"Ние" и мотористите.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

master of the force
Аватар

Re: "Ние" и мотористите.

Мнение от alx » 13 Май 2012, 18:26

Много сте ми интересни- какво значи "ние" и "вие"? Здп е един за всички. Спазвайте го всичките и ще видите как автомагически проблемите ще изчезнат и въпросите дето сте ги поставили няма да са въпроси.

Сложната раОта....
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 13 Май 2012, 18:56

Здравейте!Значи не се обиждайте(моторджийте) обаче МАСОВО повечето Ви представители са апсолютни дебили!
Аз как да ви опазя като вие не се пазите,как да стане?Дайте формула нещо ....
В първия пост говориш,че моторджии и шофьори трябва да спазват едни и същи закони - в следващия момент питаш защо провирането между колите на светофара било нагло - ами нагло е щото праиш трета лента за тва - има си закон за това!
Щото аз примерно искам да се престроя обаче трябва да изчакам нарушителя да направи трета лента щото много бърза.
А да не говорим,че при подобна ситуация въобще не очаквам моториста ама изобщо - и после кво в най-добрия случай ще прая врати и калници и ЩО!
Ами детето ми ако е в колата - ко праим - слизам и го смазвам тъпия дебил.
Това след като вие сте по оязвими - ВИЕ ще бъдете по внимателни - на ограничение 90 ще карате с 70 - в града едвам ще пъплите,шото да избегнете инцидент с някой дето не знае че се е качил в кола и за да опазите пешеходците които са по-оязвими от вас!
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 13 Май 2012, 19:08

Пилев написа:Грешна ви е идеята според мен. Ако се спазват правилата за движение по пътищата и най-вече ограниченията 90% от случаите няма да се налага никой да пази някой.

Ето това мисля казва всичко по темата... ако моторджиите почнат да карат по правилата, няма да има нужда да се пазим... само че за тях 50км/ч в градски условия сигурно са подигравка с водача на мотора...

Аватар

Мнение от Хаос » 13 Май 2012, 19:19

ако моторджиите се държат като равноправни участници в движението им отпускам място да ме изправарят/маневрират в задръстване/цариградско итн
ако ме поставят в положение да съм принуден да се дърпам - ламарините ми определено са дебели, а гумите - широки, кой ще бъде прегазен е ясно
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 13 Май 2012, 19:31

Bushman написа:Задравейте, Колеги. Преди дни пуснах една тема.....
......Например в предишната тема един колега - беевист говореше (пишеше) за "нагло провиране между колите". А защо да е "нагло"? Ако мина между колите и изляза пръв на светофара - това по никакъв начин няма да ви попречи или да ви забави дори с една секунда... Защо тогава "провирането" толкова ви дразни.....

Тоя дето го е написал това в предната тема бях аз,и продължавам да мисля че такова нещо е нагло и ме дразни братле.
Нагло е защото мисля,че автомобилист и моторист са участници с еднакви права на пътя.
Нагло е и ме дразни и защото такова провиране между колите води и до ситуацията която съм описал в предната тема.....ядосан моторист чупи с крак страничното огледало,защото му е свирнато с клаксона.
Ето аз ти отговарям на въпроса защо според мене тая ситуацията с "Пазете моториста" ме дразни,сега колега конструктор (понеже и аз съм такъв) ми отговори на въпроса.....не може ли моториста да си изчака културно реда на светофара,и какво пък него ще го забави това ? :wave:

п.с. Иначе моторетката ти ми харесва,и евала че номера ти се вижда,а не е наврян някъде както на повечето ти колеги :yes:
Последна промяна sambeto на 13 Май 2012, 19:33, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 13 Май 2012, 19:32

BMW_POWER написа:Не карам мотор, но намерих какво мислят мотористите по темата

http://www.motoforum.bg/index.php/topic,47293.0.html

Интересни изказвания има..даже и от колеги, които имат регистрация тука :mhihi: само аз ли виждам в цитита от колегата Воденичаров съмнително много близки прилики с това как се е озовал сред нас "комплексарите" цитирания човек :mhihi: :lol: това се нарича с един епитет, които не е хубаво да се наричат хора, които на едно място говорят едно, а на друго - друго :winky:

Жалко, че така замазваме очите и все търсим вина в другите. Може да се направи сравнение сходно с вашето за това да ви пазим - аз ако карам ТИР с коне 400+ без ремарке няма да тръгна да карам с 150-200км/ч щот видиш ли имам чет'ристин коня на колелата и съм най-големия на пътя и секи ще се пази :lol: Не ме разбирай погрешно - и аз съм бил моторджия 4 години, даже и регистрация имах навремето във вашия форум но по независими причини прекъснах това хоби преди две години и нещо, и знам какво удоволствие е да притежаваш и караш мотор ама не можеш да отречеш факта, че извънградско скоростите не падат под 150 и видиш ли понеже съм безсмъртен и нищо не може да стане :) Както казаха ако и вие се пазите, и ние ще ви пазим (всички, които карат автомобили без значение марката й) :wave:

Лично аз ми е останало като навик да внимавам за мотористи, защото просто ми доставят удоволствие и винаги, когато гледам в огледалата първата ми мисъл е да не ме застигне някой моторджия..видя ли такъв, докато не ме изпревари просто наблюдавам всичко - пред мен какво става, така и зад мен ПОСТОЯННО..
Първите топли дни на тази година, когато ставаха вече за изкарване на моторите наблюдавах това кога ще се появат по улиците. На излизане от Варна посока Шумен по магистралата точно на камерите (малко преди Лукоила) карах с 50km/h и за късмет пиех кафе точно в този момент, когато до мен профучаха с ~200km/h и се улях целия, защото минаха на г/д 25-30 сантиметра от ляво ми.. :bang: Добре че нямах възможност да го настигна въпреки, че е магистрала и не стана най-вече по-лошото - ко прайм ако бях свил маааааалко на ляво преди това? :bang: :bang: :bang: :censored:
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Воденичаров » 13 Май 2012, 19:39

ко прайм ако бях свил маааааалко на ляво преди това?

Щеше да ти счупи огледалото с лакът :mhihi:

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 13 Май 2012, 19:45

Bushman написа: На прав равен асфалт просто няма начин да карам с 80. Понякога изпреварвам "неправилно", но с такава машина няма да стоя и да чакам някой камион да ме опушва, изкачвайки дългия наклон - пипвам газта и го "прескачам". Но не застрашавам никого. Не отнемам предимство на друг участник, просто нямам интерес да правя това.

А като по същия дълъг наклон осеян с остри завой докато изпреварваш камиона с почти никаква видимост отсреща дойде друг автомобил, пътя е тенен, дали не го застрашаваш него? Той е задължен да намали за да не те направи на пастет, зависи и от скороста и той и хората в колата да не пострадат сериозно.

Да обясняваш колко сте примерни от"вашия" форум смисъл няма, след линка с темата за БМВ. Модератори, утвърдени членове и какви ли не пишат и разшъждават като надрусани петокласници.

alx написа:Много сте ми интересни- какво значи "ние" и "вие"? Здп е един за всички. Спазвайте го всичките и ще видите как автомагически проблемите ще изчезнат и въпросите дето сте ги поставили няма да са въпроси.

Сложната раОта....

Е това е :yes:
Казва го човек притежаващ не един и два мотора :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ

Мнение от gromovich » 13 Май 2012, 19:54

Аз въпреки, че се кефя на моторите мога да кажа, че понякога шума от тях е непоносим. Лятото заради тях се налага да спя на затворени прозорци, понеже на някой Biker му е голям кеф да се пусне по бул. "България" от Бояна с 200 км/час в 1 през нощта. За мен това е поредния случай в които един човек успява да тероририза успешно няколко хиляди, които се опитват да се сдобият с малко спокойствие. Струва ми се, че много хора качвайки се на мотор започват да се мислят за недосегаеми. Съгласен съм, че чувството е приятно, но хайде да не се самозабравяме. Иначе на всички бих пожелал безаварийно лято и догодина пак да яхнете моторите.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 13 Май 2012, 20:03

За какво пазене на мотористи говорим като при 60- 70 км скорост виждаш само сянка отляво на приближаващия със свръхзвукова скорост изтребител и чак после идва противния вой на изпържен с 16000 оборота двигател.То човек да е с реакции на нинджа пак не може да реагира адекватно при такива скорости с които се движат двуколесните братя.А тия с миксерите са направо виртуози на слалома в задръстванията .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 13 Май 2012, 20:06

Воденичаров написа:
Наистина интересна равносметка... След Мерцедес, БМВ ми е най-противната от всички марки автомобили. Естествено, не заради самите коли, ами заради хората, които ги купуват, карат, харесват или мечтаят за такива. За мен, това са комплексари, които по този начит се опитват да изпъкнат от тълпата и да се изтъкнат чрез кошницата, която карат. Защото (реално поглднато), един МБ или БМВ не ти дава нищо повече от една Тойота или Хонда от същия клас, при това - на много по-ниска цена. За съжаление, отскоро и аз се пиша при "беемвистите", щото бартеросах Наварата за един такъв самоходен курник. Но това не значи, че го харесвам или съм фен на марката.

Изводът на колегата по-горе е съвсем точен. Човек, който харесва Мерцедес (само това е колата, всички останали и Мерцедес...) много трудно може да възприеме мотоциклета като хоби или начин на придвижване, според него: "Абе ти луд ли си да дадеш 10 бона за това, да те вее ветъра на него?! Знаеш ли какви ML-и има вече за тия пари...". Съвсем нормално е да ни мразят, но да внимават как точно ще проявят омразата си, щото огледалата и стъклата им са много скъпи на Мерцедесите (немското качество, няма начин...).

Авторът на темата съвсем ясно е опредилил колко сме комплексирани според автомобилите които караме. Нямам думи просто. Нищо не ме нервира така както слагането на нещата под общ знаменател. Блондинките са тъпи, в Италия не сменят масло, гърците ги мързи и сега излезе, че и собствениците на Мерцедес и БМВ са комплексирани и се опитват да изпъкнат пред тълпата :mhihi:

По темата:
-Провирането между колите на светофар не ме дразни, стига да има място за да се мине без риск да се надраска колата или да се счупи огледало. Както е писано по-горе огледалата са скъпи, последиците от падането с мотора също не са евтини.

-Изпреварването по осевата линия на двупосочен път е много дразнещо и също толкова опасно. Равносилно е аз да тръгна да изпреварвам кола, докато в насрещното има мотор - малък е и все ще намери място къде да иде, нали?

-Много превишената скорост. Няма как да предвидя, че мотор ще дойде с 250+ км/ч, че да го изчакам преди да тръгна да изпреварвам.

Аз самия имам мерак за мотор и ако вляза в нечий багажник с 300 км/ч, не мисля че ще имам основание да му се сърдя.

До автора на темата:
Сега прочетох какво си написал У Вашия форум и съм го подчертал и удебелил в червено.Малко е странно и тъпо с такива изказвания да се опитваш да се правиш на Миротворец,оратор или някакъв Месия !!!
Всеки човек във всеки автомобилен форум би се засегнал ако прочете нещо такова.Ти плюй съответната марка кола....пък после пиши У форума на тая марка "Дай да пазим моториста"
Ти като си такъв разбирач,и според тебе усещането е едно и също.....що не караш Симсонче бе играч,нали ще ти даде същото усещане,какво ти дава повече твойта моторетка ???
Ама е друго като возилото е по хубаво нали,по добре ускорява,по красиво е,по хубаво вози.....ама дай да плюем Мерцедесите и BMW-та дето ги карат само комплексирани.....незнам да се смея ли или да се ядосвам ?! :roll:
Пък гледам и най спокойно си пропагандираш идеята за счупени огледала и стъкла....е не си прав !
Последна промяна sambeto на 13 Май 2012, 20:20, променена общо 1 път

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Мнение от LiTtLeRoCk » 13 Май 2012, 20:16

Бушмен, много нагло от твоя страна да пишеш такива неща за нас комплексарите, а в същото време да пускаш подобна тема в този форум .
Почвам да се чудя, дали да те изпратя да си пишеш само у вашия форум!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 13 Май 2012, 20:19

sambeto написа:не може ли моториста да си изчака културно реда на светофара,и какво пък него ще го забави това ? :wave:

А сега ми отговори ти честно - като видиш ТИР да се влачи или да изпреварва в лява лента 10 минути въпреки ,че го прави със скорост близка до максималната позволена не се ли дразниш? Или го чакаш културно? Или като си пеша по центъра сигурно спираш на светофарите да не им е гадно на тия с колите ,че си по бърз от тях. Мотора е тесен провира се възползвам се от това предимство. Това за огледалата си абсолютно прав идиоти има всякави. Но мен нито като водач на кола нито като водач на мотор ми се с случвало. Провирам се където мога, като няма място спирам в повечето случай ме пускат махвам им за благодаря и толкова без инциденти без лиши чувства. Същото правя като съм с колата ако мога пускам моторист благодари ми и това е, ако не - не.

Иначе и в миналата тема писах - не очаквам никой да ме пази като детето му, нито да ме пропуска като президента. Както писаха някой по горе като си се качил на 200кс мотор - дупе да ти е яко и акъла на 6.

Но много се усеща в някой тая българска завист и изкривено чувство за "справедливост" - ааа ама как така ше ме спират пък тия с моторите им скрит номера, ама що аз седя в задръстването пък те не, ама що 320ката ми не вдига 300 и т.н.

Така ,че да се повторя , не държа никой да ме пази, но огледалата са за да се гледа в тях, останалото - евала на колегата автор за ентусиазма и призивите , но е загубена кауза според мен - само който кара мотор може да разбере, на някой който не кара неможе да му го обясниш.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 13 Май 2012, 20:21

Воденичаров написа:
ко прайм ако бях свил маааааалко на ляво преди това?

Щеше да ти счупи огледалото с лакът :mhihi:

То да се размине само с това - :bowdown: :lol:
ама предполагам се досещате какви реакции и писания на теми от сорта на " Засече ме един комплекар с bmw - до кога ще продължават да си правят каквото си искат по пътя? " :mhihi:
А определението за това какво чух, когато се улях с цяла чаша кафе закупени преди броени минути от предходната бензионстанция и с температура на течността достатъчна, че усетиш приятно чувство го е описал най-точно Jordana :mhihi: :lol:

виждаш само сянка отляво на приближаващия със свръхзвукова скорост изтребител и чак после идва противния вой на изпържен с 16000 оборота двигател

Желая Ви безавариен сезон и доколкото зависи от мен ще Ви пазя :yes:

edit :

BMW_RIDER написа:Това за огледалата си абсолютно прав идиоти има всякави. Но мен нито като водач на кола нито като водач на мотор ми се с случвало. Провирам се където мога, като няма място спирам в повечето случай ме пускат махвам им за благодаря и толкова без инциденти без лиши чувства.

Това ако го правеха повечето мотоджии, такива теми нямаше да съществуват, защото отношението щеше да е много по различно към моторостите...
Никой от нас не е малоумен, защото явно ни изкарвате (визирам всички, които карат автомобили), че не можем да преценяваме колко е голям един мотор и как го дават за сравнение почти всички и навсякъде като се засегне тази тема.. :bchug:
Последна промяна doomy525 на 13 Май 2012, 20:27, променена общо 1 път
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 13 Май 2012, 20:22

Почвате да усирате и тая тема...

Към автора й - ти си много лицемерен... "евала" ти правя...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата