Алтернативни нaчини за ароматизиране на колите си.
Модератор: Общи модератори
- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Re: Алтернативни нaчини за ароматизиране на колите си.
В големите жеги какъвто и ароматизатор да сложите, изсъхва точно за един ден, особено когато колата седи на слънце.
- Pufel
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e30 Touring
нещо взе да се отмирисва парфюмето...2 дена и толкоз. мирише добре, ама малко ми се свиди да пръскам на всеки два дена.
май ще минавам на някое етерично масло с назобващ ефект

май ще минавам на някое етерично масло с назобващ ефект

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
На първо време си разглобете таблото и почистете пътищата на климатична инсталация/парното . След това пръскане на почистващ препарат за климатици ВЪВ ИЗПАРИТЕЛЯ . След това колата минава на пране на салон и едва след това трябва да започне ароматизирането и . От една страна със ароматизатор гъба (по-неутрален) и някакъв парфюм на таблото.
На мен единствения който ми харесва е ба Амби Пър уилямс Ф1 чемпиън , но го няма никъде
На мен единствения който ми харесва е ба Амби Пър уилямс Ф1 чемпиън , но го няма никъде

- djoko14
- Потребител
-
- Кара: vw passat 5
- Мечтае да кара: vw passat cc
Прави като мен и ще ти е хубаво 
Качвай по-често наконтени какички с хубав парфюм
хахаха на колегата най-много ми допадна идеята хахах евалата

Качвай по-често наконтени какички с хубав парфюм

хахаха на колегата най-много ми допадна идеята хахах евалата
LIVE LIKE YOURE DYING
- dagger
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e34 520i
- Мечтае да кара: Машината на времето !
- Детайли за колата: Бяла подводница от 1992 г. в перфектно оригинално състояние !
Най- добрия и уникален ароматиазтор който съм ползвал някога беше на Sonax - детелина пълна с течност. Беше 4 вида - абсолютно уникални. Но това беше около 2000 г. и от тогава изчезнаха от пазара. Понеже съм си маняк
, писах на Sonax в Германия и ми отговориха, че поради някакви задравословни опасности, от вещества, които се съдържат по принцип в ароматизаторите, са спряли производството си . И от тогава, насам съм пробвал какво ли не ковто се продава в БГ и Германия, но не мога да си харесам достоен ароматизатор и това е. Пък, че масово са мега нетрайни мисля, че няма две мндения. Правя експерименти с етерични масла, но пак не съм достатъчно доволен. Отделно има на SANO, един спрей за ароматизиране на пране, който е много свеж и съм пръскал по седалките- трае по 1 сед. Но няма видове
Общо взето, проблема мисля, че няма качествено решение за съжаление.

Смляно или на зърна кафето дава аромат и отмирисва досадна стара миризма. Наред с кафето в тензух може да се сложи смес от листа от кестен, липа . Пръчките от канела са опасни,защото канелата сваля кръвното и предизвиква заспиване. Лавандулата е аромат,който се използва при направата на най- добрите парфюми и смесена с кардамон също дава добър аромат. Към това може да се прибави и настърган бахар.
Прясно окосената трева също дава добър аромат. всичко това,обаче има кратък срок на годност,който е по- добър от ароматните въглеводороди на ароматизаторите,които са канцерогенни, наред с миризмата на силикон и лепила от новите тапицерии.
През всеки сезон може да се използва аромат, дори и през зимата може да се изсипе тютюн,който също мирише добре, но мухлясва ако застои за дълго. Ако сравним годността на ароматизаторите с естествените билки и подправки срокът на годност е приблизително равен и затова естествените миризми са по- добри.
Прясно окосената трева също дава добър аромат. всичко това,обаче има кратък срок на годност,който е по- добър от ароматните въглеводороди на ароматизаторите,които са канцерогенни, наред с миризмата на силикон и лепила от новите тапицерии.
През всеки сезон може да се използва аромат, дори и през зимата може да се изсипе тютюн,който също мирише добре, но мухлясва ако застои за дълго. Ако сравним годността на ароматизаторите с естествените билки и подправки срокът на годност е приблизително равен и затова естествените миризми са по- добри.
напръскаите обилно филтъра на климатика с любим аромат,после се наслаждаваите:)
- dagger
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e34 520i
- Мечтае да кара: Машината на времето !
- Детайли за колата: Бяла подводница от 1992 г. в перфектно оригинално състояние !
paco17 написа:напръскаите обилно филтъра на климатика с любим аромат,после се наслаждаваите:)
В моя случай си е разфасоване за да стигна до него

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Тютюн за наргиле. Има доста приятни и силни миризми... Продава се в кутиики, завирате ги някъде и сте вие. 
Другото е ароматни свещи, естествено без да ги палите. Взимате няколко и пак

Другото е ароматни свещи, естествено без да ги палите. Взимате няколко и пак

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- zorobg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320 M50B20
- Детайли за колата: Е36 М50Б20
paco17 написа:напръскаите обилно филтъра на климатика с любим аромат,после се наслаждаваите:)
А так колко време изкарва? И на мен ми мина тази идея а и ще сменям филтъра след няколко дена. Та се чудя дали да не пробвам с някой истински парфюм да го поняпоя прилично...
- intention
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
- Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
- Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20
Според мен парфюма ако го напоиш тоя филтър гледай да не енякоя тежка миризма че може да лъха и повече от необходимото...
Едно време в училище даскалката ми по химия ми викаше Отровата е в Дозата! Вие и динамит можете да погълнете и бензин и нафта можете да пиете въпроса е колко ще погълнете..."
Та и тук така може да се пръска парфюм само внимавайте с количеството.
Има и добри ароматизатори на тея Амби Пур/Пюр ама като ми накичат по 3-4 в колата вътре смрад - влизаш и те удря в носа като амоняк-щангист преди опит за изтласкване на 280 кила
Едно време в училище даскалката ми по химия ми викаше Отровата е в Дозата! Вие и динамит можете да погълнете и бензин и нафта можете да пиете въпроса е колко ще погълнете..."
Та и тук така може да се пръска парфюм само внимавайте с количеството.
Има и добри ароматизатори на тея Амби Пур/Пюр ама като ми накичат по 3-4 в колата вътре смрад - влизаш и те удря в носа като амоняк-щангист преди опит за изтласкване на 280 кила

Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .
Пичове миналата година си купих парфюм за кола не се сещам обаче на коя фирма бяха....супер свеж аромат...пръскаш стелките или е така във въздуха на купето, като ти скимне или не усещаш миризмата вадиш от жабката и пръскаш....
- devent
- младши ентусиаст
-
- Кара: F82 M4
Аз също не понасям борчета, гелове и т.н подобни, но преди 2 месеца открих едно, което супер много ми харесва, а и който и да се е качил в колата, казва, че ухае много добре, така че мога да ви го препоръчам. Става дума за ароматизатор тип консервена кутия. Не мога да се сетя марката, но в кауфланд я има за около 5,50-6 лв. Търсите миризма на ябълка(задължително!), другите не струват според мен. Аз съм супер доволен, много свежо те лъхва като отвориш вратата и издържа около месец 

- doncheff
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2008 X5 30d
- Мечтае да кара: M-power
devent написа:Аз също не понасям борчета, гелове и т.н подобни, но преди 2 месеца открих едно, което супер много ми харесва, а и който и да се е качил в колата, казва, че ухае много добре, така че мога да ви го препоръчам. Става дума за ароматизатор тип консервена кутия. Не мога да се сетя марката, но в кауфланд я има за около 5,50-6 лв. Търсите миризма на ябълка(задължително!), другите не струват според мен. Аз съм супер доволен, много свежо те лъхва като отвориш вратата и издържа около месец
Марката може би е Areon Ken. Аз съм с такъв, ухаещ на дъвка и мирише доста приятно и сладникаво. Вече месец седи и мирише доста добре. Видях го от един приятел, който каза че му бил на близо 4 месеца и още миришеше добре. Представлява три картона ли са какво са...напоени с миризма в кенче. Струва 5.50 в Кауфланд.
- devent
- младши ентусиаст
-
- Кара: F82 M4
doncheff написа:Марката може би е Areon Ken. Аз съм с такъв, ухаещ на дъвка и мирише доста приятно и сладникаво. Вече месец седи и мирише доста добре. Видях го от един приятел, който каза че му бил на близо 4 месеца и още миришеше добре. Представлява три картона ли са какво са...напоени с миризма в кенче. Струва 5.50 в Кауфланд.
Марката наистина е Areon, само че това, което ползвам аз не е Ken, а е Gel. Опаковката е малко по-висока и съдържанието е различно ;р
Сега я намерих:

Не знам, обаче, дали картончетата или гела са по-трайни