Соларни паркове

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Слави
Аватар

Re: Соларни паркове

Мнение от © » 09 Май 2012, 20:48

мисля, че беше декември 2010г когато в ЕВН подадох молба за възможност за присъединяване (или там както се водеше) отговора го получих юни 2011г. когато вече се бях отказал. Прави си сметка колко бързо вървят нещата
А по времето когато аз се интересувах бяха забранили промяната на предназначението на земеделска земя за изграждането на соларни паркове.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 09 Май 2012, 21:07

Аааа ...ето къде била агитката анти Белене. Сега като отпадна опасноста от ефтина ядрена енергия тия фотоволтаици ще набират още мераклии :roll:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бензинояд

Мнение от sapio » 10 Май 2012, 9:43

N.Mihaylovski написа:Не се занимавай, няма смисъл не ме питай от къде знам, много сме "негри" още за такива неща монопола е железен

П.П ако ти е интерсно за хоби става ама иначе НЕ

Това, за мен, е най-вярното мнение. С пари, без пари, ако не познаваш подходящите хора или не си някой дебел връзкар, направо не си и помисляй да се занимаваш с енергетика. И мен не ме питай откъде знам :)
Изображение

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 10 Май 2012, 15:50

Johnnie1 написа:излез от филма пич, никой няма да притиска някой човечец за фотоцентрала с площ 5 или 50 декара, дори и за повече, това са иновативни технологии, а не подземният свят. имаше интриги за взимането на парите от ес, но да си правиш проект със собствени пари никой няма да ти каже гък. знаеш ли кога света ще произвежда 2/3 от нужната му енергия от ВЕИ? век-два.

С 50 декара фото,повярвай хич няма да си ''човечец'' в моите очи,че преди шестте нули на сумата нужна да си го направиш тва има една цифра,ама различна от едно.''филмът'',както го наричаш,е много тъжен даже,защото както по-горе някой каза,ако беше така лесно,всеки едър бизнесмен щеше да си има едни 20ита декара ей така,за цвят и аромат дет се вика.Иновативни технологии и пари и подземен свят били в различни галактики според теб-- :mhihi: :mhihi: :mhihi: ,само тва ще ти кажа.Интриги далеч няма за взимането на парите от ЕУ,щот те не са и много,ама уловката е когато имаш финансов мастодонт зад гърба си,как да прокараш по-бързо точно твоят проект да заработи.Та,не е приятно нито тялом нито духом да стоиш на пътя на такива хора.Не ми се споменават имена,щот може някой хора да познаят други хора и става неприятно,но този вид ""надземен'' бизнес е силно развиван в БГ точно от хора в не много слънчевата част на икономиката.В разгара на сезона една количка за пиклива царевица не мож сложи да продаваш на пъпа на Слънчев Бряг,без разрешението на някой хора,ти ми говориш за подобен род начинания :nono: :nono: :nono:
Хау.

Потребител
Аватар

Мнение от Johnnie1 » 10 Май 2012, 21:58

jordanpar написа:
Johnnie1 написа:излез от филма пич, никой няма да притиска някой човечец за фотоцентрала с площ 5 или 50 декара, дори и за повече, това са иновативни технологии, а не подземният свят. имаше интриги за взимането на парите от ес, но да си правиш проект със собствени пари никой няма да ти каже гък. знаеш ли кога света ще произвежда 2/3 от нужната му енергия от ВЕИ? век-два.

С 50 декара фото,повярвай хич няма да си ''човечец'' в моите очи,че преди шестте нули на сумата нужна да си го направиш тва има една цифра,ама различна от едно.''филмът'',както го наричаш,е много тъжен даже,защото както по-горе някой каза,ако беше така лесно,всеки едър бизнесмен щеше да си има едни 20ита декара ей така,за цвят и аромат дет се вика.Иновативни технологии и пари и подземен свят били в различни галактики според теб-- :mhihi: :mhihi: :mhihi: ,само тва ще ти кажа.Интриги далеч няма за взимането на парите от ЕУ,щот те не са и много,ама уловката е когато имаш финансов мастодонт зад гърба си,как да прокараш по-бързо точно твоят проект да заработи.Та,не е приятно нито тялом нито духом да стоиш на пътя на такива хора.Не ми се споменават имена,щот може някой хора да познаят други хора и става неприятно,но този вид ""надземен'' бизнес е силно развиван в БГ точно от хора в не много слънчевата част на икономиката.В разгара на сезона една количка за пиклива царевица не мож сложи да продаваш на пъпа на Слънчев Бряг,без разрешението на някой хора,ти ми говориш за подобен род начинания :nono: :nono: :nono:
Хау.

и ти имаш право за царевицата, колкото по-далече от силовите момчета там, толкова по-добре за здравето. но за другото преувеличаваш, познавам хора, които имат малки и средни фирми и произвеждат дънки, плетиво, лютеница, конфитюр, ориз, хляб, пастет, врати и всички изнасят и нито са плащали на герб, нито някой ги е притискал. така и един от най-добрите ми приятели направи фотоцентрала 5 декара преди 3г и никой не му е обелил дума. обстановката се променя, вече сме под крилото на ЕС, работил съм в брюксел и знам как като дойдат 20хил мангала за половин година колко струва "интегрирането" и щетите, които нанасят. затва е и натиска от ЕК за смяна начина на гласуване във висшият съдебен съвет, консфискацията и т.н
някой може да е видял натиск, ако е искал да прави по-голям проект, понеже квотата на бг за веи е 16%, като от ЕС разчитаха че ще ги достигнем през 2020, но заради "тъмни фигури" вече сме 15%, но тва не значи че квотата ни няма да бъде увеличена ;) на швеция е 47% и като се запълни и на тях ще им дигнат летвата.

П.С освен фотоцентралите има и други еднакво печеливши новаторски (и не толкова) идеи , но човек трябва да дерзае, а не да следва модната вълна :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20

Мнение от intention » 11 Май 2012, 1:25

Колеги , ако мога така да се каже , да ви "светна" че с решение на кабинета малко след скандалите с шистовия газ(който няма нищо общо де ) се спира одобряването и финансирането на всякакъв вид ВЕИ Възобновяеми енергиини източници до ше ви излъжа точно коя дата беше трябва да има инфо в интернет някъде....
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .

Предишна

Назад към Извън Темата