Кредит за първата кола...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Re: Кредит за първата кола...

Мнение от Dirty M5 driveR » 03 Юли 2012, 6:21

Кредит не бих теглил. Изтрай до догодина, събери още парички и си вземи читава кола, на която ще се радваш искрено. Вярно - чувството да имаш книжка, да си адски фен, да ти се кара ден и нощ е побъркващо. Аз в момента място не мога да си намеря :mhihi: Ама съм решил да си взема добра кола и продължавам да отделям финанси, пък живот и здраве след някой друг месец ще се пазарува. Тук поне можеш да си спокоен, че немалко хора разбират как се чувстваш, но... като не стигат пустите пари какво да се прави. Съвета ми е да си търпелив, и ще се убедиш, че накрая ще си доволен.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2004 530i, 6MT
Мечтае да кара: all M cars

Мнение от sandini » 03 Юли 2012, 8:19

Кредита е скъпо "удоволствие". Щом си на нова работа, недей веднага да се нахвърляш на кредит. Ако ти е необходима кола веднага, купи си такава каквато можеш да си позволиш със собствени средства. А ако искаш кола, само защото ти се кара, по-добре имай малко търпение, докато си събереш за такава, която ще ти харесва и доставя удоволствие.
Имаше колега по-нагоре, който ти препоръча Голф 3 1.8 Mi. И според мен това е идеалния избор за начинаещи. Аз също започнах с този модел. Надежден и лесен за поддръжка автомобил. И ще ти се впише идеално в бюджета.
Продавам:
18" Джанти за Е46 и Е85 - viewtopic.php?f=132&t=293507

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Z3 Roadster 2.8
Мечтае да кара: едно да беше...

Мнение от The7omahawk » 03 Юли 2012, 8:25

Най-добре къткай пари, щом имаш нова работа - виж как ще ти вървят разходите, това-онова и догодина тамън може да си събрал тези 1000лв които искаш да дръпнеш от кредит. Няма нужда да се изсилваш, като те слушам нямаш належаща нужда от автомобил :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 03 Юли 2012, 10:14

1-во никоя банка няма да ти даде кредит с 1 месец работа, ако си на изпитателен срок.
Изчакай поне 4 5 месеца да видиш дали ще я бъде работата или не. Най-добре едно голф-че с газчица. БМВ-то колко и евтина кола да е(е36 примерно) си е по-скъпа. Само масло и филтри са ти 150лв, гражданска 200, данък 200.От тук от там се събират големи разходи и в крайна сметка караш някаква кошница опасна за теб и околните.
Изчакай посъбери пари, най-вече виж дали ще я бъде работата. Тогава вземи кредит(ако още си навит).Колата не е мебел, а огромен разход.
Сега си мислим, че е тъпо е да теглиш кредит за кола и то 1000лв, но на тези години колата е най-големия кеф просто.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 03 Юли 2012, 10:22

Не тегли кредит !
Взимай голф 3ка/Сеат Ибиза за тея 2000 дето ги имаш налични и си свиркай.
Карай го на изживяване, събирай пари, продай го и него за някъв кинт после и скачай на нещо по-хубаво :yes:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 03 Юли 2012, 10:43

Оф , като почнете - кредит за кола НИКОГА - ами че хората как купуват нови коли бре - в кеш ли ? Почти само лизинги са . Ако може да си позволи вноска + бензин/подръжка - що не ?
И БМВ било кола с много разходи ? Че коя кола не иска подръжка . Говорим за кола , не за подвижна кочина . Един Голф 4 да не би да е ефтин . Разхода на гориво - до колкото знам дизелите на БМВ нямат разлика в разхода с дизелите на другите прозводители.
А логиката - купи си кола и я карай на доизживяване - хубаво , като се намажеш някъде , щот не са ти се давали пари за подръжка на стария рак ... и то няма да е хубаво като се удариш с кола , която няма и една звезда за сигурност а въздушната възглавница е технология от бъдещето.
Но всеки си знае . Това е моята гледна точка . Момчето писало темата да си прецени.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 03 Юли 2012, 10:51

Аре, аре ... преди 50 години само точки за сигурност е имало в соц возилата. Ся що ме караш да се излагаме тука пак кат кифладжии.
Или може би масовката кара коли дето са супер сигурни :mhihi: :mhihi:

Не говоря да я кара на изживяване като да не сменя и ремонтира належащи неща. А в такъв смисъл, че да не му пука много за екстериора, или че някоя седалка се протрила, или пък че някоя пластмаса се разтропала.
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на детето БМВ-то :)

Мнение от ElizabetS » 03 Юли 2012, 11:20

Колега Здравей и от мен!
Както колегите са те посъветвали, ако нямаш много зор за кола, освен Голямото Желание разбира се, изчакай да посъбереш още парички за да си вземеш БМВ, другият вариант е да изтеглиш кредит. Но първо никоя банка няма да ти даде кредит, ако тепърва си започнал работа в живата си на която те осигурават , повечето банки искат доход назад от 3 месеца на горе. Аз лично след като си изкарах книжката, теглих кредит за да си купя мечтаното БМВ, еми няма такъв кеф, най- вече защото сама си го купих, поддържам и изплащам и никой не може да ти каже копче. Но си сметни разходите после, ще можеш ли да се грижиш за нея и да ти остава някой лев настрани- лично за твои си нужди :?: :!:
Каквото и решение да Вземеш, ти Пожелавам успех! :bchug:
I don't know where the Limit is But I know where is Not!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nikocom » 03 Юли 2012, 11:56

Колега изтегли ако трябва и кредит и си купи нещо което НА ТЕБ ти харесва .А да спестиш пари ще ти е трудно ,аз също теглих кредит за първата ми кола но имах добра работа и не ми тежеше .Сам си прецени и помисли за каква работа ще ти върши колата да не вземеш някой горач който да го изкарваш ведъш седмично. УСПЕХ!!!! :)

Аватар

Мнение от Хаос » 03 Юли 2012, 12:15

недей с кредит
като си купиш кола за толкова пари, ако е БМВ още в началото ще трябва да налееш 5-600 лева за консумативи, прехвърляния, данъци итн
ако пък е нов внос още повече
купи си нещо евтино и се научи да караш на него
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 03 Юли 2012, 12:35

Сметни си приходите/разходите и възможностите. В случай, че имаш добра самодисциплина и смяташ, че имаш сигурни доходи за периода на лизинга.

Сметни си бензина, като не смятай само до работата, защото качиш ли се в колата веднъж има колеги, които ходят даже за цигари с тях./ест. зависи къде им е магазина, но познавам хора за 300м/ се качват в колата...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: poor man's M3 (E30 318iS)
Мечтае да кара: E30 M3

Мнение от ///Maximalniq » 03 Юли 2012, 12:53

Като почнете с това изчакай догодина, да събереш пари... :mhihi: Сякаш не сте били на неговото място и не са ви сърбели гъзовете да седнете на седалката и да въртите волана и да натискате педалите. И 500 лева да имах, пак щях да ги дам за някой голф единичка или нещо старо, но здраво. На тия години трудно човек ще постъпи разумно.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 03 Юли 2012, 13:12

///Maximalniq написа:Като почнете с това изчакай догодина, да събереш пари... :mhihi: Сякаш не сте били на неговото място и не са ви сърбели гъзовете да седнете на седалката и да въртите волана и да натискате педалите. И 500 лева да имах, пак щях да ги дам за някой голф единичка или нещо старо, но здраво. На тия години трудно човек ще постъпи разумно.

Първата кола си купих на 23 години - не е като да не съм чакал 5, но ако някой е в по-добро финансово положение да купува :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
Мечтае да кара: зил 130

Мнение от M10 » 03 Юли 2012, 13:27

Щом работиш в сервиз (можеш и има къде да си правиш колата сам), е милион пъти по-добър вариант малолитражна Е30 или Е36 пред пунто или гоуф 1,8 :kuku:
Смятам че до 1500лв все още се намират Е30 с читаво купе и някакъв двигател колкото да върви още 2-3 години докато имаш повече кеш :mhihi:
Заеми в никакъв случай не тегли, изчакай някой месец.

Потребител
Аватар
Кара: 2004, 330d, 6sp
Мечтае да кара: e31 s70

Мнение от ElianPZ » 03 Юли 2012, 17:23

///Maximalniq написа:Като почнете с това изчакай догодина, да събереш пари... :mhihi: Сякаш не сте били на неговото място и не са ви сърбели гъзовете да седнете на седалката и да въртите волана и да натискате педалите. И 500 лева да имах, пак щях да ги дам за някой голф единичка или нещо старо, но здраво. На тия години трудно човек ще постъпи разумно.

Ем той човека го каза. В момента на моята възраст една кола е като собствено жилище, хич да не е :mhihi: . Не мога да чакам цяла година но и не мисля да тегля кредит защото както споменах вече това е най- голямата грешка която един човек може да направи.
Днес в сервиза си говорих доста с колегите и в голяма степен ми казваха да не си взимам БМВ макар че не бяха много сигурни, тази оферта с кабриото в момента много ама много ме изкушава но пък все пак е стара кола и не се знае какво да очаквам. А както М10 спомена аз работя в сервиз където имам много помощ и връзки, оня ден един колега си взе плейар за колата с двд, тв, флаш, дисплей и 100 др. неща за 20 кинта :clap:
Единственият проблем който ме натиска е този с горивото, каквото и да си говорим БМВтата не са най- икономичните коли а дори и на газ няма да карам повече от 2-3 дни с 10лв. :( При положение че на седмица изкарвам не повече от 100лв това са доста пари.
За сега да се надявам че офертата с е30ката ще ме устрой иначе, май ще трябва да се хвърлям на някоя японска кочина :cry: Отново мерси много за всички отзиви :)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата