Помогнете да си намеря читаво БМВ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Re: Помогнете да си намеря читаво БМВ

Мнение от vladi_a_i » 14 Окт 2012, 9:56

Вземи си Компакт,ще останеш доволен :yes:
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

Аватар

Мнение от F3P » 14 Окт 2012, 10:58

Dirty M5 driveR написа:Ами аз точно това имах предвид - кола с овехтял салон, разни неща по окачването за смяна, приемливи козметични забележки и т.н....

На това ли казвате "читаво" :shock: За мен това си е в категорията "гробница пред разпад"...

За 2 бона може да се вземе читава кола, но НЕ и немска. За толкова пари това БМВ ще е много далеч не само от читаво, а и единствено общо което ще има с кола ще наличието на мотор, скорости и гуми. Да не говорим пък за Е30- за да имаш читаво такова май си трябват над 10 бона ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 14 Окт 2012, 11:26

Абе в коя година живеете бе?
Не сме 2007-ма вече.
За 2000лв може да си намери Е36 купе напълно здраво от към ламарини и даже боята няма да е крайно зле,напротив като го измие няма го познае.
Колега - после следват амортисьори по около 100 -120 бройката за предни,задните идват на доста под 100лв на Каяба или някви подобни.
После предни носачи оборудвани са ти около 70лв бройката.
Приоритет трябва да ти бъде мотора да е с верига(без значение 6-так или не) и веригата да е безшумна.
Избягвай ванусите ако се насочиш към шестак - създават само проблеми и нищо друго не праат.
Обслужване - масла,филтри,водна помпа 120лв
Почти сигурно ще ти трябват поне предни седалки - могат да се намерят перфектни за 80-100лв
Отдели си и 100лв за хидравлична рейка ей така да ти стоят в шкафа,щото дори и в момента да не тече,може да текне всеки момент.
До тук станаха около 900лв само след момента на покупката като не е слаган труда - ако ще я правиш по сервизи де.
Така,че според мен си струва да направиш компромис посока мотор - в смисъл купуваш няква с изгърмян мотор но иначе в отлично състояние и после си слагаш квото искаш - една М42-ка е 300лв май.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 14 Окт 2012, 11:29

Говоря за читава кола в чисто техническо отношение - добре работещ двигател и скорости, що горе стегната ходова част (винаги има нещо за смяна, но това са консумативи честно казано), и добро купе. Салони и други неща се купуват и вече не са скъпи. Така че "читава" и "перфектна" далеч не се припокриват, но за да направиш перфектна кола първо трябва да купиш читава такава. Иначе се прави от нищо нещо, и накрая пак едно нищо :mhihi: Замислете се обаче и колко хора ще дадат 5-6 бона за 18-ка. тя ще си струва парите, но на никого не му се дават толкова. И като си вземе една от 2500, и много бързо осъзнава защо 5000 са нормални пари за кола без забележки. Аз друг съвет бих дал на колегата - да купува кола и да прави планове, но да има и финансова възможност. Защото покупката е лесна, но после разходите могат да го затруднят. С една дума - не бачкаш ли, не ти трябва кола, защото не можеш да я караш после, камо ли да я привеждаш с добър вид.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Кон

Мнение от axel.folu » 14 Окт 2012, 11:30

vladi_a_i написа:Вземи си Компакт,ще останеш доволен :yes:

Да компакта е супер но не става за хора с деца (стани да седна )

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39

Мнение от braina » 14 Окт 2012, 11:57

Абе пичове момчето отдавна май се е отчаяло и не следи темата, а ние тука му развиваме теории. Оставете го да си купува хонда ли каквото там иска явно няма да се примири с факта, че IS-ka (хубава) за тея пари няма да вземе.
Изображение

Аватар

Мнение от F3P » 14 Окт 2012, 12:04

Binev_OuT написа:...До тук станаха около 900лв само след момента на покупката като не е слаган труда - ако ще я правиш по сервизи де.
...

