Какви добрини сте сторили вие ,или какви са сторили за вас ?
Модератор: Общи модератори
31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Re: Какви добрини сте сторили вие ,или какви са сторили за вас ?
Ъъ ми една вечер се возим с един приятел, ама нямахме книжки, бяхме 3-ма човека в един пасат. Както си караме и наближаваме един мост и встрани в дясно, нещо черно. Викам намали и тъкмо минаваме и се оказва обърнато Clio на пасажерската врата, и показал се човек през прозореца..
Спряхме, оказа се, че е е катострофирал преди секунди, нищо му нямаше, леко пийнал. Оправихме колата, избутахме я до един навес и закарахме човека където беше отишал, там го чакаха 3 деца и жена..
Човека през целият път ~ 20минути не спираше да ни благодари. И ни обеща, че ще ни даде едно агне да си го заколим... още си го чакаме
Една вечер, седим на вилата и вечеряме със семейството. Валеже дъжд, при което идва едно момче с един мотор ковровец, познат( демек, не ми беше приятел, просто се знаехме, голям измекяр ) и вика, много да ви се помоля, свърши бензина а никой не иска да ми даде, да дадете малко да се прибера, а нащо село е на баир, а той беше на 3 км нагоре.. Дадохме му 1 кило, дори масло му сипахме, той не искаше, ние ти луд ли си. Обеща на др ден да го върне, от тогава минаха 3 години...
Един приятел ми поиска бензин да отиде да подрифти с Е30-ката си. Дадох му 2 туби, една метална 20л и една метална 15.. С уговорката да ми ги върне пълни до 1 месец. След убаждания от моя страна ми върна малката след 4 месеца, след още 2 месеца ми даде парите за бензина за голямата с думите, утре ти носа тубата ( това беше септември). Мин седмица
отидохме да вземем тубата, дадоха ми, една напълно ръждясала туба, която не става за нищо и така. А тубите ми дето ги дадох бяха перфектни.. Та затва сега имам тема в купува за туба..
Няма да ме спре това да права услуги, ама....

Една вечер, седим на вилата и вечеряме със семейството. Валеже дъжд, при което идва едно момче с един мотор ковровец, познат( демек, не ми беше приятел, просто се знаехме, голям измекяр ) и вика, много да ви се помоля, свърши бензина а никой не иска да ми даде, да дадете малко да се прибера, а нащо село е на баир, а той беше на 3 км нагоре.. Дадохме му 1 кило, дори масло му сипахме, той не искаше, ние ти луд ли си. Обеща на др ден да го върне, от тогава минаха 3 години...

Един приятел ми поиска бензин да отиде да подрифти с Е30-ката си. Дадох му 2 туби, една метална 20л и една метална 15.. С уговорката да ми ги върне пълни до 1 месец. След убаждания от моя страна ми върна малката след 4 месеца, след още 2 месеца ми даде парите за бензина за голямата с думите, утре ти носа тубата ( това беше септември). Мин седмица

Няма да ме спре това да права услуги, ама....

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Kroki написа:. А тубите ми дето ги дадох бяха перфектни.. Та затва сега имам тема в купува за туба..
Не ти трябват туби колега, че с тия палежи на коли хич не гледат с добро око на хората с туби.
Никой не мое ма връне на селу!
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
saleen написа:Kroki написа:. А тубите ми дето ги дадох бяха перфектни.. Та затва сега имам тема в купува за туба..
Не ти трябват туби колега, че с тия палежи на коли хич не гледат с добро око на хората с туби.
Ми тубата седи пълна в гаража за зор заман... Не я разнясам напред назад

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Zapa
- ентусиаст
-
- Кара: сивушка на нафта
развалих магия за девственост на едно момиче 

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
с 1-2 изключения тука масово бъркате дребна услуга с "добро"...
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Re: Какви добри дела сте сторили ?
jordanov написа:"Ако си направил добро - скрий, ако са ти направили добро - разкажи." Арабска поговорка

