам прекрасно. Не гарантирам че ще те излекува или каквото и да е, просто ти предлагам още една възможност и шанс преди да се подложиш на операция. Поздрави и кураж :)
Изображение

Денис-Белята!!!
Аватар

Мнение от 00Cool » 27 Дек 2011, 21:57

ако хернията ти е на етап като дази от дясно на снимката
ако 6те да е извънземен физиотерапевт няма да те оправи
Изображение
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ...

Мнение от 520i » 27 Дек 2011, 22:12

Leon написа:ВМА при проф. Романски
:yes:
Жив и здрав да е човека! Преди 3-4 години бях на твоето дередже и този доктор ме оправи. От тогава нямам никакви проблеми. Без да се замислящ бягай при него със снимка в ръка!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 27 Дек 2011, 22:53

acer написа:p.s фитнеса трябва да ви стане 1-ви приятел-никви шкембета и слаби гръбни мускули, тва е главната причина да се скъса диск-а..:

Явно за операцията си решил и то си е твоя работа, ти си знаеш най-добре. Но за фитнеса не си прав. Дегенеративните гръбначни заболявания са много редки... преди 20-30 години. Днес децата по на 15 вече са щета. Не е проблем фитнеса, шкембето или теглото. Проблема е в храненето.
Имаше една тема и всеки вика- ми то и въздуха вреден, да не дишам ли? А после "олеле, кво ми стана".
За подобни проблеми в Бг няма кой да те изследва, но вероятна причина е и нарушен баланс или липса на някои минерали в тялото ти (мед, цинк..). Флуорида причинява подобни проблеми също (виж си какво пише на пастата за зъби).

Едно е да получиш травма във фитнеса поради преумора или глупост. Друго е да получиш дискова херния, докато се навеждаш, обръщаш, вдигаш нещо в ежедневието. Това НЕ Е нормално.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 27 Дек 2011, 23:00

Нормално е когато е системно.Аз поради пренатоварване от работа и тренировки във фитнеса си докарах хернията преди години.До сега го карам на санаториуми и инжекции когато е нужно,но и аз вече не знам на къде да го карам.

ентусиаст
Аватар

Мнение от acer » 28 Дек 2011, 0:26

bum_bum написа:
acer написа:p.s фитнеса трябва да ви стане 1-ви приятел-никви шкембета и слаби гръбни мускули, тва е главната причина да се скъса диск-а..:

Явно за операцията си решил и то си е твоя работа, ти си знаеш най-добре. Но за фитнеса не си прав. Дегенеративните гръбначни заболявания са много редки... преди 20-30 години. Днес децата по на 15 вече са щета. Не е проблем фитнеса, шкембето или тегло
то. Проблема е в храненето.
Имаше една тема и всеки вика- ми то и въздуха вреден, да не дишам ли? А после "олеле, кво ми стана".
За подобни проблеми в Бг няма кой да те изследва, но вероятна причина е и нарушен баланс или липса на някои минерали в тялото ти (мед, цинк..). Флуорида причинява подобни проблеми също (виж си какво пише на пастата за зъби).

Едно е да получиш травма във фитнеса поради преумора или глупост. Друго е да получиш дискова херния, докато се навеждаш, обръщаш, вдигаш нещо в ежедневието. Това НЕ Е нормално.

имаш право, не ходя на фитнес от 4 месеца, само правя вкъщи кофички и набирания (успоредка) иначе почна да ме боли преди близо месец и то леко само в седнало положение като ходих или лежах бях екстра! 10 дена търпях, преди месец бях го секнал за 2-3 дена и мислих, че е от дупката в леглото пак :oops: личната лекарка изписа 3 вида хапчета пих ги 12 дена, пак болка само в седнало положение и на 24-ти се прибирам, ама много ме гони зора за офис-а, а едни задръствания по мърфовите закони.. прибрах се някак си, наведох се да взема едно писмо, седнах да си свърша работата и уж не го секнах и тогава се появи болка все едно гигантски клещи ме стиснаха за пояса :ok:

ако ти се занимава, попиши малко повече за здравословната храна, че повечето мъже сме мърлячи и да се научим как да се предпазваме, щото си прав- братовчед ми който живее на село яде само домашна храна на 16г е 140кг и никви проблеми няма, а аз не съм натоварвал по никъв начин кръста, освен с кофички! иначе съм израснал на много сладко и се научих да ям плодове и зеленчуци всеки ден.. преди 1г, но холестерола ми е по-добър от на диабетик, цялата кръвна картина и изобщо цялото здраве ми е перфектно, дори алергии нямам и изведнъж от нищото дискова херния?! единственият бъг за който се сещам е че май естрогена ми е в повече-качвам първо на гъз и паласки, но от друга страна самолета винаги си е излитал :mhihi: и за мен си остава пълна мистерия как здрав човек, който не е вдигал 5-6 месеца нищо по-тежко от 5кг изведнъж някъв филм, с кво се тровим баси!?
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 28 Дек 2011, 0:33

За ядене няма да пиша, че явно не се усещам и дразня хората с глупости.
Ако ти се чете тук има много. Човека е доФтор анатемосал колегите си с две думи :mhihi:
http://www.mercola.com/
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 28 Дек 2011, 0:42

acer написа:малко кофти година, точно на 24-ти получих дискова херния и сега си търся добър специалист, който да ми направи операцията без да ме вкара в инвалидна количка. бях заделил пари за 535 , ама съм готов да ги похарча до последната стотинка и в чужбина само да ме оправят както трябва и да нямам проблеми повече.. не че в бг няма специалисти, чувал съм мн добри отзиви за проф.Габровски, но такава операция ме е страх да си правя сред доктори, които се чувстват недосегаеми от закона. вчера доктора ми обърка рецептата за системата и ако не беше бдителната мед.сестра следваха тежки последствия... как човек да се навие за нещо по-сериозно?! и това в частна болница!

p.s фитнеса трябва да ви стане 1-ви приятел-никви шкембета и слаби гръбни мускули, тва е главната причина да се скъса диск-а... а болката е нереална, едно завъртване към телевизора предизвиква насълзяване, а ако пчихнеш имаш чувството че те е блъснал влак :lol:

С дискова херния съм от 18 годишен , или от преди 8 години . Моето се водеше разкъсване на диск или там нещо такова . Съветите бяха да забравя за физическо натоварване (травмата си я направих на 2рия месец откакто влязох във фитнеса) и да не вдигам повече от 5 килограма . Аз ги послушах и ... ужас , по едно време не можех да седя в училище , болеше ме постоянно .
Изтрещях и започнах пак да си ходя на фитнес, като правех леки упражнения и така след около месец спря да ме боли .
Сега се обажда само при много силни провокации от моя страна - няколко дни бъркане на бетон на село или нещо такова при което работиш изгърбен . Иначе изобщо не усещам че имам проблеми с кръста .
При всички случаи потърси мнението на повече от един специалист и не се осланяй на това което пишем във форума .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 28 Дек 2011, 1:01

bum_bum написа:За ядене няма да пиша, че явно не се усещам и дразня хората с глупости.
Ако ти се чете тук има много. Човека е доФтор анатемосал колегите си с две думи :mhihi:
http://www.mercola.com/

Никой не дразниш ,но една сбита информация на български ще е по-полезна.

Да не навлизам в подробности но хора дето не пускат лопатата им няма нищо а други офис майстори охкат. :smoke: :?:
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

ентусиаст
Аватар

Мнение от acer » 28 Дек 2011, 1:02

не разчитам на форума, чакам един познат хирург да си дойде и ще види и той снимката, че тия от медикус алфа.. (за бога не стъпвайте там) и допълнително ще идвам към софия и ще се видя с някой от споменатите доктори ;)

бум_бум не си го слагай присърце, повечето разбират че здравето не е даденост прекалено късно. и все пак, ако имаш някакви подозрения как при 100% нулево натоварване на кръста в период от 4-5 месеца и дори без секване да получиш дискова херния ти пращам каса бира (или портокали за натурален сок :ok: ) на мен звучи като сценарий за др.хаус! не се скрънзи, дай малко инфо как да се предпазваме :P

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата