окомплектовка нов двигател от германия и как е в ДаруКар....
Модератор: Общи модератори
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
Re: окомплектовка нов двигател от германия и как е в ДаруКар
Bavarcho написа:ilia1984 написа:Еми дай и без ремъци водна помпа и т.н да го вземем че и те са консумативи! Когато купуваш нов двигател той трябва да е напълно готов за работа !!!!!!!!!!!!! С две думи "купуваш слагаш"......всичко друго е българска простотия ! Това че някой балкански индивид (дару кар) си е поръчал не двигател а блок, бутала и глава по възможност сглобени от бай мангал да се мине по тънко с цел да се съдере поне 5-10 кожи е друга работа
Ти кога купува нов двигател, че си толкова убеден?!![]()
Аз съм виждал нов двигател в кашон (беше в дървен сандък и увит със стреч тиксо) и както каза Явор двигателите са необорудвани.
Вярно не съм купувал нов двигател

- bmwinio
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 328CI
Колеги двигателите идват необорудвани. Работя в Ситроен и при нас е така, не ми се вярва в другите фирмени сервизи да е по-различно.
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...

2 чисто нови двигатела съм разопаковал от палета ,едния на ЕВО 9 ,другия на Ситроен ДС3. Тоя на ЕВО-то беше напълно оборудван с алтернатор,стартер,всмукателен колектор,турбина ,рейка ,дюзи ,датчици .. абе всичко ! Така пристигна от Япония.
Мотора на Ситроена имаше само турбината с колетора ,рейката с дюзите ,дросел и до там. Всичко останало си го кичориш от стария.
До нов мотор доставен от БМВ ,не съм имал досег ,но доколкото знам ,наистина е напълно НЕОБОРУДВАН ,гол като пушка. Като резервна част се води само блока и главата (в комплект) . Периферията е отделно

Много са ми интересни някои юзъри тук.
Първо не четат как питам, защо, какво се е случвало, после ми се смеят и хокат как така съм тръгнал да си търся частите, като 2 пъти съм писал, че още не съм решил какво да правя. Нали за това питам!
Второ почват се някакви междуличностни едва-ли-не-караници.
Трето защо тогава по дяволите имам 2 подгряващи свещи на блока, като идва без свещи и между другото аз консуматив му викам на нещо дето издържа до 10-20к км и/или някви смешни пари, са, дюзи да са консуматив при ръка и крак за 1брой е забавно..
Четвърто, някой каза, че и било можело евентуално вероятно роднини ли какво да са ни окрали дето може би били имали достъп и са си взели чарколяци - да, може би Йети и Голямата стъпка също са си харесали нещо...как може такива нелепи неща да се пишат, най-малкото казах, че в тоя склад влизаме само ние и то супер рядко в годината, някой да чете?? Освен това да - всички карат е46-ци с тоя мотор, надушили са ме и ..юруш на маслините.. (всъщност никой друг няма е46, което пък ме кара да се замисля дали тук не са по-умни от мен..)
Струва ми се, че темата сигурно ще трябва да се заключи или делне вече, тъй като не виждам нещо градивно повече да се напише. Питах 3-4 елементарни неща, а някой се опитва да ме изкара деградирал тъпак че сега съм се сетил и че родата ми са крадци, защото не си правят труда да прочетат ред по ред и трябва да обяснявам на дълго и на широко, като в крайна сметка след синтез стигам до полу-отговор само на един въпрос, че "май" може и да идва неокомплектован, ама не е сигурно, защото на едни смешни марки двигателите идват със всичко по тях или почти, пък на великите БМВ голи като пушка.
Първо не четат как питам, защо, какво се е случвало, после ми се смеят и хокат как така съм тръгнал да си търся частите, като 2 пъти съм писал, че още не съм решил какво да правя. Нали за това питам!
Второ почват се някакви междуличностни едва-ли-не-караници.
Трето защо тогава по дяволите имам 2 подгряващи свещи на блока, като идва без свещи и между другото аз консуматив му викам на нещо дето издържа до 10-20к км и/или някви смешни пари, са, дюзи да са консуматив при ръка и крак за 1брой е забавно..
Четвърто, някой каза, че и било можело евентуално вероятно роднини ли какво да са ни окрали дето може би били имали достъп и са си взели чарколяци - да, може би Йети и Голямата стъпка също са си харесали нещо...как може такива нелепи неща да се пишат, най-малкото казах, че в тоя склад влизаме само ние и то супер рядко в годината, някой да чете?? Освен това да - всички карат е46-ци с тоя мотор, надушили са ме и ..юруш на маслините.. (всъщност никой друг няма е46, което пък ме кара да се замисля дали тук не са по-умни от мен..)
Струва ми се, че темата сигурно ще трябва да се заключи или делне вече, тъй като не виждам нещо градивно повече да се напише. Питах 3-4 елементарни неща, а някой се опитва да ме изкара деградирал тъпак че сега съм се сетил и че родата ми са крадци, защото не си правят труда да прочетат ред по ред и трябва да обяснявам на дълго и на широко, като в крайна сметка след синтез стигам до полу-отговор само на един въпрос, че "май" може и да идва неокомплектован, ама не е сигурно, защото на едни смешни марки двигателите идват със всичко по тях или почти, пък на великите БМВ голи като пушка.
- b0bituy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F30 318d
- Мечтае да кара: ......... 750li
Не мога да кажа нищо по темата но ми е чудно, защо от Дару не са ти споменали, че блока идва необорудван 

Има хора за които дрифта е ИСТИНА, колата - Религия, а живота - СЪCТЕЗАНИЕ!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин заставайки пред него се боиш да го отключиш."
Walter Röhrl

"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин заставайки пред него се боиш да го отключиш."
Walter Röhrl

чей малко
имаш фактура, в нея са написани номерата на частите, които са поръчани, защото всяко едно болтче и шайбичка си имат парт номер
малко е несериозно да питаш във форума "как идва двигателя от Дару" при положение, че идва каквото си поръчал...
вие ако нямате представа какво сте поръчали, ние как да знаем...
имаш фактура, в нея са написани номерата на частите, които са поръчани, защото всяко едно болтче и шайбичка си имат парт номер
малко е несериозно да питаш във форума "как идва двигателя от Дару" при положение, че идва каквото си поръчал...
вие ако нямате представа какво сте поръчали, ние как да знаем...
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
Колега, взимал съм от Дару нов двигател 2.4ТД. когато пристигна и отворихме кашона, вътре имаше блок, глава и картер (с карантиите естествено). Всичко останало като ГНП, водна помпа, стартер, дюзи, филтри и т.н. го прехвърлихме от стария двигател. Него го взеха и изпратиха в Германия. Когато се изкефих на "чисто новия мотор", от Дару ми казаха, че това е стар двигател, който е ремонтиран. С всички възможни гаранции като за нов. Сменял съм алтернатор, стария ми го взеха също. За други по-скъпи части не се сещам. Най-малкото можеш да идеш до Дару и да попиташ с фактурата, какво свъщност си си купил. Там има архив за всяка една кола и знаят кога и какво си сменил.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
opex написа:...
Виж ся приятел, тука никой не ти е виновен, че сте хвърлили над 13К по е46ца и незнаете и вие кво сте поръчвали преди 1 година. Хората преди да дадат 500лв се интересуват кво ще получат камоли 13К. Има си телефони има си приемчици, може да хванеш и да питаш (ако все още не си

Последна промяна b00st на 12 Авг 2012, 12:21, променена общо 1 път
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
BMW_POWER написа: Когато се изкефих на "чисто новия мотор", от Дару ми казаха, че това е стар двигател, който е ремонтиран. С всички възможни гаранции като за нов........
Не знам защо критикувате колегата че си купил нов двигател за BMW-то това заслужава похвала

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Ключовата дума е "RMFD"
ilia1984 написа:Не знам защо критикувате колегата че си купил нов двигател за BMW-то това заслужава похвалаМного ме съмнява да не са пробутали на колегата някой ремонтиран ама като нов
до колкото имам спомен производителя пази оригинални нови двигатели до 15 години от слизането им от конвейра предполага се че 2015-16 ще има нови двигатели 320D 136 коня! Съвета ми към колегата е да напише едно писно директно до BMW AG с номера на двигателя за да провели дали реално е "нов" или "ремонтиран" Някой спомена фактура сигурен съм че там пише двигател без да се утотчнява нов или стар
Не виждам никъде, да съм критикувал колегата

Всяка фирма продава така наречените "дълги" и "къси" двигатели. Късия е необорудван (може дори да няма глава/и) дългия е със всички аксесоари. Между тези двете крвйности има много нива на оборудване.
Виж си какъв номер на комлект е поръчан и виж в нета какво включва този комплект.
Виж си какъв номер на комлект е поръчан и виж в нета какво включва този комплект.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2