Да кажем само, че напоследък направо мисля да си направя списъче и следващия път, като притрябвам на някой да им кажа, че може да ми развъртят манивелата

Човек трябва да помни кой е направил нещо за него в трудни моменти

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
ms написа:с 1-2 изключения тука масово бъркате дребна услуга с "добро"...
Както и обикновеното възпитание: "Отстъпих място в автобуса", "Помогнах на една жена с количка"...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Re: Какви добрини сте сторили вие ,или какви са сторили за в
Подобна случка имах с един възрастен човек.
Разхождахме се с приятелката ми и пред нас върви един възрастен човек. Бръкна си в задния джоб да си извади салфетка да си издуха носа, при което от джоба му паднаха някакви банкноти, дори не знам колко бяха. Това се случва на 20-30 метра пред нас. Стигнахме до банкнотите взехме ги, но човека си вървеше и въобще не беше забелязал. Тръгна да си прибира кърпичката пак в джоба и разбра, че му няма парите. Започна да се пипа по всички джобове и видях, че започва да се притеснява, но вече го бяхме настигнали и му ги дадохме обратно. Оказа, се че няма много голяма пенсия и преживява някакси. Докарва си някой лев като пише кратки стихчета и ръчно си ги подвръзва под формата на една малка книжка - 5см на 5см. Подари ни по една такава и се разделихме с усмивки
Удоволствието да правиш добро и да зарадваш някой е страхотно
Разхождахме се с приятелката ми и пред нас върви един възрастен човек. Бръкна си в задния джоб да си извади салфетка да си издуха носа, при което от джоба му паднаха някакви банкноти, дори не знам колко бяха. Това се случва на 20-30 метра пред нас. Стигнахме до банкнотите взехме ги, но човека си вървеше и въобще не беше забелязал. Тръгна да си прибира кърпичката пак в джоба и разбра, че му няма парите. Започна да се пипа по всички джобове и видях, че започва да се притеснява, но вече го бяхме настигнали и му ги дадохме обратно. Оказа, се че няма много голяма пенсия и преживява някакси. Докарва си някой лев като пише кратки стихчета и ръчно си ги подвръзва под формата на една малка книжка - 5см на 5см. Подари ни по една такава и се разделихме с усмивки

Удоволствието да правиш добро и да зарадваш някой е страхотно

- Petrolhead
- Потребител
-
z
Последна промяна Petrolhead на 11 Юни 2020, 9:04, променена общо 1 път
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Petrolhead написа:май наистина доброто възпитание, вече се смята за велико дело.
Май наистина си адски прав

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
темата за комуниз(ъ)ма е 250 страници
темата за селяндурите на пътя е 220 страници
темата за добрините е 2 страници
Бог да ни е на ПОМОЩ!!!
Спомням си преди 13 години ... имах книжка малко повече от половин година, зимата беше в разгара си... бях излязъл за пореден път да дърпам ръчни с Маздата...
докато си карах спокойно на влизане във Враца от към Мездра видях в ливадата Лада... шофьора на над 60 години правеше безуспешни опити да се върне на платното... помогнах му с големи мъки (срязах си и 2 пръста)...
добрината топли душата години наред...
темата за селяндурите на пътя е 220 страници
темата за добрините е 2 страници
Бог да ни е на ПОМОЩ!!!
Спомням си преди 13 години ... имах книжка малко повече от половин година, зимата беше в разгара си... бях излязъл за пореден път да дърпам ръчни с Маздата...
докато си карах спокойно на влизане във Враца от към Мездра видях в ливадата Лада... шофьора на над 60 години правеше безуспешни опити да се върне на платното... помогнах му с големи мъки (срязах си и 2 пръста)...
добрината топли душата години наред...
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Petrolhead
- Потребител
-
миналата есен бях за седмица в Германия, резервирах си кола под наем- Пасат дизел.
Обаче мургавия немец от Еuropcar на летището, ми даде CLS 500 Shooting Brake, за почти същите пари. Повече такива хора трябва да има
Обаче мургавия немец от Еuropcar на летището, ми даде CLS 500 Shooting Brake, за почти същите пари. Повече такива хора трябва да има
аз винаги гледам да правя добро. просто помага за хубав здрав сън 
за да не се разочарова човек, мисля, че е много важно да не очакваш абсолютно нищо в замяна на добрината ти- иначе почти винаги остава някаква горчивина (примерно дал си бензин и очакваш да ти върнат тубата)... просто не работи и често човек се разочарова повече от колкото се радва от направеното добро. затова като правиш добро го правиш със 100 и не очакваш абсолютно нищо да се върне.
темата е тънка- хора разни. важното е да не очакваш нищо от тях и каквото дойде по този начин идва в повече и те радва

за да не се разочарова човек, мисля, че е много важно да не очакваш абсолютно нищо в замяна на добрината ти- иначе почти винаги остава някаква горчивина (примерно дал си бензин и очакваш да ти върнат тубата)... просто не работи и често човек се разочарова повече от колкото се радва от направеното добро. затова като правиш добро го правиш със 100 и не очакваш абсолютно нищо да се върне.
темата е тънка- хора разни. важното е да не очакваш нищо от тях и каквото дойде по този начин идва в повече и те радва

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
Тая вечер се прибираме с жената, тя с няйната кола, аз с моята и спряхме на шела на изхода от София, сипах си бензин в туба и се глася да си тръгвам, до мен спря някакъв чистак нов мерцедес със светодиодни фарове и слезна една красавица. Огледа се и ме попита за едно село, бензинджията взе да ѝ обяснява, а аз видях, че жена ми си цъка в телефона и ѝ обясних, че моето село е следващото след това, дето го търси и е на 10 минути от тук, да кара след мен. Жена ми бавно започна да вдява и да гледа все по-лошо, но си мълчеше в колата. Подпитах мацката за мерцедеса и тръгнахме, скоро стигнахме и ѝ показах къде да завие. Бих ѝ сторил още една добрина, ма жена ми караше отзад след нас и можех само да я сравня с яздещата дракон Денерис, само дето огъня ѝ излизаше на нея през устата. Сега е сърдита, а аз заспивам с фантазиите си спокоен, че съм направил добро.
П.п. Мноу сте сухи с тия добрини.
П.п. Мноу сте сухи с тия добрини.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
По темата 
Имало едно време, един много добър човек. С никого не се карал, на всеки услуги вършил, на мравката път правел да мине. Но хората били неблагодарни и бързо забравяли добрините на този човек...
Веднъж той си вървял покрай реката и какво да види - човек се дави! Бързо скочил в бурната вода, хванал човека и го извадил на брега, положил го на тревата и го на*бал.
Удавникът отворил ококорени очи и продумал:
- Човече, за това, че спаси живота ми с риск за своя собствен, ще съм ти вечно благодарен, но защо ме опъна накрая?!
Погледнал го добрият човек в очите и със сарказъм в гласа отговорил:
- За да помниш, мамка ти, за да помниш, 'щото много забравяте!
Изпратено от моят SM-G389F с помощта на Tapatalk

Имало едно време, един много добър човек. С никого не се карал, на всеки услуги вършил, на мравката път правел да мине. Но хората били неблагодарни и бързо забравяли добрините на този човек...
Веднъж той си вървял покрай реката и какво да види - човек се дави! Бързо скочил в бурната вода, хванал човека и го извадил на брега, положил го на тревата и го на*бал.
Удавникът отворил ококорени очи и продумал:
- Човече, за това, че спаси живота ми с риск за своя собствен, ще съм ти вечно благодарен, но защо ме опъна накрая?!
Погледнал го добрият човек в очите и със сарказъм в гласа отговорил:
- За да помниш, мамка ти, за да помниш, 'щото много забравяте!
Изпратено от моят SM-G389F с помощта на Tapatalk
31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3