Колко е глобата?
Модератор: Общи модератори
21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
Re: Колко е глобата?
Dpy написа:zzuzi написа:Бааси феновете.21 точки на веднъж.
Мен направо ми отрязаха главата тогава...
Както казах, престроих се от лента за на ляво в тази за на право и понеже беше червено, спрях, но нямаше как и половината кола беше прекрачила стоп линията. Всичко окей, знаех си че съм виновен, нищо не съм спорил, акта ми го написаха както си трябва т.е. за тези две нарушения, а имено - несъобразяване с пътната маркировка и несъобразяване със светлинните сигнали. Та след един месец съм си приготвил аз едни 100лв. и отивам да плащам акта, само дето като видях наказателното постановление ми хвръкнаха очите. Гледам 4 наказания - първите две окей, моите дето съм направил, но 3 и 4 си ги бяха измислили от нищото. 3 беше - паркиране и престой в кръстовище, 4 паркира и престой в кръстовище и съсдаване на непосредствена опасност от ПТП
Очевидно все още не знаем как да си търсим правата. Това е абсурдно, хубаво, нарушил си, като си пресякъл двойна непрекъсната линия, но какво си нарушил на сигнала на светофара, че нещо не ми стана ясно??? Доколкото разбрах от постовете ти, не си минал на червено. За паркирането няма да коментирам!
Снощи на Цариградско, точно на камерата преди Орлов мост, един с една Х5 го снима камерата, проблемът е, че беше точно до мен, когато щракна...има ли шанс аз да го отнеса???
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Ако сте прекалено близо снимката ще бъде отхвърлена, щото не се знае кой от двамата е бил и отпада... ако обаче разстоянието е повече от половин кола и Х5-цата е била пред теб (то няма как да е друго, щото все пак него е засякла камерата) - Х5-цата ще си отнесе глобата.
Nasko_ написа:Снощи на Цариградско, точно на камерата преди Орлов мост, един с една Х5 го снима камерата, проблемът е, че беше точно до мен, когато щракна...има ли шанс аз да го отнеса???
Принципно по старите камери, като тази на Цариградско не засича всяка кола по отделно във всяко платно, а снима нарушителя и когато на снимката има два автомобила в съда акта пада. Защото не могат да докажат, кой е нарушителя.
- Georgieff
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 325i N53
Dpy написа:Естествено НП щеше да падне лесно в съдът, понеже имаше явно несъответствие между Акта и НП. Наех си адвокат(уж ми го препоръчаха, като много добър в тая сфера). Писа една жалба от мое име(аз я занесох в срокът който трябва ест.), дадох му капаро и се разбрахме да ми се обади, та историята е дълга, но с две думи ме пре^ба, и след няколко месеца получих известие за отнемане на книжката...Резултатът беше 8 месеца без книжка, едни приятни пари за акт и адвокат(който ме закопа), още по-хубави пари за нова книжка(изпит курмуване, листовки и т.н.) да не говоря за изхабените нерви...та както и да е.
Мисълта ми е, че едно супер небрежно и малко нарушение, може да се превърне в дълъг и неприятен филм. Опичайте си акъла и познавайте закона и правата си и най-вече внимавайте на кого се доверявате, да не се случват и на вас подобни неща...
По принцип за подобно несъответствие адвокат не ти е нужен.
Но щом не си е гледал съвестно работата, а е прибрал парите - дай да го видим кой е - поне да знаят колегите от кого да се пазят.
Адвокатите и те са като лекарите - пълно е с откровени некадърници и измамници - аз лично съм попадал на такива - гледат само да ти приберат парите, а не да ти свършат работа.
Touring & windsurf club
Nasko_ написа: Това е абсурдно, хубаво, нарушил си, като си пресякъл двойна непрекъсната линия, но какво си нарушил на сигнала на светофара, че нещо не ми стана ясно??? Доколкото разбрах от постовете ти, не си минал на червено. За паркирането няма да коментирам!
Не съм минавал на червено, но по закон дори и да настъпиш стоп линията, се брои все едно си минал...тъпо е, но е така... как да е...все пак съм ги направил нещата и изобщо нямах никакви претенции за нищо, докато не получих НП и видях тия простотии дето си бяха измислили...
Georgieff написа:По принцип за подобно несъответствие адвокат не ти е нужен.
Но щом не си е гледал съвестно работата, а е прибрал парите - дай да го видим кой е - поне да знаят колегите от кого да се пазят.
Адвокатите и те са като лекарите - пълно е с откровени некадърници и измамници - аз лично съм попадал на такива - гледат само да ти приберат парите, а не да ти свършат работа.
Не се спомням точно фамилията му, та да не стане объркване няма да споменавам, Иво ... няккъв, кантората му е срещу бизнес хотела. Нашия си прибира капарото и после му е през оная работа...лошото е че докато ме мотае и го открия, бяха изтекли всички срокове и вече нямаше какво да се направи, дори и да бях платил на друг адвокат. На едно мноого тънко косъмче бях да го осакатя, но разума ми надделя.
- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
Mollov написа:titto написа:Там отдаавна правят фотосесии! Казаха ми, че една от малкото камери с "живо наблюдение", тоест с оператор(жена му цигане да роди!)
Току виж оператора е жена... ма трябва да си много бедна душа да ги мислиш тия глупости... не стига, че правиш нарушение, ми и някой друг ти е виновен...
........
Темата е за ключ!
Благодаря за коментарите, къде полезни, къде изцяло -

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"
21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2