Глоба от снимка от камера
Модератор: Общи модератори
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- kjm
- Потребител
-
- Кара: Е36 320 93г.
Re: Глоба от снимка от камера
на тази отсечка м/у Балчик и Албена има на места знак 40 и лятото винаги има кола с камера било цвилна или служебна
Ами и на мене ми е много чудно къде точно е тази камера при положение, че на снимката, която са ми пратили от лявата страна на колата има мантинела и храсти, треви и дървета, а от дясната страна на колата до колкото се вижда също има само треви и храсти. Няма никакви постройки, нито бензиностанции, нито огради някакви, нито нищо. Даже часа беше около 9.30. Тамън се затопляше малко от слънцето. Нямаше почти никакви коли по пътя и се движех като самотния рейнджър
така че няма нито патрулки нито цивилни нито нецивилни, нито радари. Даже бях с радар детектора поне ако не съм видял патрулката, поради заставането им между дърветата и храстите, поне радар детектора щеше да изписка. А на Google Earth и аз намерих координатите и се пада след вилната зона на Балчик и точно в началото на самият град Балчик. Явно съм бил засилен и съм отпуснал педала на газта отдалеко, за да си намаля постепенно и в момента, в който съм минал знака, че е започнало населеното място и веднага в началото гадовете са сложили камерата, а колата още не е била намалила достатъчно и е снимало.... Защото може и да е най-умрялото село ама винаги си спазвам скоростта в населено място. Както и да е. Дано да няма повече такива издънки
Някой ден като имам пак път от там ще мина с 20 километра от там и ще спра да си направя малка разходка около тази хубава прекрасна камерка и само на камерка ще ми остане 

- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
На коя дата са те заснели?
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- justboy
- Олдскул фен
-
- Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
- Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)
Ей, кофти работа..
В тая отсечка Албена - Балчик по долния път (не през Оброчище) винаги карам 50-70, защото е отвратително просто, много чакалеят на всевъзможни неща. Аз според мапс.гоогле.цом виждам друго място на заснемане и пак си във вилна зона, а щом казваш, че и от двете страни има храсти си бил сниман до една пешеходна алея от едната страна, до която има дървета и храсти, зад които вече има къщи, а от другата страна има един много кратък участък с дървета и съответно пак къщи. Там много пазят, странното е, че още отсега са се хванали... Принципно чакат поне 5-10 май : )
Та за всички минаващи по този път да не карат с повече от 70 и видят ли знак или къщичка, да намалят на 50-60, че не си е работа : )
В тая отсечка Албена - Балчик по долния път (не през Оброчище) винаги карам 50-70, защото е отвратително просто, много чакалеят на всевъзможни неща. Аз според мапс.гоогле.цом виждам друго място на заснемане и пак си във вилна зона, а щом казваш, че и от двете страни има храсти си бил сниман до една пешеходна алея от едната страна, до която има дървета и храсти, зад които вече има къщи, а от другата страна има един много кратък участък с дървета и съответно пак къщи. Там много пазят, странното е, че още отсега са се хванали... Принципно чакат поне 5-10 май : )
Та за всички минаващи по този път да не карат с повече от 70 и видят ли знак или къщичка, да намалят на 50-60, че не си е работа : )

E34, E38
Така е. Ами датата на снимката е 25.03 т.е. миналия месец, а го получих вчера по пощата.

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
alx написа:7 години е давноста вече.
ъ? последно като гледах ЗАНН 2011 си е същото. 2 години давност, 3 години абсолютна давност.
Чл. 82. (1) Административното наказание не се изпълнява, ако са изтекли:
а) две години, когато наложеното наказание е глоба;
б) шест месеца, когато наложеното наказание е временно лишаване от право да се упражнява определена професия или дейност;
в) три месеца, когато наложеното наказание е обществено порицание.
(2) Давността започва да тече от влизане в сила на акта, с който е наложено наказанието, и се прекъсва с всяко действие на надлежните органи, предприето спрямо наказания за изпълнение на наказанието. След завършване на действието, с което е прекъсната давността, започва да тече нова давност.
(3) Независимо от спирането или прекъсването на давността административното наказание не се изпълнява, ако е изтекъл срок, който надвишава с една втора срока по ал. 1.
- P.Markovski
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d 02'
- Мечтае да кара: e90 m3
- Детайли за колата: Сива и лоша
Аз също имам "честитка" от камера за 100 лева, ест отново на нелепо място поставена, но въпроса ми е от тогава насам са ме спирали 3 - 4 пъти и никой не е казвал нищо за неплатени глоби и т.н. пък аз всеки път изтръпвам
Могат ли да ме "санкционират" нещо ако видят че имам неплатени глоби ?

Зимата на 2008 'получих' три акта в рамките на три месеца, а след 10 месеца отидох в РПУ-то да си давам книжката, че дойдоха в нас в призовка предния ден.
та в рпу-то ми дадоха само 2 наказателни постановления, ама и аз не са натиснах да знам къде е третото - след 6 месеца си платих двата акта и си взех книжката със синия талон. Всичко точно, ама ноември 2011 идвали пак в нас да ми искат книжката за другия акт, ама аз не бях в България и те си заминали.... и сега въпроса е какво става с тоя акт - давност, мавност ?

23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2