Има ли някой който разбира от автомобилни GPS навигации

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Re: Има ли някой който разбира от автомобилни GPS навигации

Мнение от xpl0d » 23 Яну 2012, 23:16

bam-bam написа:...за Иго,Том Том и другите китайски чикии няма такива карти и следователно са по-зле....

Ари ве, сигурен ли си, щото на мене BG картата ми е точно такава, а не съм с гармин :dummy:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 23 Яну 2012, 23:36

Да би, верно !
Сложил си БгРутингМап? и ???
Все едно нищо не си сложил ;)
Човека иска да си вземе нещо което да му върши работа , не го обърквай :dummy:
Утре като разбере, че е имало и по-добро решение теб ще псува :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Мнение от E34 » 24 Яну 2012, 1:14

Хехехехе що заблуждавате човека?! Най-добрият вариант цена - качество това е NAVIGON! Не случайно сума ти тираджии са се екипирали именно с такива :mrgreen: Плзвам такъв, бръмча доста по чужбина и засега е здрав! (което показва, че наистина е добър :smoke: )
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bam-bam » 24 Яну 2012, 1:20

Значи да се надяваме човека да е тираджия(ако не е ще стане) и със здраве да си го ползва :mhihi:
Изображение

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 24 Яну 2012, 1:34

bam-bam написа:Да би, верно !
Сложил си БгРутингМап? и ???

:mhihi: Пак не позна :mhihi: ма като ти гледам предположенията.... :mhihi:

Как да е , автора си има глава на раменете(предполагам), може да си направи сметка кое му трябва и кое не. Аз като щях да купувам GPS точно една вечер четох и гледах за кво иде реч и на следващия ден беше поръчан.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bam-bam » 24 Яну 2012, 1:45

Вместо да се правиш на интересен, може да споделиш коя е тази по-добра карта от Гарминската.
Все пак човека е в Бг и се предполага, че иска да го ползва в БГ.
За това и препоръките са ми такива, ако съм в грешка , поправи ме.
ти си ....

п.п. има и още една бг разработка като се замисля, но ако беше по-добра от OFRM Geotrade щях да я знам, повярвай ми ;)
всеки може да разбере и сам коя е най-добрата карта за бг с малко ровене в нета и да си преценява какво да си купува
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 01 E46 318

Мнение от Yed » 24 Яну 2012, 7:15

bam-bam написа:Последното ти изречение нещо не го схванах.
До колко виждам на МИО може да се сложат Иго карти ... http://gps-6.com/mio.htm
Няколко човека ти дадоха лични съвети .. послушай ги.
Аз ще ти дам още един .. за Гармин има местна карта , която се разработва от БГ ентусиасти + много голяма помощ на всеки желаещ и за това картата е доста подробна, за Иго,Том Том и другите китайски чикии няма такива карти и следователно са по-зле.
Още да ти се дава ли акъл или няма смисъл?

п.п. пробвай да намериш инфо за това мио .. аз поне не успях .. искаш май да се вкараш в някакъв филм ;)
Ако проявиш интерес поинтересувай се малко за за тоя IGO primo(не случайно държа на него) просто да не се дъниш друг път така,че са китайски чикии защото то всичко вече е китайско
Изображение

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 24 Яну 2012, 10:37

След като държиш на Примо-то за к'ъв чеп си пуснал тема :?: Купуваш, слагаш карта и си готов- толкова е просто... Е, аз на телефона имам по-добра карта от тая на ИГо, но и ти няма да се загубиш- просто ще ти е сложно търсенето по адрес и някоя отсечка може да не е съвсем точна, нищо фатално... С която и навигация да тръгнеш все ще стигнеш до нужното място...

Изборът ти е изключително прост и лесен- или подробна карта на БГ (тоест Гармин), или удобния и шарен интерфейс на всички останали... За момента вариант с подробна карта на БГ + шарен и удобен интерфейс просто няма- появили се на секундата махам Гармин-а...

