Има ли някой който разбира от автомобилни GPS навигации
Модератор: Общи модератори
45 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
Re: Има ли някой който разбира от автомобилни GPS навигации
bam-bam написа:...за Иго,Том Том и другите китайски чикии няма такива карти и следователно са по-зле....
Ари ве, сигурен ли си, щото на мене BG картата ми е точно такава, а не съм с гармин

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
Да би, верно !
Сложил си БгРутингМап? и ???
Все едно нищо не си сложил
Човека иска да си вземе нещо което да му върши работа , не го обърквай
Утре като разбере, че е имало и по-добро решение теб ще псува
Все едно нищо не си сложил

Човека иска да си вземе нещо което да му върши работа , не го обърквай

Утре като разбере, че е имало и по-добро решение теб ще псува

- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
Хехехехе що заблуждавате човека?! Най-добрият вариант цена - качество това е NAVIGON! Не случайно сума ти тираджии са се екипирали именно с такива
Плзвам такъв, бръмча доста по чужбина и засега е здрав! (което показва, че наистина е добър
)

" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
Значи да се надяваме човека да е тираджия(ако не е ще стане) и със здраве да си го ползва 

- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
bam-bam написа:Да би, верно !

Как да е , автора си има глава на раменете(предполагам), може да си направи сметка кое му трябва и кое не. Аз като щях да купувам GPS точно една вечер четох и гледах за кво иде реч и на следващия ден беше поръчан.

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
Вместо да се правиш на интересен, може да споделиш коя е тази по-добра карта от Гарминската.
Все пак човека е в Бг и се предполага, че иска да го ползва в БГ.
За това и препоръките са ми такива, ако съм в грешка , поправи ме.
ти си ....
п.п. има и още една бг разработка като се замисля, но ако беше по-добра от OFRM Geotrade щях да я знам, повярвай ми
всеки може да разбере и сам коя е най-добрата карта за бг с малко ровене в нета и да си преценява какво да си купува
Все пак човека е в Бг и се предполага, че иска да го ползва в БГ.
За това и препоръките са ми такива, ако съм в грешка , поправи ме.
ти си ....
п.п. има и още една бг разработка като се замисля, но ако беше по-добра от OFRM Geotrade щях да я знам, повярвай ми

всеки може да разбере и сам коя е най-добрата карта за бг с малко ровене в нета и да си преценява какво да си купува

- Yed
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 01 E46 318
Ако проявиш интерес поинтересувай се малко за за тоя IGO primo(не случайно държа на него) просто да не се дъниш друг път така,че са китайски чикии защото то всичко вече е китайскоbam-bam написа:Последното ти изречение нещо не го схванах.
До колко виждам на МИО може да се сложат Иго карти ... http://gps-6.com/mio.htm
Няколко човека ти дадоха лични съвети .. послушай ги.
Аз ще ти дам още един .. за Гармин има местна карта , която се разработва от БГ ентусиасти + много голяма помощ на всеки желаещ и за това картата е доста подробна, за Иго,Том Том и другите китайски чикии няма такива карти и следователно са по-зле.
Още да ти се дава ли акъл или няма смисъл?
п.п. пробвай да намериш инфо за това мио .. аз поне не успях .. искаш май да се вкараш в някакъв филм
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
След като държиш на Примо-то за к'ъв чеп си пуснал тема
Купуваш, слагаш карта и си готов- толкова е просто... Е, аз на телефона имам по-добра карта от тая на ИГо, но и ти няма да се загубиш- просто ще ти е сложно търсенето по адрес и някоя отсечка може да не е съвсем точна, нищо фатално... С която и навигация да тръгнеш все ще стигнеш до нужното място...
Изборът ти е изключително прост и лесен- или подробна карта на БГ (тоест Гармин), или удобния и шарен интерфейс на всички останали... За момента вариант с подробна карта на БГ + шарен и удобен интерфейс просто няма- появили се на секундата махам Гармин-а...
Жокер: Гармин работи и на други у-ва, не само на техните

Изборът ти е изключително прост и лесен- или подробна карта на БГ (тоест Гармин), или удобния и шарен интерфейс на всички останали... За момента вариант с подробна карта на БГ + шарен и удобен интерфейс просто няма- появили се на секундата махам Гармин-а...
Жокер: Гармин работи и на други у-ва, не само на техните

- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Всички телефонни навигации са добри за пешеходен режим и за екстремни ситуации. Автомобилната навигация е за предпочитане когато се пъува в непознати месности постоянно. Лично ма телефона имам Сиджик а в колата Гармин. Пътувам си до някъде, оставям колата и с телефона в ръка продължавам. Това като ходя някъде на екскурзия в Европа. Комбинацията е безценна. Пробвал съм само на телефон и само на Гармин, но телефонната навигация е гадна а Гармина е обемист за пешеходен режим. В тая връзка направиха ли вече Гармин за Андроид. Преди имаше някакви опити, но спрях да им следя развитието.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
ukelichko написа:Всички телефонни навигации са добри за пешеходен режим и за екстремни ситуации. Автомобилната навигация е за предпочитане когато се пъува в непознати месности постоянно. Лично ма телефона имам Сиджик а в колата Гармин. Пътувам си до някъде, оставям колата и с телефона в ръка продължавам. Това като ходя някъде на екскурзия в Европа. Комбинацията е безценна. Пробвал съм само на телефон и само на Гармин, но телефонната навигация е гадна а Гармина е обемист за пешеходен режим. В тая връзка направиха ли вече Гармин за Андроид. Преди имаше някакви опити, но спрях да им следя развитието.
Не си прав за телефонната - а като е Garmin Mobile XT със същата карта - къде е разликата

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
ukelichko написа:....
а при наличие на тел. с ГПС за к'во ти е отделна навигация за колата

ПС: Не ти трябва Гармин за Андроид (едва ли ще има- досега щеше да излезе)- моли се някой да излъже картите на Гармин да работят с други навигации, друго не ти трябва...
Gqbriel написа:Не си прав за телефонната - а като е Garmin Mobile XT със същата карта - къде е разликата
разлика няма, ама човека е с Андроид, а не със Симбиан и за него Гармин няма

- Eмилио Димитров
- младши ентусиаст
-
ТЕМА 1
ТЕМА 2
ТЕМА 3
и да не изброяване и форумите ipmart, офроуда, покетбългария.... то е хубаво да ползваме пооооооне леко търсачката, гуглето....
всеки път едно и също се бистри и всеки път се стига до един и същи извод: БГ най-добре Гармин или китаец с WIN за да ползваме карта на ОФРМГеотрейд с Гармин Мобиле ХТ. Всички други са аналогични и добър вариант, но имат винаги леки неточности и не са толкова подробни. За чужбина, която и да е.
ТЕМА 2
ТЕМА 3
и да не изброяване и форумите ipmart, офроуда, покетбългария.... то е хубаво да ползваме пооооооне леко търсачката, гуглето....
всеки път едно и също се бистри и всеки път се стига до един и същи извод: БГ най-добре Гармин или китаец с WIN за да ползваме карта на ОФРМГеотрейд с Гармин Мобиле ХТ. Всички други са аналогични и добър вариант, но имат винаги леки неточности и не са толкова подробни. За чужбина, която и да е.
- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
ms написа:....а при наличие на тел. с ГПС за к'во ти е отделна навигация за колата...
Защото всяко едно нещо, измислено с определена цел и само за нея няма как да не е по-добро от всяко нещо 5 в 1... И аз имам микровълнова печка с грил, да, грила върши няква работа, но ме питай дали не си пека сандвичите във фурната, това е предимно микровълнова. Да, тези многофункционалните устройства факс, ксерокс и скенер стават, но се скапват да висят в сервизите и няма как и не са по-добри от всеки уред по-отделно... Така и с телефоните, това са предимно телефони, за говорене, няма как навигациите им да са по-добри от Гармин-а, направен и мислен само за това... Доколкото знам това е най-разпространената навигация и вероятно е най-добрата. А менюто не виждам що да е скапано...
Надявнам се ми схвана мисълта

Мъжа е с това http://www.garmin.bg/?s=5&i=209 и навигирането с него, въпреки че е Гармин, изобщо не е толкова добро и прецизно, както с отделно устройство в колата...
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Apassionata написа:ms написа:....а при наличие на тел. с ГПС за к'во ти е отделна навигация за колата...
Защото всяко едно нещо, измислено с определена цел и само за нея няма как да не е по-добро от всяко нещо 5 в 1... И аз имам микровълнова печка с грил, да, грила върши няква работа, но ме питай дали не си пека сандвичите във фурната, това е предимно микровълнова. Да, тези многофункционалните устройства факс, ксерокс и скенер стават, но се скапват да висят в сервизите и няма как и не са по-добри от всеки уред по-отделно... Така и с телефоните, това са предимно телефони, за говорене, няма как навигациите им да са по-добри от Гармин-а, направен и мислен само за това... Доколкото знам това е най-разпространената навигация и вероятно е най-добрата. А менюто не виждам що да е скапано...
Надявнам се ми схвана мисълта
Мъжа е с това http://www.garmin.bg/?s=5&i=209 и навигирането с него, въпреки че е Гармин, изобщо не е толкова добро и прецизно, както с отделно устройство в колата...
Колкото и не ми се иска - не съм съгласен - незнам за М10 - но аз като цяло,не съм доволен от новите навигатори на Гармин - аз съм с MobileXT на Нокиа Е66 - с еднаква карта,като на nuvi 265 WT - разликата дори в точността е минимална,и времето за реакция и refresh-ване,рутирането са доста идентични - не съм имал проблем с телефона

Може да си въобразявам,но телефона не ме е предавал досега
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
ms написа:ukelichko написа:....
а при наличие на тел. с ГПС за к'во ти е отделна навигация за колатаБГ е достатъчна малка и прилично покрита от всички навигации и спокойно Сиджик-а ще ти свърши работа да се ориентираш... Като основно покритие на пътищата в БГ другите може и да изостават малко от Гармин (скоро не съм сравнявал подробно нещата), но няма фатални пропуски- някое забравено от всички село може и да го няма, някоя нова магистрала може да не е отразена, някоя еднопосочна улица също, но тея неща не са болка за умиране... Гармин е силен само и единствено в подробностите- номера на улици, блокове, вградените ПОИ (доста излишни неща има, но и много полезни), офроуд пътеки и пътища и основен + е това, че се прави от българи, а не от някой дето знае къде се намираме само на картата... Печелиш добра карта, ама си прецакан от гадното меню- пълно щастие няма за момента
![]()
ПС: Не ти трябва Гармин за Андроид (едва ли ще има- досега щеше да излезе)- моли се някой да излъже картите на Гармин да работят с други навигации, друго не ти трябва...Gqbriel написа:Не си прав за телефонната - а като е Garmin Mobile XT със същата карта - къде е разликата
разлика няма, ама човека е с Андроид, а не със Симбиан и за него Гармин няма
Пътувам много в чужбина и на автомобилния Гармин му е доста по-голям екрана. За кратки разстояния телефона върши работа, но я карайте 18 часа и пак кажете, че размерът на екрана няма значение. Отделно съм свикнал с менюто на Гармин и всички телефонни навита ми се струват изпълнени с ненужни екстри, като точно функциите които ти трябват са поставени през петнадесет менюта в 16-то. Сиджика докато разбера как да го настроя да върти картата по посока на движението се загубих два пъти. Дреме ми че ми показва какво е времето, аз и през прозореца на колата мога да си го видя. Не мога да дам мнение коя е най-добрата навигация, но ще ви кажа коя е най-лошата. Когато си купих Галаксито си дръпнах от сторето на Самсунг навигация с името Waze. Това че зарежда картите от нета го преживях, нали все пак имах 3G връзка, но така и до никъде не ме упъти. Иначе за сметка на това имаше всевъзможни глупости в нея, че даже и нещо като социална мрежа

45 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3