Инфо за Бургас?
Модератор: Общи модератори
41 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Инфо за Бургас?
BumTrqs написа:Приятел , кво разбираш под "скъп град за живеене" ?
Един град, в който ако живееш в центъра всичко ти е within walking distance, освен Карфура, няма как да е скъп. Наемите са ниски, разхода на колата е нисък. Всичко останало е същото. Фреша в Бакарди-то в центъра е 4 лева, алкохола е на поносими цени. В дискотеките не ходя, че мн батки с черен адидас на бели лентички има и гледат лошо : )
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
[quote="BumTrqs"]Приятел , кво разбираш под "скъп град за живеене"
За магазините и заведенията говоря.Квартирите са сравнително евтини.
Сравнявам го с Варна.Ст.Загора и Пловдив и ми се вижда по скъп.
За магазините и заведенията говоря.Квартирите са сравнително евтини.
Сравнявам го с Варна.Ст.Загора и Пловдив и ми се вижда по скъп.
- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
BumTrqs написа:Приятел , кво разбираш под "скъп град за живеене" ?
300лв. за 15 квадрата кочина пред срутване, 15лв. за 5мм дебела пица с "пилешко"(разбирай 2 парченца с размери 1х1х0.3см), 80лв. за парно, което не ползвам всеки месец, 15лв. за 50гр. Савой опитано да бъде пробутано като Бушмилс, 15лв. вход, щото вътре денсили по 10-на минути два миндила 1.50 високи и 80кила парчето и т.н. и т.н. Ако се напъна да се сетя за всичко поне още два пъти по толкова неща ще се сетя, които оскъпяват много и реално правят иначе нелошата заплата да изглежда мизерна и да не стига

- BumTrqs
- Потребител
-
- Кара: ше Е30, ся го возят
- Мечтае да кара: E39,ама от онези бързите..М5 ли как бяха?
Хаос написа:BumTrqs написа:Приятел , кво разбираш под "скъп град за живеене" ?
Един град, в който ако живееш в центъра всичко ти е within walking distance, освен Карфура, няма как да е скъп. Наемите са ниски, разхода на колата е нисък. Всичко останало е същото. Фреша в Бакарди-то в центъра е 4 лева, алкохола е на поносими цени. В дискотеките не ходя, че мн батки с черен адидас на бели лентички има и гледат лошо : )
чакай ся малко мен ,че взех да вдигам кръвно.
има 2,3..може би 4 кафета и аз незнам колко точно кадето найстина си е скъпо ама никой не ти е опрял ножа да влизаш вътре(в София нямате ли скъпи кафета?).Онзи ден и аз платих 3.50 за кола в Силвър ама си трая, има 1 торба с кафенета кадето всичко си е на нормални цени.
За дискотеките, може би всяка седмица излизам някаде и да ти кажа скоро батка с анцунг на адидас не съм видял като се замисля.Всеки си е изпънат като за диско

- Convertible
- ентусиаст
-
- Кара: head turner и екзотики
- Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39
Хаос написа:Обявите за работа в БС са сезонни, а извън сезона почти липсват - погледни jobs.bg, безработицата и съкращенията са повсеместни, дори и в ЛукОйл.
Нощем често града е обгазен като се обърне вятъра и мирише на нефтопреработвателен завод.Convertible написа:тия цени Хаоса ти ги е написал почти можеш да ги забравиш..
много паднаха напоследък цените на наемите, почти с 30-35%
зависи от квадратурата и колко ксъпо е обзавеждането/локацията, но гарсониерките по толкова вървят - 250-350
за смрада нощем съм съгласен, както и за работата..
иначе според мен за 350 може и да има нещо по кварталите, но в Лазур или Център + Възраждане едва ли.. аз ги след от време на време да видя как се движат цените все пак... Плюс това варират спрямо туристи и студенти и няма дупки, когато да са много евтини.. трябва си търсене и дебнене.
Хаос написа:BumTrqs написа:Приятел , кво разбираш под "скъп град за живеене" ?
фреша е толкова, но на повечето места с кафе и то хубаво.. иначе според мен по заведения е по - ефтинко от София, особено зимата..
и тук съм съгласен, по дискотеки ходя, цените са като на всякъде с малки разлики и промоции има..
xpl0d написа:BumTrqs написа:Приятел , кво разбираш под "скъп град за живеене" ?
300лв. за 15 квадрата кочина пред срутване, 15лв. за 5мм дебела пица с "пилешко"(разбирай 2 парченца с размери 1х1х0.3см), 80лв. за парно, което не ползвам всеки месец, 15лв. за 50гр. Савой опитано да бъде пробутано като Бушмилс, 15лв. вход, щото вътре денсили по 10-на минути два миндила 1.50 високи и 80кила парчето и т.н. и т.н. Ако се напъна да се сетя за всичко поне още два пъти по толкова неща ще се сетя, които оскъпяват много и реално правят иначе нелошата заплата да изглежда мизерна и да не стига
ма ние се опитваме да ти помогнем ти май се гъбаркаш с нас
и не каза каква ти е идеята да идваш тука?
или просто така, да се намираме на приказка

"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него
- BumTrqs
- Потребител
-
Има и за по 200 лева боксонери кадето и те вършат работа(явно си сам).Как разбра че ти дават фалшиво виски само не разбрах но както и да е.Не ми е чудно само защо търсиш косури?и каде я видя тази пица с ПИЛЕШКО за 15 лева???
Аз живея в Славейков, излизам от нас със 5 лева - ходя до центара, хапвам и пия кафе с тези пари.Незнам защо неможеш да си направиш сметката.И пак казвам града не е много скъп, както всеки един град (лично мое мнение)
Пък и я вземи една брошурка от пощите на Карфур или Кауфланд - яко промоций
за 30-40лв. ще ядеш цяла седмица
Аз живея в Славейков, излизам от нас със 5 лева - ходя до центара, хапвам и пия кафе с тези пари.Незнам защо неможеш да си направиш сметката.И пак казвам града не е много скъп, както всеки един град (лично мое мнение)
Пък и я вземи една брошурка от пощите на Карфур или Кауфланд - яко промоций

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
дори някои неща да са една идея по-скъпи,това се компенсира с по-малките транспортни разходи и доста по-малкото изкушения за харчене..
За батки с адидаси не знам,но манталитета (не обобщавам разбира се ) но си е както в привинциален град- една стъпка назад..
Мой приятел от там ми беше направил забележка че се заглеждам по момичета ,които са с приятеля си-това било опасно
живял съм в Сл Бряг и ходех постоянно до Бургас
За батки с адидаси не знам,но манталитета (не обобщавам разбира се ) но си е както в привинциален град- една стъпка назад..
Мой приятел от там ми беше направил забележка че се заглеждам по момичета ,които са с приятеля си-това било опасно

живял съм в Сл Бряг и ходех постоянно до Бургас

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
Convertible написа:иначе според мен за 350 може и да има нещо по кварталите, но в Лазур или Център + Възраждане едва ли..
Бургазлии винаги сте прави, дори и нищо да не разбирате, винаги трябва да сте опозиция, винаги! Това другия да е прав е недопустимо и немислимо. Спора с бургазлия е безсмислен.
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- Convertible
- ентусиаст
-
ex `00 E39
Хаос написа:Convertible написа:иначе според мен за 350 може и да има нещо по кварталите, но в Лазур или Център + Възраждане едва ли..
Бургазлии винаги сте прави, дори и нищо да не разбирате, винаги трябва да сте опозиция, винаги! Това другия да е прав е недопустимо и немислимо. Спора с бургазлия е безсмислен.
1во доказа, че не си прочел нищо от темата
2ро аз не виждам някой да спори.. просто гледаме от различни гледни точки
поздрави

и печели награди с него
- xpl0d
-
-
Convertible написа:ма ние се опитваме да ти помогнем ти май се гъбаркаш с нас
и не каза каква ти е идеята да идваш тука?
или просто така, да се намираме на приказка
Защо да се гъбаркам? Казвам как ми е на мен в София с ирония, разбирай не ме кефи столицата. Идеята за Бургас е работа. Но понеже ми бе казано "в Бургас живота е по-различен от София", разбирай по-евтин, а "хора" в Бургас нямам. Затва и питам за Бургас.
BumTrqs написа:Има и за по 200 лева боксонери кадето и те вършат работа(явно си сам).Как разбра че ти дават фалшиво виски само не разбрах но както и да е.Не ми е чудно само защо търсиш косури?и каде я видя тази пица с ПИЛЕШКО за 15 лева???
Пък и я вземи една брошурка от пощите на Карфур или Кауфланд - яко промоцийза 30-40лв. ще ядеш цяла седмица
Фалшивото уиски - по мириса и вкуса. Пицата - във Викторията на кино Арена в Младост.
Не, че не мога да си направя сметката. Просто не ми се нрави идеята всичко да е осезаемо по-скъпо, като в същото време качеството или самото нещо е едно и също навсякъде в България и всичко тва само, защото е столица, никаква друга причина. Аз поне тва не го разбирам и не ми харесва.
А за батките с анцузите не го казах аз и по принцип ми е през оная работа за тях.

- AGD
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15 xDrive30d N57T
- Мечтае да кара: 911 Turbo
xpl0d написа:Защо да се гъбаркам? Казвам как ми е на мен в София с ирония, разбирай не ме кефи столицата. Идеята за Бургас е работа. Но понеже ми бе казано "в Бургас живота е по-различен от София", разбирай по-евтин, а "хора" в Бургас нямам. Затва и питам за Бургас.
Намери си работа в Бургас със софийска заплата и отивай смело. Иначе не става. Аз съм от Бургас, София не ме радва, само че съм вече 10 години тук. Нямането на работа и ниските заплати (сравняваме една и съща позиция в Бургас и София) са факт.
В това, което каза Bogat-Beden за манталитета има доста истина, но се отнася за малка група хора, които още не са разбрали, че вече не сме средата на '90-те. Но това ще ти е малкия проблем. Администрацията е сигурно 10 години назад и много простички неща стават с мъки и висене по опашки ако нямаш "хора".
И в този ред на мисли и Варна не става, а като гледам колко колеги имам от Пловдив явно и там нещата не са добре.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?
- BumTrqs
- Потребител
-
Хаос - ако не разбирам нещо, просто не си отварям устата.Пък знам ли,че съм прав..споря в несвяст.Спирам със спора м/у нас.
Хплод - е явно обичаш да вечеряш по пицарий и да ходиш в елитни заведения
Когато дойдеш в Бургас, пиши ми Л.С. , ще те закарам да пиеш виски за 10лв. Бушмилс Джеймсън или нещо от сорта и ще те закарам на място кадето за 6 лв. си копуваш 8 парчета пица и съм сигурен че ще си оближеш пръстите.Споко гладен няма да останеш и на всичкото отгоре даже може и да спестиш някой друг лев
Хплод - е явно обичаш да вечеряш по пицарий и да ходиш в елитни заведения
Когато дойдеш в Бургас, пиши ми Л.С. , ще те закарам да пиеш виски за 10лв. Бушмилс Джеймсън или нещо от сорта и ще те закарам на място кадето за 6 лв. си копуваш 8 парчета пица и съм сигурен че ще си оближеш пръстите.Споко гладен няма да останеш и на всичкото отгоре даже може и да спестиш някой друг лев

- PIONEER
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D
На пощата ако го закараш да не спрете на завоя,че тая пица 8 парчета + фиш/вдигане ще му дойде всякак,но не и спестовно 

8.32
- xpl0d
-
-
AGD написа:Намери си работа в Бургас със софийска заплата и отивай смело.
Tва ще опитам да направя

- Convertible
- ентусиаст
-
ex `00 E39
xpl0d написа:AGD написа:Намери си работа в Бургас със софийска заплата и отивай смело.
Tва ще опитам да направя
то хубаво, ма трудно, освен, ако не си бачкаш нещо на пцто от вкъщи - програмист или нещо такова..

и печели награди с него
41 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3