На мен не ми стигнаха силите да го прочета ,а на вас?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Re: На мен не ми стигнаха силите да го прочета ,а на вас?

Мнение от Eva* » 29 Апр 2012, 23:12

Всичко това се случва, защото няма държавен надзор.
Това, че има директор или зам. директор, които да се "грижат" и да приемат парите, не е достатъчно. И съответно говори, че няма никакъв друг държавен контрол - никакъв, което звучи страшно! Тези пари, идват от държавната хазна, която респективно пълним ние.

Мен лично ме изненада неприятно сумата, с която разполага Дома за деца, при това редовно изплащана и държавна.

Пише го и в статията... писаха го и в медиите...

Крие се, че през 2012 г., в страна членка на ЕС, в петия най-голям град у нас държавата плаща 2.2 милиона лева, за да подържа концентрационен лагер на деца, български граждани в най-ранна детска възраст, където вместо да бъдат лекувани те са ги доомъртвявали, парите и храните, които хората са давали са крадени, храни са изнасяни от дома, а деца на 10 г. тежат между 5-10 кг.

С такава сума, реално едно частно домакинство, със същия средно списъчен персонал и при същия брой деца би отгледало същите деца в Идеални условия, и при това ще останат пари за допълнителни екстри.
Същия дом има и спонсори, които даряват и дават безвъзмездно средства и материални придобивки, без да искат нищо в замяна, дори и протокол. Знам го от личен опит.

Това е абсурдното. И въпреки, че Костова, бившата директорка бе уволнена миналата година... нещата не са се променили, което е ГРЕШКА на Правителството в момента!
Може да звучи политически, но след уволнението и, е трябвало стриктно да следят, какво се случва там.
И не да чакат, да развият чиста проба Популизъм за приемането на новата министърка на здравеопазването,... защото посещението и в Дома беше буквално на 3-тия ден след приемането на поста, а да го направят и да го променят. Не да пълнят новините с нови теми... и скандали. Защото все си мисля, че Десислава Атанасова, се е сдобила с информация, че ето там става нещо... дето никой не го е грижа... "ето ти шанс, да те заобичат бъдещите гласоподаватели". А, това е ставало години наред. И преди нея, но по време на управлението на ГЕРБ... и никой не си е мръднал пръста, да свери, да провери, да промени и да накаже. Наказали са директорката, и толкова. Дори не са проверили - тя какво прави отново там? Сега... те ти ... ние от Герб... Ама, те имаха няколко здравни министри, до сега... и кво от това?

Има ли държавен контрол, може би - би имало и по-строго прилагане на правила. А, за последните 10 години е нямало. Макар, че от друга страна, при евентуална Комисия, която да следи за начина на харчене - би довело до Корупция.
На фона на това, все се сещам за коментара и събитията в дома, в който ходехме редовно преди няколко години в село Гуцал /ако не ме лъже паметта/. И там персоналът си правеше каквото си иска, на гърба на спонсорите и децата в него... Затвориха го, и какво от това? Децата просто бяха лишени от грижите, които се полагаха за тях, респективно от наличните пари можеха да имат в пъти повече.
Да караш Peugeot е страст!

Предишна

Назад към Извън Темата