Пускане на жалба в КАТ за вземане на кола

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Re: Пускане на жалба в КАТ за вземане на кола

Мнение от Nasko_ » 06 Сеп 2012, 21:03

kiro_320 написа:Пускай я за открадната, пари дал, какво дал - договор има ли ? Дал ти е някаква сума и заминал, ти може под наем да си му я дал за 2 бона да я кара 1 месец, може заем да ти е дал, а колата да е била гарант и той сега да не иска да ти я върне, може тая сума дето ти я е дал да е била само капарото и ти сега да си я искаш цялата сума ДВОЙНО(а той се крие)?
Изобщо това че ти е дал някаква сума не означава че си му я продал...

В никакъв случай не означава обаче, че и е открадната.
В крайна сметка, колегата да направи така, както смята за добре, така или иначе като прочетох последния му пост разбрах, че не е прочел и дума от написаното ;)
Успех!
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320ci 170 к.с.
Мечтае да кара: Е92, ако може М3 !

Мнение от dark0 » 06 Сеп 2012, 21:40

Колега аз, че прочетох, прочетох, но това за лъжесвидетелстването е 50/50 .. няма как да знаят от полицията, че аз или другия лъжем ..
Този на който продадох колата няма никакъв документ, че колата съм му я продал ..
Първо ще отида в КАТ да видя дали няма да мога да я бракувам, като обясня какво е станало, ако не стане да се бракува, я пускам за открадната, колкото и да не ми се иска да правя лошо на момчето дето взе колата.
Като отида в КАТ в понеделник, ще пиша какво е станало :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 06 Сеп 2012, 22:00

И като я намерят и се окаже че не е открадната ами и пари си взел ? Ти с полиция разпрявял ли си се досега ? Полицията първо тебе ще те емне дето ги разиграваш.Следователя като те накара да напишеш на белия лист как са я откраднали откъде кога и т.н и т.н и отдолу удряш един хубав параф накрая на един куп полуистини?.За такава работа без да имаш вина ще излезеш виновен накрая.Всеки сам си решава но аз лично не бих рискувал по тоя начин.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 06 Сеп 2012, 22:39

Една консултация с адвокат ще бъде най-разумна да не направиш нещо което може да има последици и за теб.. Аз така бих направил... И аз съм минавал по-същата пързалка но го намерихме играча. Успех. :yes:
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nasko_ » 06 Сеп 2012, 22:46

dark0 написа:Колега аз, че прочетох, прочетох, но това за лъжесвидетелстването е 50/50 .. няма как да знаят от полицията, че аз или другия лъжем ..
Този на който продадох колата няма никакъв документ, че колата съм му я продал ..
Първо ще отида в КАТ да видя дали няма да мога да я бракувам, като обясня какво е станало, ако не стане да се бракува, я пускам за открадната, колкото и да не ми се иска да правя лошо на момчето дето взе колата.
Като отида в КАТ в понеделник, ще пиша какво е станало :bchug:

Колега, 50/50 е шансът да се падне ези или тура, след като хвърлите монета, в казуса Ви нищо не е 50/50!!!
Опитвам се да Ви кажа, че имате споразумение, макар и устно, че Вие му продавате колата, след което получавате и парите. Практически вещта вече не е ваша (освен по документи) и Вие нямате право да се разпореждате с нея, както и основание да си я искате обратно. В случай, че решите да уговаряте приятели за свидетели и обявите колата за открадната, вашето си е чиста измама!!!
Вие сте имали възможност при уговорката да задържите колата до първия работен ден, след което да уредите всички документи относно сделката. Всъщност сте имали много варианти, но сте се поблазнил от най-лесния, вземате парите и оставяте другото на случайността. :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exotique » 06 Сеп 2012, 23:03

Пиши какво ще се случи в понеделник, че ми е много интересно... Аз преди време продадох така една кола на изплащане- но минахме през нотариус да му направя пълномощно-ей така, да е спокоен :lol: Само дето то беше за една година, и като реши че не му се плаща повече-спря да си вдига телефона.Обаче нотариуса си е сложил подписа само върху пълномощно-тоест във всеки един момент в който аз си изискам колата-той е длъжен да ми я осигури :winky: А ако отида в полицията с това пълномощно- директно си го съдят за обсебване 8) Та един смс- явно се усети навреме, та дойде да си я изплати кеш и отгоре :mhihi:
В случая- колегата поне да беше написал един договор на ръка с данните от личните карти на двете физически лица-продавач и получател, сега май ще му е тегаво :roll:
Хубаво е,че поне парите си е взел.
Моят съвет е-като отидеш в РПУ-то обясняваш точно и ясно какво се е случило, за да могат да ти съдействат...Иначе рискуваш теб да те подгонят :dunno:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dark0 » 07 Сеп 2012, 0:56

Писах смс-и на момчето от 4 различни телефона вече и нищо .. звънях му не вдига .. с този номер е, защото единия път като му звънях ми даде чакащо повикване, демек говореше по телефона ..
Аз като човек му пиша да оправим нещата той се прави .. еми накрая с лошо или с измама аз ще си взема колата, защото не ми се плащат актове или неплатено гориво ( давам като пример, а може и по-лошо ). След като не се разбира от човешка дума и човешко отношение, обръщам страницата и отговарям с поведение като неговото ..
Признам, че имам вина, но и да я имам, за купувача е по-лошо като големия талон си е в мен. Все пак сме в България и по един или друг начин аз съм в позиция да му направя мръсно ( не, че той не е де :D )
Ако бях сигурен, че няма да направи някоя глупост с колата няма ядове и така да си я кара, ама като не го познавам някак си не ми е спокойно :dunno:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nasko_ » 07 Сеп 2012, 1:18

dark0 написа:...

Както няколко колеги, така и аз (спирам с официалностите:) ) те посъветвахме да се обърнеш към адвокат и да не предприемаш действия, които могат да се обърнат срещу теб. Като гледам как си тръгнал с рогата напред, накрая май ще се забодат в твоя задник.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320

Мнение от kiro_320 » 07 Сеп 2012, 16:01

Nasko_ написа:...

...ако с колата бъде извършено престъпление - кого ще търсят и как колегата ще докаже че я дал на някой за някаква сума и не го знае кой е, къде е?? Със тая "уговорка" ли в съда колегата ще се оправдава за... да речем обир ? Уговорката не е спазена от купувача, следователно няма как да казваш че колегата е длъжен да я спазва, след като купувача вече я е нарушил, тоест тя вече е невалидна, а при такива 'устни уговорки' в съда става моята срещу твоята дума, а той като собственик думата му ще тежи много повече.
Пак ще кажа на колегата да я пуска за открадната, ако иска да е честен нека да каже че му е дал 2-3 дена гратисен период в които да пробва колата, но купувача не се е свързал с теб от тогава, укрива се с автомобила в друг град повече от 30 дена и се страхуваш че ще бъде извършено някакво престъпление с нея.. и молиш автомобила ти да бъде пуснат за издирване.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 07 Сеп 2012, 16:57

kiro_320 написа:
Nasko_ написа:...

...ако с колата бъде извършено престъпление - кого ще търсят и как колегата ще докаже че я дал на някой за някаква сума и не го знае кой е, къде е?? Със тая "уговорка" ли в съда колегата ще се оправдава за... да речем обир ? Уговорката не е спазена от купувача, следователно няма как да казваш че колегата е длъжен да я спазва, след като купувача вече я е нарушил, тоест тя вече е невалидна, а при такива 'устни уговорки' в съда става моята срещу твоята дума, а той като собственик думата му ще тежи много повече.
Пак ще кажа на колегата да я пуска за открадната, ако иска да е честен нека да каже че му е дал 2-3 дена гратисен период в които да пробва колата, но купувача не се е свързал с теб от тогава, укрива се с автомобила в друг град повече от 30 дена и се страхуваш че ще бъде извършено някакво престъпление с нея.. и молиш автомобила ти да бъде пуснат за издирване.

Какво значи "АКО"? Ти адвокат ли си, че даваш толкова смело съвети?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 07 Сеп 2012, 20:19

Автора на темата ако си търсеше мнение конкретно от адвокат, нямаше да пита тук, а в правния портал, не че там или където и да било другаде някой от маститите прависти дава гаранция и носи отговорност, особено пък за безплатни съвети :mhihi:
exotique написа:Моят съвет е-като отидеш в РПУ-то обясняваш точно и ясно какво се е случило, за да могат да ти съдействат...Иначе рискуваш теб да те подгонят

Една жалба и компетентните органи да си вземат отношение по казуса (а той е тривиален), защото иначе в един момент ставаш крив, защо не си ги уведомил и не си действал по законовия ред. А като знаем законите какви са в България, колко му е виновникът да се изкара жертва....а с тази кола всичко може да стане и веднага ще дърпат собственика по талон и тогава иди доказвай, че нямаш сестра и не си съучастник.
Последна промяна saleen на 07 Сеп 2012, 20:36, променена общо 1 път
Никой не мое ма връне на селу!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nasko_ » 07 Сеп 2012, 20:29

kiro_320 написа:Пак ще кажа на колегата да я пуска за открадната, ако иска да е честен нека да каже че му е дал 2-3 дена гратисен период в които да пробва колата, но купувача не се е свързал с теб от тогава, укрива се с автомобила в друг град повече от 30 дена и се страхуваш че ще бъде извършено някакво престъпление с нея.. и молиш автомобила ти да бъде пуснат за издирване.

Колега, пишеш пълни глупости. Как ще отиде в РПУ и ще съобщи за откраднат автомобил, като в същото време (според това, което го съветваш ти) обясни, че е дал колата доброволно за еди колко дни??? :lol: Още повече, че ако е така, би се водело обсебване, но в никакъв случай кражба. В конкретния случай обаче не може да стане дума и за обсебване.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dark0 » 07 Сеп 2012, 20:37

Ако се наложи ще излъжа, след като не става по законен начин, но колата ще си я взема, за да не стане беля ..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше: E39 -540 iA, E34 - 525 TDS
Мечтае да кара: E30 - M3

Мнение от xela » 07 Сеп 2012, 20:49

Сега какво излиза, не искаш да оправиш документите, а да си я "вземеш"?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 07 Сеп 2012, 20:52

dark0 написа:Ако се наложи ще излъжа, след като не става по законен начин, но колата ще си я взема, за да не стане беля ..

Не си мисли, че е толкова лесно.. За лъжесвидетелстване могат да те съдят, 5 годинки е.. доколкото съм запозната. Така като гледам и двамата ще го ядете накрая..

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата