Шофиране под въздеиствието на алкохол

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: бързо,гледа лошо и много дразни

Re: Шофиране под въздеиствието на алкохол

Мнение от kosmosa » 30 Апр 2012, 21:17

The7omahawk написа:
kosmosa написа:2 бири и след час ми отчете 0.2 .... писаха ми акт равен на 20лв. и без точки но талона ми стоя 1 месец в КАТ , за мен в случаят Ти е имало друго въздействие нереално ми се струва !

Как така са ти писали акт за 0.2, че даже и 20лв, или си имал нарушение?

Според мен има нещо странично ( например боите ), защото за тея 7 часа да не казвам голяма дума, ама повече от 0.2 не вярвам да покаже. Кръвната проба какво показа?

Имат право колега и аз не вярвах но ми показаха правилника от 0.1 до 0.5 имат право по тяхна преценка..... :( друг е въпросът че глобата е минимална и без сериозни последствия....но ми писаха АКТ и ми взеха талона !!!!
Няма никакъв дявол....това е просто Бог,но когато се напие...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 30 Апр 2012, 21:18

100 гр твърд алкохол изветрява за около 4 часа. За тия 7 часа при две ракии ще покаже под 0.5 а бирите въобще не трябва да ги има :roll:
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 30 Апр 2012, 23:38

kosmosa написа:
The7omahawk написа:
kosmosa написа:2 бири и след час ми отчете 0.2 .... писаха ми акт равен на 20лв. и без точки но талона ми стоя 1 месец в КАТ , за мен в случаят Ти е имало друго въздействие нереално ми се струва !

Според мен има нещо странично ( например боите ), защото за тея 7 часа да не казвам голяма дума, ама повече от 0.2 не вярвам да покаже. Кръвната проба какво показа?

Имат право колега и аз не вярвах но ми показаха правилника от 0.1 до 0.5 имат право по тяхна преценка..... :( друг е въпросът че глобата е минимална и без сериозни последствия....но ми писаха АКТ и ми взеха талона !!!!

имат право само кога си млад шофьор, демек до 2 години от вземането на СУМПС. иначе имат право само да ти пожелаят приятна вечер :winky:

Аватар

Мнение от brokenxs » 01 Май 2012, 0:10

да дам и аз 1 пример кат сте почнали..След обилно вдишване на ацетона от боята с която пича е работил тои си е натровен и от към дробове и кръв и тва че е изпил 2 бири и след 7 часа му е отчело е кажи речи нормално затова и в болницата това са му казали че може и от боята да е...И още нещо да кажа че не случаино в големите сервизи(Автосервизи) след работа се дава по 1 кофичка кисело мляко ;] обърнете внимание на колко бояджий зъбите или им ги няма или не са истинските им и как а дали пият и пушат.. все тая
И за успокоение след като си минал кръвен тест спокоино можеш да обжалваш акта и да ти се размине ако кръвния е ок спрямо законите(не ги знам кви са ся.. те не се спряха да мислят нови и нови глупости)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30-М40В18;Е36-М44В19;E91-N43B20A
Мечтае да кара: Е30 М3 Sport Evolution

Мнение от momo-1st » 01 Май 2012, 1:13

Добре де,реално погледнато,щом на дрегера е показало по-висока концентрация заради въпросната боя,то явно има някаква взаимовръзка между алкохола и боята,която увеличава показанията,та в същия ред на мисли щом има взаимодействие някакво дали няма да повиши показанията и на кръвния тест?
bum_bum написа:Върти се, суче се и пак към соца се избива :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Забравете го вече тоя гнил строй.

Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 купе

Мнение от Yanko Petrov » 01 Май 2012, 6:37

momo-1st написа:Добре де,реално погледнато,щом на дрегера е показало по-висока концентрация заради въпросната боя,то явно има някаква взаимовръзка между алкохола и боята,която увеличава показанията,та в същия ред на мисли щом има взаимодействие някакво дали няма да повиши показанията и на кръвния тест?

