"България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“
Модератор: Общи модератори
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Re: "България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“
Мен пък не ме интересува дали някоя известна обществена фигура е написала това и ред други неща за нашата страна или не.Важна е истината ,която прозира зад думите.И типично по български се стараем да омаловажим едни думи,не защото не са верни,а защото не били казани от който трябва наистина.Ние българите сме такива--гледаме кой говори,а не какво ни се говори.Ама то затва и ни управляват тея,дето и досега ,и сега и за в бъдеще ще ни управляват.
Нима тези думи не са верни,нима не предизвикват тема за размисъл у вас,нима всеки се е скрил зад лъскавото БМВ което кара,зад бленувания Мпакет,зад гърмящата баскаса ии не го интересува нищо друго,жал ми е за вас тогава:
цитат:Според мен България е една умираща, изчезваща държава, чието общество е загубило способността си да реагира адекватно на наглостта на подлеците, наметнали върху си наметалата на демокрацията и пазарната икономика, и представящи се за политици и бизнесмени. Нима е възможно в 21 век, в пределите на Европа, изграждането на пътища и метро да бъде считано, като огромно постижение, откриването на пречиствателни станции, обновяването и ремонтирането на различни сгради да бъде значимо събитие? Та това са нормални функции на държавата. Какво значимо достижение е това да асфалтираш път, докато другите строят космодруми, изследват космоса, създават иновации и развиват модерни технологии? Можеш ли да се хвалиш, че по улицата няма дупки, докато по тротоарите не можеш да вървиш? Че строиш църкви, а закриваш болници? Че прокарваш пътища, докато се обезлюдяват градове и села?
Нима тези думи не са верни,нима не предизвикват тема за размисъл у вас,нима всеки се е скрил зад лъскавото БМВ което кара,зад бленувания Мпакет,зад гърмящата баскаса ии не го интересува нищо друго,жал ми е за вас тогава:
цитат:Според мен България е една умираща, изчезваща държава, чието общество е загубило способността си да реагира адекватно на наглостта на подлеците, наметнали върху си наметалата на демокрацията и пазарната икономика, и представящи се за политици и бизнесмени. Нима е възможно в 21 век, в пределите на Европа, изграждането на пътища и метро да бъде считано, като огромно постижение, откриването на пречиствателни станции, обновяването и ремонтирането на различни сгради да бъде значимо събитие? Та това са нормални функции на държавата. Какво значимо достижение е това да асфалтираш път, докато другите строят космодруми, изследват космоса, създават иновации и развиват модерни технологии? Можеш ли да се хвалиш, че по улицата няма дупки, докато по тротоарите не можеш да вървиш? Че строиш църкви, а закриваш болници? Че прокарваш пътища, докато се обезлюдяват градове и села?
- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
- Кара: конджул
Толкова много истина каза този човек, че направо ме е срам. Един чужденец да даде такава добра оценка на страната.
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
jordanpar написа:Мен пък не ме интересува дали някоя известна обществена фигура е написала това и ред други неща за нашата страна или не.Важна е истината ,която прозира зад думите.И типично по български се стараем да омаловажим едни думи,не защото не са верни,а защото не били казани от който трябва наистина.Ние българите сме такива--гледаме кой говори,а не какво ни се говори.Ама то затва и ни управляват тея,дето и досега ,и сега и за в бъдеще ще ни управляват.
Е това правителството да се фука за щяло и нещяло е просто част от медийния контрол върху простото и неинформирано население. Нали трябва да се създава илюзия ,че се прави нещо. Ако имахме армия щяхме и военни паради като едно време да правим. Като матрицата бе, поставяме им свят пред очите докато ги смучеме през тръби в з@дника.
За емигрирането, донякъде е така, всеки предпочита да живее някъде където има ред и инфраструктура..ама все се надявам ,че бавно и след време нещата ще се подобрят.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
Jim Beam написа:Толкова много истина каза този човек, че направо ме е срам. Един чужденец да даде такава добра оценка на страната.
Айде по-сериозно бе, никакъв чужденец не е, това са поредните "родолюбци" и "патриоти", дето я казват тая истина за хиляден път. Вместо да се повтарят или по-скоро постотват тея глупости от всички вас, вземете се хванете и идете на протестите, дето се организират против легалните строежи върху държавни горски терени, или против добива на шистов газ или против каквото и да е. Спрете само да пускате тея еднакви статиии всеки месец и да повтаряте колко истина има в тях. Като има истина се хващате и работите по подобряването на положението както намерите за добре. Не в тая тема да се обяснява колко е зле а в същото време да има 10 теми в последните 2 седмици как да не си платим акта, как да не регнем колата в общината и да платим баснословните 50 лева на година, как да не плащаме данъци и осигуровки и колко са тъпи шибаните куки. Вичко в тая страна е отражение на живущите в нея. Бъдете пример за подражание и колкото повече бъдат хората като вас, толкова по-хубаво ще бъде отражението. Не може хем да си най-големия терикат и далавераджия, хем Умберто Еко и Мадона да ти обясняват, че България е рая на земята...
На всички (или почти всички) ни е ясно, че нещата казани в материала са самата истина. В този и в предишния разбунил духовете във форума, а и не само в него. Само не ми е ясно защо авторът не се назове и не ги публикува от свое име, а използва името на известни личности? Може би цели да привлече повече внимание по този начин, понеже подобни думи звучат стряскащо от устата на холандския премиер примерно. Обаче и на децата е ясно, че един политик не би си позволил да изрече подобни неща. Та малко ми се губи смисъла от цялото упражнение, освен разбира се големия брой кликове на сайтчето на въпросния човек.

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
това не може да го каже човек с такова положение. никой не може да си позволи да говори така за една държава.
особено някой, който не идва от някой арабска република. да не говорим, че са пълни глупости.
ако го е казал тва, яко се е осрал или просто е поредната изфабрикувана глупост.
особено някой, който не идва от някой арабска република. да не говорим, че са пълни глупости.
ако го е казал тва, яко се е осрал или просто е поредната изфабрикувана глупост.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- stasko5
- младши ентусиаст
-
- Кара: f80 M3 Competition Package
- Мечтае да кара: M6 GC
Факт е, че тук е зле, и че в повечето европейски държави се изискват по-малко усилия, ча да се води нормален живот. Който пък е по-отракан и пробивен и тук може да се справя стига да не го мързи и да знае как се работи. Аз пък примерно бизнеса, който разработвам не бих могъл толкова успешно да го развия в чужбина, така че има 2 страни нещата.
А тая статия не виждате ли от кой сайт е, как може да коментирате истинноста й.
А тая статия не виждате ли от кой сайт е, как може да коментирате истинноста й.
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Интересно как хора, които не са живяли и 1 година в България коментират положението
А, тези които не си мислят за бъдещето кво ? Сменят правителства и президенти дето си се отказват от заплатата, за да подпомогнат икономиката
Още от края на турското робство, на страшно голяма част от "Великите сили" им се е искало България да стане малка, губеща и загиваща държава.

А, тези които не си мислят за бъдещето кво ? Сменят правителства и президенти дето си се отказват от заплатата, за да подпомогнат икономиката

Още от края на турското робство, на страшно голяма част от "Великите сили" им се е искало България да стане малка, губеща и загиваща държава.

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- Georgieff
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 325i N53
Самите съждения са малко или много верни, но нямат нищо общо с Умберто Еко, а са измислени от автора на текста.
От друга страна няма как да не е потискащо за един млад човек, че каквото и да се опитва да постигне, 20 други човека се опитват да го спрат. Казал го е още Иречек преди повече от 70 години. Примери мога да давам много.
Нито е нормално, нито е логично, но пък е резултат от разпада на морала и държавноста, умело проведен през последните 60 години от чужди сили и техните наместници в България, които все още определят дневния ред на обществото.
За мисълта за бъдещето заглавието е доста показателно. Ако всеки от нас реши за себе си към коя група принадлежи би придал много по-голям смисъл на съществуването си.
От друга страна няма как да не е потискащо за един млад човек, че каквото и да се опитва да постигне, 20 други човека се опитват да го спрат. Казал го е още Иречек преди повече от 70 години. Примери мога да давам много.
Нито е нормално, нито е логично, но пък е резултат от разпада на морала и държавноста, умело проведен през последните 60 години от чужди сили и техните наместници в България, които все още определят дневния ред на обществото.
За мисълта за бъдещето заглавието е доста показателно. Ако всеки от нас реши за себе си към коя група принадлежи би придал много по-голям смисъл на съществуването си.
Touring & windsurf club
това е български начин на мислене написан от българин...
не знаех че еко е българин...
да не говориме, че дори и да е истина и да е оплескано от превода- това не е неговия стил.
не знаех че еко е българин...

да не говориме, че дори и да е истина и да е оплескано от превода- това не е неговия стил.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Ами вземете прочетете че това е майтап,по турски "бъзик",няма такова интервю,просто казани истини,но поставени в "устата" на известен човек,иначе си е истина,не е много забавно човек да живее в страната при всичките и проблеми и сегашното егоцентрично правителство...Ма к'во да правиш,най-вероятно си го заслужаваме,какво стана с протестите срещу цените на горивата-нищо,горивата пак поскъпнаха че и още,даже и правителството добави още % акциз,кои сега са най-добре-ми това са банкери и разни недоучили чси-та опитвайки се да подражават на едновремешните мутри ,те това е тъпата българия...ааа,забравям за една супер олигофренска прослойка-вечните оптимисти,дето като им го "слагат" -питат само в колко часа ще е удобно да дойдат
И такива като мен де,дето още преди около 3-4-5 години спря да им пука за всичко около себе си,чат пат метне некой шамар на някой олигофрен дето си ремонтира колата пред блока или си изхвърля целият буклук през прозореца или се прави на "мутра" когато кара автомобила си...

И такива като мен де,дето още преди около 3-4-5 години спря да им пука за всичко около себе си,чат пат метне некой шамар на някой олигофрен дето си ремонтира колата пред блока или си изхвърля целият буклук през прозореца или се прави на "мутра" когато кара автомобила си...
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
По-голяма простотия не бях чел...
Умберто Еко ще знае кой е княз Борис и кога е измислена азбуката... Те латиницата не знаят кога е измислена, за нашата ще знаят...
Писна ми вече от тия червени пе*ераси; колкото и статии да напишат от името на видни европейци ББ ще ги е*е и на следващите избори
Не че съм му фен, ама направо им бърка в гъза на партиините маймуни 
Умберто Еко ще знае кой е княз Борис и кога е измислена азбуката... Те латиницата не знаят кога е измислена, за нашата ще знаят...
Писна ми вече от тия червени пе*ераси; колкото и статии да напишат от името на видни европейци ББ ще ги е*е и на следващите избори

