Мобилен интернет

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Re: Мобилен интернет

Мнение от vlad0 » 08 Авг 2012, 13:46

имам една флашка на Мтел и една флашка на Виваком -

Виваком имат много по-добра 3Г Мрежа докато на Мтел по-голяма част от мрежата НЕ е 3Г.

Вивател е супер и много по-често ползвам нея, обаче за големи файлове ... и ако наистина трябва по време на среща да ги свалиш .... никой от мтел/виваком/глобул не ти върши работа.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 530d

Мнение от Herdim » 08 Авг 2012, 15:11

Ако става дума за мобилен интернет, с добра скорост и стабилен - Макс Телеком са ти най-изгодни (25-29 лв на месец, неограничен и без лимит на скоростта) Имат добро покритие в почти всеки по-голям град към момента http://www.maxtelecom.bg/bg/coverage.html Ако го комбинираш с Wifi по бензиностанции и т.н ще имаш връзка почти навсякъде в страната.

Мтел - 40лв на месец/20 GB на максимална скорост + опция за още 20ГБ трафик за 5лв
Глобул - 40лв на месец/10 GB на максимална скорост + опция за още 10Гб за 6,90лв
Виваком - 40лв на месец/15 GB на максимална скорост

На много места 2G мрежата е с по-добро покритие, но при нея скоростите достигат максимално до около 240 kbps.
Ако избереш пакет от мобилните оператори ще имаш почти навсякъде интернет, но на много малко места би бил подходящ за download на големи файлове, при upload нещата са още по-зле достигат до около 2MB макс и при трите оператора.

Пиши ми на лично, ако ти трябва повече информация за самото покритие и типа мрежи, които се използват от всеки един.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше за стария E36 Team Sofia
Мечтае да кара: M3 E36

Мнение от Чанев » 08 Авг 2012, 17:11

21 мегабита 45 мегабита по-горе колегата дето се изказа да вземе да слезе малко на земята,защото таква скорост през 3G мрежата в България поне за момента е непостижима.Виваком им ползвам мобилния нет от 2 години насам и съм си супер доволен,освен това сега имат промоция 10 лева(за целия период на договора) са ти 2.5 GB(стандартната цена на тоя план си е 20 лева на месец),уловката е ако може да се нарече уловка е че трябва да е задължително за 24 месеца,но пък за сметка на това можеш да си вземеш и безплатен мобилен хотспот вместо юсб от тях и с него да свържеш няколко компютъра :yes: Скороста ти е 7,2mbps на 3G и 3,6mbps на 2G след като изчерпиш определенното количество от 2500MB скороста ти се ограничава на 128kbps :wave:

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 08 Авг 2012, 22:14

Много мерси момчета за съветите, проблема с големите файлове го реших, но задължително да има обхват добър щото си имам вила на горно нанадолнище в гората :mhihi:
Утре ще хода до МТЕЛ да ги вида кво ще кажат 8)
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530XD 2008 235 hp
Детайли за колата: М sport

Мнение от moleo » 08 Авг 2012, 22:22

Нека колегите, които твърдят, че дадена мрежа е по-добра от другите да използват факти. Така ще е най-достоверно.
Няма как мрежата на Вива да е по-добра, след М-Тел са до 42 мбит/с. Основното покритие достига до 21, а при Виваком само на най-големите пакети достига до 14.4 мбит/с.

Макс телеком предоставя скорости до 24 мбит/с . Това са факти !

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от moleo » 08 Авг 2012, 22:27

Драги Чанев, аз давам факти, реално скоростта разбира се е по-ниска. Това е при трите оператора. Фактите обаче, които ти давам са важни , за да получиш добра скорост в определено време. Знаем всички, че има много фактори, които влияят на покритието, а именно натовареност на клетка, място в което се намираме, устройство и т.н. Реалната скорост понеже съм ползвал и 3те , а и това е част от работата ми. Иначе в Бургас преди дни свалях с около 10 мбит/с реална скорост, като я разделим на 8 можеш да сметнеш, реално с колко съм сърфирал през мобилната на Мобилтел.

Ако имаш въпрси с радост ще ти отговоря.

п.с
вглеждай се по-добре в офертите и 3те компании имат добри предложения.

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 09 Авг 2012, 12:58

moleo написа:Нека колегите, които твърдят, че дадена мрежа е по-добра от другите да използват факти. Така ще е най-достоверно.
Няма как мрежата на Вива да е по-добра, след М-Тел са до 42 мбит/с. Основното покритие достига до 21, а при Виваком само на най-големите пакети достига до 14.4 мбит/с.

moleo написа:Иначе в Бургас преди дни свалях с около 10 мбит/с реална скорост, като я разделим на 8 можеш да сметнеш, реално с колко съм сърфирал през мобилната на Мобилтел.

Сега последно 45 мбит ли е или 10 мбит?
Защо във форума промотираш нещо, което е недостижимо - "до 45 Мбит/с" ?
Защо говориш в мбит, като тази скорост крайни потребител не го интересува, а ни интересуват скорости от сорта на Мбайт/с ?

Мтел имат МНОГО по-малко 3г клетки от Виваком и за това съм по-доволен от Виваком. Мтел дори нямат пълно 3г покритие в София .... Докато Виваком покриват на 90% .... Тук може би малко преувеличих, но местата които съм обикалял и ползвал и двата оператора в София Виваком е бил по-бързия.

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 09 Авг 2012, 13:01

тая флашка на Глобул им я върнах и им казах да си я заврят някаде отзад за чеп за зеле нестава :banghead:
плащах 25лв на месец некви гигабайти
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от moleo » 09 Авг 2012, 13:11

vlad0 написа:
moleo написа:Нека колегите, които твърдят, че дадена мрежа е по-добра от другите да използват факти. Така ще е най-достоверно.

moleo написа:Иначе в Бургас преди дни свалях с около 10 мбит/с реална скорост, като я разделим на 8 можеш да сметнеш, реално с колко съм сърфирал през мобилната на Мобилтел.

Сега последно 45 мбит ли е или 10 мбит?
Защо във форума промотираш нещо, което е недостижимо - "до 45 Мбит/с" ?
Защо говориш в мбит, като тази скорост крайни потребител не го интересува, а ни интересуват скорости от сорта на Мбайт/с ?

Мтел имат МНОГО по-малко 3г клетки от Виваком и за това съм по-доволен от Виваком. Мтел дори нямат пълно 3г покритие в София .... Докато Виваком покриват на 90% .... Тук може би малко преувеличих, но местата които съм обикалял и ползвал и двата оператора в София Виваком е бил по-бързия.

45 не колега, а 42 !

Това, което всеки оператор потвърждава, че може да се достигне е максимална скорост в неговата мрежа колега. Реално скоростта, както казах зависи от мноого фактори ( изброих ги ). Реално съм достигал 10-12 мегабита, на вива около 5-6, на Глобул около 3-4.

Моля, ако твърдиш че Вива имат повече 3Г клетки да го подкрепиш с доказателства, иначе мнението ти не е достоверно. А това, кой е по-бърз с дадени моменти ПАК повтарям зависи от много фактори. За да имат голямо покритие Вива направиха нещо, което е почти прецедент в телекомуникациите, покритието им на 3Г минава на 900Мhz, тоест през 2Г мрежата. Така те достигат голямо покритие за сметка на качество..

Ако си наясно, скоростите на кабела ти във вас, както и при мобилните се комуникират в Mbps ( мярка за скорост ) , a Mbit/s е мярка за свалено количество информация.

Поздрави

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exotique » 09 Авг 2012, 23:09

Макс телекома не го отписвай, аз съм с флашка на Виваком и като мина лимита-а и преди това качеството е :banghead: Да не говорим, че криптирани страници или с такива с по-сериозна защита изобщо не ще да отваря :kuku:

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 10 Авг 2012, 0:03

Хмм Утре взимам флашка на Макс телеком да я тествам в гората дето и треа да имам нет, и м телска ще взема за проба от виваком не дават за проба :evil:
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 10 Авг 2012, 0:28

Когато говорите за "неограничения мобилен интернет" на Глобул е добре да обръщате внимание на ей това:

"След изчерпване на количеството MB на максимално достижима скорост, скоростта на връзката пада до 128 kbps. GLOBUL си запазва правото да въведе допълнително ограничение по отношение на скоростта, в случай, че бъде надвишено разумното потребление, като за такова се приема потребление превишаващо с 30 (или повече) % включените МB на максимално достижима скорост. В тези случаи ще бъдате уведомени предварително с кратко текстово съобщение (SMS)."

Слави
Аватар

Мнение от © » 10 Авг 2012, 8:15

най-лошото в цялата работа е, че постоянно ти пращат СМС - вие надвишихте с еди колко си процента пакета, след малко пак, но не са го спирали. Миналата година взех някакъв пакет предплатен на глобул, уж беше за 2 месеца само, но аз така и не ги изчерпих и продължих да го ползвам 1г. :dunno:
Иначе тия скорости от 42 мбит/с за мен не са реални, максимум 6-7 върви на виваком, но пък като че ли има навсякъде.

Потребител
Аватар

Мнение от SashoDikov » 10 Авг 2012, 11:34

Изображение

Извън темата - миналото лято мтел още не се беха научили да ограничават потреблението до 128к (въпреки че по договор го правеха) и останах един месец без кабелен нет и им врътнах едни скромни 10гб на макс скорост:mhihi: , за които хорицата искат 22К :kuku:

По темата - ако макса имат добро покритие в тази твоя неназована горичка са твоя избор :yes:

Предишна

Назад към Извън Темата