BMW срещу Porsche
Модератор: Общи модератори
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Re: BMW срещу Porsche
и двете марки са яки но порша си е по най,няма кво да си кривим душата.бмв има модели които може да превъзхождат някои модели на порше,но като цяло бмв е повече шир употеба марка докато порше са си хай-енд спортисти.
ако един ден дай боже мога да си позволя лукса задължително ще имам по една от двете марки в гаража или Х6М и една 911-ка или кайен и М3ка тва е средно положение няма
http://www.youtube.com/watch?v=09rBlHW1fcM
ако един ден дай боже мога да си позволя лукса задължително ще имам по една от двете марки в гаража или Х6М и една 911-ка или кайен и М3ка тва е средно положение няма

http://www.youtube.com/watch?v=09rBlHW1fcM

Ми.. Аз не ги обичам, но съм ги карал много и мисля, че ги разбирам.
База за сравнение между бмв- тата и поршетата има ама е много ограничена. Бих сравнил бокстер с със з4 с големия мотор и може би м3 със карера с. И х5 с кайена ама то не се брои по темата.
Поршето е много по- фокусирано като спортен автомобил. По спартанско е независимо че си има всички джаджи и всичко е ем старо ем ново. Философията им е много по- различна. Бмв се опитват всеки нов продукт да е по- различен и може би по- луксозен. Порше гледат всеки нов продукт да е еволюция вместо революция. Нещата там се случват бавно и внимателно. По тая аналогия бмв са малко луди докато порше са по- консервативни и традициони.
Поршето на пътя е трудна раота. Друса, нервозно е, отвътре е тясно... Цените са високи. Но са надеждни. Бмв-то е далеч по утилитарно, вози по- меко, повече прощава. Троши се повече, но е по- евтино за правене.
Моите впечатления са предимно от 911 турбота, гт3рс и то предимно на писта. Бмв-то на писта се държи като нормален автомобил- като го натиснеш в завоите първо леко недозавива след това свръхзавива. Преминаването от едното в другото е бавно и внимателно сметнато да няма изненади. Всяко бмв може да се кара много бързо на ръба и да няма извращения. Бмв-то е константно кто усещане - волан, спирачки, ускорение.... Като усетиш че завоя не е за тая скорост- можеш да правиш корекции и шасито няма да побегне нанякъде... Поршето е съвсем друго животно. 3те педала са един върху друг- удобни Да ги натискаш и трите едновремено с двата крака както подобава. Всичко ти е на близо, интуитивно- в поршето седиш в него. В бмв- то седиш върху него. Волана е лек, но като ускоряваш е още по- лек а като спираш е тежък. Това е защото е по- директен и предава повече усещане. Колата е неутрална в завоите и ако много прекалиш може да недозавие малко. Проблема които аз имам с поршетата е че ако решиш да правиш корекции като си в завоя- господ да ти е на помощ. Не е кола за нерешителни. Поршето се вкопчваш в него и държиш без да шаваш много защото мръднеш ли ще те пребие. Тежкото дупе особено при по- старите 911 е доста палаво и наказва нерешителните. също така наказва и много решителните. Истината е по средата ама е динамична. Трудни са за каране, но са много бързи. Силата им е във влизането в завоите и в излизането. Ако има дълги завои и дълги прави- това е най- лошия вариянт за тях.
Та така. За мене разликата между порше и бмв като динамика и усещане е като между бмв и мерцедес.
Страшни коли са. Пдк- то в турботата дори на автомат като е няма грешни ходове.
...Но не са за всеки и не за всеки стил. Аз знам- че не са за мене.
.... Но жена ми им е голям фен... Което ги прави ок в моята книга
База за сравнение между бмв- тата и поршетата има ама е много ограничена. Бих сравнил бокстер с със з4 с големия мотор и може би м3 със карера с. И х5 с кайена ама то не се брои по темата.
Поршето е много по- фокусирано като спортен автомобил. По спартанско е независимо че си има всички джаджи и всичко е ем старо ем ново. Философията им е много по- различна. Бмв се опитват всеки нов продукт да е по- различен и може би по- луксозен. Порше гледат всеки нов продукт да е еволюция вместо революция. Нещата там се случват бавно и внимателно. По тая аналогия бмв са малко луди докато порше са по- консервативни и традициони.
Поршето на пътя е трудна раота. Друса, нервозно е, отвътре е тясно... Цените са високи. Но са надеждни. Бмв-то е далеч по утилитарно, вози по- меко, повече прощава. Троши се повече, но е по- евтино за правене.
Моите впечатления са предимно от 911 турбота, гт3рс и то предимно на писта. Бмв-то на писта се държи като нормален автомобил- като го натиснеш в завоите първо леко недозавива след това свръхзавива. Преминаването от едното в другото е бавно и внимателно сметнато да няма изненади. Всяко бмв може да се кара много бързо на ръба и да няма извращения. Бмв-то е константно кто усещане - волан, спирачки, ускорение.... Като усетиш че завоя не е за тая скорост- можеш да правиш корекции и шасито няма да побегне нанякъде... Поршето е съвсем друго животно. 3те педала са един върху друг- удобни Да ги натискаш и трите едновремено с двата крака както подобава. Всичко ти е на близо, интуитивно- в поршето седиш в него. В бмв- то седиш върху него. Волана е лек, но като ускоряваш е още по- лек а като спираш е тежък. Това е защото е по- директен и предава повече усещане. Колата е неутрална в завоите и ако много прекалиш може да недозавие малко. Проблема които аз имам с поршетата е че ако решиш да правиш корекции като си в завоя- господ да ти е на помощ. Не е кола за нерешителни. Поршето се вкопчваш в него и държиш без да шаваш много защото мръднеш ли ще те пребие. Тежкото дупе особено при по- старите 911 е доста палаво и наказва нерешителните. също така наказва и много решителните. Истината е по средата ама е динамична. Трудни са за каране, но са много бързи. Силата им е във влизането в завоите и в излизането. Ако има дълги завои и дълги прави- това е най- лошия вариянт за тях.
Та така. За мене разликата между порше и бмв като динамика и усещане е като между бмв и мерцедес.
Страшни коли са. Пдк- то в турботата дори на автомат като е няма грешни ходове.
...Но не са за всеки и не за всеки стил. Аз знам- че не са за мене.
.... Но жена ми им е голям фен... Което ги прави ок в моята книга

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
сега разбрах, защо не ми харесват поршетата
имат част консерватизма на бенцовете и част от динамиката на бмвтата..
тоест имат от всичко.. или от нищо.. та в тоя случай чашата ми е полу-празна
имат част консерватизма на бенцовете и част от динамиката на бмвтата..
тоест имат от всичко.. или от нищо.. та в тоя случай чашата ми е полу-празна
No bling at the Ring
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
някой ще ме светне ли кой е този модел, че наистина всички ми са едни и същи.
винаги като стане дума за порше и се сещам за репликата от филма - "just a shiny dick with two chairs in it"

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- sandini
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2004 530i, 6MT
- Мечтае да кара: all M cars
steeN написа:
някой ще ме светне ли кой е този модел, че наистина всички ми са едни и същи.
винаги като стане дума за порше и се сещам за репликата от филма - "just a shiny dick with two chairs in it"
Според мен това е Porsche 911 Turbo (964 1990-1994).
Продавам:
18" Джанти за Е46 и Е85 - viewtopic.php?f=132&t=293507
18" Джанти за Е46 и Е85 - viewtopic.php?f=132&t=293507
steeN написа:винаги като стане дума за порше и се сещам за репликата от филма - "just a shiny dick with two chairs in it"

колата е 964 турбо от 94-та година с 3.6 литровия мотор, преди тази година турбото е с некъв по-слаб, който прави 0-100 над 5 секунди
No bling at the Ring
майк лаури кара и доста по-зверски коли като 360 modena , само някой да не се заблуждава, че с поршето/ферарито ще му връзват като на will smith
поршето е ориентирана към млади женкари със заможни родители и към тия дето преживяват криза на средната възраст
иначе нямаме пътища за такива коли, а и не само. преди карах панамерата на един приятел, всички те гледат все едно си принцът на бахрейн ! завистлив народ сме, мен лично адски много ме дразни всички да те дзяпат, иначе усещането на права линия е уникално

поршето е ориентирана към млади женкари със заможни родители и към тия дето преживяват криза на средната възраст

иначе нямаме пътища за такива коли, а и не само. преди карах панамерата на един приятел, всички те гледат все едно си принцът на бахрейн ! завистлив народ сме, мен лично адски много ме дразни всички да те дзяпат, иначе усещането на права линия е уникално

- steeN
- старши ентусиаст
-
с панамера (а и всяко порше) навсякъде по света ще те заглеждат стига да имат идея от коли. за да имаш такава кола трябва да си готов за това внимание. не е за интровертни хора.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
steeN написа:с панамера (а и всяко порше) навсякъде по света ще те заглеждат..
ще те загледат не повече, от колкото биха загледали и друга кола за 300 бона
като за мен лично едно куатрапорте би събрало повече погледи, макар и откровено казано да е по-лошия автомобил
пък и да не ззбравяме, че панамерата може да донесе и лоша изненада, ако е дизелче примерно

No bling at the Ring
- steeN
- старши ентусиаст
-
да, имам предвид за този тип коли и всякакви такива вещи като цяло - трябва да си готов да понесеш допълнителното внимание. ще идват хора ще те питат неща на бензиностанции, лапетата ще се обръщат след теб и т.н. и това е напълно нормална реакция. няма как да си незабележим.
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Гледам че се намират някакви сиромашки Поршенца Бокстер до 20 бимбирици в Мобилето, та въпросът ми е: Това истински Поршета ли са или са някакви изгъзици. Иначе са съвсем достъпни с някакъв лизинг.
ukelichko написа:Гледам че се намират някакви сиромашки Поршенца Бокстер до 20 бимбирици в Мобилето, та въпросът ми е: Това истински Поршета ли са или са някакви изгъзици. Иначе са съвсем достъпни с някакъв лизинг.
бокстера спаси порше едно време от фалит
мен лично са ми антипатични, но имам 2ма познати, които карат такива и все са много влюбени в тях
казват, че подръжката им е скъпа, но пък са горди, че карат порше.. аз им се усмихвам под мустак

No bling at the Ring
казват, че бокстера е за хора, които не могат да си позволят 911...
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
бокстер си е модел за манекенчета с тесен джоб да дефилират по главните улици.едва ли това ти е приоритет на теб 

Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- kokala
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2 - BMW E30 touring
- Мечтае да кара: BMW E30 катафалка
- Детайли за колата: Детайлите са перфектни.