Кой бензин е най-качествения от трите...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ЕКО 100 - Шел Рейсинг - 98 Екто

Анкетата свършва на 16 Юни 2012, 21:20

Еко 100 Кинитрон
25
30%
Шелл Ви паур Рейсинг 100
49
58%
Лукойл 98 Екто
10
12%

Общо гласове : 84
старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Кой бензин е най-качествения от трите...

Мнение от bum_bum » 03 Май 2012, 21:49

Аз само с В-Пауър рейсинг си карам и нафтата и бензина. Днес 50-тина км из София ми даде 16 някъде из града и после като я понастъпих малко взе, че падна на 13 :mhihi: Карал съм много време и с Еко 100 и с Лукойл 98 и разните там Карери или кви бяха на ОМВ. За мен по-добри от Шел 100 и В-Пауър нафтата няма.
Изображение

///Мтусиаст
Аватар
Кара: ///М3 и още нещо

Мнение от rve » 03 Май 2012, 22:09

Аз карам само с 98 на Лукойл. Наскоро си смених бензиновия филтър профилактично без да имам оплаквания откъм гориво след като бях минал ~27 хил. км. у нас (само с този бензин) като преди това не знам кога е сменян последно в Германия. Срязах стария филтър да видя за какво иде реч - елементът поне видимо беше абсолютно чист.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 04 Май 2012, 1:00

То бензина не е хубав само ако няма боклуци в него ;)
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: E36 m44 individual

Мнение от dakata0178 » 04 Май 2012, 10:25

Демирев написа:Въобще не съм я настъпвал Крисо. Забялязвам че извънградско доста се отблагодарява като карам със 75-78 км вас на 2300 об. смъкнах на около 7л. -
но в града при положение че оставям всички да ме минават :| не ще и не ще да падне под 10.5 л. А95 за изминати изцяло 100 км. в напълно градски цикъл 16-19 часа :|
Би му майката. Все се надявам че ако заредя сто октана от Еко ще падне на 9.8 - 9.9 л. градско?
Ще пробвам да напълня събота 100 Кинитрон да видя без настъпване ще смъкне ли на 9.9 л. градско... :)

Колега аз сипвам само 96 от Петрола и някои път от shell 95 v power. И мога да ти кажа, че след 6г зареждане на такъв бенз съм доволен. На м43б16 10/11л извън. 6 на м52б25 12 извън. 7/8. Но тук има и значение и др фактури. Гуми, свещо, съединител, термостат и др. Ако те са наред и разхода ще е ок. Мисля че по малко няма а да ти даде и да сипеш 100 октана. По скоро карай с това което ти казвам и от време на времв с 100 за 30-40лв.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от rhase » 04 Май 2012, 10:37

Аз си зареждам само с горива от Еко. И от Газ и от бензин съм си доволен. 100 октана от Еко по ми харесва от Рейсинг-а на Шел, поне мойта каручка си го харесва повече. И в крайна сметка от Еко ползвам 6ст./л отстъпка, а Шел най-много да ми измият предното стъкло без пари :)

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 04 Май 2012, 12:59

Още един глас за Ви Пауър Рейсинг... При 46-цата не толкова, но при Е90-ката се усещата ОСЕЗАЕМА разлика в сравнение с другите "100 октанови". Определено е по-пъргава и разхода пада малко... Карера 100 не е това което беше от известно време...
Общо-взето колкото по-нова е колата, толкова по-чувствителна е към качеството на бензина. Хехе, сещам се сега, едно време Бум Бум ми разясни, че съм си въобразявала, че 36-цата ми върви повече със 100 октанов бензин / в сравнение с 95, тогава е глезех много/, нямало нещо си там в двигателя, свързано с детонациите :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 05 Май 2012, 0:53

Carera 100 с бонуси е най-добре, колата направо избухва :winky: Рейсинг глупостите на ШЕЛ съм си слагал точно 2 пъти за тия 3 години, след последното зареждане ще ми държи влага поне до 2016 да не зареждам Рейсинг... Може и да не съм случил на бензиностанция, но резултата е БУЛШИТ и от към вървеж и от към разход...
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

Потребител
Аватар
Кара: BMW e36
Мечтае да кара: BMW e30 325 IX

Мнение от FANATICHKA » 06 Май 2012, 2:31

Boyadjiev написа:Carera 100 с бонуси е най-добре, колата направо избухва :winky: Рейсинг глупостите на ШЕЛ съм си слагал точно 2 пъти за тия 3 години, след последното зареждане ще ми държи влага поне до 2016 да не зареждам Рейсинг... Може и да не съм случил на бензиностанция, но резултата е БУЛШИТ и от към вървеж и от към разход...

С две вдигнати ръце за Carera 100 и бонусите! Като човек,работещ в Еко .. мога само да кажа, че там всичко е индивидуално,т.е на всеки обект бензина е коренно различен по ред причини ;)
Изображение

Kога чувстваш че живееш ли? Когато в секундата преди да превключиш на по - висока предавка, ръката ти неволно трепва и мигновеното съмнение, дали да не спреш се изпарява в потока адреналин, нахлул в главата ти !!! ®

старши ентусиаст
Аватар
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 06 Май 2012, 16:34

FANATICHKA написа:
Boyadjiev написа:Carera 100 с бонуси е най-добре, колата направо избухва :winky: Рейсинг глупостите на ШЕЛ съм си слагал точно 2 пъти за тия 3 години, след последното зареждане ще ми държи влага поне до 2016 да не зареждам Рейсинг... Може и да не съм случил на бензиностанция, но резултата е БУЛШИТ и от към вървеж и от към разход...

С две вдигнати ръце за Carera 100 и бонусите! Като човек,работещ в Еко .. мога само да кажа, че там всичко е индивидуално,т.е на всеки обект бензина е коренно различен по ред причини ;)

И аз го забелязах колега това нещо. След като смениха персонала и управителя на бензиностанцията ОМВ до нас, бензина няма нищо общо с предишните "горива". И количеството което се сипва е точно колко трябва и бензина винаги е на едно и също качество, което е на светлинни години от предишните горива на същата бензиностанция, но с миналия собственик (франчайзер). :yes:

Потребител
Аватар
Кара: BMW e36
Мечтае да кара: BMW e30 325 IX

Мнение от FANATICHKA » 06 Май 2012, 23:04

Boyadjiev написа:
FANATICHKA написа:

И аз го забелязах колега това нещо. След като смениха персонала и управителя на бензиностанцията ОМВ до нас, бензина няма нищо общо с предишните "горива". И количеството което се сипва е точно колко трябва и бензина винаги е на едно и също качество, което е на светлинни години от предишните горива на същата бензиностанция, но с миналия собственик (франчайзер). :yes:

колежка* :P :winky: Иначе да .. в зависимост от това колко точно иска да спечели Баш Бай .. :P Ор бензиностанция до бензиностанция има светлинни години разлика .. аз същото забелязвам и с Лукойл понеже напоследък там сипвам .. на един обект не мо'а си запра колата, на друг трябва да я бутам, за да върви .. :P
Изображение

Kога чувстваш че живееш ли? Когато в секундата преди да превключиш на по - висока предавка, ръката ти неволно трепва и мигновеното съмнение, дали да не спреш се изпарява в потока адреналин, нахлул в главата ти !!! ®

старши ентусиаст
Аватар
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 09 Май 2012, 16:06

:OT: ^^ прощавай, дори не бях погледал ника :wave:

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 09 Май 2012, 23:50

хора, не ви ли писна с тия бензини :dunno:
всяка седмица я цената, я качеството не ви харесва.. търсите схеми и накрая пак идете и си налеете при мара :)

не знам на коли по 100-120 коня как усещате разлика между A95 и силния бензин, аз лично не намирам
No bling at the Ring

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 10 Май 2012, 4:52

има разлика, ама трябва да си малко вманиачен в детайлите. дори в щатите (дето се чудим кога ще ги стигнем тия американци) има разлика като зареждаш от различни вериги. явно тва си е с бензина ;)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 10 Май 2012, 11:20

Анкетата малко се поизмести от вчера, защото гледам, тъпирите Shell BG са оставили Ви пауър 100 на зловещата цена 3 лв., а на Лукойл може да се купи вечее 98 октана за 2.70 лв.!!!
И ЕКо 100 Кинитрон е 2.83 лв. - въобще доста скъп стана 100 октановия шел.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 10 Май 2012, 11:32

steeN написа:има разлика, ама трябва да си малко вманиачен в детайлите. дори в щатите (дето се чудим кога ще ги стигнем тия американци) има разлика като зареждаш от различни вериги. явно тва си е с бензина ;)

а дали не е въпрос на самовнушение? :)
No bling at the Ring

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата