Господин президент, май френд...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: Кво ли не...

Re: Господин президент, май френд...

Мнение от Nasti » 05 Май 2012, 8:59

The_Ancient написа:...

Точно в Италия, където всичките са гоооолемите състезатели всеки ден си карам със 130 и в лява и в дясна лента и си задминавам и не ми светкат и не ми се нервират. Пък съм сигурен, че точно тук в моя район карат и по-бързи и мощни коли и по по-хубави пътища от колкото в България.
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 05 Май 2012, 9:11

щом темата е с такова заглавие,значи си сигурен,че автомобила е на главнокомандващия.
ама то сега ще излезе,че някой фен-мераклия е взел колата да си покара по бързата магистрала и се е вдъхновил,че е бабаит.
добре почва съборно,да видим ще има ли и др изненади
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 05 Май 2012, 10:10

The_Ancient написа:Не сте прави. Пробвайте да покарате със 120 в лява лента в родината на бимите ви, или в Италия и ще разберете какво имам предвид.

Не е много приятно да намаляш през 30 секунди на магистралата, защото някой е заспал. Огледалата трябва да се следят постоянно. Случва се да не видиш някой, но не виждам кво лошо има като ти светнат, било то и десет пъти. Да не би да ослепееш. Ама карай, аз сигурно съм от ония "простите"...

Тая зима карах по Хемус и всичко беше в дясна лента, включително един румънски S65AMG, но някъв пич с Вектра от новите беше решил че 135 км/ч е пределната скорост на тоя път. Святках, святках, накрая трябваше да се изнеса в дясно (!) за да се дръпне от лявата лента. Сигурно съм с грешни разбирания...

Аз пък искам да те питам как така реши, че не са прави всички, които са писали тук?
Карането в лява лента по немския аутобан примерно няма да ти се наложи никога, защото повярвай ми там и по банкета да караш колата няма да трепне разбираш ли?
Колегата от първия пост заедно с другите колеги тук сигурно на поне 20 места споменаха, че покрай пазарджик пътя е лош и се налага каране в лява лента. Въпроса обаче не е там. Въпроса е в това, че онзи с бялото бмв ако беше германец щеше да бърза, да те застигне, обаче да позачака малко и после да те задминава вместо да ти присветка нервно, да ти свири да ти хапе бронята и да реди близки и роднини от женски пол. Или дето се вика на тия наши родни нещо като пътища няма ма грам култура и разбиране.
Изображение
ATR-42/72

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Eмилио Димитров » 05 Май 2012, 10:28

то и некви правила имаше у тоя подфорум....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2004 530i, 6MT
Мечтае да кара: all M cars

Мнение от sandini » 05 Май 2012, 11:24

Моето мнение е, че ако караш в лява лента със скорост 130-140, колкото и да ти присвяткват отзад, ти си си в правото, защото този отзад е нарушител и никой не е длъжен да се съобразява с него, освен ако не е автомобил със специален режим на движение. Не, че и аз не застигам разни хорица, които не си поглеждат огледалото, но когато връхлиташ отзад с 200км/ч при ограничение 130, ти си просто нарушител, а не богоизбран и не трябва да си изливаш комплексните психични отклонения на спазващия правилника. За тези които карат в лява лента със 100 и не си гледат в огледалата, никаква милост обаче!
Айде сега весело изкарване на събора!
Продавам:
18" Джанти за Е46 и Е85 - viewtopic.php?f=132&t=293507

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Мнение от maxpower » 05 Май 2012, 11:44

bum_bum написа:..
Мхм и аз един такъв с едно CLK го излекувах така. Застига ме на Цариградското на изкачването към Toyota посока центъра. Края на работния ден всичли ленти пълни. Аз съм в най лявата и си карам с 80 и пред мене има поне още 4-5 коли, които също си карат с толкова и е очевадно, че място за изпреварване няма, но аз съм си спокоен и не се нервя и се движа с коланата все пак си подържаме 80. При това един тарикат с едно CLK 200 Компресор, подлъган по надписа 320 на задния капак :lol: ми се лепва на задната брояня и ми присветва на дълги. Първо го игнорирах. Гледам пак светка и ми се муши в задницата :ranting: . Ок, десен мигач, пускам го да ме подмине и аз му се лепвам на задницата. Колите пред него се разчистват и той дава пълна газ като съдя по синьото кълбо излизащо от ауспуха му. Викам си, е са ми падна, от там и аз подавам газ и го застигам бързо, почвам да му светкам с дългите :mhihi: . Един , два , три четири пъти и само го пускам малко да набере и пак го застигам :mhihi: . По едно време го вледам ,че вдига рамене и ръце :mrgreen:
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320д Е46 136к.с
Мечтае да кара: BMW F10

