Гуми Event
Модератор: Общи модератори
54 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Николай Занчев
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E34 touring
- Мечтае да кара: М5
Re: Гуми Event
А мнението ви за FEDERAL какво е?
Извинявам се че пиша в темата на колегата но за да не пускам нова тема
Извинявам се че пиша в темата на колегата но за да не пускам нова тема

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Leon написа:Не мога да разбера не си ли цените живота, че карате с китайски гуми, които се провалят на всички известни по света тестове... Не е въпрос на лично предубеждение, а на реални измервания. Всички европейски и американски марки имат бюджетни серии или под-марки, по-добре сложете такива, вместо да експериментирате.
Има китайски зимни гуми , които се представят добре на сняг . Това е номера , че САМО на сняг - на мокро стават опасни .
А мнението ви за FEDERAL какво е?
Извинявам се че пиша в темата на колегата но за да не пускам нова тема .
Колегите които търсят гуми - питайте за конкретни размери - има много хубави гуми на цени , близки до китайските - Хенкук , например . Също така може да се направи компромис с размерите не гума , но не и с китайски производител .
- Николай Занчев
- младши ентусиаст
-
За 235/45/17 става на въпрос четох доста добри коментари за тези гуми
Също така съм виждал че са спонсори на дрифт състезания и доста коли карат с такива гуми
Също така съм виждал че са спонсори на дрифт състезания и доста коли карат с такива гуми
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Аз карам с Федерал задни вече две лета - 245/40/17
Проблеми не съм имал от никакво естество , а и шарката е брутална.
Цената май им беше под 150 лева за брой /не си спомням точно/.
И само да вметна - предишните ми бяха Континентал Премиум контакт, но на размер 225/50/16 и да ви кажа разлика не съм усетил.
И само да вметна - предишните ми бяха Континентал Премиум контакт, но на размер 225/50/16 и да ви кажа разлика не съм усетил.
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
kriso85 написа:Аз карам с Федерал задни вече две лета - 245/40/17
При такава разлика в размера би трябвало да има голяма разлика, а не си усетил - това не е ли показателно

- Николай Занчев
- младши ентусиаст
-
kriso85 написа:Аз карам с Федерал задни вече две лета - 245/40/17
Да аз четох мнения за тези гуми и бяха много добри за задни ще съм с 255/40/17 а предни 235/45/17 модела е Federal SS-595 мисля че drift competition се водеше шарката.Ще видим лятото дали найстина са толкова хубави като цена-качество,защото бях чел някъде колега който е карал със Pireli P6000 и ги е заменил със Federal SS-595 и отзивите са във полза на Federal-а,но да се позатопли времето и да видим

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Pirelli P6000 е малко пластмасова гума
Не е голяма база за сравнение. Междудругото на каква кола ще са тези гуми? Нещо широки ми се струват 

- Николай Занчев
- младши ентусиаст
-
Е34 комбинизон 

- chl
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW E46/E39 MPower
bum_bum написа:
За Пирелито може да се обадиш в Германия на Ханс че те бая нови коли напускаха с Пирели, може би не са забелязали, че са им кофти бордовете. Направо да почнат да им слагат 2 ръка китайски, че са по-читави
И тука да имаше пътища, като в Германия примерно, може би и аз нямаше да го забележа

Лично аз бих си купил на старо фирмени гуми преди да си купя нови гуми от неизвестна марка.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
acho.rs написа:kriso85 написа:Аз карам с Федерал задни вече две лета - 245/40/17
При такава разлика в размера би трябвало да има голяма разлика, а не си усетил - това не е ли показателно
E каква е пък толкова голяма разликата в размерите....
225/50/16 също са си широки гуми, нормално е да няма осезаема разлика в поведението на колата по пътната мрежа, все пак не говорим за писта, а и колата е 318ка. Като се вземе предвид и цената не мисля да купувам летни гуми премиум марка поне на тази кола. Виж за зимните разликата е осезаема между премиум марките и евтините варианти, а китайските зимни са направо трагични.
Но за летни аз лично разлика не съм усетил. Всеки си преценява сам, нормално е примерно Дънлопа да е по-добър, но все пак гледаме цена-качество и стил на шофиране
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
- Кара: конджул
alx написа:Лично аз бих си купил на старо фирмени гуми преди да си купя нови гуми от неизвестна марка.
Напълно подкрепям. Поне за скоростния индекс може да си сигурен, а не да се чудиш кога ще се обели като регенерат на тир.
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
бях с четири дънлопки , но едната задна гръмна заради разбита задница и за временно взех две федералки 245/40/17 , но става вече две години и половина карам с тях и какви са впечатленията ми : гумата е издръжлива , карал съм и с 240км/ч и много често карам с 200км/ч , няма мърдане , но опитах да ги сложа отпред и веднага огромна разлика с дънлопа - федерала е много по-шумен
Върнах си ги отзад , шума се осеща много по-слабо и забелязах също , че на мокро в кръговите , задницата тръгва много по-лесно , по-слабо сцепление на мокро и трябва да се внимава...ще ги потъркалям още малко и ще видя нещо по-добро , но за цената си не е много лош федерала...голям плюс за шарката
пс не ги слагай отпред ! иначе са тайландски

Върнах си ги отзад , шума се осеща много по-слабо и забелязах също , че на мокро в кръговите , задницата тръгва много по-лесно , по-слабо сцепление на мокро и трябва да се внимава...ще ги потъркалям още малко и ще видя нещо по-добро , но за цената си не е много лош федерала...голям плюс за шарката

пс не ги слагай отпред ! иначе са тайландски
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Миналата година си купих чисто нови Федерал 225/55/16 - летни.... Въобще не съм доволен!
Много по-добри са Спортивата

Много по-добри са Спортивата

- ka4i
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 touring
За Евент не знам, но пиша тук защото намесихте и марката Федерал. Нямам опит с тях, но купих горепосочените джанти от колегата и на две от тях има гуми с тази марка, та скоро ще мога да кажа как е Федерала.
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=132&t=278506
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=132&t=278506
54 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4