Спечелих зелена карта :)
Модератор: Общи модератори
46 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
Re: Спечелих зелена карта :)
Просто попълвате едни бланки на сайта им .
https://www.dvlottery.state.gov/ESC/
Преди време беше само по пощата, но явно доста хора не получаваха нищо и го направиха с код.
Дават ви го след като се попълни всичко и си го принтите .. и чакате резултатите.
Няколко години пускам, няма късмет
Никакви пари не се иска, нито телефони .. че доста неориентирани хора има и плащат на тоя/ония да им пусне 1 формуляр.
Попълва се октомври-ноември май и се чака сега май/юни за резултатите.
Има по 50000 на година, ако не бъркам
Миналата стана цирк .. компа избра първите 50000 пуснали и тъкмо се зарадвали хората и тея обявиха резултатите за невалидни .. и всеки имаше 2 шанс, но за някои хора беше кофти
п.п. нали по тв-то казаха, че скоро ще ги махнат .. някакво интервю с ...(не го запомних)
Това го слушам от 10 години и все паля по свещичка да стане скоро
https://www.dvlottery.state.gov/ESC/
Преди време беше само по пощата, но явно доста хора не получаваха нищо и го направиха с код.
Дават ви го след като се попълни всичко и си го принтите .. и чакате резултатите.
Няколко години пускам, няма късмет

Никакви пари не се иска, нито телефони .. че доста неориентирани хора има и плащат на тоя/ония да им пусне 1 формуляр.
Попълва се октомври-ноември май и се чака сега май/юни за резултатите.
Има по 50000 на година, ако не бъркам
Миналата стана цирк .. компа избра първите 50000 пуснали и тъкмо се зарадвали хората и тея обявиха резултатите за невалидни .. и всеки имаше 2 шанс, но за някои хора беше кофти

п.п. нали по тв-то казаха, че скоро ще ги махнат .. някакво интервю с ...(не го запомних)
Това го слушам от 10 години и все паля по свещичка да стане скоро

- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Тука е простотията, а там е робството на кредитите и парад на лицемерието.
Не съм сигурен къде е по-добре. Но не пречи да се пробва.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
sub_eleven написа:Тука е простотията, а там е робството на кредитите и парад на лицемерието.
Много зависи в каква среда ще попаднеш и как ще организираш живота си...аз лично бих заминал да видя дали ще ми хареса и как ще се чувствам...много често се получава,че желания и реалността не се доближават..но според мен си струва да опиташ определено

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Ю.Г.
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325is Motorsport International LE
- Мечтае да кара: m50b32 :)
- Детайли за колата: CAI Cosmo Racing,Modded Chip VR Performance , 7200rmp rev limiter, lightweight flywheel, Straight pipes , cat delete + dtm style rear muffler, short shifter
Аз пуснах за 6-ти път
А даже съм бил легално там 12 месеца за стаж от Университета.
Вече се надявам да спечеля тая година

Вече се надявам да спечеля тая година

- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
Щом имаш шанс да заминеш - заминавай. Виж дали това е твоето място, как ще се чувстваш и ако си ОК, оставай.
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Щатите са чудесно място за правене на бизнес и за живеене, ако човек разполага с пари. Ако сега ударя зелената карта, мога да си позволя да замина и ако не ми изнесе да се върна, без това да наруши сериозно семейния бюджет. Още повече, че имам какво да продам(получих доста наследство) и да стъпя в Хамерика със солидна сума пари, с които да се размотавам поне две години, докато си намеря някакъв бизнес. Иначе да ходя там да работя
Едно трябва да знаете: нисковалифицираният труд навсякъде по света е ниско платен. Ако човек няма никаква кавалификация, където и да отиде си остава аутсайдер. А ако някой не знае и език в чужда държава е глух, ням и сляп. Е кой би наел ням и глух слепец на някаква по-завъртяна работа. Зелената карта си е просто една работна виза за Щатите и нищо повече. Ако някой е много мотивиран, упорит и притежава определени качества, може да си осигури работна виза и по много други начини.