Мнение от shark1986 » 05 Май 2012, 12:12

maxpower написа:
bum_bum написа:..
Мхм и аз един такъв с едно CLK го излекувах така. Застига ме на Цариградското на изкачването към Toyota посока центъра. Края на работния ден всичли ленти пълни. Аз съм в най лявата и си карам с 80 и пред мене има поне още 4-5 коли, които също си карат с толкова и е очевадно, че място за изпреварване няма, но аз съм си спокоен и не се нервя и се движа с коланата все пак си подържаме 80. При това един тарикат с едно CLK 200 Компресор, подлъган по надписа 320 на задния капак :lol: ми се лепва на задната брояня и ми присветва на дълги. Първо го игнорирах. Гледам пак светка и ми се муши в задницата :ranting: . Ок, десен мигач, пускам го да ме подмине и аз му се лепвам на задницата. Колите пред него се разчистват и той дава пълна газ като съдя по синьото кълбо излизащо от ауспуха му. Викам си, е са ми падна, от там и аз подавам газ и го застигам бързо, почвам да му светкам с дългите :mhihi: . Един , два , три четири пъти и само го пускам малко да набере и пак го застигам :mhihi: . По едно време го вледам ,че вдига рамене и ръце :mrgreen:

:ok: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :bowdown:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 05 Май 2012, 12:32

Нямам проблем, че някой ме е застигнал. Карам достатъчно силна кола за да се опъна на повечето коли по магистралата. Който иска да кара с 200+ прав му път. Като ми се разсветка се местя и да заминава.

Въпроса е , че не мисля че е редно една кола символ и лице на форума един вид да го прави. Карането на метър след мен при 120-30 не ми се вижда редно.

Друг е въпроса за колегиалността към човек от форума. Колата ми е със стикери на форума и събора.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от TERES » 05 Май 2012, 12:53

И аз понякога карам в лява лента при свободна дясна заради качеството на настилката. Ако се стигне до ситуация да ме настигне някой по-бърз и да ми присветне за да се отместя в дясно, където всъщност ми е мястото мисля, че вината си е изцяло моя. Единствено залепянето на метър от теб не одобрявам, още повече че от такова разстояние едва ли му виждаш фаровете като присветква :). Да те изпревари отдясно е много по-лошия вариант.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: лоша F30-ка

Господин президент, май френд...

Мнение от kozela » 05 Май 2012, 12:53

....
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 05 Май 2012, 18:57

Това, че човек се задава с 200 в лява лента, и застига каращ със 130 далеч не значи, че тоя отпред трябва да се прави на господин "пътна полиция" и да не го пусне. По закон се кара в най-дясната свободна лента. Щом има свободна лента си длъжен да се престроиш и да пуснеш колата. Който иска да си чупи главата и никой няма право да го възпира по такъв начин. Но както казах и в първия си пост - нека това става след мъничко търпение, а не от вратата за краката. А и една друга гледна точка - никога не знаеш този зад теб по каква причина бърза. Може да кара бременна жена, може да кара умиращ човек и т.н. Не е задължително да е поредния олигофрен, който бърза да се претрепе.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 05 Май 2012, 19:01

Dirty M5 driveR написа:Това, че човек се задава с 200 в лява лента, и застига каращ със 130 далеч не значи, че тоя отпред трябва да се прави на господин "пътна полиция" и да не го пусне. По закон се кара в най-дясната свободна лента. Щом има свободна лента си длъжен да се престроиш и да пуснеш колата. Който иска да си чупи главата и никой няма право да го възпира по такъв начин. Но както казах и в първия си пост - нека това става след мъничко търпение, а не от вратата за краката. А и една друга гледна точка - никога не знаеш този зад теб по каква причина бърза. Може да кара бременна жена, може да кара умиращ човек и т.н. Не е задължително да е поредния олигофрен, който бърза да се претрепе.

Като кара бременна жена, какво се е лепнал на един метър. Ясно е от далеч, гъзарията го тресе

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 05 Май 2012, 19:04

Dirty M5 driveR написа:Това, че човек се задава с 200 в лява лента, и застига каращ със 130 далеч не значи, че тоя отпред трябва да се прави на господин "пътна полиция" и да не го пусне. По закон се кара в най-дясната свободна лента. Щом има свободна лента си длъжен да се престроиш и да пуснеш колата. Който иска да си чупи главата и никой няма право да го възпира по такъв начин. Но както казах и в първия си пост - нека това става след мъничко търпение, а не от вратата за краката. А и една друга гледна точка - никога не знаеш този зад теб по каква причина бърза. Може да кара бременна жена, може да кара умиращ човек и т.н. Не е задължително да е поредния олигофрен, който бърза да се претрепе.

Абсолютно да !!!! :!:

Ако мога и 3 средни пръсти да покажа на някой, който ми кара в най-лява лента с "максималната" допустима скорост за участъка и има възможност да кара вдясно, ще му ги покажа винаги !!!!
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 05 Май 2012, 19:21

Нещо май убягва идеята на темата. Не е въпроса дали е редно или не да се кара в лява лента или присветва и т.н. А за липсата на колегиалност на форумни/клубни коли на пътя.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525 tds '97
Мечтае да кара: CL65 AMG
Детайли за колата: дизел

Мнение от cls6666 » 05 Май 2012, 19:24

:yes:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата