Най-тунингопригодният автомобил е...
Модератор: Общи модератори
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Re: Най-тунингопригодният автомобил е...
Говорете за секунди и времена на четвърт миля и за какви инвестиции става на въпрос човека все пак има лимит 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- DanielzZz
- старши ентусиаст
-
- Кара: М4
Аз имам Субару и определено не е подходящо за драг.Слаба кутия като за начало,полуоските и те не са много издръжливи.Мотора държи до към 450 коня със стоковата карантия,друга електроника и по-внимателна настройка.Говорим за EJ20 Closed Deck.
По-добре едно EVO 3,там нещата са по-светли.
Супра за 20 бона се намира,от Англия,с десен волан...За около 12-13 си намираш читава twin turbo автомат(който е по-добър от ръчната версия за драг),другите можеш да ги вкараш в 2JZ-то,но не очаквай големи резултати,просто всичко за тая кола е скъпо,иначе има стокови 2JZ-та с по 900+++ коня на колелата,карани с години.
Сивика също е добър избор,не се лъжете че е бавен,като е на предно...вижте Рибата примерно...
3000GT е много бавно и тежко.
RX7 - добра платформа,евтина ако се вкара от Англия,но не знам кой ще ти прави ребилд/билд на Ванкела.
Според мен правилната кола е LanEvo III/Audi S2/Civic...
По-добре едно EVO 3,там нещата са по-светли.
Супра за 20 бона се намира,от Англия,с десен волан...За около 12-13 си намираш читава twin turbo автомат(който е по-добър от ръчната версия за драг),другите можеш да ги вкараш в 2JZ-то,но не очаквай големи резултати,просто всичко за тая кола е скъпо,иначе има стокови 2JZ-та с по 900+++ коня на колелата,карани с години.
Сивика също е добър избор,не се лъжете че е бавен,като е на предно...вижте Рибата примерно...
3000GT е много бавно и тежко.
RX7 - добра платформа,евтина ако се вкара от Англия,но не знам кой ще ти прави ребилд/билд на Ванкела.
Според мен правилната кола е LanEvo III/Audi S2/Civic...
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Re: Най-тунингопригодния автомобил е...
BadAngel написа:ауди купе
мотора е 2.2 турбо, петцилиндров
куатро е..
в бг има доста такива засилени, пък и добри резултати дават
бмвтата са слаби на драга, сещате се защо
това ще го ремонтираш ден и нощ и ще караш по няколко часа на месец

аз явно съм някакъв голф фен, щото пак ще кажа голф гти, която и да е генерация с турбо мотора.
тва е колата за всеки ден, обиране на банки, драг. не че някога бих си купил такова нещо ама...
може и а3 ако иска да си мисли, че кара премиум марка.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
steeN написа:това ще го ремонтираш ден и нощ и ще караш по няколко часа на месец
за това не мога да споря, никога не съм имал тунинговано 2.2 турбо
но е факт, че косьо примерно си кара С2-ката като евридейка, пък е 500+ фиуу коня
тази другата, дето се продаваше за 20 бона, също беше евридейка
а и в края на краищата, на всеки тунинг маниак му е ясно, че тунинга намалява експоатационния ресурс на колата
голф гти не е ли само с предно? ако да, отпада
S3-ката и на мен ми харесва, но не знам дали ще влезе в 20те бона, а и му била малка на колегата (от първото мнение)
No bling at the Ring
- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
по тая логика и на лудиагсм 328цата е над 450 коня и си я кара евридей....и на ТОМ петицата също е много силна и си я кара...
- The7omahawk
- младши ентусиаст
-
- Кара: Z3 Roadster 2.8
- Мечтае да кара: едно да беше...
BadAngel написа:S3-ката и на мен ми харесва, но не знам дали ще влезе в 20те бона, а и му била малка на колегата (от първото мнение)
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

С3, достатъчно добра за търкаляне евридей, и тоя мотор държи - за 10 бона ще бъде най-малко 350кс, но уви - точно колко не знам.
Ако се направи компромис с размера, един сивик може да тръгне безбожно много...
Може и да вземе тая - директно върви доста, с 5к няма да я засили още много, но тя и без това е бърза, а тея неща не стават от днес за утре...Но пък е деснячка

- Jordana
- старши ентусиаст
-
Нещо ми убягва идеята която се лансира. Предложението да се инвестира в платформа която за около 40 к /че и повече/ да дава 11 ски или най много високи десятки ми се струва напълно лишена от смисъл .При положение че има един куп проекти с тея коли и е ясно какво могат да изкарат и колко стига инвестицията........а това да се кара и стрийт чат пат звучи още по интересно.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- ///Ivan
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 328i Turbo
- Мечтае да кара: BMW F10 M5
BadAngel написа:steeN написа:това ще го ремонтираш ден и нощ и ще караш по няколко часа на месец
за това не мога да споря, никога не съм имал тунинговано 2.2 турбо
но е факт, че косьо примерно си кара С2-ката като евридейка, пък е 500+ фиуу коня
тази другата, дето се продаваше за 20 бона, също беше евридейка
а и в края на краищата, на всеки тунинг маниак му е ясно, че тунинга намалява експоатационния ресурс на колата
голф гти не е ли само с предно? ако да, отпада
S3-ката и на мен ми харесва, но не знам дали ще влезе в 20те бона, а и му била малка на колегата (от първото мнение)
Косьо си има сеат ибиза дизел за всеки ден,а С2-ката вече е бяла и плановете са му да стане най бързата стрийт кола в БГ и да падне под 10сек.Като цифри знам че е минал 90 бона и то преди доста време...

- The7omahawk
- младши ентусиаст
-
- Кара: Z3 Roadster 2.8
- Мечтае да кара: едно да беше...
Jordana написа:Нещо ми убягва идеята която се лансира. Предложението да се инвестира в платформа която за около 40 к /че и повече/ да дава 11 ски или най много високи десятки ми се струва напълно лишена от смисъл .При положение че има един куп проекти с тея коли и е ясно какво могат да изкарат и колко стига инвестицията........а това да се кара и стрийт чат пат звучи още по интересно.
Или тръгва по утъпкан път...или гони дивото, ама с 20к лева , не виждам нищо особено диво, което може да се гони. Твоето предложение за американ мъсъл с 12-13к не виждам как ще стане, като тепърва и автомобил трябва да се купува, но е изключително вероятно да съм неосведомен - за това ако разясниш ще е много полезно за всички

А на всички ни е ясно, че с тоя бюджет и условието "стриит" колата няма как да стане шампион...
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
Очевидният избор за мен е S3
Правено е, има кой да го направи тук, както и когато си извън турбо зоната можеш да се закараш на самоход до гонката
Американец с 7 литра мотор за 15к и още 5к за бензин за да може колегата да се пусне 2-3 пъти из София до работа за да се похвали на колегите, до майка си да й побелеят косите и до гаджето за да тества интериора...

Американец с 7 литра мотор за 15к и още 5к за бензин за да може колегата да се пусне 2-3 пъти из София до работа за да се похвали на колегите, до майка си да й побелеят косите и до гаджето за да тества интериора...

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
Nickelback написа:Макар да не е много точно заглавието и с риск бързичко да увисне катинара пускам тая тема пък каквото стане![]()
Един приятел от известно време се е вманиячил да става драгаджияРазпродал където каква излишна кола имал и събрал някакви финанси - към 20000лв. Проблема е, че все още не е сигурен какво да вземе за база... Аз разбира се, го насочих към старата школа на БМВ
, но и аз не съм сигурен доколко са подходящи за драг Е30-ките
Дали за драг не е подходящо нещо 4x4
![]()
Склонен е да вземе за база и малко по-нова кола докъм 15000лв. - Audi S4 например и с останалите пари да я доработи. А може и нещо японско - някое Субару или нещо от тоя сорт с фабрично турбиниран двигател доказал се, че държи и на доста повече надув.
Колата да не е много малка - Корси, Ренца, Пежленца не важатДа е поне по-голямо от Audi A3... Друго условие е колата да не и се изкормва интериора, иска и да я кара от време на време из града, и да ходи на море
![]()
Каква е според вас е идеалната база, доколко коне може да се развие, при коя съотношението лв. на конска сила е най-изгодно и кой двигател държи най-много на бой с минимална смяна по карантията
То работата малко хем агнето да е цяло хем вълка да е сит

В предвид факта, че сме в BG и бюджета аз също давам глас за VAG кола. Кое да е quattro(или друго постоянно 4х4) с турбо двигател има голяма база за доработки. Друг е въпроса за колко ще се купи съответния екземпляр и колко ще останат за доработки

- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
и му остава половин бюджет за перформънс
и му остава половин бюджет за перформънс
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
xpl0d написа:Nickelback написа:Макар да не е много точно заглавието и с риск бързичко да увисне катинара пускам тая тема пък каквото стане![]()
Един приятел от известно време се е вманиячил да става драгаджияРазпродал където каква излишна кола имал и събрал някакви финанси - към 20000лв. Проблема е, че все още не е сигурен какво да вземе за база... Аз разбира се, го насочих към старата школа на БМВ
, но и аз не съм сигурен доколко са подходящи за драг Е30-ките
Дали за драг не е подходящо нещо 4x4
![]()
Склонен е да вземе за база и малко по-нова кола докъм 15000лв. - Audi S4 например и с останалите пари да я доработи. А може и нещо японско - някое Субару или нещо от тоя сорт с фабрично турбиниран двигател доказал се, че държи и на доста повече надув.
Колата да не е много малка - Корси, Ренца, Пежленца не важатДа е поне по-голямо от Audi A3... Друго условие е колата да не и се изкормва интериора, иска и да я кара от време на време из града, и да ходи на море
![]()
Каква е според вас е идеалната база, доколко коне може да се развие, при коя съотношението лв. на конска сила е най-изгодно и кой двигател държи най-много на бой с минимална смяна по карантията
То работата малко хем агнето да е цяло хем вълка да е ситНадявам се твоят човек да е наясно, че за 20к ще има компромиси и откъм драг способности и откъм евридейка удобства.
В предвид факта, че сме в BG и бюджета аз също давам глас за VAG кола. Кое да е quattro(или друго постоянно 4х4) с турбо двигател има голяма база за доработки. Друг е въпроса за колко ще се купи съответния екземпляр и колко ще останат за доработкиНе знам защо всички отписаха БМВ веднага
За 20к ще стане прилична машина за драг и евридейка.
Отписахме БМВ понеже караме БМВта и знаем, че е по-готино да галиш Шарпейче, а не таралеж

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
http://www.racingjunk.com/Complete-Race ... inner.html
Ето една такава с ниски 9 ки призволно хваната а около нея има още един куп такива.Малко си сверете часовника с родното място на драга. Евро драгаджийки на баснословни цени -да добре ама не е лошо да знаеш кво правят хората за по малко пари и с по добри времена.
Ето една такава с ниски 9 ки призволно хваната а около нея има още един куп такива.Малко си сверете часовника с родното място на драга. Евро драгаджийки на баснословни цени -да добре ама не е лошо да знаеш кво правят хората за по малко пари и с по добри времена.