Какви добрини сте сторили вие ,или какви са сторили за вас ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Re: Какви добрини сте сторили вие ,или какви са сторили за вас ?

Мнение от Kroki » 09 Яну 2012, 19:44

Ъъ ми една вечер се возим с един приятел, ама нямахме книжки, бяхме 3-ма човека в един пасат. Както си караме и наближаваме един мост и встрани в дясно, нещо черно. Викам намали и тъкмо минаваме и се оказва обърнато Clio на пасажерската врата, и показал се човек през прозореца.. :shock: Спряхме, оказа се, че е е катострофирал преди секунди, нищо му нямаше, леко пийнал. Оправихме колата, избутахме я до един навес и закарахме човека където беше отишал, там го чакаха 3 деца и жена.. :dummy: Човека през целият път ~ 20минути не спираше да ни благодари. И ни обеща, че ще ни даде едно агне да си го заколим... още си го чакаме :mhihi: :no:

Една вечер, седим на вилата и вечеряме със семейството. Валеже дъжд, при което идва едно момче с един мотор ковровец, познат( демек, не ми беше приятел, просто се знаехме, голям измекяр ) и вика, много да ви се помоля, свърши бензина а никой не иска да ми даде, да дадете малко да се прибера, а нащо село е на баир, а той беше на 3 км нагоре.. Дадохме му 1 кило, дори масло му сипахме, той не искаше, ние ти луд ли си. Обеща на др ден да го върне, от тогава минаха 3 години... :no:

Един приятел ми поиска бензин да отиде да подрифти с Е30-ката си. Дадох му 2 туби, една метална 20л и една метална 15.. С уговорката да ми ги върне пълни до 1 месец. След убаждания от моя страна ми върна малката след 4 месеца, след още 2 месеца ми даде парите за бензина за голямата с думите, утре ти носа тубата ( това беше септември). Мин седмица :!: отидохме да вземем тубата, дадоха ми, една напълно ръждясала туба, която не става за нищо и така. А тубите ми дето ги дадох бяха перфектни.. Та затва сега имам тема в купува за туба.. :mhihi: :banghead:

Няма да ме спре това да права услуги, ама.... :kuku:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 09 Яну 2012, 20:15

Kroki написа:. А тубите ми дето ги дадох бяха перфектни.. Та затва сега имам тема в купува за туба..

Не ти трябват туби колега, че с тия палежи на коли хич не гледат с добро око на хората с туби.
Никой не мое ма връне на селу!

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 09 Яну 2012, 20:25

saleen написа:
Kroki написа:. А тубите ми дето ги дадох бяха перфектни.. Та затва сега имам тема в купува за туба..

Не ти трябват туби колега, че с тия палежи на коли хич не гледат с добро око на хората с туби.

Ми тубата седи пълна в гаража за зор заман... Не я разнясам напред назад :)
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: сивушка на нафта

Мнение от Zapa » 09 Яну 2012, 21:25

развалих магия за девственост на едно момиче :smoke:
Изображение

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 09 Яну 2012, 21:39

с 1-2 изключения тука масово бъркате дребна услуга с "добро"...
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Re: Какви добри дела сте сторили ?

Мнение от TNT » 09 Яну 2012, 22:41

jordanov написа:"Ако си направил добро - скрий, ако са ти направили добро - разкажи." Арабска поговорка

:yes: :yes: :yes:
Да кажем само, че напоследък направо мисля да си направя списъче и следващия път, като притрябвам на някой да им кажа, че може да ми развъртят манивелата :ranting: За кой не връща пари отдавна си имам и просто вече не давам на тези хора, когато ми поискат. Направо смешно ми стана наскоро, след като ** пари ми се върнаха след повече от 1 година (аз вече бях забравил за тях) и след като не беше звънял от месеци ми звъни с думите "имаш ли да ми дадеш 100лв." :mhihi:

Човек трябва да помни кой е направил нещо за него в трудни моменти :yes: и гледам да не забравям добрините, дори и от хора, които не харесвам :nono:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 10 Яну 2012, 10:44

ms написа:с 1-2 изключения тука масово бъркате дребна услуга с "добро"...

Както и обикновеното възпитание: "Отстъпих място в автобуса", "Помогнах на една жена с количка"...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Re: Какви добрини сте сторили вие ,или какви са сторили за в

Мнение от k.milanov » 31 Авг 2017, 14:35

Подобна случка имах с един възрастен човек.

Разхождахме се с приятелката ми и пред нас върви един възрастен човек. Бръкна си в задния джоб да си извади салфетка да си издуха носа, при което от джоба му паднаха някакви банкноти, дори не знам колко бяха. Това се случва на 20-30 метра пред нас. Стигнахме до банкнотите взехме ги, но човека си вървеше и въобще не беше забелязал. Тръгна да си прибира кърпичката пак в джоба и разбра, че му няма парите. Започна да се пипа по всички джобове и видях, че започва да се притеснява, но вече го бяхме настигнали и му ги дадохме обратно. Оказа, се че няма много голяма пенсия и преживява някакси. Докарва си някой лев като пише кратки стихчета и ръчно си ги подвръзва под формата на една малка книжка - 5см на 5см. Подари ни по една такава и се разделихме с усмивки :yes:

Удоволствието да правиш добро и да зарадваш някой е страхотно :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от Petrolhead » 31 Авг 2017, 14:54

z
Последна промяна Petrolhead на 11 Юни 2020, 9:04, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 31 Авг 2017, 22:29

Petrolhead написа:май наистина доброто възпитание, вече се смята за велико дело.

Май наистина си адски прав :| :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 31 Авг 2017, 23:17

темата за комуниз(ъ)ма е 250 страници
темата за селяндурите на пътя е 220 страници

темата за добрините е 2 страници

Бог да ни е на ПОМОЩ!!!

Спомням си преди 13 години ... имах книжка малко повече от половин година, зимата беше в разгара си... бях излязъл за пореден път да дърпам ръчни с Маздата...

докато си карах спокойно на влизане във Враца от към Мездра видях в ливадата Лада... шофьора на над 60 години правеше безуспешни опити да се върне на платното... помогнах му с големи мъки (срязах си и 2 пръста)...

добрината топли душата години наред...
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Потребител
Аватар

Мнение от Petrolhead » 01 Сеп 2017, 9:18

миналата есен бях за седмица в Германия, резервирах си кола под наем- Пасат дизел.
Обаче мургавия немец от Еuropcar на летището, ми даде CLS 500 Shooting Brake, за почти същите пари. Повече такива хора трябва да има

IMG_2068.JPG

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 01 Сеп 2017, 16:28

аз винаги гледам да правя добро. просто помага за хубав здрав сън :)

за да не се разочарова човек, мисля, че е много важно да не очакваш абсолютно нищо в замяна на добрината ти- иначе почти винаги остава някаква горчивина (примерно дал си бензин и очакваш да ти върнат тубата)... просто не работи и често човек се разочарова повече от колкото се радва от направеното добро. затова като правиш добро го правиш със 100 и не очакваш абсолютно нищо да се върне.

темата е тънка- хора разни. важното е да не очакваш нищо от тях и каквото дойде по този начин идва в повече и те радва :)
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 01 Сеп 2017, 23:39

Тая вечер се прибираме с жената, тя с няйната кола, аз с моята и спряхме на шела на изхода от София, сипах си бензин в туба и се глася да си тръгвам, до мен спря някакъв чистак нов мерцедес със светодиодни фарове и слезна една красавица. Огледа се и ме попита за едно село, бензинджията взе да ѝ обяснява, а аз видях, че жена ми си цъка в телефона и ѝ обясних, че моето село е следващото след това, дето го търси и е на 10 минути от тук, да кара след мен. Жена ми бавно започна да вдява и да гледа все по-лошо, но си мълчеше в колата. Подпитах мацката за мерцедеса и тръгнахме, скоро стигнахме и ѝ показах къде да завие. Бих ѝ сторил още една добрина, ма жена ми караше отзад след нас и можех само да я сравня с яздещата дракон Денерис, само дето огъня ѝ излизаше на нея през устата. Сега е сърдита, а аз заспивам с фантазиите си спокоен, че съм направил добро.
П.п. Мноу сте сухи с тия добрини.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

Потребител
Аватар
Кара: м10

Мнение от amdqmov » 03 Сеп 2017, 8:46

По темата

Имало едно време, един много добър човек. С никого не се карал, на всеки услуги вършил, на мравката път правел да мине. Но хората били неблагодарни и бързо забравяли добрините на този човек...
Веднъж той си вървял покрай реката и какво да види - човек се дави! Бързо скочил в бурната вода, хванал човека и го извадил на брега, положил го на тревата и го на*бал.
Удавникът отворил ококорени очи и продумал:
- Човече, за това, че спаси живота ми с риск за своя собствен, ще съм ти вечно благодарен, но защо ме опъна накрая?!
Погледнал го добрият човек в очите и със сарказъм в гласа отговорил:
- За да помниш, мамка ти, за да помниш, 'щото много забравяте!

Изпратено от моят SM-G389F с помощта на Tapatalk

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата