данък за мпс
Модератор: Общи модератори
19 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: данък за мпс
minimalcoholic написа:да виждах къде отиват парите да си ги плащам....
Почни да плащаш и ще прогледнеш.
Аман от неплащащи ....
- crank666
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е 60 530d Manual
- Мечтае да кара: BMW M 550d
Аз платих за 6 месеца 160 лв ... На година е 320лв. Като колата по талон е само 120кв.
2015 щял да падне данъка с 30 %. Значи автомобил като стане на 13 години тогава му се занижава данъка с 30 %. Няма никаква логика на автомобили , които са по-нови данъка да е по-голям ! Това е пълно безумие. Колкото е по-стар един автомобил, толкова повече замърсява, но в България логиката е , че колкото по-нова кола караш, значи толкова повече можеш да плащаш

2015 щял да падне данъка с 30 %. Значи автомобил като стане на 13 години тогава му се занижава данъка с 30 %. Няма никаква логика на автомобили , които са по-нови данъка да е по-голям ! Това е пълно безумие. Колкото е по-стар един автомобил, толкова повече замърсява, но в България логиката е , че колкото по-нова кола караш, значи толкова повече можеш да плащаш

- minimalcoholic
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: e46 330i
bmw325tds написа:minimalcoholic написа:да виждах къде отиват парите да си ги плащам....
Почни да плащаш и ще прогледнеш.
Аман от неплащащи ....
и за какво колега,за да може някой хора да си правят къщите и да си карат новите коли...писна ми да си правя колата,която е повредена от лунните кратери по пътищата...

- jgf
- Потребител
-
- Кара: E46 318i '02
- Мечтае да кара: по хубави пътища!
mishoval написа:Stanchev написа:b00st написа:Някой да знае лихвата за неплатени данъци на година колко е?
На мен данъка ми е 138 лева и лихви по 10 стотинки на ден (миналия месец плащах), та питах колко са лихвите..
Ако не бъркам, годишния лихвен процент+ наказателна /10%?/ и става дебело....
Лихвата за неплатен данък е "законова лихва" , т.е. ОЛП за всеки месец + 10 пункта . т.е. за месец 09.2012 - ОЛП / 0,04 /+ 10 пункта = 10,04% лихва.
19 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2