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
Още вчера разбрах за статията и след първото изречение, спрях да чета тази глупост.
Вместо да седите пред компютърите и да се правите на много силни зад монитора, колко от Вас - плюещите по състоянието на държавата, поне ВЕДНЪЖ са отишли на протест? Съмнявам се, че дори един. Но зад монитора сте много силни в плюенето. Никой не оспорво лошото състояние на живот в България, само че как да се оправи държавата като всеки бяга нанякъде, без да е допринесъл и малко за България?
Ти, дето учиш тонрежисура, искаш ли да ти кажа кога ще работиш това дето си учил? - В най-добрия случай след 10 години. Като излезеш навън и се биеш в гърдите, че ще имаш уж много добър на живот, най-много да работиш в някое заведение или работа, която не изисква образование/опит. ---> http://www.guardian.co.uk/money/2012/ja ... ience-jobs
Колко от вас познават живота навън? Мислите си, че в З.Европа няма корупция, измами и т.н - е, истината е друга. За да получиш истински доходна и добра работа навън, трябва първо да почнеш от нулата, което е равносилно като да работиш в България, по-същия начин, трябва да почнеш от нулата, за да стигнеш до някъде.
Така че, поинтересувайте се от живота, структурата, съществуването на другите държави, където е по-добре, тогава говорете против България.
ogata, "Велики сили" никога не са имали чак такъв интерес от България. България е малка и нищожна страна, която не застрашава абсолютно никой. Грешката на България навремето е, че не се е противопоставила на Русия и е минала към комунистическия блок. За "Великите сили" сме дори добре дошли, защото през нас се минава за Турция и оттам аз Азия и сме добър арбитер.
Вместо да седите пред компютърите и да се правите на много силни зад монитора, колко от Вас - плюещите по състоянието на държавата, поне ВЕДНЪЖ са отишли на протест? Съмнявам се, че дори един. Но зад монитора сте много силни в плюенето. Никой не оспорво лошото състояние на живот в България, само че как да се оправи държавата като всеки бяга нанякъде, без да е допринесъл и малко за България?
Ти, дето учиш тонрежисура, искаш ли да ти кажа кога ще работиш това дето си учил? - В най-добрия случай след 10 години. Като излезеш навън и се биеш в гърдите, че ще имаш уж много добър на живот, най-много да работиш в някое заведение или работа, която не изисква образование/опит. ---> http://www.guardian.co.uk/money/2012/ja ... ience-jobs
Колко от вас познават живота навън? Мислите си, че в З.Европа няма корупция, измами и т.н - е, истината е друга. За да получиш истински доходна и добра работа навън, трябва първо да почнеш от нулата, което е равносилно като да работиш в България, по-същия начин, трябва да почнеш от нулата, за да стигнеш до някъде.
Така че, поинтересувайте се от живота, структурата, съществуването на другите държави, където е по-добре, тогава говорете против България.
ogata, "Велики сили" никога не са имали чак такъв интерес от България. България е малка и нищожна страна, която не застрашава абсолютно никой. Грешката на България навремето е, че не се е противопоставила на Русия и е минала към комунистическия блок. За "Великите сили" сме дори добре дошли, защото през нас се минава за Турция и оттам аз Азия и сме добър арбитер.
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
((:BuKcu:)) написа:ogata, "Велики сили" никога не са имали чак такъв интерес от България. България е малка и нищожна страна, която не застрашава абсолютно никой. Грешката на България навремето е, че не се е противопоставила на Русия и е минала към комунистическия блок. За "Великите сили" сме дори добре дошли, защото през нас се минава за Турция и оттам аз Азия и сме добър арбитер.
Те точно от малките се интересуват

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- P1tbuL
- младши ентусиаст
-
- Кара: Т-34
- Мечтае да кара: F1 race car!
- Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun
((:BuKcu:)) написа:Още вчера разбрах за статията и след първото изречение, спрях да чета тази глупост.
Човече, изобщо не си мисли, че като ми пращаш жълти статийки от UK сайт ще ме впечатлиш. Англичаните ни мразят по една или друга причина и аз лично няма да стъпя там. Прекалено самоуверен си да ми обясняваш кога и какво ще работя, да не би да си господ? И не, не се заяждам, но говориш абсурди. Имам и друг въпрос: ти изобщо познаваш ли ме? Знаеш ли дали не съм си правил собствени проучвания за мястото на където съм се запътил? Мислиш ли, че не знам, че да се развиеш в друга държава е риск и може да загубиш? А сега ми кажи: мислиш ли че тези които заминават не ги знаят тези работи(изключая необразованите и умствено ограничените хора)? Като ти е приятно да живееш тук, живей. Аз лично ти пожелавам късмет и успех в начинанията! Но аз съм избрал да рискувам и да живея на едно нормално място с усмихнати хора.
ПС: Надявам се да ме разбереш, че не искам по никакъв начин да те наругая или тн с този пост!