И като добавиш труд в сервиза за някои неща, сложиш и 2 гуми 13-та употреба, накладки, антифриз и някоя дреболия и подминаваш за норматив 1500лв., дори подгонваш 2000лв. като броим прехвърляне и няколко разходки да оглеждаш кочини. И в резултат какво- тръшнал си 3500-4000лв. и това БМВ се доближава до определението "нормална кола", но все още е далеч от "читаво" ;) БМВ за 2 бона си е яма за пари- все даваш и все има какво да правиш още. За да е читава тая кола си трябват едни 5+ бона, като не броим оправяне на забележки по боята- все пак боята е последна грижа и дори с изпадал лак и надрана колата ще си върви.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Кон

Мнение от axel.folu » 14 Окт 2012, 12:06

braina написа:Абе пичове момчето отдавна май се е отчаяло и не следи темата, а ние тука му развиваме теории. Оставете го да си купува хонда ли каквото там иска явно няма да се примири с факта, че IS-ka (хубава) за тея пари няма да вземе.

Аз преди една години си купих компакт беше запазен за 3600 лв със всичко сменено по него ми стъпи на 5600!!! няма то си е нуждаещо да се сменят разни консумативи

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 14 Окт 2012, 12:12

Колкото повече пари в началото, толкова по-малко разходи в последствие.
Сун Дзъ. :mhihi:

За 2000 лв можеш да си вземеш перфектната кола. Естествено - само ако ползваш брокерските услуги на нашия скъп колега, компетентен в много области разпростиращи се от гинекология, през политика и готварство, та чак до машиностроене - dirty m5 driver :mhihi:
Последна промяна ogata на 14 Окт 2012, 12:25, променена общо 2 пъти
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 14 Окт 2012, 12:19

Пич не бързаи а събери още толкова и вече нещата за "читаво" ще се променят... :yes:
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: poor man's M3 (E30 318iS)
Мечтае да кара: E30 M3

Мнение от ///Maximalniq » 14 Окт 2012, 12:48

Компакт-а ми е грозен.

Не мога да разбера на всички ли ви първите коли бяха за по 5-6 хиляди лева ? Няколко пъти написах, че съм готов да направя компромиси, защото съм далеч от истината, че за тези пари мога да намеря кола в отлично състояние, но знае ли човек. Единственото нещо с което не бих направил компромис е ръждата, тръгнало ли е едно купе да гние, ходи го спри... Ако ще и седалки да няма, двигателя също не е важно какъв е, въпреки, че написах, че искам м42б18, и без това след време ще се сменя. Продължавам да си мисля, че може да се намери нещо за тия пари.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 14 Окт 2012, 12:59

Мойта беше 900лв. Не че не ми се караше е30-ка примерно ама за парите с които разполагах предпочетох да си взема стегната Застава, вместо разбито е30.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 14 Окт 2012, 13:16

не е много по темата, но се опитвам да пусна една обява в autoscout24

и не разбирам как става, никъде няма поле "публикувай"

някой, нещо?
No bling at the Ring

Аватар

Мнение от F3P » 14 Окт 2012, 13:22

///Maximalniq написа:... Няколко пъти написах, че съм готов да направя компромиси...

Като ще правиш компромиси почвай с единственият компромис от който има смисъл при този бюджет- купи си друга марка.

Вариантите от които има смисъл са 2- или друга марка колкото да се возиш и да не ти пука (ама трудно ще заделяш после пари), или ходиш пеша/с колелото/автобуса, събираш още 2 бона и тогава търсиш нещо читаво. Среден вариант- евтино и читаво БМВ просто няма.
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 14 Окт 2012, 13:40

///Maximalniq написа:Търся си Е36 купе, което ще ми е и първата собствена кола.

Единственото нещо, което е задължително е да е купе след 93г. (фейслифт), да е запазено и да няма ръжда ! Бюджетът, с който разполагам е около 2000 лв.

Напълно съм наясно, че за тези пари няма да намеря перфектното БМВ и съм готов да направя компромиси.

Предимства:
-М42Б18 двигател
-газ

Търся кола с потенциал, в която да наливам пари и да си я направя както си ми харесва на мен, затова както написах по-горе, най-важното е купето да е здраво и да няма ръжда.

Перфектното за тези пари, което искам да купя е E36 318IS след 93г с м42б18 двигател на газ, но както казах съм готов да направя компромиси.

Склонен съм да се съглася и на много запазено Е30 купе, затова и не пуснах темата в подфорума на Е36.

Всякакви препоръки са добре дошли. Ще се радвам да ми помогнете с търсенето. :yes:

Имам идеална оферта за тебе, черно купе, М42, фейслифт, черен таван, полукожено рекаро, М вътрешни и външни елементи, с ксенон и ангели, 2ри собственик, сервизни книжки и всичко, 1999лв първоначално и доплащане от 3500лв, ще се разберем за къв период вече в последствие :yes:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата