Акт за изтекла гражданска отговорност

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30

Re: Акт за изтекла гражданска отговорност

Мнение от zzuzi » 27 Яну 2012, 1:10

michi69 написа:днес ми писаха акт за изтекла гражданска отговорност. няма си на идея, че ми е изтекла била изтекла преди няколко дни, става въпрос за годишна го. Та идеята ми е ако някой колега има идея какво мога да направя в тази ситуация съм склонен да си платя, каквото трябва, този акт да бъде унищожен.

Явно не става въпрос за вноски и явно ако няма големи простотии по съставянето на акта няма мърдане.
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Мечтата карах. Сега е ред на ГТ
Мечтае да кара: F10

Мнение от R_Lakov » 27 Яну 2012, 14:39

На мен един познат полицаи ми каза че от миналата седмица полицията започва проверки за коли с изтекли граждански ПО АДРЕСИ. И глобата била от 400 до 600. Ако е вярно става лошо.

Потребител
Аватар
Кара: BMW X5
Мечтае да кара: BMW G Power

Мнение от SpaRk0 » 27 Яну 2012, 15:20

S7 написа:Намери някой познат застраховател да ти я напише с задна дата,чувал съм за такива врътки ;)

Един приятел го бяха спрели полицайте, за изтекла ГО. И той имаше познат и му направи ГО с задна дата и отърва кожата ... така, че виж, ако имаш познат и ако може да ти направи с задна дата, че акта е доста солен ...
Изображение

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на изпарения

Мнение от BorisBMW » 28 Яну 2012, 14:31

Понеже се изясни проблемът на колегата, ако може аз да попитам нещо.
Миналата седмица, на връщане от Пловдив, имаше патрулка с радар и камера вътре, а аз минах с ~20 км над ограничението, където е 60. Днеска в пощата има бележка за получаване на писмо, та въпроса ми е дали ще са ме снимали и това е акта със снимката или те идват направо в пощата? :bang: :banghead:

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 28 Яну 2012, 15:57

BorisBMW написа:Понеже се изясни проблемът на колегата, ако може аз да попитам нещо.
Миналата седмица, на връщане от Пловдив, имаше патрулка с радар и камера вътре, а аз минах с ~20 км над ограничението, където е 60. Днеска в пощата има бележка за получаване на писмо, та въпроса ми е дали ще са ме снимали и това е акта със снимката или те идват направо в пощата? :bang: :banghead:

Мен като ме снимаха няколко пъти кварталния ми се обади да дойда до упаравлението,сега не знам дали само по пощата идват.
Но може да се направиш на приятно разсеян и да попиташ в пощата преди да си вземеш писмото

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 325i N53

Мнение от Georgieff » 30 Яну 2012, 19:26

Колега, ако отидеш приятно разсеян да ги питаш в пощата просто ще ти го връчат. А връчено ли е можеш само и единствено да отидеш в полицията - от там нататък ти си знаеш.
Обаче, ако пратиш някой дург човек - гадже, роднина без значение, важното е да е устат и да каже, че теб те няма и няма как да дойдеш и просто ако е важно... и тн.
Просто да разпита. Обикновено казват за какво е.
Touring & windsurf club

Потребител
Аватар

Мнение от hobit » 31 Яну 2012, 0:54

R_Lakov написа:На мен един познат полицаи ми каза че от миналата седмица полицията започва проверки за коли с изтекли граждански ПО АДРЕСИ. И глобата била от 400 до 600. Ако е вярно става лошо.

А на самите полицаи които карат личните си автомобили без ГО /че и повечето им от служебните коли са така/, кой ще им направи проверка и кой ще ги санкционира?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на изпарения

Мнение от BorisBMW » 31 Яну 2012, 13:14

Georgieff написа:Колега, ако отидеш приятно разсеян да ги питаш в пощата просто ще ти го връчат. А връчено ли е можеш само и единствено да отидеш в полицията - от там нататък ти си знаеш.
Обаче, ако пратиш някой дург човек - гадже, роднина без значение, важното е да е устат и да каже, че теб те няма и няма как да дойдеш и просто ако е важно... и тн.