Жокер: Гармин работи и на други у-ва, не само на техните ;)
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 24 Яну 2012, 14:37

Всички телефонни навигации са добри за пешеходен режим и за екстремни ситуации. Автомобилната навигация е за предпочитане когато се пъува в непознати месности постоянно. Лично ма телефона имам Сиджик а в колата Гармин. Пътувам си до някъде, оставям колата и с телефона в ръка продължавам. Това като ходя някъде на екскурзия в Европа. Комбинацията е безценна. Пробвал съм само на телефон и само на Гармин, но телефонната навигация е гадна а Гармина е обемист за пешеходен режим. В тая връзка направиха ли вече Гармин за Андроид. Преди имаше някакви опити, но спрях да им следя развитието.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 24 Яну 2012, 14:45

ukelichko написа:Всички телефонни навигации са добри за пешеходен режим и за екстремни ситуации. Автомобилната навигация е за предпочитане когато се пъува в непознати месности постоянно. Лично ма телефона имам Сиджик а в колата Гармин. Пътувам си до някъде, оставям колата и с телефона в ръка продължавам. Това като ходя някъде на екскурзия в Европа. Комбинацията е безценна. Пробвал съм само на телефон и само на Гармин, но телефонната навигация е гадна а Гармина е обемист за пешеходен режим. В тая връзка направиха ли вече Гармин за Андроид. Преди имаше някакви опити, но спрях да им следя развитието.

Не си прав за телефонната - а като е Garmin Mobile XT със същата карта - къде е разликата :dunno:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 24 Яну 2012, 15:05

ukelichko написа:....

а при наличие на тел. с ГПС за к'во ти е отделна навигация за колата :?: БГ е достатъчна малка и прилично покрита от всички навигации и спокойно Сиджик-а ще ти свърши работа да се ориентираш... Като основно покритие на пътищата в БГ другите може и да изостават малко от Гармин (скоро не съм сравнявал подробно нещата), но няма фатални пропуски- някое забравено от всички село може и да го няма, някоя нова магистрала може да не е отразена, някоя еднопосочна улица също, но тея неща не са болка за умиране... Гармин е силен само и единствено в подробностите- номера на улици, блокове, вградените ПОИ (доста излишни неща има, но и много полезни), офроуд пътеки и пътища и основен + е това, че се прави от българи, а не от някой дето знае къде се намираме само на картата... Печелиш добра карта, ама си прецакан от гадното меню- пълно щастие няма за момента :banghead:
ПС: Не ти трябва Гармин за Андроид (едва ли ще има- досега щеше да излезе)- моли се някой да излъже картите на Гармин да работят с други навигации, друго не ти трябва...

Gqbriel написа:Не си прав за телефонната - а като е Garmin Mobile XT със същата карта - къде е разликата :dunno:

разлика няма, ама човека е с Андроид, а не със Симбиан и за него Гармин няма ;)
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Eмилио Димитров » 24 Яну 2012, 15:31

ТЕМА 1
ТЕМА 2
ТЕМА 3

и да не изброяване и форумите ipmart, офроуда, покетбългария.... то е хубаво да ползваме пооооооне леко търсачката, гуглето....

всеки път едно и също се бистри и всеки път се стига до един и същи извод: БГ най-добре Гармин или китаец с WIN за да ползваме карта на ОФРМГеотрейд с Гармин Мобиле ХТ. Всички други са аналогични и добър вариант, но имат винаги леки неточности и не са толкова подробни. За чужбина, която и да е.

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 24 Яну 2012, 15:45

ms написа:....а при наличие на тел. с ГПС за к'во ти е отделна навигация за колата :?: ...

Защото всяко едно нещо, измислено с определена цел и само за нея няма как да не е по-добро от всяко нещо 5 в 1... И аз имам микровълнова печка с грил, да, грила върши няква работа, но ме питай дали не си пека сандвичите във фурната, това е предимно микровълнова. Да, тези многофункционалните устройства факс, ксерокс и скенер стават, но се скапват да висят в сервизите и няма как и не са по-добри от всеки уред по-отделно... Така и с телефоните, това са предимно телефони, за говорене, няма как навигациите им да са по-добри от Гармин-а, направен и мислен само за това... Доколкото знам това е най-разпространената навигация и вероятно е най-добрата. А менюто не виждам що да е скапано...
Надявнам се ми схвана мисълта ;)

Мъжа е с това http://www.garmin.bg/?s=5&i=209 и навигирането с него, въпреки че е Гармин, изобщо не е толкова добро и прецизно, както с отделно устройство в колата...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 24 Яну 2012, 16:16

Apassionata написа:
ms написа:....а при наличие на тел. с ГПС за к'во ти е отделна навигация за колата :?: ...

