Изгубих бас, при спор за ЗДвП

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Re: Изгубих бас, при спор за ЗДвП

Мнение от b00st » 10 Май 2012, 1:43

е загубил си го ако не си заложил на светофара :D
принципно приоритетите са от най-високо поставените до най-ниските. разбира се без милиционерите. светофара като най-висока уредба има най-голям приоритет и единствения случай изключение е когато има временни знаци щото може да има ремонт примерно.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 купе

Мнение от Yanko Petrov » 10 Май 2012, 2:53

При наличието на светофар, разрешаващ движението във всички посоки, и знак В23 "Забранено е завиването в обратна посока" , разрешено ли е завиването в обратна посока.....?

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 10 Май 2012, 10:01

По горното правило и ако няма пешеходна пътека си е разрешено...

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 10 Май 2012, 11:33

Сондьора написа:По горното правило и ако няма пешеходна пътека си е разрешено...

и ако можеш да направиш обратния завой без манерва
No bling at the Ring

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 10 Май 2012, 12:22

Според мен светофара е с по-висок приоритет от знак само когато става дума за предимство.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 купе

Мнение от Yanko Petrov » 10 Май 2012, 13:26

streetz написа:Според мен светофара е с по-висок приоритет от знак само когато става дума за предимство.

:yes: :yes: :yes:

Въпреки, че се рових днес в ЗДвП и не открих текст, който да го конкретизира.... :dunno:

Ами да речем, че имаме кръстовище и се движим по двупосочна улица. Улицата, която пресичаме, е еднопосочна като и от двете си страни движението идва към нас. Т.е. не можем да завием нито наляво, нито надясно, а единствено направо. Светофарът не е със стрелка, указваща посоката на движение, но имаме под него два знака, забраняващи съответно левия и десния завой. Значи ли това, че можем да пренебрегнем знаците, само защото имаме светофар ;) Кръстовището от примера не съм си го измислил.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го по тъч линията на живота..

Мнение от M3 E92 » 10 Май 2012, 14:14

Yanko Petrov написа:
streetz написа:Според мен светофара е с по-висок приоритет от знак само когато става дума за предимство.

Въпреки, че се рових днес в ЗДвП и не открих текст, който да го конкретизира.... :dunno:

Ами да речем, че имаме кръстовище и се движим по двупосочна улица. Улицата, която пресичаме, е еднопосочна като и от двете си страни движението идва към нас. Т.е. не можем да завием нито наляво, нито надясно, а единствено направо. Светофарът не е със стрелка, указваща посоката на движение, но имаме под него два знака, забраняващи съответно левия и десния завой. Значи ли това, че можем да пренебрегнем знаците, само защото имаме светофар ;) Кръстовището от примера не съм си го измислил.

То като имаш забранени ляв и десен завои, ще имаш съответно и знаци за забранено влизане в улиците :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 10 Май 2012, 15:00

BadAngel написа:
Сондьора написа:По горното правило и ако няма пешеходна пътека си е разрешено...

и ако можеш да направиш обратния завой без манерва

Тва го написах, за да не се чудиш що ти пишат акт на кръстовище с остров, без забранителен знак за обратен завой, с разрешителна светлина във всички посоки, ама има пешеходна пътека.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 10 Май 2012, 16:59

А, е затова иде реч...колегата го е обяснил много добре :) Аз бях заложил на светофара, съответно съм изгубил баса :)

Yanko Petrov написа:

Има, колега...бях го цитирал по-назад :)

Когато има несъответствие между светлинните сигнали и пътните знаци относно предимството, участниците в движението са длъжни да се съобразяват със светлинните сигнали.
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 10 Май 2012, 17:04

Така е и аз си го мислих това.
(2) Когато има несъответствие между светлинните сигнали и пътните знаци относно предимството, участниците в движението са длъжни да се съобразяват със светлинните сигнали.

Предишна

Назад към Извън Темата