То така или иначе колата е на баща ми на името, а той е извън страната. Майка ми звънна в пощата и е било за друго онова писмо, но докато не минат 20 дена, не съм спокоен. Вече си купих Cobra 9445 :mrgreen: , ама пък колата е в сервиз сега и не съм го пробвал. :lol:
Казаха ми, че идвали с пощальон, но да видим....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 31 Яну 2012, 13:32

Идва по пощата - в кутията и няма значение дали се подписваш или не. След една година ти го връчват по служебен път чл.58 и след това трябва да си платиш глобата. Няма ала бала.
А колегата с акта за ГО - Плати си в КАТ както му е реда щом си забравил и друг път няма да забравиш. Защо всеки се мъчи да бъде тарикат и то пред такава голяма публика....?! А ако беше ударил някой щеше и в затвора да си, а и пари да се оправиш тогава нямаше да намериш изобщо.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

Потребител
Аватар
Кара: X5 Е70, Х5 Е53; Е61

Мнение от siska1709 » 31 Яну 2012, 14:45

Преди време ме спряха в Кубрат и ГО ми беше на вноски/написаха ми акт 1 ден след изтичането/-докато те ми пишеха акта, аз не спрях да им обяснявам, точно това, че ГО се счита за валидна още 2 седмици. В резултат ме накараха да си платя веднага, отидох с полицаите до началника им и там ме накараха да пиша възражение срещу тях :kuku: Крайният резултат беше, че след 2 седмици получих писмо, че това с 2 - те седмици важи само за пред застрахователите, да не ти прекратяват ГО, но въпреки всичко, заедно с това писмо получих и постановление за 20лв за неправилно паркиране, но нищо никъде не пишеше за изтеклата ГО. Най - добрият вариант е да си намериш адвокат и срещу 20 - 30 лв ще ти обясни имаш ли шансове и какви са те. Изчисляваш си колко ще ти струват всички разноски по делото, колко ще ти е акта и накрая удряш чертата и си приценяваш, кое ще ти излезе по евтино - Успех!

...процентът на спечелените дела от страна на ищеца, спрямо подобен вид искове е по-голям, стига да попаднеш на добър адвокар и разбран съдия!
"Когато всичко върви гладко, значи пътят е хлъзгав."

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от michi69 » 02 Фев 2012, 13:49

Говорих с един адвокат и сега ще пиша възражение, ще видим дали ще има някакъв ефект в което много се съмнявам.......
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на 3-та

Мнение от BFM » 02 Фев 2012, 19:38

Georgieff написа:Колега, ако отидеш приятно разсеян да ги питаш в пощата просто ще ти го връчат. А връчено ли е можеш само и единствено да отидеш в полицията - от там нататък ти си знаеш.

Имам акт за същото провинение преди година и половина, преди две седмици получих известие, че имам препоръчано писмо в пощата. Когато отидох там, попитах момичето от кого е писмото и тя беше достатъчно благосклонна да ми каже, че е от пътна полиция и изхвърли бележката. Явно зависи на какъв човек попаднеш. Само не трябва да се разписваш никъде, ако са им достатъчно тромави процедурите, може да не успеят да ти го връчат докато изтече давността... Успех
Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 13 Фев 2012, 14:03

Давността от 2 г. тече от датата на връчване на постановлението, не на написване на акта. ;)
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 325i N53

Мнение от Georgieff » 14 Фев 2012, 18:10

Leon написа:Давността от 2 г. тече от датата на връчване на постановлението, не на написване на акта. ;)

Има давност по АПК, която си тече от написването на акта до връчването на постановлението.
Ако постановлението не е връчено, не може да влезе в сила.
Има разни адвокатски номера, но не са лесни и съответно евтини.
Touring & windsurf club

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 14 Фев 2012, 22:25

Добре де, толкова ли не може да си понесете последствията от грешките, та постоянно ревете в разни теми от тея актове. Караш с превишена скорост - хващат те - плащаш си и следващия път решаваш дали да караш пак бързо или не. Караш без ГО - плащаш акта и вече следиш много внимателно кога и зтича и така. Кво само увъртате и се чудите кого да обвините за личните си грешки и как да се измъкнете след като вината е изцяло ваша. И после пълните темата за емиграция с 30 страници душевни излияния, а след 3 дена отново темата е как паркирах само за 5 минути на забранено място и тъпаците веднага ме дигнаха, какво да направя, за да не платя.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата