Помогнете да си намеря читаво БМВ
Модератор: Общи модератори
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Re: Помогнете да си намеря читаво БМВ
Вземи си Компакт,ще останеш доволен 

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
Dirty M5 driveR написа:Ами аз точно това имах предвид - кола с овехтял салон, разни неща по окачването за смяна, приемливи козметични забележки и т.н....
На това ли казвате "читаво"

За 2 бона може да се вземе читава кола, но НЕ и немска. За толкова пари това БМВ ще е много далеч не само от читаво, а и единствено общо което ще има с кола ще наличието на мотор, скорости и гуми. Да не говорим пък за Е30- за да имаш читаво такова май си трябват над 10 бона

- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
Абе в коя година живеете бе?
Не сме 2007-ма вече.
За 2000лв може да си намери Е36 купе напълно здраво от към ламарини и даже боята няма да е крайно зле,напротив като го измие няма го познае.
Колега - после следват амортисьори по около 100 -120 бройката за предни,задните идват на доста под 100лв на Каяба или някви подобни.
После предни носачи оборудвани са ти около 70лв бройката.
Приоритет трябва да ти бъде мотора да е с верига(без значение 6-так или не) и веригата да е безшумна.
Избягвай ванусите ако се насочиш към шестак - създават само проблеми и нищо друго не праат.
Обслужване - масла,филтри,водна помпа 120лв
Почти сигурно ще ти трябват поне предни седалки - могат да се намерят перфектни за 80-100лв
Отдели си и 100лв за хидравлична рейка ей така да ти стоят в шкафа,щото дори и в момента да не тече,може да текне всеки момент.
До тук станаха около 900лв само след момента на покупката като не е слаган труда - ако ще я правиш по сервизи де.
Така,че според мен си струва да направиш компромис посока мотор - в смисъл купуваш няква с изгърмян мотор но иначе в отлично състояние и после си слагаш квото искаш - една М42-ка е 300лв май.
Не сме 2007-ма вече.
За 2000лв може да си намери Е36 купе напълно здраво от към ламарини и даже боята няма да е крайно зле,напротив като го измие няма го познае.
Колега - после следват амортисьори по около 100 -120 бройката за предни,задните идват на доста под 100лв на Каяба или някви подобни.
После предни носачи оборудвани са ти около 70лв бройката.
Приоритет трябва да ти бъде мотора да е с верига(без значение 6-так или не) и веригата да е безшумна.
Избягвай ванусите ако се насочиш към шестак - създават само проблеми и нищо друго не праат.
Обслужване - масла,филтри,водна помпа 120лв
Почти сигурно ще ти трябват поне предни седалки - могат да се намерят перфектни за 80-100лв
Отдели си и 100лв за хидравлична рейка ей така да ти стоят в шкафа,щото дори и в момента да не тече,може да текне всеки момент.
До тук станаха около 900лв само след момента на покупката като не е слаган труда - ако ще я правиш по сервизи де.
Така,че според мен си струва да направиш компромис посока мотор - в смисъл купуваш няква с изгърмян мотор но иначе в отлично състояние и после си слагаш квото искаш - една М42-ка е 300лв май.

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Говоря за читава кола в чисто техническо отношение - добре работещ двигател и скорости, що горе стегната ходова част (винаги има нещо за смяна, но това са консумативи честно казано), и добро купе. Салони и други неща се купуват и вече не са скъпи. Така че "читава" и "перфектна" далеч не се припокриват, но за да направиш перфектна кола първо трябва да купиш читава такава. Иначе се прави от нищо нещо, и накрая пак едно нищо
Замислете се обаче и колко хора ще дадат 5-6 бона за 18-ка. тя ще си струва парите, но на никого не му се дават толкова. И като си вземе една от 2500, и много бързо осъзнава защо 5000 са нормални пари за кола без забележки. Аз друг съвет бих дал на колегата - да купува кола и да прави планове, но да има и финансова възможност. Защото покупката е лесна, но после разходите могат да го затруднят. С една дума - не бачкаш ли, не ти трябва кола, защото не можеш да я караш после, камо ли да я привеждаш с добър вид.

vladi_a_i написа:Вземи си Компакт,ще останеш доволен
Да компакта е супер но не става за хора с деца (стани да седна )
Абе пичове момчето отдавна май се е отчаяло и не следи темата, а ние тука му развиваме теории. Оставете го да си купува хонда ли каквото там иска явно няма да се примири с факта, че IS-ka (хубава) за тея пари няма да вземе.
Binev_OuT написа:...До тук станаха около 900лв само след момента на покупката като не е слаган труда - ако ще я правиш по сервизи де.
...
И като добавиш труд в сервиза за някои неща, сложиш и 2 гуми 13-та употреба, накладки, антифриз и някоя дреболия и подминаваш за норматив 1500лв., дори подгонваш 2000лв. като броим прехвърляне и няколко разходки да оглеждаш кочини. И в резултат какво- тръшнал си 3500-4000лв. и това БМВ се доближава до определението "нормална кола", но все още е далеч от "читаво"

braina написа:Абе пичове момчето отдавна май се е отчаяло и не следи темата, а ние тука му развиваме теории. Оставете го да си купува хонда ли каквото там иска явно няма да се примири с факта, че IS-ka (хубава) за тея пари няма да вземе.
Аз преди една години си купих компакт беше запазен за 3600 лв със всичко сменено по него ми стъпи на 5600!!! няма то си е нуждаещо да се сменят разни консумативи
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Колкото повече пари в началото, толкова по-малко разходи в последствие.
Сун Дзъ.
За 2000 лв можеш да си вземеш перфектната кола. Естествено - само ако ползваш брокерските услуги на нашия скъп колега, компетентен в много области разпростиращи се от гинекология, през политика и готварство, та чак до машиностроене - dirty m5 driver
Сун Дзъ.

За 2000 лв можеш да си вземеш перфектната кола. Естествено - само ако ползваш брокерските услуги на нашия скъп колега, компетентен в много области разпростиращи се от гинекология, през политика и готварство, та чак до машиностроене - dirty m5 driver

Последна промяна ogata на 14 Окт 2012, 12:25, променена общо 2 пъти

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Пич не бързаи а събери още толкова и вече нещата за "читаво" ще се променят... 

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- ///Maximalniq
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: poor man's M3 (E30 318iS)
- Мечтае да кара: E30 M3
Компакт-а ми е грозен.
Не мога да разбера на всички ли ви първите коли бяха за по 5-6 хиляди лева ? Няколко пъти написах, че съм готов да направя компромиси, защото съм далеч от истината, че за тези пари мога да намеря кола в отлично състояние, но знае ли човек. Единственото нещо с което не бих направил компромис е ръждата, тръгнало ли е едно купе да гние, ходи го спри... Ако ще и седалки да няма, двигателя също не е важно какъв е, въпреки, че написах, че искам м42б18, и без това след време ще се сменя. Продължавам да си мисля, че може да се намери нещо за тия пари.
Не мога да разбера на всички ли ви първите коли бяха за по 5-6 хиляди лева ? Няколко пъти написах, че съм готов да направя компромиси, защото съм далеч от истината, че за тези пари мога да намеря кола в отлично състояние, но знае ли човек. Единственото нещо с което не бих направил компромис е ръждата, тръгнало ли е едно купе да гние, ходи го спри... Ако ще и седалки да няма, двигателя също не е важно какъв е, въпреки, че написах, че искам м42б18, и без това след време ще се сменя. Продължавам да си мисля, че може да се намери нещо за тия пари.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Мойта беше 900лв. Не че не ми се караше е30-ка примерно ама за парите с които разполагах предпочетох да си взема стегната Застава, вместо разбито е30.
не е много по темата, но се опитвам да пусна една обява в autoscout24
и не разбирам как става, никъде няма поле "публикувай"
някой, нещо?
и не разбирам как става, никъде няма поле "публикувай"
някой, нещо?
No bling at the Ring
///Maximalniq написа:... Няколко пъти написах, че съм готов да направя компромиси...
Като ще правиш компромиси почвай с единственият компромис от който има смисъл при този бюджет- купи си друга марка.
Вариантите от които има смисъл са 2- или друга марка колкото да се возиш и да не ти пука (ама трудно ще заделяш после пари), или ходиш пеша/с колелото/автобуса, събираш още 2 бона и тогава търсиш нещо читаво. Среден вариант- евтино и читаво БМВ просто няма.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
///Maximalniq написа:Търся си Е36 купе, което ще ми е и първата собствена кола.
Единственото нещо, което е задължително е да е купе след 93г. (фейслифт), да е запазено и да няма ръжда ! Бюджетът, с който разполагам е около 2000 лв.
Напълно съм наясно, че за тези пари няма да намеря перфектното БМВ и съм готов да направя компромиси.
Предимства:
-М42Б18 двигател
-газ
Търся кола с потенциал, в която да наливам пари и да си я направя както си ми харесва на мен, затова както написах по-горе, най-важното е купето да е здраво и да няма ръжда.
Перфектното за тези пари, което искам да купя е E36 318IS след 93г с м42б18 двигател на газ, но както казах съм готов да направя компромиси.
Склонен съм да се съглася и на много запазено Е30 купе, затова и не пуснах темата в подфорума на Е36.
Всякакви препоръки са добре дошли. Ще се радвам да ми помогнете с търсенето.
Имам идеална оферта за тебе, черно купе, М42, фейслифт, черен таван, полукожено рекаро, М вътрешни и външни елементи, с ксенон и ангели, 2ри собственик, сервизни книжки и всичко, 1999лв първоначално и доплащане от 3500лв, ще се разберем за къв период вече в последствие