Шофиране под въздеиствието на алкохол
Модератор: Общи модератори
36 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- kosmosa
- Потребител
-
- Кара: бързо,гледа лошо и много дразни
Re: Шофиране под въздеиствието на алкохол
The7omahawk написа:kosmosa написа:2 бири и след час ми отчете 0.2 .... писаха ми акт равен на 20лв. и без точки но талона ми стоя 1 месец в КАТ , за мен в случаят Ти е имало друго въздействие нереално ми се струва !
Как така са ти писали акт за 0.2, че даже и 20лв, или си имал нарушение?
Според мен има нещо странично ( например боите ), защото за тея 7 часа да не казвам голяма дума, ама повече от 0.2 не вярвам да покаже. Кръвната проба какво показа?
Имат право колега и аз не вярвах но ми показаха правилника от 0.1 до 0.5 имат право по тяхна преценка.....

Няма никакъв дявол....това е просто Бог,но когато се напие...
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
100 гр твърд алкохол изветрява за около 4 часа. За тия 7 часа при две ракии ще покаже под 0.5 а бирите въобще не трябва да ги има 

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
kosmosa написа:The7omahawk написа:kosmosa написа:2 бири и след час ми отчете 0.2 .... писаха ми акт равен на 20лв. и без точки но талона ми стоя 1 месец в КАТ , за мен в случаят Ти е имало друго въздействие нереално ми се струва !
Според мен има нещо странично ( например боите ), защото за тея 7 часа да не казвам голяма дума, ама повече от 0.2 не вярвам да покаже. Кръвната проба какво показа?
Имат право колега и аз не вярвах но ми показаха правилника от 0.1 до 0.5 имат право по тяхна преценка.....друг е въпросът че глобата е минимална и без сериозни последствия....но ми писаха АКТ и ми взеха талона !!!!
имат право само кога си млад шофьор, демек до 2 години от вземането на СУМПС. иначе имат право само да ти пожелаят приятна вечер

да дам и аз 1 пример кат сте почнали..След обилно вдишване на ацетона от боята с която пича е работил тои си е натровен и от към дробове и кръв и тва че е изпил 2 бири и след 7 часа му е отчело е кажи речи нормално затова и в болницата това са му казали че може и от боята да е...И още нещо да кажа че не случаино в големите сервизи(Автосервизи) след работа се дава по 1 кофичка кисело мляко ;] обърнете внимание на колко бояджий зъбите или им ги няма или не са истинските им и как а дали пият и пушат.. все тая
И за успокоение след като си минал кръвен тест спокоино можеш да обжалваш акта и да ти се размине ако кръвния е ок спрямо законите(не ги знам кви са ся.. те не се спряха да мислят нови и нови глупости)
И за успокоение след като си минал кръвен тест спокоино можеш да обжалваш акта и да ти се размине ако кръвния е ок спрямо законите(не ги знам кви са ся.. те не се спряха да мислят нови и нови глупости)
- momo-1st
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е30-М40В18;Е36-М44В19;E91-N43B20A
- Мечтае да кара: Е30 М3 Sport Evolution
Добре де,реално погледнато,щом на дрегера е показало по-висока концентрация заради въпросната боя,то явно има някаква взаимовръзка между алкохола и боята,която увеличава показанията,та в същия ред на мисли щом има взаимодействие някакво дали няма да повиши показанията и на кръвния тест?
bum_bum написа:Върти се, суче се и пак към соца се избива![]()
![]()
![]()
Забравете го вече тоя гнил строй.
Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.
- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 купе
momo-1st написа:Добре де,реално погледнато,щом на дрегера е показало по-висока концентрация заради въпросната боя,то явно има някаква взаимовръзка между алкохола и боята,която увеличава показанията,та в същия ред на мисли щом има взаимодействие някакво дали няма да повиши показанията и на кръвния тест?
Да не се изхвърлям неподготвен, ама дрегера не отчита ли изпаренията като издишаш?

- djvisage
- младши ентусиаст
-
- Кара: Ford Galaxy
- Мечтае да кара: ///M
Yanko Petrov написа:... То затова и който пуши му отчита някакви промили дори и да не е пил...
Това не е вярно.
THE POWER IS NOTHING WITHOUT CONTROL!!!

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
djvisage написа:Yanko Petrov написа:... То затова и който пуши му отчита някакви промили дори и да не е пил...
Това не е вярно.
Естествено че не

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
momo-1st написа:Добре де,реално погледнато,щом на дрегера е показало по-висока концентрация заради въпросната боя,то явно има някаква взаимовръзка между алкохола и боята,която увеличава показанията,та в същия ред на мисли щом има взаимодействие някакво дали няма да повиши показанията и на кръвния тест?
По трудно е защото тая боя е дишаш и ти задръства дроба и като издишаш дори и малки пари от алкохол да има + лаиното в дробовете и става тоя ефект поне така знам аз не пия и не мога от личен опит да кажа
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
brokenxs написа:momo-1st написа:Добре де,реално погледнато,щом на дрегера е показало по-висока концентрация заради въпросната боя,то явно има някаква взаимовръзка между алкохола и боята,която увеличава показанията,та в същия ред на мисли щом има взаимодействие някакво дали няма да повиши показанията и на кръвния тест?
По трудно е защото тая боя е дишаш и ти задръства дроба и като издишаш дори и малки пари от алкохол да има + лаиното в дробовете и става тоя ефект поне така знам аз не пия и не мога от личен опит да кажа
Кетона и ацетона,пречат на работата на дробовете и на черния дроб..
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
Аз не разбрах... кръвния тест потвърди ли дрегера, или само си говорихте с докторите ...
- kosmosa
- Потребител
-
- Кара: бързо,гледа лошо и много дразни
zBoost написа:kosmosa написа:The7omahawk написа:kosmosa написа:2 бири и след час ми отчете 0.2 .... писаха ми акт равен на 20лв. и без точки но талона ми стоя 1 месец в КАТ , за мен в случаят Ти е имало друго въздействие нереално ми се струва !
Имат право колега и аз не вярвах но ми показаха правилника от 0.1 до 0.5 имат право по тяхна преценка.....друг е въпросът че глобата е минимална и без сериозни последствия....но ми писаха АКТ и ми взеха талона !!!!
имат право само кога си млад шофьор, демек до 2 години от вземането на СУМПС. иначе имат право само да ти пожелаят приятна вечер
Да бе да...млад млад колко пък да съм млад, към датата на акта шофиорският ми стаж беше 8 години а акта си е налице и вътре си пише промилите и т.н.т
Няма никакъв дявол....това е просто Бог,но когато се напие...
- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 купе
Gqbriel написа:djvisage написа:Yanko Petrov написа:... То затова и който пуши му отчита някакви промили дори и да не е пил...
Това не е вярно.
Естествено че не...
Няма да споря, имаше един епизод на "Ловци на митове" и там го бях чул това, не съм си правил експеримент, за да го твърдя със сигурност.
А ето и един цитат от lex.bg :
Да, абсолютно вярно е, че дрегерите засичат емисиите на определени редуцуращи вещества в издишаният въздух. А за да бъдем точни, това, което засичат е не самo етилов алкохол, но един по-широк спектър химични съединения, имащи сходни физико-химични свойства. В този смисъл дори скоро изпушена цигара може да доведе до неправилно отчитане на дрегера.
Все пак става въпрос за съвсем малки отклонения.
проблема с алкохола е, че ако един път седнеш да караш употребил.. и не те хванат
добиваш смелост и почваш да го правиш редовно
и рано или късно те хващат.. или ти се нанизваш някъде и така
добиваш смелост и почваш да го правиш редовно
и рано или късно те хващат.. или ти се нанизваш някъде и така
No bling at the Ring
- KEVIN-30
- младши ентусиаст
-
- Кара: e30 320i
Ето от кое можем още да се поучим относно причините за положителна проба дори при плодове и шоколад:
====
http://www.teenproblem.net/a/6-lubopitn ... t-otchita/
====
http://www.teenproblem.net/a/6-lubopitn ... t-otchita/
36 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3