Да не се изхвърлям неподготвен, ама дрегера не отчита ли изпаренията като издишаш? :roll: То затова и който пуши му отчита някакви промили дори и да не е пил. Не знам обаче ако пушиш много, да речем 2 кутии на ден, на кръвен тест какво ще покаже, ама все си мисля, че кръвният тест е по-достоверен :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Ford Galaxy
Мечтае да кара: ///M

Мнение от djvisage » 01 Май 2012, 8:49

Yanko Petrov написа:... То затова и който пуши му отчита някакви промили дори и да не е пил...

Това не е вярно.
THE POWER IS NOTHING WITHOUT CONTROL!!!

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 01 Май 2012, 8:56

djvisage написа:
Yanko Petrov написа:... То затова и който пуши му отчита някакви промили дори и да не е пил...

Това не е вярно.

Естествено че не :mhihi: ...
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

Аватар

Мнение от brokenxs » 01 Май 2012, 9:00

momo-1st написа:Добре де,реално погледнато,щом на дрегера е показало по-висока концентрация заради въпросната боя,то явно има някаква взаимовръзка между алкохола и боята,която увеличава показанията,та в същия ред на мисли щом има взаимодействие някакво дали няма да повиши показанията и на кръвния тест?

По трудно е защото тая боя е дишаш и ти задръства дроба и като издишаш дори и малки пари от алкохол да има + лаиното в дробовете и става тоя ефект поне така знам аз не пия и не мога от личен опит да кажа

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 01 Май 2012, 13:58

brokenxs написа:

По трудно е защото тая боя е дишаш и ти задръства дроба и като издишаш дори и малки пари от алкохол да има + лаиното в дробовете и става тоя ефект поне така знам аз не пия и не мога от личен опит да кажа

Кетона и ацетона,пречат на работата на дробовете и на черния дроб..
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 01 Май 2012, 17:17

Аз не разбрах... кръвния тест потвърди ли дрегера, или само си говорихте с докторите ...

Потребител
Аватар
Кара: бързо,гледа лошо и много дразни

Мнение от kosmosa » 01 Май 2012, 17:28

zBoost написа:
kosmosa написа:
The7omahawk написа:

имат право само кога си млад шофьор, демек до 2 години от вземането на СУМПС. иначе имат право само да ти пожелаят приятна вечер :winky:

Да бе да...млад млад колко пък да съм млад, към датата на акта шофиорският ми стаж беше 8 години а акта си е налице и вътре си пише промилите и т.н.т
Няма никакъв дявол....това е просто Бог,но когато се напие...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 купе

Мнение от Yanko Petrov » 01 Май 2012, 18:40

Gqbriel написа:
djvisage написа:

Това не е вярно.

Естествено че не :mhihi: ...

Няма да споря, имаше един епизод на "Ловци на митове" и там го бях чул това, не съм си правил експеримент, за да го твърдя със сигурност.

А ето и един цитат от lex.bg :

Да, абсолютно вярно е, че дрегерите засичат емисиите на определени редуцуращи вещества в издишаният въздух. А за да бъдем точни, това, което засичат е не самo етилов алкохол, но един по-широк спектър химични съединения, имащи сходни физико-химични свойства. В този смисъл дори скоро изпушена цигара може да доведе до неправилно отчитане на дрегера.

Все пак става въпрос за съвсем малки отклонения.

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 01 Май 2012, 20:01

проблема с алкохола е, че ако един път седнеш да караш употребил.. и не те хванат

добиваш смелост и почваш да го правиш редовно

и рано или късно те хващат.. или ти се нанизваш някъде и така
No bling at the Ring

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e30 320i

Мнение от KEVIN-30 » 02 Май 2012, 13:22

Ето от кое можем още да се поучим относно причините за положителна проба дори при плодове и шоколад:
====
http://www.teenproblem.net/a/6-lubopitn ... t-otchita/
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата