Изгубих бас, при спор за ЗДвП
Модератор: Общи модератори
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Re: Изгубих бас, при спор за ЗДвП
е загубил си го ако не си заложил на светофара
принципно приоритетите са от най-високо поставените до най-ниските. разбира се без милиционерите. светофара като най-висока уредба има най-голям приоритет и единствения случай изключение е когато има временни знаци щото може да има ремонт примерно.

принципно приоритетите са от най-високо поставените до най-ниските. разбира се без милиционерите. светофара като най-висока уредба има най-голям приоритет и единствения случай изключение е когато има временни знаци щото може да има ремонт примерно.
- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 купе
При наличието на светофар, разрешаващ движението във всички посоки, и знак В23 "Забранено е завиването в обратна посока" , разрешено ли е завиването в обратна посока.....?
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
По горното правило и ако няма пешеходна пътека си е разрешено...
Сондьора написа:По горното правило и ако няма пешеходна пътека си е разрешено...
и ако можеш да направиш обратния завой без манерва
No bling at the Ring
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
Според мен светофара е с по-висок приоритет от знак само когато става дума за предимство.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 купе
streetz написа:Според мен светофара е с по-висок приоритет от знак само когато става дума за предимство.

Въпреки, че се рових днес в ЗДвП и не открих текст, който да го конкретизира....

Ами да речем, че имаме кръстовище и се движим по двупосочна улица. Улицата, която пресичаме, е еднопосочна като и от двете си страни движението идва към нас. Т.е. не можем да завием нито наляво, нито надясно, а единствено направо. Светофарът не е със стрелка, указваща посоката на движение, но имаме под него два знака, забраняващи съответно левия и десния завой. Значи ли това, че можем да пренебрегнем знаците, само защото имаме светофар

- M3 E92
- младши ентусиаст
-
- Кара: го по тъч линията на живота..
Yanko Petrov написа:streetz написа:Според мен светофара е с по-висок приоритет от знак само когато става дума за предимство.
![]()
![]()
![]()
Въпреки, че се рових днес в ЗДвП и не открих текст, който да го конкретизира....![]()
Ами да речем, че имаме кръстовище и се движим по двупосочна улица. Улицата, която пресичаме, е еднопосочна като и от двете си страни движението идва към нас. Т.е. не можем да завием нито наляво, нито надясно, а единствено направо. Светофарът не е със стрелка, указваща посоката на движение, но имаме под него два знака, забраняващи съответно левия и десния завой. Значи ли това, че можем да пренебрегнем знаците, само защото имаме светофарКръстовището от примера не съм си го измислил.
То като имаш забранени ляв и десен завои, ще имаш съответно и знаци за забранено влизане в улиците

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
BadAngel написа:Сондьора написа:По горното правило и ако няма пешеходна пътека си е разрешено...
и ако можеш да направиш обратния завой без манерва
Тва го написах, за да не се чудиш що ти пишат акт на кръстовище с остров, без забранителен знак за обратен завой, с разрешителна светлина във всички посоки, ама има пешеходна пътека.
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
streetz написа:Според мен светофара е с по-висок приоритет от знак само когато става дума за предимство.
А, е затова иде реч...колегата го е обяснил много добре

Yanko Petrov написа:streetz написа:Според мен светофара е с по-висок приоритет от знак само когато става дума за предимство.
![]()
![]()
![]()
Въпреки, че се рових днес в ЗДвП и не открих текст, който да го конкретизира....![]()
Има, колега...бях го цитирал по-назад

Когато има несъответствие между светлинните сигнали и пътните знаци относно предимството, участниците в движението са длъжни да се съобразяват със светлинните сигнали.
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Така е и аз си го мислих това.
(2) Когато има несъответствие между светлинните сигнали и пътните знаци относно предимството, участниците в движението са длъжни да се съобразяват със светлинните сигнали.
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2