G-class

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 20 Апр 2006, 10:29

сигугно знаеш че Г-класата произлиза чак от далечната 1969 (или 1970 не съм 100% сигура) и като дизайн няма никаква крачка напред. Аеродинамичната кола с форма на тухла е направена наистина за офф-роуд и по-точно с цел лов, но ходи го кажи това на мутрите по света и по-точно в страни като България. Страшния вътрешен дизайн е преценен до сантиметър и има място за всички ЦК копчета, които с напредването на модела в годините стават все повече и повече. Много ми е интересно когато този автомобил е създаден най-вече за "офф-роуд" от какъв зор са му ксенонови фарове? Ще кажете за по-добра видимост - ма то кат си на дълги в гората на дали ще заслепиш насрещно движещите се! И още нещо МПС и физиката на Г-класата и с такъв двигател ако не може да "копа" по неравностите е направо грехота (за справка на офф-роуд състезанието в БГ колко автомобила бяха с обем на двг. над 3,0л , повечето дизел и 95% от тях бяха под 200 к.с.

И да това сигурно е най-бързия джип, но официално най-проходимия в БГ по вс. статистики и изпитания на журналисти и състезатели джип е УАЗ "HUNTER"

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520 '97, E3 2500 '69
Мечтае да кара: 5GT 535i

Мнение от Lucky » 20 Апр 2006, 11:00

абе що не го отебете тоя :winky:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Hex » 20 Апр 2006, 11:19

Доколкото съм наясно, УАЗ продължават да ядат всички стари и нови, лъскави и мощни конкуренти. А ако ще се хвалим, че G-класата не мръднала през годините - на УАЗ-ките им замениха само така нареченото "военно окачване" (което все още може да се оборудва) с по-меко, с което сега бъбреците на водача са малко по-защитени. Въведоха и малко козметични промени, за да са в крак с времето (външен вид и интериора), както и няколко нови двигателя, но за нужда от ксенонови фарове, боя металик и лети джанти в гората, руските инженери май не са чували.

Абе защо не отиде някой във форума на Мерцедес, и в темата за G-класата да опише колкото е яко новото M5, ще е точно толкова по темата, както и спора ни тук :mhihi:
'02 BMW 525d

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 20 Апр 2006, 13:44

Аз пък не мога да си обясня защо му тделяте 2 страници с обяснения той човека си е пристрастен като нас,ама просто не са му в главата каране с вратите напред и рисуване на кръгчета пред блока :mhihi:
Просто е сбъркал мястото където да похвали катафалката :mhihi:

шПерко
Аватар
Кара: '90 BMW 316i
Мечтае да кара: Платноходка
Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)

Мнение от Иво » 20 Апр 2006, 23:58

Оттук нататък без глупости по темата, а само сериозни изказвания :winky:
Изображение
Изображение

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 21 Апр 2006, 0:29

Виж ся аз ще ти покажа това пък ти пиши квото щеш

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: ///М3
Мечтае да кара: ///М3

Мнение от Гецата » 21 Апр 2006, 0:31

Hex написа:на УАЗ-ките им замениха само така нареченото "военно окачване"

Явно не си виждал новия джип УАЗ нищо общо със старите УАЗ-ки.
Онзи ден свалиха една от камиона с климатик,кожа,лети джанти и MP3,2.7 бензин цена 32000лв с ДДС :shock:
Изображение
"90 Е30 316i "95 Е36 318i "00 Е46 320i "88 E30 320i "92 E36 318is''95 Е36///М3 ''92 E30 325i LA ''91 E30 316i ''05 E90 320d ''02 E46 330d ''03 E53 3.0d

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 21 Апр 2006, 0:34

евалата Сончо ;)
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

UFO Pilot
Аватар

Мнение от Azrail » 21 Апр 2006, 0:41

GECATA BMW написа:
Hex написа:на УАЗ-ките им замениха само така нареченото "военно окачване"

Явно не си виждал новия джип УАЗ нищо общо със старите УАЗ-ки.
Онзи ден свалиха една от камиона с климатик,кожа,лети джанти и MP3,2.7 бензин цена 32000лв с ДДС :shock:

Същия джип го използвам за лов. Да, определено има доста общо - същия руски дръгел. Опитали са се да вкарат хидравлика някаква - докато не и свикнеш имаш 99% шанс да се утрепеш като куче по някой завой. И тн. и тн...
Колкото за въпросния модел Магарцедес, опа, сори, Мерцедес, наистина е доста проходим и им свалям шапка на конструкторите за това, въпреки предубежденията ми когато го видях, преди да се кача, че е поредния "паркетен джип". Както и да е де, плюсове и минуси всеки и всичко си има... Въпросът е какъв тип кола ти подхожда на теб самия, какво очакваш от нея и тн. Както и точно поради същата причина хората с еднакви критерии си правят отделни форуми ;)

Edit : Въпрос към Сони и Явор : С какво по-точно тези снимки допринесоха за развитието на темата (имат ли нещо общо с Г-класа) или трябва да отваряме отделен форум само за Торнадо? :)
MORE BEER!

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 21 Апр 2006, 1:21

Това не е произведение на торнадо, а отговор насочен към автора на темата, щото той каза, покажете ми джип БМВ който да е по-добър от Г-класата и аз му показах. Ю ТУКЕНТ ТУ МИ?

devildriver
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: McLaren F1

Мнение от SlipKnoT » 21 Апр 2006, 4:01

И да е добър джип Г-класата, тя НЕ е измислена от Мерцедес.. просто са откупили проекта и са му сложили "небето, земята и водата" отпред..

IBIZA Killer
Аватар

Мнение от bawareca » 21 Апр 2006, 5:24

SlipKnoT написа:И да е добър джип Г-класата, тя НЕ е измислена от Мерцедес.. просто са откупили проекта и са му сложили "небето, земята и водата" отпред..

Ей , най-после да се сети някой за "малката" Австрийска фирмичка ЩАЕР-ПУХ дето снабдява НАТО с всички шасита от далечната 50 и някоя си година :idea:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320i
Мечтае да кара: Hummer, Mustang

Мнение от Gentsa » 21 Апр 2006, 15:11

из форума съм прочел доста мнения,че мерцедесите са боклуци,мъртъвци,тухли и какво ли още не,което изобщо не е вярно.Някои хора оттук прекалено пристрастни обиждат всячески единствения явен конкурента на бмв-мерцедес.Както каза някой по-нагоре,Г-класата е създадена с военна цел през не знам си коя година и оттогава дизайна не бил променян.....ми не е променян защото от Дймлер-бенц не са искали да го променят. Ако на вас бмв-тата от 70-та година ви се виждат по-различни,на мен не.Например като видя бмв 2002 и мога да повърна,а пък фенове го намират за супер кола.А за мен е един стар котурник.Опитвам се да ви обясна,че прекалено много се впрягате за глупости.Един харесва оф-роуд,друг да кара бързо,а трети нищо не харесва.Не се обиждайте на коли.Много е гадно. :bchug:

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 21 Апр 2006, 16:13

Gentsa написа:из форума съм прочел доста мнения,че мерцедесите са боклуци,мъртъвци,тухли и какво ли още не,което изобщо не е вярно.Някои хора оттук прекалено пристрастни обиждат всячески единствения явен конкурента на бмв-мерцедес.Както каза някой по-нагоре,Г-класата е създадена с военна цел през не знам си коя година и оттогава дизайна не бил променян.....ми не е променян защото от Дймлер-бенц не са искали да го променят. Ако на вас бмв-тата от 70-та година ви се виждат по-различни,на мен не.Например като видя бмв 2002 и мога да повърна,а пък фенове го намират за супер кола.А за мен е един стар котурник.Опитвам се да ви обясна,че прекалено много се впрягате за глупости.Един харесва оф-роуд,друг да кара бързо,а трети нищо не харесва.Не се обиждайте на коли.Много е гадно. :bchug:

:mhihi: :mhihi: :mhihi:
иначе и аз съм на това мнение ... обиждате всичко живо що не обича БМВ .. пак после искате те да не се заяждат с вас .. ми кфото таковало такова онаковало :mhihi:

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 21 Апр 2006, 16:16

Имаше и едно изказване за автомобила на Папата :arrow:

Колега,ако се разровиш ще намериш информация ,че още през далечната 1979 година Папа Йоан-Павел II е получил подарък от Мюнхен , лек автомобил БМВ Е23 носещ абревиатурата 745i, пълен със всички възможни екстри,че и още няколко отгоре ... 12 години по-късно той се сдобива с пълноприводния вариант Е34 525iX,който единствено не може да пере и готви :!: За последната 3-та кола ,носеща синьо-белия пропелер на предния и задния капак в момента не мога да се сетя :roll: Всички те блиндирани в заводски условия :arrow: автомобили ,с които той се возеше :!: :!: :!:

Като свидетел на оффроуд състезание,с очите си видях как един ПУХ с 3 оси минаваше през малки дървета и големи храсти :shock: :shock:
Измежду джиповете тогава спечели една бордо червена Тойота ЛендКрузър ,модел от средата на 90-те години :!: Имаше такъв Мерцедес и въпреки,че не оспорваме качествата ,които притежава ,той отстъпи на Тойотата чувствително :roll: :roll:
От хора,които ходят по Саудитска Арабия,Африка - гадните пустинни райони, съм разбрал,че навсякъде са возени с ЛендКрузъри - 100-ци :idea: Аз лично никога по телевизията от репортажи от т.нар. горещи точки (размирни райони) не видях мерцедес Г-клас .Това са само Тойоти и Хамъри,както каза Алекс ;) А безпорен факт е,че всяка една военна операция струва безбожни пари и се прави максимално точен разчет на бюджетите преди това.Никога никой не видя НИКЪДЕ такъв Мерцедес :!: Защо :?:

Георги Пенчев
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата