Домашен любимец-Чип
Модератор: Общи модератори
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Домашен любимец-Чип
И моето псе е с чип,ма е писано на инвалид и нема данъци
Требва само да вида дали му се полага и безплатна винетка за годината.
Тва майтап,иначе не съм го вписвал никъде.Па и някой от общината иска да му прочете чипа да заповяда в двора ,ако Бруно му разреши ок. 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
А напролет кучето като хване една торба кърлежи и бълхи (от центъра на София, дето квадрата жилище струва колкото в Манхатън сигурно) трябва ли и на тях да им плащам данък или ДДС или кво?
Чип ще му сложа когато видя всичките 50 пумяра тука пред Мараиа чипосани.
Чип ще му сложа когато видя всичките 50 пумяра тука пред Мараиа чипосани.
- e90 325i
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: М40ки и М50Б...
- Мечтае да кара: е-90 325i M-paket
- Детайли за колата: M-50 То Чyk..
Само с чип добре ли е 

Скъпи, за рождения ми ден искам
подарък, който като го настъпя и за 3
секунди да вдига 100....!!!!! - Добре, ще
ти подаря кантар....
подарък, който като го настъпя и за 3
секунди да вдига 100....!!!!! - Добре, ще
ти подаря кантар....
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Ако ще и през ден да ме глобяват аз чип на кучето си няма да сложа.
Тва да не е дебитна карта !?!? да му слагам чип. Сега на кучето след 20г. на децата си ли ще слагаме - глупости.
А данък - за какво да плащам данък за кучето си:? Някой друг ли му чисти като сере навънка, друг ли го храни, кой му плаща водата !? Тва право да диша ли е тоя данък

Тва да не е дебитна карта !?!? да му слагам чип. Сега на кучето след 20г. на децата си ли ще слагаме - глупости.
А данък - за какво да плащам данък за кучето си:? Някой друг ли му чисти като сере навънка, друг ли го храни, кой му плаща водата !? Тва право да диша ли е тоя данък

Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Няма лошо да има данък ама ако минат напролет да понапръскат пред всички блокове за кърлежи и бълхи, а не само в Борисовата и още 2-3 парка.
Да има алеи за разходка на домашни любимци на 15 мин от всеки дом.
Е такива работи. Иначе плащаш данък- храниш чиновника-търтей в общината..
Ми уволнете го тоя чиновник, дето иска да яде от този данък. И без това не върши нищо.
Е такива работи. Иначе плащаш данък- храниш чиновника-търтей в общината..

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Абе то моето куче по Витоша не хваща толкова кърлежи колкото зад блока, прав си.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
мине се не мине месец и се започват с идеите за нови данъци и налози ...
то не, че е лошо и не трябва да ги има, ама като за 100 000 чипосани домашни любимци съберат - 500 000лв да кажат декември месец 2012-ста
- изхарчихме 100 000лв. за пръскане против кърлежи и бълхи из цялата държава
- построихме за 200 000лв. един нов приют за безпризорни животни
- изхарчихме още 200 000лв. за събиране на безпризорни котки/кучета/вълци/тигри и прочее
И ФАКТУРИ ЗА ВСИЧКО ТОВА, ТА ВСЕКИ БЪЛГАРИН ДА МОЖЕ ДА ПРОВЕРИ РАЗХОДИТЕ И КЪДЕ Е ОТИШЪЛ ДАНЪКА, КОЙТО Е ПЛАТИЛ!
а не ... дайте по 5лв., а къде са 5-те лв. никой не знае
не ме е яд, че искат 5лв, яд ме е, че ще ги откраднат
то не, че е лошо и не трябва да ги има, ама като за 100 000 чипосани домашни любимци съберат - 500 000лв да кажат декември месец 2012-ста
- изхарчихме 100 000лв. за пръскане против кърлежи и бълхи из цялата държава
- построихме за 200 000лв. един нов приют за безпризорни животни
- изхарчихме още 200 000лв. за събиране на безпризорни котки/кучета/вълци/тигри и прочее
И ФАКТУРИ ЗА ВСИЧКО ТОВА, ТА ВСЕКИ БЪЛГАРИН ДА МОЖЕ ДА ПРОВЕРИ РАЗХОДИТЕ И КЪДЕ Е ОТИШЪЛ ДАНЪКА, КОЙТО Е ПЛАТИЛ!
а не ... дайте по 5лв., а къде са 5-те лв. никой не знае
не ме е яд, че искат 5лв, яд ме е, че ще ги откраднат

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- RSxRacer
- вълкодав
-
- Кара: go na 3ki :)
аз моето си го чипосах още миналата година. 60лв със задължителните ваксинаций,паспорти и т.н.Разход на храна не е дигало,малко чипа му идва назобан и с тва 4х4 му става страшно,но като цяло съм доволен.На дино не е качвано,но в сравнение със стоково дава около 3 сек на 40м което си е постижение.
п.п Говорим за Шарпей 2009 след фейслифта
п.п Говорим за Шарпей 2009 след фейслифта

20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info

www.bizzart.info

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Сложих му чип, че ми е съвестно като му мерят температурата
А за да не фане от кърлежите и бълхите, капки и каишка....
Данък нема да им дам

А за да не фане от кърлежите и бълхите, капки и каишка....
Данък нема да им дам

- Illusion
- Бургаското явление
-
bum_bum написа:Няма лошо да има данък ама ако минат напролет да понапръскат пред всички блокове за кърлежи и бълхи, а не само в Борисовата и още 2-3 парка.
Дори и да не са на 15мин, поне да има. В София няма нито едно място, предназначено за тази цел. Но пък ти вземи му сложи чип, регистрирай го в общината, плащай данък и т.н. и т.н. Защото така се прави в Европа, ама там има и регистър, та поне по номера на чипа може да се разбере чие е кучето, а не проверяващите да им излезе кода и да гледат

А и да не забравяте да си изчистите след кучето - глобата е по 10лв на л**но. А за уличните кучета и за хората, с**ящи в храстчетата, това естествено, че не важи.
Mishel_Vaian написа:Качвайте се на бързи ИС-ки. И отзад возете яки Миски. Жените от мотори не разбират.Те колите по цвят избират
Само Илюжън не може се прекара да опита ИС-ка тя да кара

Illusion написа:bum_bum написа:Няма лошо да има данък ама ако минат напролет да понапръскат пред всички блокове за кърлежи и бълхи, а не само в Борисовата и още 2-3 парка.
Дори и да не са на 15мин, поне да има. В София няма нито едно място, предназначено за тази цел. Но пък ти вземи му сложи чип, регистрирай го в общината, плащай данък и т.н. и т.н. Защото така се прави в Европа, ама там има и регистър, та поне по номера на чипа може да се разбере чие е кучето, а не проверяващите да им излезе кода и да гледат.
А и да не забравяте да си изчистите след кучето - глобата е по 10лв на л**но. А за уличните кучета и за хората, с**ящи в храстчетата, това естествено, че не важи.
само за едно не си права-официално разрешен за рахождане на домашни кучета е парка зад Сити Център ("Червеният Пясък"

- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Чак ми става "смешно" от "оригиналните" коментари ...
Днес сутринта видях едно уплашена далматинка но около година ...уплашена ,отчаяно търсеше своя стопанин и подушваше ,който мине покрай нея ...тъжна
картинка.
Завъртях и се опитах да я примамя и да я прибера, но не, тя си търсеше стопанина. Не се даде.
Жената от близкия магазин ми зададе въпроса така - ваша ли е ,че трети ден не можем да се ОТЪРВЕМ от нея и обикаля казана ? Аз не разбрах злобата и от какво точно да се отърве,както не разбирам и други неща бликащи от този форум.
Рано сутринта се държах възпитано.
Та най вероятно тази животинка е изоставена и чипа е един добър начин да се разбере кой е този човек.
Много ще се радвам ако такова деяние бъде санкционирано със затвор поне 6 месеца .
Коментари ,че кучета хапят не оправдават подобна жестокост.
Аз съм за, безстопанствените кучета да се хващат и приспиват но не и да се изоставят.
По темата-
Моето куче е с чип.
Днес сутринта видях едно уплашена далматинка но около година ...уплашена ,отчаяно търсеше своя стопанин и подушваше ,който мине покрай нея ...тъжна
картинка.
Завъртях и се опитах да я примамя и да я прибера, но не, тя си търсеше стопанина. Не се даде.
Жената от близкия магазин ми зададе въпроса така - ваша ли е ,че трети ден не можем да се ОТЪРВЕМ от нея и обикаля казана ? Аз не разбрах злобата и от какво точно да се отърве,както не разбирам и други неща бликащи от този форум.
Рано сутринта се държах възпитано.
Та най вероятно тази животинка е изоставена и чипа е един добър начин да се разбере кой е този човек.
Много ще се радвам ако такова деяние бъде санкционирано със затвор поне 6 месеца .
Коментари ,че кучета хапят не оправдават подобна жестокост.
Аз съм за, безстопанствените кучета да се хващат и приспиват но не и да се изоставят.
По темата-
Моето куче е с чип.
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
- Illusion
- Бургаското явление
-
exotique написа:Illusion написа:bum_bum написа:Няма лошо да има данък ама ако минат напролет да понапръскат пред всички блокове за кърлежи и бълхи, а не само в Борисовата и още 2-3 парка.
Дори и да не са на 15мин, поне да има. В София няма нито едно място, предназначено за тази цел. Но пък ти вземи му сложи чип, регистрирай го в общината, плащай данък и т.н. и т.н. Защото така се прави в Европа, ама там има и регистър, та поне по номера на чипа може да се разбере чие е кучето, а не проверяващите да им излезе кода и да гледат.
само за едно не си права-официално разрешен за рахождане на домашни кучета е парка зад Сити Център ("Червеният Пясък") Та поради това незнание на хората се получава доста тъпо,в някой слънчев ден парка е пълен с хора и кучетата е неудобно да се разхождат там
Ама то навсякъде има официално разрешени места за разхождане на кучетата, но това не ги прави пригодени за тази цел. Цялата работа е, че са издали една наредба и там, там, там и там може. За мен място за разхождане на кучета е голямо оградено пространство, където да ги пуснеш на воля да си тичат, и да няма пискащи баби, дядовци, майки и разни други неразбрали...

Mishel_Vaian написа:Качвайте се на бързи ИС-ки. И отзад возете яки Миски. Жените от мотори не разбират.Те колите по цвят избират

- Illusion
- Бургаското явление
-
klintan66 написа:
Не,е. Не и в България. По принцип трябва да има изградена база данни. Отиваш при ветеринаря, той поставя чип на кучето ти, в края на месеца подава информация в общината за всички кучета с поставен чип, общината ги въвежда в базата данни. Ако кучето е изгубено/намерено проверява се номера на чипа и се намира стопанина му. В момента няма официална база данни. Има неофициална, където всеки може сам да си въведе кучето, и да се надява, че, ако го загуби, този, който ще го намери, ще знае за въпросния сайт, за който дори ветеринарите не са чували.

- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Така е!
Имах предвид ,че това е начина за в бъдеще.
Имах предвид ,че това е начина за в бъдеще.
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2