За Наглостта на Паркинги и гаражи!!! БЕСЕН СЪМ!!!
Модератор: Общи модератори
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Re: За Наглостта на Паркинги и гаражи!!! БЕСЕН СЪМ!!!
Apassionata написа:Много, много отдавна спрях да плащам фишове... до момента нямам постановления.. Истината е, че голама част по незнайни причини потъват някъде, избора е твой... аз ги отебах тотално, талона си е в мен, в КАТ не стъпвам, не е добър пример, но е факт, че поне 3 такива ... нищо... :
И аз така, само че талона не е в мен. В кат стъпих един път като ми взеха книжката и отидох да си я прибера. Отивам на гишето, правя се на луд "Изтече ми наказанието, от тук ли да си взема книжката?" И очаквам лелката да ми изтърси 4 цифрена сума за плащане - 5-6 акта за превишена скорост, фишове за неправилно паркиране, за несветещ стоп и какво ли още не... Поне 10 бяха... А тя ми казва, че имам да плащам 130 лв... Един акт за превишена и 30 лв. за стопа

Другите са отпаднали по трасето, предполагам защото са писани из цяла България и докато стигнат до Плевен...
Та това беше преди 2 години, от тогава имам 3-4 акта и 2 фиша, карам си без талон и ми дреме на шапката

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
Паяците нямат право да вдигат неправилно спрени автомобили ако двигателя работи, ако има отворена врата, ако има животно вътре. Много пъти съм си оставял баничарката на синя зона за пет минути, като двигателя работи и е заключена.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
- dosko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530 D Хафтомат
- Мечтае да кара: 740D
alx написа:zenthel написа:Здравейте колеги!
Новината накратко:
Паркирам колата пред къщата, аварийните включени, двигателят работи!
Излизам до двора за да натоваря някои неща, минавам през мивката, има няма 5-6 минути съм се забавил.
Излизам и какво да видя... киндер сюрприз, паякът вдига колата.
знам, че не е това което искаш да чуеш но...
защо си бесен? защото си си оставил колата на аварийки където не е трябвало и ти е работил двигателя? следващия път искаш да ти строшат прозореца за да ти угасят колата преди да я вдигнат?
паяка е минавал от там, хвърлили са таро картите и са решили че си там само от 5 минути ама картите казват, че няма да те има 30 минути и са решили да ти вдигнат колата...
не си прав...
рискувал си и са те олепили- проблема е твой...
Колега , ти да не би да имаш дялово участие в паркинги и гаражи?

Но не мисля че са си "свършили работата" - колегата е прав за скъпите коли и лепенките "МВР". Примерът с чупенето на стъклото пък е абсолютно неуместен - колата работи и няма никой в нея , следователно май не е заключена

Дайте да си говорим честно , на всеки му се случва да спре за малко. Аз мисля че трябва да има и персонален подход , както от фирмата "Паркинги и гаражи" , така и от служителите на "КАТ" и какви ли още не. Не може да ти третират по един и същи начин - стадо с овце. Спират те и си нарушител - ама няма значение крушка ли не ти свети , или колана не си сложил.
"Крушката е изгоряла докато карам!" , "Не ме интересува - нарушител си" - фиш , акт , глоба - довиждане. Аз пък не се чувствам нарушител , това са неща от живота , всичко се случва , няма вечна крушка - то хората не сме вечни и се чупим , камо ли техниката и колите.
За това казвам , трябва да има и индивидуален подход. Не сме роботи , а и господата които ни глобяват и ни вдигат колите не са!
Спряха ме преди месец , гражданската изтекла (пропусната вноска").Оооо не ти е валидна полицата. Акт. Добре , но на следващия ден , гледам 3 дни минали от датата за плащане.
На полицата пише че се смята за невалидна ако минат 15 дни от датата определена за падеж на вноската. Тоест полицата била валидна.Защо ми писаха акт? Ми ако мине...
Постановление излиза 400 лева. Да да ама не , обжалвах , чакам даме викат на съд. До край ще се боря , аз да не печатам пари.
Първо по силата на сключения договор със въпросния застраховател , в случая "застраховка гражданска отговорност" - полицата е била валидна към датата на съставяне на акта (който е за НЕВАЛИДНА полица)
Второ , аз не съм машина , а и имайки в предвид напрегнатото време в което живеем , нормално е човек да забрави.
Тези 400 лева няма да ме "възпитат" , както примерно ще каже някой служител на системата на МВР , по скоро ще ме озлобят.
Така че колега , проблемът не е негов , а общ , защото се примиряваме , оставяме се да ни мачкат , и не ни се разправя.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
То ако има знак "спирането забранено" е друго,но ако има знак за "паркирането забранено",то тогава ситуацията е съвсем различна,и ако колата не е изгасена,както твърди автора на темата,то тогава колата ,според смисъла на закона не е паркирал...
- outworld
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320d
И аз имам 1 случка с паркинги и гаражи.
С един приятел спираме с неговата кола на ул. Солунска в София и отиваме до отсрещното магазинче да си купим нещо. Спрели сме на синя зона, но не сме пускали смс, защото сме за 1 минута. Гледаме зад нас спират тие със скобите и веднага спринт и викаме и двамата, че сме тук. Ония дебелак като видя, че сме се затичали към колата и той се затича да ни сложи скобата преди да сме стигнали колата
Е сложи я и ни се хили, че ни е изпреварил
Ние че сме виновни сме си, но и той само и само да ни направи мръсно, нищо жив и здрав да е човека
С един приятел спираме с неговата кола на ул. Солунска в София и отиваме до отсрещното магазинче да си купим нещо. Спрели сме на синя зона, но не сме пускали смс, защото сме за 1 минута. Гледаме зад нас спират тие със скобите и веднага спринт и викаме и двамата, че сме тук. Ония дебелак като видя, че сме се затичали към колата и той се затича да ни сложи скобата преди да сме стигнали колата

Ние че сме виновни сме си, но и той само и само да ни направи мръсно, нищо жив и здрав да е човека

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Според мене, разликата между "спрян" и "паркиран" автомобил, не е нито дали двигателят работи, нито за колко време е спрян, а къде е през това време водачът, ако я някъде в близост до колата и е готов при нужда да я премести това за мен не е паркиран автомобил, та ако ще да седи и 2 часа и обратното - ако ще и да е оставена за кратко без прекия надзор от водача то тя е паркирана. За "работещ двигател", който да е индикатор за престой аз в закона не съм чел никъде.
"(1) Пътно превозно средство е в престой, когато е спряно за ограничено време, необходимо за качване и слизане на пътници или за извършване на товарно-разтоварни работи в присъствието на водача."
"(1) Пътно превозно средство е в престой, когато е спряно за ограничено време, необходимо за качване и слизане на пътници или за извършване на товарно-разтоварни работи в присъствието на водача."
Никой не мое ма връне на селу!
- Georgieff
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 325i N53
Колега, като не си бил съгласен с неправилното паркиране, защо си подписал фиша?
Ако откажеш да подпишеш фиша, ти се съставя акт и си го обжалваш.
Сега хем си се съгласил с глобата, хем се оплакваш.
Не виждам смисъла от темата ти.
Ако откажеш да подпишеш фиша, ти се съставя акт и си го обжалваш.
Сега хем си се съгласил с глобата, хем се оплакваш.
Не виждам смисъла от темата ти.
Touring & windsurf club
аз веднъж заварих паяк да ми вдига колата, полицая ми поиска 10 или 15 лв и я оставиха да си я преместя, без да ходя да я взимам от гаража... странно при теб защо не е са направили така?
- dblos
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E91 330D
- Детайли за колата: Touring
Незнам фиша в какво прераства , ама аз имам един фиш за халогени от преди година и половина.
Преди 2 месеца ходих да плащам една глоба в кат и никой нищо не спомена за фиш или каквото и да е.
Преди 2 месеца ходих да плащам една глоба в кат и никой нищо не спомена за фиш или каквото и да е.
- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
Салийн, не мога да си спомня в коя наредба съм го чел това за работещия двигател и отворената врата, но веднъж спряха до работещата ми кола, аз бях на опашка за банички и единия вика на другия - ма т'ва работи, не можеме да го вдигаме. Логично е според мен, за да не се получи авария при товаренето и ако колата се остави на паркинг работеща, може да се самозапали.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

- saleen
- старши ентусиаст
-
dosko написа:колегата е прав за скъпите коли и лепенките "МВР"
В моят мъничък град от селски тип познавам трима души с такива лепенки на джамовете, от които само един е служител на МВР...тея ваденки нищо не означават

аз само не разбрах защо не си ги накарал да ти я свалят колата на място(тогава и глобата е по малка) а си ги оставил да я репатрират и после да ходиш да я взимаш от наказателният паркинг 

www.bmwпрофесори-bg.net
- saleen
- старши ентусиаст
-
benzin написа:аз само не разбрах защо не си ги накарал да ти я свалят колата на място
Което става.....как?
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
saleen написа:benzin написа:аз само не разбрах защо не си ги накарал да ти я свалят колата на място
Което става.....как?
С "глоба" на място 22лв + касова бележка от тяхна страна и отделно фиш за 20лв . То даже тия 22 лв не са глоба ,а такса за качването и свалянето на колата.