Помагате ли на закъсали в снега?
Модератор: Общи модератори
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Re: Помагате ли на закъсали в снега?
Сутрин тръгвам на работа по-рано , защото си знам че поне 3-4 коли ще има за избутване + моята , но то не се брои защото не се потя аз
Вечер е същото . Улицата е равна , но има големи коловози и при опит да паркират на тротоара стават филми .
( Онзи ден , един мъж тъкмо ме избута и вика - тва е 28мия случай за днес . ) Гледам че от НПМГ вече не излизат много , много по вън че ги "експлоатираме"
И такъв случай имах - бутаме една кифла , тя освен че се окопа още повече се опита да ми се скара че заради моята кола е влязла в кишата и е затънала

( Онзи ден , един мъж тъкмо ме избута и вика - тва е 28мия случай за днес . ) Гледам че от НПМГ вече не излизат много , много по вън че ги "експлоатираме"

Mollov написа:Помагам винаги, с малко изключения, когато "заседналите" просто не заслужават или ми се карат как да ги бутам и какво точно да правя... тогава ги оставям да се оправят с многото им знания и намерения сами да си изкарат колата.
И такъв случай имах - бутаме една кифла , тя освен че се окопа още повече се опита да ми се скара че заради моята кола е влязла в кишата и е затънала

- Malik
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530d '09
Почти винаги 

- Challenger
- младши ентусиаст
-
- Кара: atlantis blue
Последната случка:
Сутиен Берлинго с чисто нови зимни гуми. Закъсах пред нас в опит да го обърна, за сутринта да е готов да се изстрелям.
И така стана, че половината пикап на улицата, половината на тротоара.
Единствения човек, който дойде да ми помогне беше на видима възраст 40, с костюм и беше слезнал от предпоследните вече Е-класи. Без да съм го викал, без нищо. Седях и не можех да повярвам.
Иначе винаги се пробвам, дори да изглежда безнадеждно
Сутиен Берлинго с чисто нови зимни гуми. Закъсах пред нас в опит да го обърна, за сутринта да е готов да се изстрелям.
И така стана, че половината пикап на улицата, половината на тротоара.
Единствения човек, който дойде да ми помогне беше на видима възраст 40, с костюм и беше слезнал от предпоследните вече Е-класи. Без да съм го викал, без нищо. Седях и не можех да повярвам.
Иначе винаги се пробвам, дори да изглежда безнадеждно

Бутам винаги като имам възможност. Само ако съм някакъв много костюмиран спирам и питам и ако има нужда им подавам въже. Имам специално за случая много готино ластично въже и с голям сув съм вадил доста по големи от мене няколко пъти...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- kemakozeE36
-
-
- Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
- Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
- Детайли за колата: Бяла и стара
Па помагам та, нали и аз го закъсвам на тия непочистени паркинги и улици на всеки може да се случи.
Само в работата не се бутаме- там има дежурен на Беларус-а
Само в работата не се бутаме- там има дежурен на Беларус-а

Аз да си призная никога не съм спирал с колата да дърпам някой закъсал защото първо никога не съм имал свестни зимни гуми отзад за да издрапам сам в байр ако не го подведа с инерция още от доло камо ли да влача някой а и въжета никога нямам бе пълна скръб....Но видя ли някой,че се е обалтал като пиле примерно на паркинг светофар или където и да било винаги бутам независимо къде съм тръгнал,как съм облечен и колко бързам...Спирал съм няколко пъти за всички ми стаж и то от немай на къде жени все некадърни (не да кажеш някой на който да си заслужава,а от колегиалност) и колкото да се махат,че пречат ... Но като цяло съм колегиален и търпелив в зимните условия.Тая зима поне си отбутах дет се вика
Една женица с една корса още първия сняг даже вади 20лв. да се черпа,че бая зор падна ама я пратих да си купи вериги с тях,че след 10 мин може и да няма някой като мене ....
Познайте колко тъпо се почувствах 2 минути след като потегли и се сетих,че първо няма да си купи и второ и да си купи не може да ги сложи и в стремежа си на добър самарянин съм се прекарал

Познайте колко тъпо се почувствах 2 минути след като потегли и се сетих,че първо няма да си купи и второ и да си купи не може да ги сложи и в стремежа си на добър самарянин съм се прекарал

- paco_sf
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318IA Cabrio
Естествено, че винаги помагам на който и да е! Голфове, БМВ-та, бусове (колкото искаш). Аз лично карам бус Мерцедес и знам колко е неприятно да затънеш, тая зима поне над 10 пъти съм закъсвал с него.
Винаги! Случва ми се поне 1 път на ден.. А оня ден в квартала на 1 улица 4 пъти слизах..
То освен, че е гадно ми и никой не мисли като се бутне в тая преспа после как ще излезне..

То освен, че е гадно ми и никой не мисли като се бутне в тая преспа после как ще излезне..
Live it like you Love it
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
За мен нещата не опират толкова до колегиалност на пътя, колкото до човещина . Когато имам възможност ,помагам . Такива са условията ,че ако не си помагаме сме за никъде общо взето ...
Два пъти до сега се наложи случайни хора да ми помогнат и в двата случая ставаше въпрос за пешеходци. При едно затъване в адските коловози и увисването на колата по корем ,една женица прибирайки се от работа ,се качи до тях и ми донесе лопатка ,да се отрия . Не че успях ,ама от самия жест ми стана изключително благо . Тя и бута после на всичко отгоре при условие ,че комшията и седеше на балкона и гледаше сеира разиграващ се точно под него. Не че ми е длъжен с нещо ,но самата му постъпка е типично бъгларска ,за съжаление ...
Добре ,че акъл не почна да ми дава,щот щеше да изяде некоя и друга снежна топка както беше на първия етаж
В другия случай се окопах като копеле на един паркинг и 5 лъвчета излизайки от една сладкарница ,само дето не ме понесоха на ръце
Благодарих им ,полжелаха ми безаварийна и така . Та има хора, има и човеци...
Два пъти до сега се наложи случайни хора да ми помогнат и в двата случая ставаше въпрос за пешеходци. При едно затъване в адските коловози и увисването на колата по корем ,една женица прибирайки се от работа ,се качи до тях и ми донесе лопатка ,да се отрия . Не че успях ,ама от самия жест ми стана изключително благо . Тя и бута после на всичко отгоре при условие ,че комшията и седеше на балкона и гледаше сеира разиграващ се точно под него. Не че ми е длъжен с нещо ,но самата му постъпка е типично бъгларска ,за съжаление ...

В другия случай се окопах като копеле на един паркинг и 5 лъвчета излизайки от една сладкарница ,само дето не ме понесоха на ръце

- .::Братоев::.
- ентусиаст
-
- Кара: осем цилиндрови
НЕ даже слизам да им се смея и да им се подигравам
Разбира се ,че помагам с каквото мога

Разбира се ,че помагам с каквото мога

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
А забравих, миналата седмица бяхме в София и да мине времето се разхождаме с братчетми и един чичка с едно ванче върти, та се къса и просто не става.. Викам на братчеда, айде да му помогнем, отиваме и той тъкмо излиза:
- Чиче, да помогнем, тука да бутнем..
- Благодаря пичове, ма ей са ще викна жената да бутне
Седим и се гледаме и си продължихме
- Чиче, да помогнем, тука да бутнем..
- Благодаря пичове, ма ей са ще викна жената да бутне

Седим и се гледаме и си продължихме
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
за тоя сезон за сега съм давал само 1път ток на комшията,не съм бутал ама не съм и закъсвал... 

- Ronka
- русата мафия!
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
И аз бутам и мен бутаха тая седмица
Последно е сега до магазина 2 пъти ...
Гледат ме странно,ама как да откажат помощ хората
Оня ден само на един му казах да помогна ли,вика не знам дали ще успеете да ме бутнете,викам ааа не,аз ще изкарам колата, Вие ще бутате и така ...
Трябва да се помага
Обаче аз направих рекорд, 7 човека ме бутаха 1 час и изкопаха улицата
Но това ми се случва за 2ри път ! ... за 5-6 години

Последно е сега до магазина 2 пъти ...
Гледат ме странно,ама как да откажат помощ хората
Оня ден само на един му казах да помогна ли,вика не знам дали ще успеете да ме бутнете,викам ааа не,аз ще изкарам колата, Вие ще бутате и така ...
Трябва да се помага

Обаче аз направих рекорд, 7 човека ме бутаха 1 час и изкопаха улицата

Но това ми се случва за 2ри път ! ... за 5-6 години

Много като тебе вече плакаха ...
- s_kolev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 318ti
- Мечтае да кара: всичко
- Детайли за колата: М42б18 '94
- Joro17
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: м си.
Последният ми случай е от преди половин час.... 124-ка една се бореше с коловозите.
Иначе за последните дни изгубих бройката на бутания, дърпания и т.н.
Иначе за последните дни изгубих бройката на бутания, дърпания и т.н.