ОТКРАДНАТО БМВ PB3714MX 120Д - СОФИЯ
Модератор: Общи модератори
52 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Soultaker
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G30 540xD M
Re: ОТКРАДНАТО БМВ PB3714MX 120Д - СОФИЯ
ilia1984 написа:Soultaker написа:Имам да. Те дори пратиха едни "едри" момчета да я търсят. Казаха ми "Ми ние не сме получили сигнал днеска за БМВ, ще идем да я търсим, да я намерим"
Да не е застрахована в армеец?
Не, в ДЗИ е. Доколкото разбра тия "момчета" работят при тях

- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
А има ли вариант да те забавят две седмици и после да ти кажат, че каското ти е изтекло и да не ти изплатят нищо ? 

.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- Soultaker
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G30 540xD M
Е няма как, то днеска е уведомена полицията, попълнена е жалба с днешна дата. Дори при самото ДЗИ се наложи да се ходи в кв.Орландовци ( не бих отишел пак там, без да се обиждате) и там също се състави протокол. В понеделник ще трябва да се ходи за щета. Дори ключа за колата и малкия талон им се остави. Няма какво да ме бавят.
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Soultaker написа:Е няма как, то днеска е уведомена полицията, попълнена е жалба с днешна дата. Дори при самото ДЗИ се наложи да се ходи в кв.Орландовци ( не бих отишел пак там, без да се обиждате) и там също се състави протокол. В понеделник ще трябва да се ходи за щета. Дори ключа за колата и малкия талон им се остави. Няма какво да ме бавят.
Питам, защото не съм запознат, а ми е интересно дали са способни да направят някоя врътка
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- Southside
- кандидат ентусиаст
-
Здрасти колега, съжалявам за случката
Аз живея на Мур, скоро не съм чул за открадната кола. Преди 2 години няколко момчета в 22:30 дойдоха и започнаха да се навъртат около една Е90-ка, звъннах на полицията, онези след 10 секунди бяха офейкали. Явно някое ченге ги предупреди.
Куките дойдоха доста бързо в интерес на истината, освен патрулката имаше и цивилни. 3-ката беше със счупена шофьорска ключалка, а каското беше изтекло преди няколко дни.
Дано се намери колата ти или в най- лошия случай ти изплатят подобаващо обезщетение.

Аз живея на Мур, скоро не съм чул за открадната кола. Преди 2 години няколко момчета в 22:30 дойдоха и започнаха да се навъртат около една Е90-ка, звъннах на полицията, онези след 10 секунди бяха офейкали. Явно някое ченге ги предупреди.

Куките дойдоха доста бързо в интерес на истината, освен патрулката имаше и цивилни. 3-ката беше със счупена шофьорска ключалка, а каското беше изтекло преди няколко дни.
Дано се намери колата ти или в най- лошия случай ти изплатят подобаващо обезщетение.
- pushchica
- Потребител
-
- Кара: Е34 Е39 Е60 F10 Х5 Бензин
Като казваш че си застрахован в ДЗИ пътят ще ти е труден и не се надявай на цената която ти е застрахована колата.А и имаш да чакаш най малко 6 месеца да ти приключи полицията и прокуратурата разследването ако не се намери.След това ти се издава един документ с който отиваш в ДЗИ ликвидация и чакаш още известно време за сумата която те ще решат колко да ти изплатят.Не се учудвай ако не е тази която си застраховал колата а значително по малка.Но да но се намери колата,това е по добрия вариант.Аз моята много повече ми се искаше да се намери от колкото да ми се изплаща.Трудно ми беше все едно с близък човек се разделих.А и след тунинга и всичко което бях направил накрая по нея
Сега започва новото търсене и оглеждане,но със сигурност не бих дал повече пари за толкова скъпа кола.

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Не ви ли се струва странно точно малко преди задължителното премахване на стикерите за каско да изчезват толкова много коли?
Или е някаква пропаганда, за сплашване или съвпадение, но според мен е по скоро първото...
Или е някаква пропаганда, за сплашване или съвпадение, но според мен е по скоро първото...

- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
vld написа:Не ви ли се струва странно точно малко преди задължителното премахване на стикерите за каско да изчезват толкова много коли?
E стига де, доста отдавна отделните застрахователни компании си имат начини да "маркират" пак колите, които са застраховани при тях. На поне две знам какви са, на наще две коли, предполагам и с другите компании е така...
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
А по новините на бософорТВ съобщиха, че мерките със стикерите дали резултат и кражбите на коли намалели с 30% през последните 3 месеца. буахахх...
Съжалявам за случилото се! Най-безболезнено ще е да свикнеш с мисълта, че колата няма да я намерят. Вероятно отдавна е разфасована на части по някоя поръчка...
Нека внесем яснота как се плаща при различните събития. Ще се опитам да бъда максимално кратък и ясен.
Тотална щета: Изплаща се между 70 и 80 % от средната пазарна стойност, а не от застрахователната оценка, към датата на събитието.
Пример: Имаме два еднакви модела автомобили- А и Б. Нека автомобил А има застрахователна оценка 15.000 лв, а автомобил Б - 20.000 лв. При тотална щета, застрахователната сума няма никакво значение. Застрахователят изплаща според средната реална цена на колата към датата на събитието. И двата автомобила ще получат сходно обезщетение, независимо от това, че автомобил Б има значително по-висока оценка и съответно премия.
Кражба : В този случай, застрахователят е длъжен да изплати цялата сума, на която е оценена колата. Ако използваме горният пример, автомобил А би трябвало да получи 15.000 лв, а автомобил Б- 20.000 лв.
Освен в случаите на кражба или пожар, от високата застрахователна оценка единствената "кирия" е за застрахователя - под формата на по-висока премия.
Нека внесем яснота как се плаща при различните събития. Ще се опитам да бъда максимално кратък и ясен.
Тотална щета: Изплаща се между 70 и 80 % от средната пазарна стойност, а не от застрахователната оценка, към датата на събитието.
Пример: Имаме два еднакви модела автомобили- А и Б. Нека автомобил А има застрахователна оценка 15.000 лв, а автомобил Б - 20.000 лв. При тотална щета, застрахователната сума няма никакво значение. Застрахователят изплаща според средната реална цена на колата към датата на събитието. И двата автомобила ще получат сходно обезщетение, независимо от това, че автомобил Б има значително по-висока оценка и съответно премия.
Кражба : В този случай, застрахователят е длъжен да изплати цялата сума, на която е оценена колата. Ако използваме горният пример, автомобил А би трябвало да получи 15.000 лв, а автомобил Б- 20.000 лв.
Освен в случаите на кражба или пожар, от високата застрахователна оценка единствената "кирия" е за застрахователя - под формата на по-висока премия.
- BAI_DOBRI
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 92' TDS (горящ) :)
- Мечтае да кара: E90 335d
b00st написа:А по новините на бософорТВ съобщиха, че мерките със стикерите дали резултат и кражбите на коли намалели с 30% през последните 3 месеца. буахахх...
явно репортерите не чатат форума

- kostadinovj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е 60 520 D - 2006
- Мечтае да кара: 5 GT
Soultaker написа:Е няма как, то днеска е уведомена полицията, попълнена е жалба с днешна дата. Дори при самото ДЗИ се наложи да се ходи в кв.Орландовци ( не бих отишел пак там, без да се обиждате) и там също се състави протокол. В понеделник ще трябва да се ходи за щета. Дори ключа за колата и малкия талон им се остави. Няма какво да ме бавят.
Ще се опитам да дам малко повече информация! Колата ти ще е търсят поне 6 месеца (важи за всички застрахователи) след датата на приключване на производството от полицията, че има неизвестен извършител или ако случайно го намерят крадеца. След като мине този период от около 7-8 месеца, ще ти изплатят колата в процентно съотношение от Застрахователната сума и изминалия срок на застраховката. Да не те разочаровам , но ще е около 80 % от ЗС по полица. Мен ако питаш пробвай да се договориш за същата кола, марка , модел ,двигател и т.н , внос , ти си я харесай, а те да ти е платят. Това според мен ще ти е по изгодно, но разгледай и слушай внимателно както ти говорят. Освен това не е зле да ангажираш добър адвокат, който да е специалист по Застрахователни измами, може да се окаже , че ДЗИ да те изкарат ти да си виновен и отказ. Това е най - писимистичния край. Ако ти трябва съвет ми пиши ЛС.
Аз искам да споделя , за всички които четат форума, че Армеец от 3 месеца вече искат задължително допълнителен имобилайзер за всички БМВ след 2005 , и Ауди-Фолксваген групата. Уника,за всички БМВ със застрахователна сума над 50 000 лева. за Х5 и 6 , също имобилайзер. Ако си без плащаш двойно според тарифата. Лев инс също. Булстрад за всички БМВ с ЗС над 20 000 лева искат разрешение от Централно управлени.Евроинс от доста време монтират Джи пи ес-и.Ами от сериозните компании е това.Няма да споменавам ХДИ, Дженерали , ОЗК защото предполагам няма застраховани такива коли при тях. А ако има, местете ги или превантивно сложете допълнителен имобилайзер!
За сега ДЗИ още мълчат, но очаквам и от тях да се събудят. Напоследък има голям бум на кражби на всички модели БМВ след 2005.Особено Е60, Х5 и Х6. Успех на всички и дано да не ви се налага да се занимавате с това!
Беше се чуло , че е изтекла инфо от БМВ за софтуера на БМВ за колите които са с чип в ключа и затова ги думкат яката!
Абе да не ви харесат колата. Харесат ли я .... нема спасение! Застраховайте ги на по - високи застрахователни суми, че после като плащат да можете да си купите същата или по хубава! Успех на всички!
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
А ако сложа един "бастун" (ама читав!) на волана... какво ще откраднат? Едва ли си носят волан с тях и едва ли ще могат да го сменят толкова бързо... знам, че звучи тъпо да сложиш бастун на Х5 Е70, ама просто размишлявам на глас.
Mollov написа:А ако сложа един "бастун" (ама читав!) на волана... какво ще откраднат? Едва ли си носят волан с тях и едва ли ще могат да го сменят толкова бързо... знам, че звучи тъпо да сложиш бастун на Х5 Е70, ама просто размишлявам на глас.
Минават тази вечер оглеждат, виждат бастуна. Минават на следващата вечер подготвени за бастуна и кой знае за още какво ... Спасение няма ....
- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
За бастун незнам колега, обаче едно скрито ц-к ключе, което прекъсва бензиновата помпа и ще си барат палците. С тоя стар метод няколко коли си спасих от гепене- разбити ключалки се правят и счупени стъкла, важното е да не могат да я дигнат, защото намиране няма.
52 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4