Избор за първа кола?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Re: Избор за първа кола?

Мнение от BadAngel » 19 Фев 2012, 19:18

аз пък съм против трошка за първа кола

така и така като шофьор човек не е изграден, само му остава и колата да му се разпада по пътя

избери възможно по-нова кола за парите, които имаш, за да нямаш схеми от сорта на "абе чистачките не ми работят", "не виждам, защото парното не духа" и т.н.

кола със задно предаване не ти трябва на този етап, ще намразиш зимата

когато се обиграеш като шофьор хем ще имаш по-ясна представа какво търсиш от колата, хем и ще можеш да я пазиш повече

тогава можеш да си вземеш и нещо от гореописаните бмв-та на 15-20 години
No bling at the Ring

великият шестак
Аватар
Кара: няколко и киселее

Мнение от Turbo_Ted » 19 Фев 2012, 19:35

аз пък съм момчето да си купи е34 (е39), щото ако се качи на тройка като първа кола - ще се утрепе....(не му го пожелавам), но петицата е много по-стабилна, малко по-мудна е от тройката и мнооогооо по трудно поднася, освен ако ти не накараш колата насила, няма особена разлика в 20ките като разход 520(320) (и не искам никой да спори с мен, карал съм ги и двете) така че ако иска кола, която е сигурна, евтина и здрава - е34 и да не се занимава с глупости :yes:
а пък ако вземе е39 - почти всички са с тракшън контрол, 4+ еърбега и прочие системи за сигурност, което не е за пренебрегване ;)
Изображение
оооо велики шестако :bowdown: да пребъдат сегментите ти ... все у високи обороти да стоиш :bowdown: и да живее шпера ти :bowdown: АМИН :bowdown:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: конджул

Мнение от Jim Beam » 19 Фев 2012, 19:50

Първата ми кола е със задно и заобичах зимата повече от преди. Така че кой както свикне е. Ако не се силиш да караш със 120 по заледен път не виждал как ще те изненада колата. Всяка кола и стил на шофиране трябва да се съобразява с пътните условия. И като си 4х4 пак не си безсмъртен както доста от хората с жипове си мислят.
Изображение

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 19 Фев 2012, 19:53

най-много ги обичам тея с Е39ки по 4к лева :mhihi:
Изображение

Аватар

Мнение от Хаос » 19 Фев 2012, 20:36

Turbo_Ted написа:аз пък съм момчето да си купи е34 (е39)- петицата е много по-стабилна, малко по-мудна е от тройката и мнооогооо по трудно поднася, освен ако ти не накараш колата насила
така че ако иска кола, която е сигурна, евтина и здрава - е34 и да не се занимава с глупости :yes

с две ръце за!!! Е34 е истинската кола, без тракшън, без АБС (повечето Е34-ки имат АБС все пак), ще се научиш да шофираш, а не колата теб да води
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

Алфа Въшкар
Аватар
Кара: ч
Мечтае да кара: Countach през 80-те

Мнение от sme666ko » 19 Фев 2012, 21:05

Моят съвет е да вземеш това, което ти е на сърцето. Ако искаш БМВ, вземи си БМВ. Не е много икономично, но според мен си заслужава заради удоволствието и сигурността. Преди да взема Е34ката (която ми е първа и единствена) повечето капацитети около мен ми разправяха, че едва ли не съм луд, но и до ден днешен всеки път като я погледна се радвам (ама много се радвам), че послушах сърцето си. :D

Какво означава "вземи някоя трошка и я карай докато се разпадне"??! Не е ли по–добре да си купи нещо лачено и да се научи да я пази и уважава? Не е ли по–добре да вземе нещо сигурно и стабилно? Задно през зимата?! :mhihi: Нали за да се научиш трябва да караш.. тук да не караме БМВтата само лятото.. :kuku:

Каквато и кола да си избереш, гледай да е добре поддържана и запазена, и в максимално стоков вид. :yes: Успех!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 19 Фев 2012, 22:24

не си взимай bmw, млади шофьори, зимата, чистачките, дрън дрън.
който го е страх от мечки да не ходи в гората.
и то кви мечки, 100 коня кола на 1300 кг :kuku:
да си взима някакво 4 цилиндрово и да почва да се учи ;)
то ще стане ясно дали е за него или не.
имам приятели дето са станали по на 30 и кусур и като падне 5 см сняг ги хваща паниката,
точно щото са карали все лачени коли. не е нормално това.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 19 Фев 2012, 22:31

steeN написа:не си взимай bmw, млади шофьори, зимата, чистачките, дрън дрън.

това можем да го кажем ние за себе си

но когато става дума за някое хлапе на 18.. трябва някой да му налива акъла с чайника
No bling at the Ring

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39... :D
Мечтае да кара: платноходка

Мнение от eekset » 20 Фев 2012, 1:43

вземи си BMW дето да е здраво, да не започваш с ремонтите, пък оттам ще си покаже... снега не е страшен, а забавен :lol:
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 20 Фев 2012, 1:59

Сложи си парите в джоба, като преди това си оставил 500 лева за първоначално обслужване, вземи някой разбирач с теб(не майстор а разбирач) и най-читавото което ти попадне за тия пари, незвисимо от марка и модел го отнасяй. Животът е прекрасен когато не ти се налага да посещаваш майстори и сервизи а само сипваш гориво и караш. И не мисли кое колко гори. Когато една кола гори гориво е добре, независимо колко. Лошо става когато започне да гори масло, гарнитури, бутала и разни подобни крантии.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 20 Фев 2012, 10:45

Това с трошка за първа кола , категорично не го подкрепям :no:
За такава кола няма да му се дават пари за поддръжка и ще си я кара с повредите . Резултата е - потенциална опастност за него и приучаване на лошия навик , нещо като тропа да се увеличава музиката .
За млад шофьор (че и за всякакъв) се предполага че ще има леки или не до там леки ПТПта - ами не е хубаво да е в кола без дори една звезда за сигруност и отсъствие на в. възглавници .
Друго - по нашите смотани пътища 90ина коня + климатик са си мъчение при изпреварване .
БМВ е горе-долу скъпа кола за поддръжка - но в този форум може да се намерят части на цените на такива от магазина за Рено , например .
Варианта според мен е или Е36ца ЗАДЪЛЖИТЕЛНО с АСЦ (318ис например) + един газов/метанов инжекцион или ако човека разполага с повечко пари - Е39ка . Това е идеална първа кола - голяма , комфортна, сигурна, не подтиква към простотии .
Въпроса с паркирането и драскането на броните - парктроник + каско с опция "доверен сервиз" .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 20 Фев 2012, 23:04

BadAngel написа:
steeN написа:не си взимай bmw, млади шофьори, зимата, чистачките, дрън дрън.

това можем да го кажем ние за себе си

но когато става дума за някое хлапе на 18.. трябва някой да му налива акъла с чайника

не съм привърженик на този тип възпитание. мисля, че води до доста проблеми.
пък и първата ми кола беше 318ка от 87, малко преди да се регистрирам от форума.
какво лошо има да ти се троши първата кола, каква по-добра мотивация да изкараш повече за по-добра,
пък и малко опит... всички коли се чупят в крайна сметка.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318is

Мнение от zzvvmm » 24 Фев 2012, 15:06

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 26 Фев 2012, 13:23

До една са трагедия :no: Като гледам критериите ти са - най-слабата версия+газ+мунек ...

Потребител
Аватар
Кара: e36 320i coupe
Мечтае да кара: ... по хубави пътища !

Мнение от CAMyPAu » 26 Фев 2012, 13:46

1-вата и 6-тата абсурди - 4-тата - пълен абсурд ... реално можеш да отидеш да видиш 2-рата и 3-тата ... :yes:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата