G-class
Модератор: Общи модератори
44 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
сигугно знаеш че Г-класата произлиза чак от далечната 1969 (или 1970 не съм 100% сигура) и като дизайн няма никаква крачка напред. Аеродинамичната кола с форма на тухла е направена наистина за офф-роуд и по-точно с цел лов, но ходи го кажи това на мутрите по света и по-точно в страни като България. Страшния вътрешен дизайн е преценен до сантиметър и има място за всички ЦК копчета, които с напредването на модела в годините стават все повече и повече. Много ми е интересно когато този автомобил е създаден най-вече за "офф-роуд" от какъв зор са му ксенонови фарове? Ще кажете за по-добра видимост - ма то кат си на дълги в гората на дали ще заслепиш насрещно движещите се! И още нещо МПС и физиката на Г-класата и с такъв двигател ако не може да "копа" по неравностите е направо грехота (за справка на офф-роуд състезанието в БГ колко автомобила бяха с обем на двг. над 3,0л , повечето дизел и 95% от тях бяха под 200 к.с.
И да това сигурно е най-бързия джип, но официално най-проходимия в БГ по вс. статистики и изпитания на журналисти и състезатели джип е УАЗ "HUNTER"
И да това сигурно е най-бързия джип, но официално най-проходимия в БГ по вс. статистики и изпитания на журналисти и състезатели джип е УАЗ "HUNTER"
- Lucky
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E39 520 '97, E3 2500 '69
- Мечтае да кара: 5GT 535i
Доколкото съм наясно, УАЗ продължават да ядат всички стари и нови, лъскави и мощни конкуренти. А ако ще се хвалим, че G-класата не мръднала през годините - на УАЗ-ките им замениха само така нареченото "военно окачване" (което все още може да се оборудва) с по-меко, с което сега бъбреците на водача са малко по-защитени. Въведоха и малко козметични промени, за да са в крак с времето (външен вид и интериора), както и няколко нови двигателя, но за нужда от ксенонови фарове, боя металик и лети джанти в гората, руските инженери май не са чували.
Абе защо не отиде някой във форума на Мерцедес, и в темата за G-класата да опише колкото е яко новото M5, ще е точно толкова по темата, както и спора ни тук
Абе защо не отиде някой във форума на Мерцедес, и в темата за G-класата да опише колкото е яко новото M5, ще е точно толкова по темата, както и спора ни тук

'02 BMW 525d
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Аз пък не мога да си обясня защо му тделяте 2 страници с обяснения той човека си е пристрастен като нас,ама просто не са му в главата каране с вратите напред и рисуване на кръгчета пред блока
Просто е сбъркал мястото където да похвали катафалката

Просто е сбъркал мястото където да похвали катафалката

- Иво
- шПерко
-
- Кара: '90 BMW 316i
- Мечтае да кара: Платноходка
- Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)
- Гецата
- некъв ентусиаст
-
- Кара: ///М3
- Мечтае да кара: ///М3
Hex написа:на УАЗ-ките им замениха само така нареченото "военно окачване"
Явно не си виждал новия джип УАЗ нищо общо със старите УАЗ-ки.
Онзи ден свалиха една от камиона с климатик,кожа,лети джанти и MP3,2.7 бензин цена 32000лв с ДДС

"90 Е30 316i "95 Е36 318i "00 Е46 320i "88 E30 320i "92 E36 318is''95 Е36///М3 ''92 E30 325i LA ''91 E30 316i ''05 E90 320d ''02 E46 330d ''03 E53 3.0d
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
- Azrail
- UFO Pilot
-
GECATA BMW написа:Hex написа:на УАЗ-ките им замениха само така нареченото "военно окачване"
Явно не си виждал новия джип УАЗ нищо общо със старите УАЗ-ки.
Онзи ден свалиха една от камиона с климатик,кожа,лети джанти и MP3,2.7 бензин цена 32000лв с ДДС
Същия джип го използвам за лов. Да, определено има доста общо - същия руски дръгел. Опитали са се да вкарат хидравлика някаква - докато не и свикнеш имаш 99% шанс да се утрепеш като куче по някой завой. И тн. и тн...
Колкото за въпросния модел Магарцедес, опа, сори, Мерцедес, наистина е доста проходим и им свалям шапка на конструкторите за това, въпреки предубежденията ми когато го видях, преди да се кача, че е поредния "паркетен джип". Както и да е де, плюсове и минуси всеки и всичко си има... Въпросът е какъв тип кола ти подхожда на теб самия, какво очакваш от нея и тн. Както и точно поради същата причина хората с еднакви критерии си правят отделни форуми

Edit : Въпрос към Сони и Явор : С какво по-точно тези снимки допринесоха за развитието на темата (имат ли нещо общо с Г-класа) или трябва да отваряме отделен форум само за Торнадо?

MORE BEER!
- SlipKnoT
- devildriver
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: McLaren F1
И да е добър джип Г-класата, тя НЕ е измислена от Мерцедес.. просто са откупили проекта и са му сложили "небето, земята и водата" отпред..
- Gentsa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 320i
- Мечтае да кара: Hummer, Mustang
из форума съм прочел доста мнения,че мерцедесите са боклуци,мъртъвци,тухли и какво ли още не,което изобщо не е вярно.Някои хора оттук прекалено пристрастни обиждат всячески единствения явен конкурента на бмв-мерцедес.Както каза някой по-нагоре,Г-класата е създадена с военна цел през не знам си коя година и оттогава дизайна не бил променян.....ми не е променян защото от Дймлер-бенц не са искали да го променят. Ако на вас бмв-тата от 70-та година ви се виждат по-различни,на мен не.Например като видя бмв 2002 и мога да повърна,а пък фенове го намират за супер кола.А за мен е един стар котурник.Опитвам се да ви обясна,че прекалено много се впрягате за глупости.Един харесва оф-роуд,друг да кара бързо,а трети нищо не харесва.Не се обиждайте на коли.Много е гадно. 

- Гост
-
Gentsa написа:из форума съм прочел доста мнения,че мерцедесите са боклуци,мъртъвци,тухли и какво ли още не,което изобщо не е вярно.Някои хора оттук прекалено пристрастни обиждат всячески единствения явен конкурента на бмв-мерцедес.Както каза някой по-нагоре,Г-класата е създадена с военна цел през не знам си коя година и оттогава дизайна не бил променян.....ми не е променян защото от Дймлер-бенц не са искали да го променят. Ако на вас бмв-тата от 70-та година ви се виждат по-различни,на мен не.Например като видя бмв 2002 и мога да повърна,а пък фенове го намират за супер кола.А за мен е един стар котурник.Опитвам се да ви обясна,че прекалено много се впрягате за глупости.Един харесва оф-роуд,друг да кара бързо,а трети нищо не харесва.Не се обиждайте на коли.Много е гадно.

иначе и аз съм на това мнение ... обиждате всичко живо що не обича БМВ .. пак после искате те да не се заяждат с вас .. ми кфото таковало такова онаковало

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Имаше и едно изказване за автомобила на Папата
Колега,ако се разровиш ще намериш информация ,че още през далечната 1979 година Папа Йоан-Павел II е получил подарък от Мюнхен , лек автомобил БМВ Е23 носещ абревиатурата 745i, пълен със всички възможни екстри,че и още няколко отгоре ... 12 години по-късно той се сдобива с пълноприводния вариант Е34 525iX,който единствено не може да пере и готви
За последната 3-та кола ,носеща синьо-белия пропелер на предния и задния капак в момента не мога да се сетя
Всички те блиндирани в заводски условия
автомобили ,с които той се возеше
Като свидетел на оффроуд състезание,с очите си видях как един ПУХ с 3 оси минаваше през малки дървета и големи храсти
Измежду джиповете тогава спечели една бордо червена Тойота ЛендКрузър ,модел от средата на 90-те години
Имаше такъв Мерцедес и въпреки,че не оспорваме качествата ,които притежава ,той отстъпи на Тойотата чувствително
От хора,които ходят по Саудитска Арабия,Африка - гадните пустинни райони, съм разбрал,че навсякъде са возени с ЛендКрузъри - 100-ци
Аз лично никога по телевизията от репортажи от т.нар. горещи точки (размирни райони) не видях мерцедес Г-клас .Това са само Тойоти и Хамъри,както каза Алекс
А безпорен факт е,че всяка една военна операция струва безбожни пари и се прави максимално точен разчет на бюджетите преди това.Никога никой не видя НИКЪДЕ такъв Мерцедес
Защо
Георги Пенчев

Колега,ако се разровиш ще намериш информация ,че още през далечната 1979 година Папа Йоан-Павел II е получил подарък от Мюнхен , лек автомобил БМВ Е23 носещ абревиатурата 745i, пълен със всички възможни екстри,че и още няколко отгоре ... 12 години по-късно той се сдобива с пълноприводния вариант Е34 525iX,който единствено не може да пере и готви

Като свидетел на оффроуд състезание,с очите си видях как един ПУХ с 3 оси минаваше през малки дървета и големи храсти

Измежду джиповете тогава спечели една бордо червена Тойота ЛендКрузър ,модел от средата на 90-те години

От хора,които ходят по Саудитска Арабия,Африка - гадните пустинни райони, съм разбрал,че навсякъде са возени с ЛендКрузъри - 100-ци

Георги Пенчев
44 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3