Едно трябва да знаете: нисковалифицираният труд навсякъде по света е ниско платен. Ако човек няма никаква кавалификация, където и да отиде си остава аутсайдер. А ако някой не знае и език в чужда държава е глух, ням и сляп. Е кой би наел ням и глух слепец на някаква по-завъртяна работа. Зелената карта си е просто една работна виза за Щатите и нищо повече. Ако някой е много мотивиран, упорит и притежава определени качества, може да си осигури работна виза и по много други начини.
- Драгослав
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46XI / W164
Аз не бих заминал,съответно и не кандидатствам за зелена карта.Обиколил съм много държави и съм си изградил някакво мнение.Там нещата също не са особенно розови,а най-лошото е че някои хора(нищо конкретно) си мислят ,че отиваш там и доларите почват да падат от небето.Да верно е ,че им е чисто ,оредено,ако бачкаш много и си плащаш данъците получаваш нормално здравеопазване,но си има и лоши четри.Реално ако се потруди човек и в бг може да се получат нещата.Давам пример:Един приятел завърши КСТ в ТУ,след това записа магистратура е Лондон.Завърши си я и почна работа към една от големите банки в Англия,като програмист.Много не съм го разпитвал,но знам ,че е писла софтуер за защита от измами и други разни.Сега по великден се виждахме,че се беше прибрал.Питам го как е там,начина на живот,как се забавляват и т.н. Той ми вика,работиш много здраво и съвестно(както според мен трябва и да бъде),защото има много емигранти който искат да ти заемат мястото,прибираш се,спиш,на другия ден същото.Обясни ми за заведенията където се събират да пият.А бе реално има си всичко за доходите му няма смисъл да говоря,но като заключение ми каза"Не се чувствам добре,не съм щаслив.Прибирам си е лятото и няма почвече да заминавам.Ще си намеря ту работа някъде,ще си работя,ще съм си при близките и така.Е да разликата между Англия и САЩ е голяма.Аз лично не бих избягал от България.Но всеки сам си решава.
- Sofiqneca
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Велосипед
Джапанките в сака и гас. А ако имаш колица от вярната мярка си я взимай с теб - не я оставяй на произвола на съдбата 

- akula
- младши ентусиаст
-
- Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
- Мечтае да кара: 850
- Детайли за колата: петица- хубавица
както сполучливо каза един колега по- горе: внимавай какво си пожелаваш
човек когато печели не знае какво губи, и когато губи- не знае какво печели
ти си на ход

човек когато печели не знае какво губи, и когато губи- не знае какво печели

ти си на ход
-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34
-БМВ е34
Истината си е истина. В Америка с ниско квалифициран труд ще живеещ много по-добре отколкото тук.
Обаче да взимаш добри пари на добра работа в България и да заминеш да миеш чинии си е простащина от всякъде. Не е толкова розово и там.
Обаче да взимаш добри пари на добра работа в България и да заминеш да миеш чинии си е простащина от всякъде. Не е толкова розово и там.
аз лично мисля, че трябва да отидеш и да се огледаш малко...
при всички положения си потърси човек при които да останеш поне в началото докато разбереш кое откъде как.
като ти дойдат някои неща на фокус- ще знаеш дали е за тебе или не.
аз така бих постъпил.
иначе да се мяташ изведнъж и да загърбваш всичко в бг- само ако имаш него уредено предварително и те чакат там да започнеш работа- което предполагам няма да е твоя случай
при всички положения си потърси човек при които да останеш поне в началото докато разбереш кое откъде как.
като ти дойдат някои неща на фокус- ще знаеш дали е за тебе или не.
аз така бих постъпил.
иначе да се мяташ изведнъж и да загърбваш всичко в бг- само ако имаш него уредено предварително и те чакат там да започнеш работа- което предполагам няма да е твоя случай
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Драгослав написа:Аз не бих заминал,съответно и не кандидатствам за зелена карта.Обиколил съм много държави и съм си изградил някакво мнение.Там нещата също не са особенно розови,а най-лошото е че някои хора(нищо конкретно) си мислят ,че отиваш там и доларите почват да падат от небето.Да верно е ,че им е чисто ,оредено,ако бачкаш много и си плащаш данъците получаваш нормално здравеопазване,но си има и лоши четри.Реално ако се потруди човек и в бг може да се получат нещата.Давам пример:Един приятел завърши КСТ в ТУ,след това записа магистратура е Лондон.Завърши си я и почна работа към една от големите банки в Англия,като програмист.Много не съм го разпитвал,но знам ,че е писла софтуер за защита от измами и други разни.Сега по великден се виждахме,че се беше прибрал.Питам го как е там,начина на живот,как се забавляват и т.н. Той ми вика,работиш много здраво и съвестно(както според мен трябва и да бъде),защото има много емигранти който искат да ти заемат мястото,прибираш се,спиш,на другия ден същото.Обясни ми за заведенията където се събират да пият.А бе реално има си всичко за доходите му няма смисъл да говоря,но като заключение ми каза"Не се чувствам добре,не съм щаслив.Прибирам си е лятото и няма почвече да заминавам.Ще си намеря ту работа някъде,ще си работя,ще съм си при близките и така.Е да разликата между Англия и САЩ е голяма.Аз лично не бих избягал от България.Но всеки сам си решава.
аз съм на същото мнение ,за англия,емигрантите не са щастливи там и става само за гурбет
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
По мое мнение УСА затъва, с всеки изминал ден все повече. Опитват се да поддържат стандарта, който имат, макар и изкуствено, но в един момент балона ще се спука и ще има голямо бау. 

Пилев написа:Истината си е истина. В Америка с ниско квалифициран труд ще живеещ много по-добре отколкото тук.
Ето това е истината

- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
cod-cdbp написа:По мое мнение УСА затъва, с всеки изминал ден все повече. Опитват се да поддържат стандарта, който имат, макар и изкуствено, но в един момент балона ще се спука и ще има голямо бау.
Нали се сещаш, че USA ако удари дъното целия останал свят отдавна ще е мноооооого под тва дъно.

46 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4