Защото всяко едно нещо, измислено с определена цел и само за нея няма как да не е по-добро от всяко нещо 5 в 1... И аз имам микровълнова печка с грил, да, грила върши няква работа, но ме питай дали не си пека сандвичите във фурната, това е предимно микровълнова. Да, тези многофункционалните устройства факс, ксерокс и скенер стават, но се скапват да висят в сервизите и няма как и не са по-добри от всеки уред по-отделно... Така и с телефоните, това са предимно телефони, за говорене, няма как навигациите им да са по-добри от Гармин-а, направен и мислен само за това... Доколкото знам това е най-разпространената навигация и вероятно е най-добрата. А менюто не виждам що да е скапано...
Надявнам се ми схвана мисълта ;)

Мъжа е с това http://www.garmin.bg/?s=5&i=209 и навигирането с него, въпреки че е Гармин, изобщо не е толкова добро и прецизно, както с отделно устройство в колата...

Колкото и не ми се иска - не съм съгласен - незнам за М10 - но аз като цяло,не съм доволен от новите навигатори на Гармин - аз съм с MobileXT на Нокиа Е66 - с еднаква карта,като на nuvi 265 WT - разликата дори в точността е минимална,и времето за реакция и refresh-ване,рутирането са доста идентични - не съм имал проблем с телефона :dunno: но като цяло съвет - не се доверявайте сляпо на gps ;) винаги с едно наум :yes:
Може да си въобразявам,но телефона не ме е предавал досега
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 24 Яну 2012, 17:35

ms написа:
ukelichko написа:....

а при наличие на тел. с ГПС за к'во ти е отделна навигация за колата :?: БГ е достатъчна малка и прилично покрита от всички навигации и спокойно Сиджик-а ще ти свърши работа да се ориентираш... Като основно покритие на пътищата в БГ другите може и да изостават малко от Гармин (скоро не съм сравнявал подробно нещата), но няма фатални пропуски- някое забравено от всички село може и да го няма, някоя нова магистрала може да не е отразена, някоя еднопосочна улица също, но тея неща не са болка за умиране... Гармин е силен само и единствено в подробностите- номера на улици, блокове, вградените ПОИ (доста излишни неща има, но и много полезни), офроуд пътеки и пътища и основен + е това, че се прави от българи, а не от някой дето знае къде се намираме само на картата... Печелиш добра карта, ама си прецакан от гадното меню- пълно щастие няма за момента :banghead:
ПС: Не ти трябва Гармин за Андроид (едва ли ще има- досега щеше да излезе)- моли се някой да излъже картите на Гармин да работят с други навигации, друго не ти трябва...

Gqbriel написа:Не си прав за телефонната - а като е Garmin Mobile XT със същата карта - къде е разликата :dunno:

разлика няма, ама човека е с Андроид, а не със Симбиан и за него Гармин няма ;)

Пътувам много в чужбина и на автомобилния Гармин му е доста по-голям екрана. За кратки разстояния телефона върши работа, но я карайте 18 часа и пак кажете, че размерът на екрана няма значение. Отделно съм свикнал с менюто на Гармин и всички телефонни навита ми се струват изпълнени с ненужни екстри, като точно функциите които ти трябват са поставени през петнадесет менюта в 16-то. Сиджика докато разбера как да го настроя да върти картата по посока на движението се загубих два пъти. Дреме ми че ми показва какво е времето, аз и през прозореца на колата мога да си го видя. Не мога да дам мнение коя е най-добрата навигация, но ще ви кажа коя е най-лошата. Когато си купих Галаксито си дръпнах от сторето на Самсунг навигация с името Waze. Това че зарежда картите от нета го преживях, нали все пак имах 3G връзка, но така и до никъде не ме упъти. Иначе за сметка на това имаше всевъзможни глупости в нея, че даже и нещо като социална мрежа :banghead: Абе никой нищо не каза за ТомТом. Виждал съм такава и беше много добра, но тогава(преди 5 години) имаше карта само за големите градове в БГ.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата